kafam cok karısık hep vicdanımdan kaybettim galiba..annem 19yasındaydım öldü üniversitedeydim kardeşim 3yas kucuk ona baktım babama baktım mekik dokudum ev okul arasında arkadaslarım gezip tozarken ben ev işi yemekle ilgilendim..babamın utusu yemegi kardeşimin ilgisi hiç eksik olmadı..okulu bitirdim işe hemen girdim bu sefer de eve bakmaya başladım babamın işsiz kaldıgı dönemler de eve baktım..kardeşim universiteye gitti ben ustlendim..sonra babam evlendi malesef..düğün davullu zurnalı oldu altınlar taktı borc harc yaptı tüm aile yardım etti evlensin dediler..gelen kadınla da 3yıl yasadık beraber ne sorunlar tahmin edemezsiniz kadın evde yatarken ben esek gibi calıştım yine aynı seyler..sonra ben evlendim cok sukur kardesimi de yeni evlendirdik o da ben de eşimizle mutluyuz ne mutlu ki insan evladına denk geldik..
babamın bir kızı daha oldu simdi 6yasında..cok seviyoruz ilgileniyoruz fakat babam da esi de aynı hiç degişmediler...hep nankörler hep..farklı sehirlerdeyiz bayramda geldiler yanıma..kızkardesim de geldi guya aile saadeti yasayacaktık ama olmadı..hizmetçilik yaptık babamlara..eşine tek bi laf etmez korkudan..hiçbir seylerini eksik etmedim ..gezdiler yediler içtiler..alışverişlerini yaptık..
babam 1 yıldır işsiz esi de de calışmıyor aslında tas gibi kadın...45yasında daha...tek emekli maaşıyla gecinemiyoruz dediklerinden 1000tl alıyor tabi tum kış yemedim içmedim yolladım yani kendime bir sey alacaksam almadım elimi geri cektim maaşımdan direkt cektigim gun hesaplarına 300tl ayırdım..bu arada evimde hatıra tek bi seyi yok kendim evlendim...bir bilezikten gectim bir ceyrek takmadı babam bana..kendim aldım babam taktı dedim..her neyse bu bayram bi geldiler kadının kolunda 2burması vardı hala var oysa babam bana bozdurduk dedi tel.de demek ki duygu sömürüsü yaptı..eşimden utandım bari takmasaydı o kadar para yatırdım ..benim kolumda bi burmam yok evimin eksigi cok ama her ay para yatırdım artık tabi ki devam etmicem bu sondu biletlerini aldık yolladık...surat atılar bişey begenmediler alındılar kullandılar her zamanki gibi....
asıl zoruma giden ne biliyor musunuz her seyden geçtim de ben babam tup bebek tedavisi için para biriktirdigimizi biliyor bidenedik 6haftalık dustu..cok uzuldum ama babam buz gibi ne sordu ne konuyu actı...kızkardeşim ve benim basımızı bir kez okşamadı hep kızını sevdi agızna besledi kardesim ve ben cok uzulduk sunu cok iyi biliyorum ana varsa baba da var ana yoksa yoksun sen..cok uzgunum inanın yuregim yanıyor babam bizi eskiden ne cok severdi..
Canım şimdi ben de üzüldüm...İnsanlar bencilse yapacak birşey yok ağzınla kuş tutsan zaten yaranamazsın.Asıl senin paraya ihtiyacın var tüp bebek tedavileri maddi ve manevi anlamda çok yorucu olabiliyor anladığım kadarıyla siz de para içinde yüzmüyorsunuz.Yardım da etme demiyorum ama öncelik sen ve eşin yani yuvan olmalı,baban da zor durumda değil en azından emekli maaşı var ben daha zor şartlar altında yaşamaya çalışan onca insan tanıyorum.Bırak memnun olmasınlar sen iyiliğini yapmışsın üstüne düşeni güzelce ağırlamışsın gerisini boşver.Bizde de derler anası olmayanın babası olmaz diye.Genç yaşta anneni kaybetmişsin Allah rahmet eylesin.Üzülme sakın sen hayatına bak eşine ve güzel yarınlarına bak deim ben.
Uzuldum.
Allah sizin gibi hayirli bir evlada sizin gibi hayirli bi evlat nasip etsin insallah.
Vicdansizca mi bilmiyorum ama ben olsam artik elimi ayagimi cekerdim onlarin ustunden.
Bence de dogru karari vermissiniz.
Geri donmeyin kararinizdan.
Allah yardimciniz olsun.
kardesim de ben de vicdanlıyız baba diyoruz bi şey olsa koşuyoruz ..ama bir omzumuzda el istiyoruz olmuyor kardesimle benim cektigimi akrabalar cok iyi biliröyle yapıcam az aricam artık telefonlarımı azaltıcam ...para yardımı asla yok zaten bitti benim için..uzuluyorum evet ama geçicek mesela bebegim düştü 6haftalıktı cok uzgundum eşim aramıs söylemiş babam aradı yine olur dedi ama eşi bir kez telefonu alıp lafını etmedi...bu kadına bekarken de cok baktım..malesef...
sana rabbim hep kolaylık versin incitmesin sen hayırlı bir evlatsın ki bunlrı yapmışsın allah sana bunun karşılını tabiki verir sen kırma aileni üzüldüğün bir konuda tavır almadn önce uygun bir dille anlatmalısın kırgınlını seni anlıyorum eşimin anne babası ayrılmışlar eşimin ruh halini ve senin ruh halini çok iyi anlıyorum benimde iki tane küçük kızlarım var eşimle aramız kötüydü ve ben 15gün baba evinde kaldım ailem aldılar yanlarına beni ve bayramı ayrı gecirdik kızlarımı bir arayıp sormadı ayrılma doktasındaydım ayrılmadım çocuklrımı babasız büyütmemek için eşimele barıştım dün evime geldim diycem oki san katılıyorum ana varsa babada var ana yoksa babada yokkafam cok karısık hep vicdanımdan kaybettim galiba..annem 19yasındaydım öldü üniversitedeydim kardeşim 3yas kucuk ona baktım babama baktım mekik dokudum ev okul arasında arkadaslarım gezip tozarken ben ev işi yemekle ilgilendim..babamın utusu yemegi kardeşimin ilgisi hiç eksik olmadı..okulu bitirdim işe hemen girdim bu sefer de eve bakmaya başladım babamın işsiz kaldıgı dönemler de eve baktım..kardeşim universiteye gitti ben ustlendim..sonra babam evlendi malesef..düğün davullu zurnalı oldu altınlar taktı borc harc yaptı tüm aile yardım etti evlensin dediler..gelen kadınla da 3yıl yasadık beraber ne sorunlar tahmin edemezsiniz kadın evde yatarken ben esek gibi calıştım yine aynı seyler..sonra ben evlendim cok sukur kardesimi de yeni evlendirdik o da ben de eşimizle mutluyuz ne mutlu ki insan evladına denk geldik..
babamın bir kızı daha oldu simdi 6yasında..cok seviyoruz ilgileniyoruz fakat babam da esi de aynı hiç degişmediler...hep nankörler hep..farklı sehirlerdeyiz bayramda geldiler yanıma..kızkardesim de geldi guya aile saadeti yasayacaktık ama olmadı..hizmetçilik yaptık babamlara..eşine tek bi laf etmez korkudan..hiçbir seylerini eksik etmedim ..gezdiler yediler içtiler..alışverişlerini yaptık..
babam 1 yıldır işsiz esi de de calışmıyor aslında tas gibi kadın...45yasında daha...tek emekli maaşıyla gecinemiyoruz dediklerinden 1000tl alıyor tabi tum kış yemedim içmedim yolladım yani kendime bir sey alacaksam almadım elimi geri cektim maaşımdan direkt cektigim gun hesaplarına 300tl ayırdım..bu arada evimde hatıra tek bi seyi yok kendim evlendim...bir bilezikten gectim bir ceyrek takmadı babam bana..kendim aldım babam taktı dedim..her neyse bu bayram bi geldiler kadının kolunda 2burması vardı hala var oysa babam bana bozdurduk dedi tel.de demek ki duygu sömürüsü yaptı..eşimden utandım bari takmasaydı o kadar para yatırdım ..benim kolumda bi burmam yok evimin eksigi cok ama her ay para yatırdım artık tabi ki devam etmicem bu sondu biletlerini aldık yolladık...surat atılar bişey begenmediler alındılar kullandılar her zamanki gibi....
asıl zoruma giden ne biliyor musunuz her seyden geçtim de ben babam tup bebek tedavisi için para biriktirdigimizi biliyor bidenedik 6haftalık dustu..cok uzuldum ama babam buz gibi ne sordu ne konuyu actı...kızkardeşim ve benim basımızı bir kez okşamadı hep kızını sevdi agızna besledi kardesim ve ben cok uzulduk sunu cok iyi biliyorum ana varsa baba da var ana yoksa yoksun sen..cok uzgunum inanın yuregim yanıyor babam bizi eskiden ne cok severdi..
sana rabbim hep kolaylık versin incitmesin sen hayırlı bir evlatsın ki bunlrı yapmışsın allah sana bunun karşılını tabiki verir sen kırma aileni üzüldüğün bir konuda tavır almadn önce uygun bir dille anlatmalısın kırgınlını seni anlıyorum eşimin anne babası ayrılmışlar eşimin ruh halini ve senin ruh halini çok iyi anlıyorum benimde iki tane küçük kızlarım var eşimle aramız kötüydü ve ben 15gün baba evinde kaldım ailem aldılar yanlarına beni ve bayramı ayrı gecirdik kızlarımı bir arayıp sormadı ayrılma doktasındaydım ayrılmadım çocuklrımı babasız büyütmemek için eşimele barıştım dün evime geldim diycem oki san katılıyorum ana varsa babada var ana yoksa babada yok
sana rabbim hep kolaylık versin incitmesin sen hayırlı bir evlatsın ki bunlrı yapmışsın allah sana bunun karşılını tabiki verir sen kırma aileni üzüldüğün bir konuda tavır almadn önce uygun bir dille anlatmalısın kırgınlını seni anlıyorum eşimin anne babası ayrılmışlar eşimin ruh halini ve senin ruh halini çok iyi anlıyorum benimde iki tane küçük kızlarım var eşimle aramız kötüydü ve ben 15gün baba evinde kaldım ailem aldılar yanlarına beni ve bayramı ayrı gecirdik kızlarımı bir arayıp sormadı ayrılma doktasındaydım ayrılmadım çocuklrımı babasız büyütmemek için eşimele barıştım dün evime geldim diycem oki san katılıyorum ana varsa babada var ana yoksa babada yok
Boşa dememişler " baba yuvayı dağıtır, ana toparlarmış"
Siz elinizden geleni yapmışsınız, artık sorumluluk almanıza gerek yok.
Yaşları gençmiş, çalışıp kazansınlar, birdaha para yollamayın.
Uvey annenizden bir sey beklemeyin.
Babaniz sizi hala seviyordur, bu konuda tasaniz olmasin.
Siz ki anne acisiyla basa cikabilmissiniz, sorumluluklarinizi da yerine getirmissiniz varsin bir burma bileziginiz olmasin.
Bilezik derdinde degilsiniz anliyorum ama degistiremeyecegimiz seylere de uzulmemeliyiz.
Benim de bebegim olmuyor.
Babam bizzat ilgilenmez, aramaz ama beni seviyor, bilirim.
Siz de boyle dusunun.
Hem bir kizkardesiniz var, saglikli ve mutlusunuz ikiniz de.
Birbirinize yetersiniz.
sag ol canım ama kırıldım desem de hiçbir sey degişmez ki biliyorum anlamaz babam annem varken bizi tapardı keşke o zamanlar da sevmeseydi bizi..zoruma giden o biz mutlu bir aileydik bana deselerdi ki baban sizi bir kadına satacak hiç ihtimal vermezdim bu degişim bizi üzüyor 6 yasındaki kızına bakıp bu cok zeki bunlar böyle degildi diyor bizim için...
sen bundan sonra ne yaparsan allah rızası için yap kalbin rahat olsun canım
Allah sanada hayirli bir evlat nasip etsin insallah..
Bence bu saaten sonra birazda kendini aileni dusun , birak ne yapiyolarsa yapsinlar ..
cek elini ayagini alistirmissin tabiki ohh ekmek elden su golden geciniyorlar takar tabiki burmalari...
uzulmemel elde degil ki..gidene de yanıyorum annem olsa iz böyle olmazdık..biz ev kredisi ödüyoruz canım tup bebek masrafı var ondan geçtim manevi destek bir guleryuz olsa her sey yoluna girerdi ama babam yuzumuze bile bakmadı ona her baktıgımda eski guzel gunleri gordum hep aklıma geldi cok zor..bir de kullanıldıgımı biliyorum zaten bekarken de kullandılar ama ben dayanamadım yine yaptım bundan sonra önce ben demeliyim biliyorum..teşekkü rederim canım..
evleri var kira ödemiyorlar 1000tl yetmiyorsa kadın işe girebilir babam da öyle ama i begenmezler ikisi de..artık yollamak yok kızkardesime de söyledim yeni evli daha ona da bir sey alamdılar düğünde bir sey takmadı babam tek geldi eşi gelmedibir burmasını alıp kardesime taksa ölür müydü ya..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?