bu rahatsızlığınını benden sakladılar kendisi ve de ailesi.aylardır atakları geçermi diye tahammül ediyorum ama daha kötü hale geldi.doktora gitmek için aylardır yalvarıyorum.hastalığını kabul etmiyor ve çok agresifleşti.artık dayanamıyacağım...çok kötü şeyler yaşıyorum. lütfen bu konuda tecrübesi olaan varsa bana yardım etsin.
bu rahatsızlığınını benden sakladılar kendisi ve de ailesi.aylardır atakları geçermi diye tahammül ediyorum ama daha kötü hale geldi.doktora gitmek için aylardır yalvarıyorum.hastalığını kabul etmiyor ve çok agresifleşti.artık dayanamıyacağım...çok kötü şeyler yaşıyorum. lütfen bu konuda tecrübesi olaan varsa bana yardım etsin.
Öncelikle Allah acil şifalar versin. Annem de bipolar hastası. Bipolar atak zamanlarında çok zor bir hastalık. Sevdiğiniz canınız saçma saçma hareketler yapıyor ama sizin elinizden bir şey gelmiyor. Annem lithuril adında bir ilaç kullanıyor. Bu vücuttaki lityum tuzu dengesini ayarlıyor. Her insan bu tuzun belirli bir değerde olması gerekiyor. Geceleri rahat uyuması için de seroquel adından bir ilaç içiyor. Bipolar hastaları öyle uykusuz kalmamalı, stresli, kavgalı ortamlar hiç iyi gelmiyor. Bahar ve yaz ayları atağı tetiklediği için dikkatli olunması gerekiyor. Mani dönemlerinde çok konuşma çok alışveriş yapma uykusuzluk görülebilir. Tam bir tedavisi yok. Belirli zamanlarda kan tahlili yaptırıp kandaki lityum değerine baktırmak gerekiyor. Eğer 0,50'nin altında ise risk demek yani hasta sinyal veriyor. Bipolar hastası kişiyi asla normal kabul etmeyin. Yani ondan normal tepkiler beklemeyin. İki uçlu olduğu için günü gününe uymayan bir hastalık.Atak dönemlerinde günlerce uykusuz annemin peşinde bir o yana bir bu yana dolandığımı bilirim yorulmak nedir bilmiyorlar değişik bir enerjileri oluyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?