çok üzgümüm...eşim bipolarmış.

Ruhsal hastalık diğer fiziksel hastalıklar gibi değil.Gerçi bu bipolar hakkın da fazla bilgim yok .Benim annem sinir hastasıydı onun teşhisi Duygusal çöküntü artık o neyse..Kafasın da sürekli bişeyler kuruyor ,herkez kötü ,uzaylılar,büyülere inanmalar. İnanın o kadar zor ki aynı evi paylaşmak, ben evliyim bazen telefon ile aradığında zor sabrediyorum değişik değişik konuşması .Annem deyip sineye çekiyorum bilemiyorum yukarıdaki arkadaş çok haklı hayat bize bir kere veriliyor.
Bir gün iki gün üç gün değil bir ömür boyu.
Aynı rahatsızlığın çocukta ihtimali olması da cabası.
Bazen ablamla konuşuyoruz annem rahatsızdı garip garip davranıyordu ama o sevmediğimiz bazı davranışlarını bile almışız anneydi çünkü.

canım bilmiyorum belki bu tavsiyeler de bulunmam pek etik olmadı.Gerçekçi olmak istedim sadece.
Ben buna ömür boyu katlanırım diyorsan en azından ilaçlarını alması için uğraş yoksa inan bana bir zaman sonra sende ilaç kullanmak zorun da kalırsın.

Gecmis olsun.. Böyle önemli bir hastaligin evlilikten önce söylenmemesi büyük günah ve vebal isidir. Durumdan haberdar olduktan sonra ise karar vermek kisiye kalmistir..Sonrasi nasip ve kader isidir.. Gecmis olsun, Allah yardim etsin..

Öncelikle Allah acil şifalar versin. Annem de bipolar hastası. Bipolar atak zamanlarında çok zor bir hastalık. Sevdiğiniz canınız saçma saçma hareketler yapıyor ama sizin elinizden bir şey gelmiyor. Annem lithuril adında bir ilaç kullanıyor. Bu vücuttaki lityum tuzu dengesini ayarlıyor. Her insan bu tuzun belirli bir değerde olması gerekiyor. Geceleri rahat uyuması için de seroquel adından bir ilaç içiyor. Bipolar hastaları öyle uykusuz kalmamalı, stresli, kavgalı ortamlar hiç iyi gelmiyor. Bahar ve yaz ayları atağı tetiklediği için dikkatli olunması gerekiyor. Mani dönemlerinde çok konuşma çok alışveriş yapma uykusuzluk görülebilir. Tam bir tedavisi yok. Belirli zamanlarda kan tahlili yaptırıp kandaki lityum değerine baktırmak gerekiyor. Eğer 0,50'nin altında ise risk demek yani hasta sinyal veriyor. Bipolar hastası kişiyi asla normal kabul etmeyin. Yani ondan normal tepkiler beklemeyin. İki uçlu olduğu için günü gününe uymayan bir hastalık. Atak dönemlerinde günlerce uykusuz annemin peşinde bir o yana bir bu yana dolandığımı bilirim yorulmak nedir bilmiyorlar değişik bir enerjileri oluyor

Öncelikle geçmiş olsun.Bunu sizden saklamaları çok çok büyük bir ayıp.Hastalığa gelince çok uzun yıllar önce atak geçiren birini biliyorum.Şu an çok yakın değilim ama evli,eşiyle mutlu,iki çocuğu var,eşi de bipolar ve her ikisi de önemli mesleklere sahipler ve yapıyorlar.Dereceleri var sanırım bu hastalığın,herkesin her atağı aynı şekilde ya da aynı zaman süresinde olmuyor.İyi bir psikiyatriste giderseniz sorun çözülür sanırım.Kolaylıklar,hakkınızda hayırlısı olsun.

bunun belirtileri nelerki ya
bend kendimdn korkuyorum
bazen hersey normalken asiri mutuz huzurauz ve biaeyler dusunurken buluyorum.kendimi
olumuz sylere cok takilrim
neseli halim ise neselidi istegulerim konusurum iki konusurum bes gulerim
am bazen sebebini.bile.bilmedigim.bi.ice.kapa.iklik yasiyorum
bndeolabilirmiyim acaba.:/

Bu hastalığa sahip kişilerin evlenmesi tavsiye edilmez arkadaşlar.Bunun ah almakla falan ilgisi yok.İşyerimdeki diğer arkadaşın ikizleri var.Atak döneminde çocuklarını alıp kaçırmaya çalşmış.Böyle şeyler yaşıyorsunuz.Haberlerde okuduğunuz şeytan sandı çocuğunu öldürdü vs. gibi haberler bu ve benzeri hastalıklara sahip kişilerin haberleri.aramızda kendisinde ya da ailesinde bu hastalığa sahip kişiler var.Kimseyi kırmak istemem.Herkeste aynı şekilde de göstermiyor elbet.Ben sadece 5 yıldır 2 bipolar hastasıyla günde 9 saat geçiriyorum.Bunlar bizim yaşadıklarımız

bipolarlık çok ciddi bir hastalıktır.
ayrıntısını neler yasadıklarını cok iyi bilemem
ama annemlerin oturdugu sitede bir komsuları bir atak sırasında cok hos olmayan bir sonuc yasadı burda yazmak istemiyorum kimseyi üzmek istemem
burclarla alakalı filan bir durum hic degil
sizden saklaması da hoş olmamış
eşinizle beraber gidip bir psikiyatrla ciddi ciddi konuşmalısınız özellikle cocuk sahibi olmaya karar verirseniz

Bipolar bozukluğu olan bir insanla yaşamak çok zor hakikaten de. Benim de bir dönem çıktığım erkek arkadaşım bipolardı. Bana dürüstçe söylemişti rahatsızlığını ve bir dönem gayet iyiydi. Fakat atak dönemleri çok zor geçiyor. Kafalarında kurdukları düşüncelere inanıyorlar, saldırganlaşıyorlar ve cinsel istekleri artıyor. Ben erkek arkadaşıma bi yere kadar sabredebilmiştim bana ağza alınmayacak sözler söyleyip, tehditler edene kadar. Sonrasında da bir daha görüşmedim kendisiyle. Bu durumlarda aile çok önemli ona destek olmalı ve sabırla yaklaşmalı. Sizin eşiniz olmuş bu kişi için sevginizi ve sabrınızı sorgulayın eğer bu gücü kendinizde buluyorsanız onun yanında olun yoksa ayrılın. İkiniz için de hayırlısı bu olur inanın.

Bu çok ciddi bir hastalık. İleri evresi ise şizofren. Hastalığı saklaması boşanma nedeni. Benim tanıdıgım iki bipolar var çevremde. Hayat gerçekten çok zor onlarla. Ben bipolar tanımını duyunca kaçıyorum arkama bakmadan. zira paranoid oluyorla rbelli dönemlerde ve saldırganlaşıyorlar.

Igrenc insanlar!!!
Ya tamam oglun evlensinde, soylememekle kul hakkina girmis oluyorsun ya.
Allah akil fikir versin bunlara.
Neyse,

Krizleri ne kadar siklikla oluyor ve suresi nedir?
Ilac kullaniyor mu? Psikiatriste gidiyor mu?

Bi arkadas sormus belirtileri nedir diye.
Iki donem vardir: Depresif atak ve manik atak, ve bazi kisilerde halusinasyon soz konusu bile oluyor.
Manik ataklarda asiri agresif, yerinde duramayan, deli dolu, konuskan vs...
Depresiyonu az bilirsiniz zaten ama depresiyon uzun zaman devam ederse o kisi intihara bile kalkisabilir.
Kisiye degisen ozellikler vardir, turunu anlamak lazim ilk once.
Bu hastalik psikozdur, oyle hafife alinacak bi hastalik degildir arkadaslar lutfen.

Allah yardimcin olsun konu sahibi arkadasim.

ben bipolar bi arkadaşla calıştı8m cook zorr helede evliolmak daha zor galibaa..
allah yardımcın olsun..

Yazdık çizdik sağolalım da konu sahibi nerede? Yarım saat önce siteye giriş yapmış.Mühim değilse niçin fikir soruldu?

bıpolar olmayan mı var ?
ozellıkle bu hastalık kadınlar da cok gorulur .
ılaclarını kullandıgında da kontrol altına alınabılır .
cok abartılacak bır boyut degıl bence

bende de oluyo bu durumlar acaba bende demi var??
birgun cok iyimm sonra gun geliyoo sanki butun dunyanin derdi benim omuzumda gibi depresyona giriyorum insanlardan nefret eder oluyorum. bi kac gun boyle sonra birden bire cookk neselii kafasina bisi takmayann herkesi seven sevecen biri oluyorum

arkadaşım bi zaman evvel kocası bipolar olan senin gibi bir arkadaş vardı.kimbilir bir kaç sf.geridedir konusu.

onunda kocası iyiyken tam bir centilmen süper bir koca...ama dengeler bozulduğu zaman kendini kaybedip sözlü fiziksel şiddete başvuruyor.tehditler gırla.olmadık bir şey için birden çoşup celalleniyor.

adam durumunun farkında arkadaşta kocasına sen gibi yalvar yakar olmuş hep adam önceleri gitmeyi reddetmiş ama arkadaş çekip gitmeye kalkınca gitme sensiz olamam söz tedavi olucam deyip arkadaşı uyutuyordu.önce bir kaç zaman dr.gidiyor sonra sallamaya başlıyor.her seferinde bu sefer son söz veriyorum deyip arkadaşı döndürüyor.ilk birkaç zaman iyiler ama tekrar başa sarıyor herşey.o da galiba boşanma kararı almıştı..çünkü adamın gözü birşey görmüyor.

yani o iyi olmak istemedikçe sen tehlikedesin..
böyle diken üstünde çok zor sürekli lafını hareketini bir kaç kere tartmak zorunda kalmak..

toplumun yüzde 1-2 sinde görülüyormuş.kimisinin her korkunç baş ağrısını migrene yorması gibi öyle her gelgit hali bipolar değil.gel git depresyonda da bu ruh hali var pmsde de..

benim de yakın arkadaşım bipolar.zor ya.kızın kuş kadar maaşı var ama dünya kadar kredi borcu var.yaptığı da hep saçma sapan alışveriş.böyle bir boyutu da var.manik durumda çok harcıyorlar.onunla aynı yerde çalıştım.bir gün geliyor çok pozitif,öyle hayallar anlatıyor ki umut dolu sanki dünyayı baştan kuracak,ertesi gün geliyor ağlayarak öldüm ben bittim ben.bir sinirleniyor patrona posta koyuyor :) ne bileyin bir sürü şey.ama canım arkadaşım benim onu çok seviyorum.yalnız o evlenmedi ben bu zorluğu yaşıyorum bir başkasına da yaşatamam diyor.hoş talibi de yok zaten bu da büyük bir etken tabi.
size de söylenmemesi çok yanlış.ama evlenirken psikolojik hastalağını söyleyeni de pek duymadım.genelde saklanıyor.kapalı kutu ne çıkacağı belli değil.arkadaşım çok çekilmeyecek durumdaysa tedavi olmasını iste kabul etmezse rest çek,baktın o da olmuyor sen de yolunu çizersin.ben ne olursam olayım sen beni çekeceksin gibi bir şey yok.sonuçta sonradan çıkan bir şey değil senden gizlenen bir şey.o halde hastalıkta sağlıkta sözü bu durumda geçerli değil.

benim babamda da bipolar bozukluk var hemde yaklaşık 40 yıldır 53 yaşnda şu an ... her yıl bahar aylarında böyle hastalar rahatsızlanır hemen dr a gidilmesi lzm ayakta tedavisi olmuyor maalesf yatışı lzm ruh ve sinir hastalıklarıyla ilgili meşhur hastaneyı bilirsiniz o dr lar bu hastalığın ilmini yazmışlar artk yni götürmek şart. babamd a gitmiyordu artık 5 yılda bir rahatsızlanıyor zorla götüyürouz yapck bişy yk kandırarak fln çaresi yok bunn cnm .. anneme de evlenırken söylememişler evlendikten snra çıkmş ortaya ama hastalık bu allahtan gelen içki alışkanlığı değil kumar alışknalığı değil Yüce rabbimden gelen bir hastalıkd ermansız da değil çk şükür yalnz sürkli kullanması gereken ilaçları oluyor mtlaka bir o deidğim hastenyle görüşüp götürmeye çalışın gerekrse sağlk personelı yollayıp aldırsınlar evden yksa hayatın cehenneme döner.

evet iki uçlu mizaç bozukluğu bir diğer adı ama babamn öyle hayal görmeleri fln yk sadece ck şüpheci ksmeey güvenmıyor..bnm babamda yıllarca lüthuril kullandı ama boşyere kullanmış biliyor musn cnm gözleri çöktü ten rengi koyulaştı o zmnlar bu derece sinir hastalıkalrında uzmanlşma yoktu tbi snraları işte götrüdk hasteneye dediler boşuna içmiş vücudunu da harap etmiş çnkü hastalığınn gerçk ilacı bu değil dediler ve ilacını değiştirdiler lüthuril yetersiz gelıyormuş yazık canm babam senelerc eneler çekti senede bir yada 6 ayda bir hastalanıyorsu ömrü hastanelerde geçti ama snra ilaçlar dğeişti 3 farklı çeşit kullanıyor şmdi trileptal solian ve akineton solian sosyalleşmesini ve zihnideki kuşkuları yokediyormş sanırmm akineton ise el titremesini brzda gevşeklik ve uyku veriyor şmdi ise çk iyi yaklaşık 5 yılda bir rahatszılanır gbi oluyor hafifi geçiriyor çk şükür o kabus dolu günler lüthurili bıraktıktan snra geride kaldı yetrsiz geliyormuş çnkü....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…