çok üzgümüm...eşim bipolarmış.

purenim

Guru
Kayıtlı Üye
8 Nisan 2012
8
1
286
Antalya
bu rahatsızlığınını benden sakladılar kendisi ve de ailesi.aylardır atakları geçermi diye tahammül ediyorum ama daha kötü hale geldi.doktora gitmek için aylardır yalvarıyorum.hastalığını kabul etmiyor ve çok agresifleşti.artık dayanamıyacağım...çok kötü şeyler yaşıyorum. lütfen bu konuda tecrübesi olaan varsa bana yardım etsin.

ben de bipolarım o kadar üzülücek bişey değil, ben ilacı bile bi kaç ay kullandım bıraktım sonra, ataklarım oluyor hala ama, tam tedavisi yok diye biliyorum zaten.. geçmiş olsun size de..

cok uzuldum senin icin, evlenmeden once hic hissetmedinmi? bu hastalar cok iyi sevgili olurlar karsilarindaki kisi onlarin surprizlerle dolu oldugunu dusunur,bi bakarsin muhtesem duyarli enerjik hayat dolu sonra bi bakarsin depresif.cok yipraticidir,bir de bu hastaliklar genetik gecis gosterir,ilerde cocugunuz olursa risk grubundadir psikiyatrik olarak..cok zor allah kolaylik versin.

Bipolar bozukluk, kişinin kendini aşırı coşkulu veya çok durgun hissetmesine yol açan, duygudurumun çok yükseldiği ya da çok düştüğü, beyni etkileyen tıbbi bir durumdu.

Duygudurumun çok yükseldiği dönemlere/ataklara “mani”; çok düştüğü dönemlere/ataklara ise “depresyon” denir. Bipolar bozukluğu, “manik depresyon” olarak bilinen eski adıyla duymanız da muhtemeldir.

“Bipolar” kelimesi, hastaların iki aşırı duygudurum arasında gidip geldiğini ifade etmek için kullanılır ve kelime anlamı iki-uçlu, iki-kutupludur.
Ruh hali ve duygular açısından bir kutup depresyonu, diğer kutup maniyi temsil eder.

Herkes iyi ve kötü günler geçirebilir ve herkes kimi zaman mutlu, kimi zaman mutsuz olabilir.

Bipolar bozukluk, duyguların aşırı derecede abartılı yaşanması durumudur. Dönemler/ataklar gelip geçici olsa da, kendisi ömür boyu süregelen bir hastalıktır.

Bipolar bozukluğu olan kişilere çeşitli tedaviler ve destek verilmelidir. Bipolar bozukluğu anlamak ve başa çıkabilmek için hastaların tedavide aktif bir rolü olmalıdır.
Bipolar bozukluğun henüz belirli bir tedavisi yoktur, ancak belirtilerin tedavisinde çeşitli ilaçlar kullanılır. Bipolar bozukluğu olan kişilerin çoğu yaşamlarını rahatlıkla sürdürebilir. Bununla birlikte bipolar bozukluğu olan her on hastadan en az biri, yaşamlarının herhangi bir evresinde intihar girişiminde bulunur.

Bipolar bozukluğu olan kişilerin ilaçlarını tam vaktinde alması çok önemlidir. Aile bireylerinin ve arkadaşların desteği, sevgisi, sabrı ve anlayışı da tedavinin önemli bir kısmını oluşturur.

Bununla birlikte kimi zaman arkadaşlar ve aile bireyleri, diğer ciddi rahatsızlıklarda olduğu üzere, bundan zarar görebilir. Hastanın belirtileri, diğer kişilerle olan ilişkisinde birçok soruna yol açabilir.

Bu hastalarla ilgilenen ve onları önemseyen kişiler, böyle durumlarda kendilerini genellikle kızgın, öfkeli, işe yaramaz ve hatta depresif/çökkün hisseder. Bipolar bozukluğu olan kişilerin arkadaşlarının ve ailelerinin, hastaları önemsediği kadar, kendilerine de önem vermeleri önemlidir.
allah daha büyük dert vermesin....

Düzenli ilaç kullanırsa, tedavisini aksatmaz ise bir sorun olmaz.

ya bende aynı böyleyim acaba bendede mi vardır bu rahatsızlık ...

Okudum da caldionun yazdıklarını.

Türkiye de her 10 kadından 9 u bipolardır kesin.

Ben de öyleyim sanırım....

hayat şartları,iş sıkıntıları,evde eşle olan tartışmalar yada ailevi konular yada yada yada..
okadar çok şey var ki,insanoğlunun kafasına bişey takmadan yaşayacagına ınanmıyorum ben hiçbişey bulmaazsa ya kendı bedenıne ya evındekı bi eşyaya yani illa bişeye kafa yorar uğraşır..
bu yazan belırtılerın hemen hemen herkeste oldugunu düşünüyorum
bi konuya çok öfkelenıyoruz sinirden deliye dönüyoruz mesela,sonra kendımızı yıprattıgımızı farkettıgımız anda ya ben napıyorum kendıme geleyım deyıp,belkıde biraz unutmak adına birden neşelenmeye çalışıyoruz,olumlu olmak ve yaşadıgımız sıkıntıyı hafıfletmek adına.
ne yani sırf böyle geçişler yaşıyoruz diye hastamıyız,ozaman saglıklı ınsan kalmaz yurdumda,,
ayrıca insanız biz robot değil,tabiki duygu geçişleri,öfke sinir mutluluk bazende dengesız hareketler yapıcaz..
yeterkı kontrolü elımızde tutalım.geçmiş olsun canımm

ben de bipolarım o kadar üzülücek bişey değil, ben ilacı bile bi kaç ay kullandım bıraktım sonra, ataklarım oluyor hala ama, tam tedavisi yok diye biliyorum zaten.. geçmiş olsun size de..

sizinki bipolar değildir bence.

Ofiste 4 kişiyiz.2' si bipolar ve biri şuanda hastanede yatıyor.Ailemden bile çok vakit geçiriyorum yani bu hastalığa sahip 2 kişiyle.Birisi çok sakin.Depakin crono ve 2 ilaç daha kullanıyor.Vücudu, sinirleri uyuşuk diyebilirim.Diğeri adını yanlış yazabilirim nütril ya da lütril gibi bişey kullanıyor ve aşırı saldırgan, agresif, ne yapacağı belli olmuyor.İlacı cildini bozduğu için ilacı bırakıp başka bir ilaç kullandı 1 ay ve atak geçiriyor şuan.Ofiste 2 kez bana saldırdı.Evde eşine saldırıp adamın göğsünü falan tırmalamış.Bu şekilde aile içinde aşırı bir şiddet var.Her zaman olmuyor bu.Ben 5 yıldır çalışıyorum onlarla ve atağına ilk kez denk geldim mesela ama bu hastalığa sahip biriyle yaşamak çok zor bence.Bazen ofiste neler yaşıyoruz anlatsam inanamazsınız.Elbette hepsinde böyle değil.Diğer arkadaş tam tersine aşırı tepkisiz mesela.Bu kişilere kredi kartı falan verilmemesi gerek diye biliyorum çünkü atağının tutma belirtilerinden biri aşırı alışveriş.Eşinin böyle bir hastalığı varsa bunu sana söylemeleri gerekirdi.Şartlarını değerlendirmeni tavsiye ederim.%50 kalıtsal.Çocuklarının böyle bir hastalık taşıma riskini kabul edebilir misin.Benim bu arkadaşların birinin 2 saldırgan olanın 1 çocuğu var.3'ü de gözetim altında.

Balık burcunun karakteri çok uygun bipolara.

Herkes kendini bilir tabi.

Nefret ediyorum bazı burcumun getirdiği özelliklerimden.

Arkadaşlar bu beyin salgılarıyla ilgili ciddi bir hastalık.Beyindeki bir tuzun az salgılanmasıyla ilgili falan diye anlatmıştı arkadaş.Duyduğumu yazıyorum sadece.Arkadaşım, hayat insana 1 kez sunulan bir şans.Hiçkimse için kendi hayatını yaşamaktan vazgeçme.Kimseye kendini esir etme.Neler yaşadığımızı az biraz anlatayım ofiste.Hiçbirşey olmasa sabah erken uyandı diye camı çerçeveyi çarpıyo.Masalara klasörleri fırlatıyo.Önceki atağında bilgisayarı başka bir arkadaşa fırlatmaya çalışmış.Tutmuşlar.Eşine sen yanından geçen kadınla işaretleştin şimdi * burda sen köşeyi dön orda buluşalım dediniz gibi şeyler kuruyo kafasında.KAdın haliyle adamı çok tartakladığını bilirim.Bir de erkek kuvvetini düşün.En azından korun.Çocuk yapma.Benden küçüksen abla tavsiyesi olarak al bunu lütfen.Bir hastaneye yattı mı en az 2 hafta yatıyo.Şok tedavisi falan görüyomuş.Kocanı geçtik diyelim evladını o hallerde görmeye dayanabilecek misin.%50 risk.Kız - erkek cinsiyeti kadar yakın bir ihtimal

geçmiş olsun...

gerçekten çok zor bir durum, ve bunu size söylememeleri büyük haksızlık....

her insanın hayalleri var, ne kadar vicdansızca davranmışlar...

ayrıca bu insan hayatının kalitesini düşüren bir hastalık, karakter değil, geçici sinir durumları değil, ciddi cevaplar vermek gerekir diye düşünüyorum...

Bu hastalığı da yeni duydum Rabbim hepimizi özellikle evlatlarımızı korusun...
Evlenirken söylenilmemesi çok kötü resmen kandırılmış kullanılmış oluyo belki seviye seviyedir bu hastalık ama arkadaşta kötü şeyler yaşadım dediğine göre iyice bunaltıyo olmalı. Eğer ilacı varsa tedavi olmalı sakinleşirse bence sorun yok diğer huyları iyiyse devam edilebilir evet çocukta olma ihtimali çok sıkıcı ama bu hastalığı taşıyan kişilerin hepsi ırsi olarak mı yakalanmışlar hastalığa hepsinin ailesinde mi var sanmıyorum sırf hasta diye ayrılıp başka biriyle evlenirsem çocuğumda olmayacağı ne malum özellikle ilk eşin ahını aldıktan sonra
Ama tedaviye yanıt vermiyosa -ki daha beter olmuş- çocuk mevzusuna da çok takılırsa kendi kararı diyorum bir ömrü paylaşmak var sonuçta.

her ikizler burcu kadını bipolar olabilir mi? :44:

Ben de ikizlerim.

Benim de aslinda duygularimin pek ortasi yok sanki. Ya cok enerji dolu ya da depresif gibiyim.

Bazi insanlar hep aynidir, ben hic ayni kalamadim. Hatta onlari cok siradan bulurdum. Hep ayni, ne yapacagini onceden tahmin edebiliyorsun, hic renkli degil diye amaa korktum simdi.

Bende de birsey var mi acaba?

Konu sahibi arkadasim esini cok seviyorsan ilaclar/tedavi konsunda destek olman gerekecek.

Allah korusun size zarar vermesinde !

Cocugunuz var mi ? Israr ettiginiz halde doktora gitmiyorsa size zarar veriyorsa terkedin gitsin ...

Caninizdan degerli mi ?

benim ablamda lise döneminde başladı bipolar yani iki uçlu bozukluk deniyor... şunada 34 yaşında..tedavisini aksatmazsa normal insanlar gibi hayatlarını sürdürebiliyolar benim ablamda düzenli tedavisini aksatmıyor .. sadece mevsim geçişlerinde hafif dalgalanmalar oluyor.. bunlarda zaten herkezde aşağı yukarı olan şeyler ... hasta olduklarında genelde hastalıklarını kabullenmezler.. biz kendimiz onu kandırıyoduk bişekilde hastaneye götürüyorduk zaten hemen yatırıyolar düzelene kadarda bırakmıyolar ... sonra ilaçları düzenli kullanıp aksatmazsa aynı sorunu kolay kolay yaşamaz... bence onu bişekilde aileden destek alarak hastaneye götürmenizi tavsiye ederim ..

dışarıdan okunduğu zaman kişi aynı beni anlatıyor bende mi böyleyim acaba dedirtebiliyor hastalık ama işin aslı hiç öyle değil
görümcem tam anlamıyla manik depresif..
ben yanındaydım atak döneminde
sadece ''yok artık''diyordum onun o haline
yani kısacası burçlarla da
ilgisi yok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…