Konuyu saskinlikla okudum 1sen, arada oglumla ilgili de konusuyorduk, senin durumunun bu kadar ozel oldugunu bilmiyordum.
Her ozel cocuk annesinin yarasidir , kendisine birsey olsa cocuguna kim bakacak, ki benim de oyle. Ogluma bir kardes dusunmuyorum, bugun esime de anlattim seni, biz de bize birsey olsa oglumuza ne olacak diye dusunurken , bak ne yurekli insanlar varmis dedik.
Sen neredeyse kimsenin kolay kolay yapamayacagi birsey yapmissin, yuregini koymussun ortaya, Allah razi olsun.
Baba icin birsey diyemiyor insan, o yavrulari senden daha fazla haketmiyor belki de ama babalari iste, kanun vs.
Rabbim yavrular ve senin icin ne hayirliysa onu nasip etsin, Rabbim imkansizi imkanli kilar, birbirinizden ayrilmamak en hayirlisi ise mutlaka bir yol bulunacaktir ins. Ki gonul istiyor ki seninle kalsinlar.
Emegine, yuregine saglik.Dualarla.
Offf okudugumdan beri agliyorum. Sayfa sayfa okuyorum 9. Sayfadayim ama sizin hikayeniz ne olur guzel bitsin... Dualarim sizinle olacak bu gece... Hem sizin hem o guzel yavrularin iyiligi icin. Insallah bir cikis yolu bulursunuz... Hatta insallah bulmussunuzdur.
Peki kardeşlerin ayrılmasına pedagog ne dedi?
Madem sorumsuzca gezdiği ölü taklidi yaptığı 2 yılı parayla affettircek, 2 çocuğu da alsın. Madem almayacaktı o çocuğun gözüne neden göründü ki?? O çocuk 2 kere terk edilmiş hissetmeyecek mi? Gerizekalı bu adam elma seçer gibi evlat seçmiş?!?
Ne kadar guzel yurekli bir insansiniz. Allah insallah yolunuzu acik etsin, dilerim hem sizin hem cocuklar icin cok iyi gelir gelecek gunler. Konunuzu okuyunca iyi dileklerimi gondermek istedim.
Ne yazılmış bakamadım kusuruma bakmayın.
..
Karışık anlatabilirim ; Uzman arkadaşlar çocuklarla konuştu ve Çocukları gönderdik.
Geldi. Sordu , neden gonderdigimi anlattm. Direkt konuya girdi.
Telefonda gereken herseyi anlattığını ve asıl önemli meseleyi şimdi konuşmak istediğini söyledi.
Önce teşekkür etti. Geçen bu yıllarda çocuklarım heba olabilirdi dedi. V.s v.s
Büyüğün ( ismiyle söylüyor ) şimdilik bizde kalmasının uygun olduğunu , küçüğü götürüp öncelikle onu alıştırmak istediğini söyledi.
Gözlerim doldu..
Sebep " diye sorabildim sadece.
Iste sabahları işte olacağını , böyle bir çocuğun bakımının nasıl olduğunu bile bilmediğini falan filan işte..
Uzatmak istemiyorum ama aradaki önemli konuşmaları kaçırmamak adına yazmalıyım.
Bende asla böyle bir şeyin mümkün olmayacağını söyledim. Bakacak gücü yoksa istediği kadar bende kalabileceğini söyledim.
Görmek istediği zamanda eşimle ya sizin evinizde ya da parkta bulusursunuz dedim.
Önce sana mı soracağım ne zaman göreceğimi dedi. Iyice sahipleri gibi olmuşsun v.s v.s öfkelendi.
Araya eşim girdi. Sakinleşti biraz.
Öyle olmaz dedi. O zaman ikisini de istiyorum , bana yardımcı olun o zaman dedi. Buradaki düzen neyse , hangi okula gidiyorsa anlatın madem.v.s v.s
Bu sırada arkadaşlar onunla özel olarak konuşmak istediler ve odaya gittiler.
Çocuklar geldi. Karsilastilar. Büyük yavrum yanağını okşadı.Küçüğü oyuncağı alıp kenara çekildi. ( ikisine de oyuncak ve çikolata getirmiş )
Onlara hasretle bakıyordu ya da bakmaya çalışıyordu anlayamadım.
Sonuç olarak ; bir on beş gün kadar baba çocuklarla görüşecek bu uzman arkadaşlarımız kontrolünde.
Sonraki hafta babanın kurduğu evde izleyecekler onları. Biz oraya gidip geleceğiz.
Alışana kadar işte. Oyun ablaları orada devam edecek. Iki bir bakıcı bulmanızı rica etti.
Bir de özel eğitime devam etme sözü aldık . O da daha iyi bir yere göndermek istediğini söyledi.
Ne yazdım ne kadarını anlatabildim bilmiyorum..
Karman cormanim. Bir el atın. Iyi olacak diyin ne olur.
Birde pasaportunu görmek istesem mi acaba , işe yarar mi
Gidecek bile olsa cocuklarin vise islemleri falan bayagi uzun isler.Onlarda katı bakıyor bu konuya.
Sosyal hizmetlere başvurmamamin en büyük sebeplerinden biriydi kardeşlerin ayrılma düşüncesi.
Büyük yavru küçüğe çok düşkün.
Abileri de ikisineaslında büyüğünden küçük ama ona abi diyorlar : )
Inan bilmiyorum miss , küçüğünü alayım dediğinde içim yandı, güvenimi çok sarstı.
Acaba onun bakımında mi kaçıp gitti , yoksa küçüğü mu kaçırıp gidecek diye düşünüp duruyorum
Pasaportunu görmek istesem anlar miyim bir daha gitmeyeceğini ?
Gidecek bile olsa cocuklarin vise islemleri falan bayagi uzun isler.
Oyle pat diye gidemez zaten.
Benim de gozum tutmadi buyugu kalsin demesinden dolayi
Onlarda katı bakıyor bu konuya.
Sosyal hizmetlere başvurmamamin en büyük sebeplerinden biriydi kardeşlerin ayrılma düşüncesi.
Inan bilmiyorum miss , küçüğünü alayım dediğinde içim yandı, güvenimi çok sarstı.
Acaba onun bakımında mi kaçıp gitti , yoksa küçüğü mu kaçırıp gidecek diye düşünüp duruyorum
Konu bana hiç inandırıcı gelmedi bie değil iki çocuk nasıl baktın ettin çalışmıyorsan bekar olsan çalışman lazım evli olsan eşin birşey demedi mi kötü kurgu.2 ve 3.5 yaşlarinda iki çocuklu bir komşum vardı. Babaları Alman bir kadınla kaçtı. " Beni bir daha arayıp sormayın " diye bir mektup bırakmış.
Bir gün sabah apartmanda bir yaygara vardı. Iceriden ağlama sesleri geliyor ama kapıyı açan yok. Neyse çilingirle açtırdık. Komşum vefat etmiş. Kalp krizi dediler.
Defin işlemlerini hepsini biz yaptık. Kadın kimsesizdi zaten. Uzaktan bir kaç akrabası vardı , telefonundan numaralarla aradığımız kimse gelmedi cenazeye.
Çocuklar o gece bende kaldı. Sonraki gece , ve her gün. Biliyorum sosyal esirgemeye haber vermeliydim ama bir türlü yapamadım. Öyle alıştım ki , öyle çok seviyorum ki ..iki sene geçti üzerinden.
Biz taşınmistik. Eski komşum aradı biraz önce.Babası gelmiş çocukları arıyormuş. Almanya' ya götürecekmiş.
Yakındır kapıma dayanması.. Ne yapacağım ben
Hiçbir çaresi yokmuş..
Bakıcıları , okulları ufff... şuan hüngür hüngür ağlıyorum...
Onlarda katı bakıyor bu konuya.
Pasaport değil oturma izni kartına bakcaksın panpacım son tarihi ne zaman. Pembeli bir kart, kartvizit büyüklüğünde. Şu sitede örneği var:
http:// malatyam.tk / almanya-da-oturma-izni-alma18?dil=tr
Eee peki o çocuk farklı olduğu için bırakıldığını anlamicak mı, anlicak. Engelli insanlar her şeyin farkındalar. O zaman o kadar kötü hissedecek ki....pedagog adamı ikna etsin böyle olmaz. Adam zaten dengesiz, garip bir tip. Bir görünüyor, bir kayboluyor sonra da bu saçmalık. Yani bu adam bu çocukların psikolojilerini çocuk oyuncağı sanıyor. Babalık yapmaya hiç hiç uygun değil.
Konu bana hiç inandırıcı gelmedi bie değil iki çocuk nasıl baktın ettin çalışmıyorsan bekar olsan çalışman lazım evli olsan eşin birşey demedi mi kötü kurgu.
İstersen sosyal hizmetlerle konusup cocugu kacirma ihtimaline binaen yurt disina cikis yasagi talep edebilirsin. Ya da izinsiz çıkış yasağı.
Bu çocuklar hiç mi hasta olmadı doktora gitmedi içimden hiç inanmak gelmedi çok tuhafÇalışıyordum. Evliyim. Eşim de bir insan, neden bir şey desin.
Hayat arkadaşı demek böyle zamanlarda ortaya çıkıyor ; yanıltmadı beni.
Bu çocuklar hiç mi hasta olmadı doktora gitmedi içimden hiç inanmak gelmedi çok tuhaf
Çocuk onun çocuğu. Bu hiç işe yaramaz ki.
Dış kapının dış mandaliyim ..
Eğer gerçekse helal olsun ne diyeyim Allah yardımcınız olur elbet.Yukarılarda bu konu hakkında baya yazdım.
Inanmak zor değil aslında. Inanmak istemediniz sadece.
Bu isteğinize saygı duyuyorum.
Gerçekten çok yorgun ve üzgünüm..
Eğer gerçekse helal olsun ne diyeyim Allah yardımcınız olur elbet.
Konu sahibi 1sen olmasa bende ilk okur okumaz türk filmi tadında diyebilirdim.Bu çocuklar hiç mi hasta olmadı doktora gitmedi içimden hiç inanmak gelmedi çok tuhaf
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?