çok uyuyorum

Fides_

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
2 Mayıs 2010
1.815
1
116
merhabalar....

nedense son 2 haftadır çok uyuyorum. okulum 2 hafta önce açıldı dersler yavaş yavaş başladı... ve bende uyumaya başladım...

2. öğretimim. gece saat 12- 1 gibi yatarım genelde. sabah ise -ne sabahı- öğlen 12- 1 gibi yataktan zor kalkıyorum.
resmen 12 saat uyku uyuyorum ve uyandığımda da yataktan kalkmak istemiyorum.
derslerle alakalı değil, çok çalışırım her zaman başarılı olmak isterim ama ne oluyosa okullar açılınca bende çok uyumaya başlıyorum.

bütün yaz gezdim, akrabalarımda, arkadaşlarımda kaldım ama günde 8-9 saat uyurken şimdi 12-13 oldu nerdeyse :gitme: birde elimde değil. akşam bi yatıyorum uyandığımda 12 saat geçmiş oluyor...

böyle giderse ders de çalışamicam sanırım. bugün de 12 de kalktım ve 5te dersim var ama uyanmamın üstünden 1 saat geçmesine rağmen hala uykum var ve yatsam akşama kadar da uyurum herhalde...
birde moralim bozuk olduğu zamanlar sürekli uyuyorum...
normalde 8 saat yeter diye biliyorum. saatimi kursam bile gene fayda etmiyo.
annem de kız yurdunda akşam yemeklerini dağıtıyo. (akşam gidiyo) temizlik derken o da geç saatte yatıyo orda. sabah erken kalkıp kızların kahvaltılarını hazırlayıp eve geliyor. iş yerinde çok az uyku uyuduğu için o da evde uyuyor... beni uyandırcak kimse de yok sempatiksalakcinni
bu durumdan nasıl kurtulcam ben? fikri olan var mı? senağlama

Mevsim geçişlerinde oluyor bu düzensizlik,bir süre sonra normale dönersiniz.

tansiyonunuz düşük olmasın o gibi durumlarda benim küçük tansiyon 4 e 5 e düşer...

stresten olabilir. yada b12 ve demir tahlilerine baktır bi. bunların eksikliği çok uyku yapabiliyor. bnde de olmuştu bir kaç kez.

stresten olabilir. yada b12 ve demir tahlilerine baktır bi. bunların eksikliği çok uyku yapabiliyor. bnde de olmuştu bir kaç kez.

aslında kansız falan değilim de bir süre önce hemde regl dönemimde hastanede bi rahatsızlığımdan dolayı baya bi kan aldılar. normalde senede 2 kez kontrole giderim her seferinde kan alırlar ama bu sefer daha fazla aldılar. ilk defa sendeledim... alakalı olabilir mi bilmiyorum ama....

b12 - demir... yediklerime daha çok dikkat edeyim o zaman...

Son düzenleme:
bu durum bendede olmuştu bi ara bi gün erken kalktım uykum düzene girdi
uyu uyu insan uyuşuyor :2:

Psikolojik olabilir sanırım.

yazın ders yok, stres yok, 8-9 saat yetiyor ama okulların açılmasıyla çok uyumanız kaçış olarak görülebilir.

Ben senin psikolojini anlıyorum tatlım. Seni mutlu edicek bir şeyler yok galiba bu aralar onun için kendini uykuya veriyosun.Derslerinde başlamışsa sana ağır bir yük gibi geliyor galiba. Ama güzel hayaller kur ve mutlu olmaya çalış sonuçta herşeyden önce kendine önem vermelisin.Sağlığına çok dikkat et. en ufak bir stres bile hastalıklara davet çıkarıyo. Uzun ve sağlıklı yaşamın sırrı mutlu olmak unutma...

Moral bozukluğunda uyumak psikolojik bir kaçış sanırım.İnsan uyuyarak en azından kısa süreli sorunlarından uzaklaşabileceğini düşünüyor.Bazen eşimle anlaşamadığımız konular oluyor, tam laf anlatıyorum, bakıyorum benimki kalkmış kedi gibi pıtı pıtı gidiyor.Bakıyorum yatakodasına gidip yatıyor.Sonra yarım saat sonra cennetten müjde almış gibi sırıta sırıta geliyor.Be adam yarım saat önce tartışıyorduk, ne oldu? Çözüm mü buldun? Yok.Uyuyor, geliyor, beyin reset.Bazen kıskanıyorum.kendi kendimi yiyeceğime ben de uyusam arada stresimden kurtulsam diyorum.

Mevsim geçişleri fikrine de katılıyorum.Havalar soğudu.İnsanın ya da en azından benim sürekli elimde kahve, kakao üzerimde hafifbir polar battaniye ile kedi gibi bir yerlerde kıvrılıp eski Türk filmlerinden birini izleyesim, yatıp sıcak sıcak uyuyasım var.Üzerime ölü toprağı serpilmiş gibi hissediyorum bu aralar, hoş normalde de atlayayım, zıplayayım, sabahları 6 da kalkayım tarzı bir kişiliğim de yok ama bu aralar fazla pasif kaldım.

moralim bozuk olsun, canım bir şeye sıkılsın anında kendimi yatakta buluyorum. uyuyorum uyuyorum, uyanınca kendimi daha rahatlamış hissediyorum o siniri üstümden atmış oluyorum...

geçen yıl da böyleydim aslında. gerçekten stresten olabilir. çünkü o kadar çok ödev oluyor ki birde çalışma değil uygulama ödevleri... biirr sürü resim yapmak zorundayım. hem bedenen hem zihnen yoruluyorum. ayrıca diğer derslerde var kitaptan çalışmam gerekenler...
şimdi okul başlayınca tekrar ödevler başlıyo diye stres yapmış olabilirim.

mevsim geçişlerinden dolayı demişsiniz... erken kalkmaya çalışıcam. ödevler çoğalmaya başladı vallaaa sonra geceleri hiiç uyumadan ödev yapmak, boyalar içinde yüzmek zorunda kalmıyim dimi sempatiksalakcinni

resmen okullar açıldı diye vucudun tepki gösteriyo bence
ilkokul öğrencisinin okul var diye sürekli karnının ağrıması gibi

erken kalkmaya öyle keskin başlama, 20 dk, 20 dk öne çekmeye çalış gün aşırı
uyanınca bol yeşil çay iç, ada çayı, elma ye
yani uyuyarak ödevlerden derslerden kaçamazsın, zıpkın gibi kalkıp en zor yerden başla, yatak keyfi yapmasına izin verme vucudunun ve zihninin

güldürdünüz beni
daha az uyuyup sabah kalktığımda spor yapmak istiyorum. dinç olmak istiyorum. hem öğleye kadar uyuyunca sanki gün bitmiş gibi oluyor. zaman çok çabuk geçmiş gibi. bi kaç saat evde kalıp okula gidiyorum. (kahvaltı derken,okula hazırlanıyım derken okul vakti geliyo sanki) :kedi: günden hiç bişey anlamıyorum. 2 hafta nasıl geçti bilmiyorum bilelmaz:

bakalım sabaha nasıl kalkcam sempatiksalakcinni

canım bu yazdığım yeşil çay, ada çayı, elma, insanı kahveden daha iyi ayıltır, hatta kahve ayıltmaz süründürür sadece:hulya:

bu çaylar kilo falan verdirmez dimi? zaten ufacık tefecik bir kızım ben kaydirigubbakcemile3

Canım kansızlıktan olabilir..
Bir de kendini erken yatmaya alıştır. Erken yattıkça, erken kalkmayada alışacaktır bünyen ..

bende de sıkıntılı dönemlerden çıktığım zamanlarda olur bu.
uykudan bayılırım o derece. artı öğleden sonrada uyurum. geçer merak etme.
gerçi normal zamanlardada 8-9 saat uyuyormuşsuun o da fazla.
bir yetişkinin 6-7 saat uyuması normal diye biliyorum ben.
vitamin desteği de işe yarar.

canım sen asker beklıyordun sanırım
acaba vakıt gecsın dıe uykuya sardırmıs olabılırmısın

Canım kansızlıktan olabilir..
Bir de kendini erken yatmaya alıştır. Erken yattıkça, erken kalkmayada alışacaktır bünyen ..

kansızlığım yok onu çook iyi biliyorum

canım sen asker beklıyordun sanırım
acaba vakıt gecsın dıe uykuya sardırmıs olabılırmısın

evet asker bekliyorum.
valla şöyle söyliyim normalde çabuk sinirlenen bir insanımdır. dışardan gören ay ne şirinsin ne tatlısın derler ama içimde bi canavar vardır sanki sempatiksalakcinni bazen küçük şeyleri takabiliyorum...
yani aslında bi süre öncesine kadar böyleydim. bana ne oldu bir türlü anlamış değilim. sanki antidepresan alıyor gibi oldum. son derece sakinim, anlayışlıyım, çabuk sinirlenmiyorum. bi şeye canım sıkılsın önceden hemen köpürürdüm şimdilerde sakin sakin düşünüyorum karşımdakine bağırmak yerine sakince konuşuyorum. birde uyuyorum işte kaydirigubbakcemile3

vakit geçsin diye uyumayı düşünmüyorum aslında. zaten günüm çok hızlı geçiyor sanki. okul, ödevler, dersler, ev işleri derken zaman çabuk geçiyor....

bir türlü anlamadım sürekli bu uykulu hali :bbo:

kansız değilim daha öncede yazdım. vitamin eksikliği felan olabilir denilmiş... valla çokta yemek yerim ama, herşeyden yiyorum sayılır
netten de araştırmadım gerçi hiç... bi ara bi bakıyim ben...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…