- 18 Nisan 2015
- 2.245
- 6.064
- 358
- Konu Sahibi uckizanasi
Birde formayı kaldırdılar onada çok üzülmüştüm herkes tek tip forma cok iyiydi zengin fakir olayı açısından bence hic iyi olmadı
Benim çalıştığım okulda forma giyiyor çocuklar ama yine de onlar öyle iyi biliyor ki bu farklılıkları. Birinde superstar, stan smith oluyor, diğerinde taklidi, birinde air max oluyor, öbüründe kinetix. Çantasından, kaleminden, defterinden, tokasından bile anlıyorlar. Bir de özel okul, burslu çocuklar uyum sağlayamıyor çoğu zaman. Gittikleri yerlere bizler bile gidemeyiz ne yalan söyleyeyim. Audisiyle okula geliyor çocuk, diğeri yürüyerek okula ulaşmaya çalışıyor, servise verecek para yok ailesinde.
Hayat çok adaletsiz gerçekten, bizim ülkemizde özellikle bu böyle. C captain price da demiş zaten bizim zamanımızda her şey daha farklıydı. Bana annem ikinci, üçüncü ayakkabıyı almazdı mesela. Ya da paramız olsa da bir kabanı küçülene dek giyerdik. Yeme içmeye daha rahat bütçe ayrılırdı. Ya eskiden nohut fakir yemeğiydi. Şimdi kilosu etle yarışacak durumda. Artık sağlıklı beslenemiyoruz ki. Balık sezonunda çılgın gibi pahalı, tavuklar sağlıksız, etler ateş pahası. Mercimek bitti dün, alayım dedim 12 liraymış kilosu, bırak dedim maaşı alınca alırım.
Hayır bunun farkında herkes ama okullarda şu günü bu günü yapılıp duruluyor. Çocuklar rencide ediliyor. Neden yapılıyor ki bu illa ki? Şart mı? O çocuk ne kadar utanıyordur acaba. Bu tip şeylerde sınırlamalar olmalı kesinlikle.
Konu sahibi, söylemişler zaten beslenmesine yardımda bulunman daha uygun olur. Öğretmeniyle görüşün, o sizi yönlendirir zaten. Kendi adıma size teşekkür ederim.