Çok üzgünüm... Hastalık hastasıymışım :-(

Bende uzun uzadıya hastalık duymayı sevmem pek o yüzden anlatmam da. Doktor ilaç kullanacaksın dikkat edeceksin sesi derim ve biter daha da kimse ağzımdan bişey duymaz ama eşim mesela anlatır anlatır. Söyle olabilirmiş böyle olabilirmiş şunu yapmak zorundaymışım böyle olacakmış vesaire vesaire dönüp dönüp anlatır gıcık olurum. Belki annen de hastalık duymayı sevmiyordur

Çocukluk ve ergenliğimdeki olan hastalıklarımın hiçbirine annem inanmamıştı.Regl sancısından yataktan kalkamazken bile.Kendinde hiç olmadığı için..
Naz yapar,ilgi ister bir de onunla uğraşamam diye de ayrıca.
Bacaklarım tutulurdu,yürüyemezdim.sonra da iki kere yolun ortasında bayılınca inanmak zorunda kaldı.
Tamamen psikolojikmiş hepsi çok şükür.Kafayı değiştirince düzelen olaylar yani.Çoktaaan da geçtiler şimdi.
İlginin abartılısından şiddetle nefret ederim,çocukken de öyleydim.Annem hiç inanmadı buna o zamanlar.
Şimdi de sürekli kendine hastalık teşhisi koyar,ben de inanmam.Psikolojik şöyle yaparsan geçer derim.Geçiyor da zaten.
Bazıları maalesef böyle.
Geçmiş olsun.

İnsanların büyük bir kısmında kan pıhtılaşması riski vardır yani yaygın bir hastalık. Bunun da dereceleri var, yani az tehlikeli olanı ve daha tehlikeli olanı. Senin ki hangisi bilmiyorum. Hamilelikte risk var, bebeğe giden damarlar tıkanırsa düşük riski olur ama bebe asprini ve bazı iğnelerle risk azalır, ablamda da vardı ve çok şükür sıkıntı yaşamadı bebeği dünyaya geldi. Sen hastalığını bildiğin için önlem alacaksın, binlerce kadın düşük yapıp sebebini bilmiyor. O yüzden şanslısın. Ama hamile kalmayı düşündüğünde bebe asprini almaya başla ve doktoruna bu durumu mutlaka belirt.

Bu hastalık erkeklerde daha riskli, kalp krizi riskini arttırıyor ama kadınlarda risk daha az.

Yani demem o ki bu hastalık yaygın birşey, sürekli bebe asprini almana gerek yok bazı durumlarda (hamilelik gibi) önlem alırsın olur biter. Tabi birkaç doktora daha git, sürekli kan sulandırıcı ilaç kullan demiş doktor bu da ayrı risk Allah korusun ufak bir kanamada kan durmayabilir. Tıp fakültesine gitmeni tavsiye ederim o yüzden.

Annenin ki bir kabullenememe sankii .. Hemen yanlış düşünme ..

Geçmiş olsun. Herkesin algısı-tepkisi farklı. Karşıdaki anne olunca insan az şefkat bekliyor galiba ama kimsenin kimseye tahammül edip tolere edecek hali kalmamış

Anne babanıza da baktırın, çoluk çocuk varsa onlara da. Pıhtı önemsememeye gelmez. Akciğere ya da beyine attımı 1 günde götürür sapasağlam dediğiniz insanları. Geçmiş olsun.

Geçmiş olsun. Herkesin algısı-tepkisi farklı. Karşıdaki anne olunca insan az şefkat bekliyor galiba ama kimsenin kimseye tahammül edip tolere edecek hali kalmamış
Ben de biraz bu psikoloji ile anlayış bekledim sanırım sevgi sefkat bekledim. Ama annem çok güçlü bi kadın. Şefkati eziklik olarak görür

Anne babanıza da baktırın, çoluk çocuk varsa onlara da. Pıhtı önemsememeye gelmez. Akciğere ya da beyine attımı 1 günde götürür sapasağlam dediğiniz insanları. Geçmiş olsun.
Doktor da böyle dedi ama ben bunu izah etmeye çalışsam annem abartma diyor. Ne yapicami şaşırdım

Hastalık anlatmayı sevmemeyi anlarim ama karşıdaki anlatiyorsa demek ki bir teselli bekliyor değil midir...

Çok teşekkürler canım tavsiyen için. Araştırma hastanesine gittim zaten.
Genetik oldugu için bi çözümünün olmadığını söylüyorlar..

eğer sürekli bu konudan bahsettiyseniz uzun bir süre bunun muhabeti geçtiyse bir süre sonra ilk etkisini yitirmiştir dolayısıyla da annenizde amma abarttın moduna girmiştir bu sizi önemsemediği anlamına kesinlikle gelmez.

üzülmeyin geçmiş olsun

Ben de biraz bu psikoloji ile anlayış bekledim sanırım sevgi sefkat bekledim. Ama annem çok güçlü bi kadın. Şefkati eziklik olarak görür
Mantalite meselesi işte.. Sen bence gel Yds ye yönel burdan:)

Pıhtılaşma oldukça önemli bir durum benim ilk bebeğimi kaybetmeme sebep oldu.
Doktor ne diyorsa onu yapın mutlaka ben 2.kez hamile kaldığımdan beri iğne vuruyorum kendime sırf bu yüzden.Allah'a emanetiz hepimiz

Bende öyle bi rahatsızlığım olduğunda özellikle üst üste rahatsızlığım olup hastaneye gittimmi aile icinde ' Hastalık hastası' lafını 40 kere söylerler.

Saol canım normalde üzmemek için bahsetmem bu gün kontrolum vardı doktor olumlu konusunca sevindim anlattım ama demek ki anlatmamak gerekiyormus

Bende öyle bi rahatsızlığım olduğunda özellikle üst üste rahatsızlığım olup hastaneye gittimmi aile icinde ' Hastalık hastası' lafını 40 kere söylerler.
Ben çok üzülüyorum felc gecirme kangren olma ihtimalim bile var. E sevdiklerimle paylasmayacaksam kendi kendimi yiyeyim mi ama dimi...

Pıhtılaşma oldukça önemli bir durum benim ilk bebeğimi kaybetmeme sebep oldu.
Doktor ne diyorsa onu yapın mutlaka ben 2.kez hamile kaldığımdan beri iğne vuruyorum kendime sırf bu yüzden.Allah'a emanetiz hepimiz
Gecmis olsun canım. Bebegini kaybedince mi anladın hastalığı?
Peki dogum yapınca bıraktın mı hap/igne olayını?
Gerçekten çok riskli. Bi de internette okudukca iyica hastalık hastası oluyorum

Gecmis olsun canım. Bebegini kaybedince mi anladın hastalığı?
Peki dogum yapınca bıraktın mı hap/igne olayını?
Gerçekten çok riskli. Bi de internette okudukca iyica hastalık hastası oluyorum

Evet bebeğimi kaybedince yapılan tetkiklerle anlaşıldı pıhtılaşma.
Şimdi yeniden hamileyim her gün iğne vuruyorum kendime,zor ama annelik için her şeye değer.
Doğum yaptıktan sonra bırakıcam bir müddet ama sonraki aşamalar için konuşucam doktorumla.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…