Çok üzgünüm.

Yok vallahi melek olmak icin degil.
Annem su an beni boyle gonderdiler diye sinirli. Iyice kopurtmek istemiyorum. Normal bir zamanda soyleyecegim. Bunu bana yaparken utanmadi da ben soyleyince mi sorun olacak Allah askina ? Hadi dunden onceki gece abimle onun arasindaydi. Dun bana yallah dedi resmen o da mi onlari arasindaydi insan tamam sen bilirsin diyemez miydi ?
O kadar mi insanliktan ciktik. Bi de eve gelince annem beni o halde gordu ya bi de ustune onu soylesem cildirirdi. Ben de biraz duzeleyim zaten annem surekli soruyor. Hasta insani hemen gonderirler mi bi gun dinlenseydin vs diye.
Ya okudum yuh diyorum
hiç mi aile terbiyesi almamış, hiç mi insanlıktan nasibini almamış bu yenge
abine de yuh nasıl gönderir seni ya
anlat kendini toparlayınca annene
o yenge size gelince sende yüzüne bile bakma
senden özür dilemesi ayaklarına kapanması lazım
ya bende bir gelinim benimde yeni evlilik dönemlerinde görümcelerimi görmek istemediğim zamanlar oldu aramızda tatsızlıklar olmuştu
ben yokken evime kahvaltıya gelecekler diye köpürdüğüm oldu
ama ben istedim ki ben varken gelsinler birlik olalım birbirimize alışalım beni yok saymasınlar
seninki bi değişik, bi alem

Hayir soylemedim. Evet daha kotu oldu.
Ben eve gittim abim tv izliyodu yengem de odasindaydi. Normal gittim. Abim sordu iste naptin nereleri gezdin hangi filme gittin vs. Ben de uydurdum :KK43:
Sonra yengem cikti ona da anlattim. Normaldim. O da normaldi en azindan oyle gorunuyodu yani sonra tel caldi annem aradi abimi o onunla konusmak icin iceriye gecti. Yengem de ,ctesi pazar isim cikti kusura bakma dedi.( biz guya birlikte gezecektik bana oyle demislerdi)
Ben yine bir sey demeyecektim ki ctesi pazar isim cikti kusura bakma oh ne guzel abinle gezersin ama bu son kismi abartarak :KK43:
Yani o kadar kirildim ki bir kez daha. Ben olanlari soylemeyeyim diyorum. Bosver diyorum su tavra bakin :KK43:
Simdi bana bir suru alttan al diyen olmus aldim zaten ya ben ondan 10 yas kucugum beni dusunen yok :KK43:
Neyse ben de o kadar siginti hissettim ki kendimi ben yarin evime doneyim yenge kusura bakmayin sizi de rahatsiz ettim dedim oyle icim buruk kaldi ki.
Kusura bakmayiz canim gule gule dedi.
Bunun uzerine denecek laf yok artik.
Yengenizi çok ayıpladım. İnsan misafire hiç öyle der mi? 4 güncük tatil için sizi böyle kırmaya değer mi?

Ben eve gittim abim tv izliyodu yengem de odasindaydi. Normal gittim. Abim sordu iste naptin nereleri gezdin hangi filme gittin vs. Ben de uydurdum :KK43:
Sonra yengem cikti ona da anlattim. Normaldim. O da normaldi en azindan oyle gorunuyodu yani sonra tel caldi annem aradi abimi o onunla konusmak icin iceriye gecti. Yengem de ,ctesi pazar isim cikti kusura bakma dedi.( biz guya birlikte gezecektik bana oyle demislerdi)
Ben yine bir sey demeyecektim ki ctesi pazar isim cikti kusura bakma oh ne guzel abinle gezersin ama bu son kismi abartarak :KK43:
Yani o kadar kirildim ki bir kez daha. Ben olanlari soylemeyeyim diyorum. Bosver diyorum su tavra bakin :KK43:
Simdi bana bir suru alttan al diyen olmus aldim zaten ya ben ondan 10 yas kucugum beni dusunen yok :KK43:
Neyse ben de o kadar siginti hissettim ki kendimi ben yarin evime doneyim yenge kusura bakmayin sizi de rahatsiz ettim dedim oyle icim buruk kaldi ki.
Canım benim anlamadığım onlar çağırmamışmıydı seni dönersin aramazsın .

Senin bir şey demene gerek yok.
Ben abinin yerinde olsam gelin hanımın ailesini eve davet ederdim.
Sonra aynı onun sana yaptığı gibi yerin dibine sokardım.
Kendi ailesine yapılınca anlar hatasını ancak.

Böyle melek insanlara da şeytanlar rast gelir ona yanıyorum.

Yenge zaten malummuş da ben abine de kızdım. Eşim nasıl benim kardeşime terbiyesizlik yapar evimden kovar. Besbelli yengenden dolayı gittiğini anlamış abin. Sonrasında aradı sordu mu yani sadece yolda bir özür mü diledi. Bence eşiyle konuşup yengenin senden özür dilemesini sağlamalı bunu yapmazsa abinle de arana mesafe koy

Tam ailedir belki aralarinda bi tartisma olmustur ondan tartismislardir vs diye dusunuyordum devamini okuyunca yok yok bu baska bisey. Allah abinize yardim etsin. Iste bilemiyo insan karakteri ayni ortamda yasamayinca.

Haklı olabilirsiniz ama birlikte başka açıdan bakalim mı? Siz o gün tartismayı duyuyorsunuz ama bundan habersiz bir abi ve yenge var. Ertesi gün o kırgınlıkla ben arkadaslarımla vakit geçireceğinizi söylüyorsunuz. Abi ve yenge sizin onları üzmemek adına yalan söylediğinizi de bilmiyor.. Yenge hafta sonu size dahil olmayacağını söylüyor. Belki de abinle gezersini gercekren iyi niyetli olduğu için söyledi. Ama siz duyduğunuz icin kırgınlıkla ifadeyi farklı yorumlamış olabilirsiniz. Ben gidicem diyorsunuz. Yenge de sen bilirisin noktasında yoo alinamayız güle güle demiş olabilir. Kimi insan imadan nazdan anlamaz.Sizin yaşlarınızda genç kızlarla çalıştığım için aile fertlerinize karşı daha naif oldugunuzu tahmin edebiliyorum. Daha ilk defa evine gittiğiniz yenge icin fevri karar almayın. Bir de eğer annenize anlatırsanız ve anneniz abinizi ararsa kadin tamamen hakli olacak. Evimizde odamızı dinlemis diye düşünecek ve size tavır alacak.Durun bakalım arayacak mı sizi? Ya da konuştuğunuzda ya geldin ama birdaha gel güzel vakit geçirelim falan diyecek mi zamanla..

Hic uzulme cnm keske icine atip kndini uzecegine soyleyip yuzlesseydn ne kdr ayip yaptigi ama soylesende utanmazmis zaten hic takma kafana bsver benim de var esimin kardesi gelir gider surekli ablasi kardesleri esimle aram kotu bile olsa yansitmam onlarin sucu gunahi ne snn yengen simarik dusuncesiz biriymis senin de icinde kalmasaydi keske smdi bsver herkez kndi kotuluguyle kalsin Rabbim buyuk cnm kimse gormese o gorur yapilani Allaha havale et degmick biri icinde uzme kndini. Insan hic tanimadi birini bile misafir edip elinden geleni yapiyor 1 kere evine gtmssn yaptina bak.

Haklı olabilirsiniz ama birlikte başka açıdan bakalim mı? Siz o gün tartismayı duyuyorsunuz ama bundan habersiz bir abi ve yenge var. Ertesi gün o kırgınlıkla ben arkadaslarımla vakit geçireceğinizi söylüyorsunuz. Abi ve yenge sizin onları üzmemek adına yalan söylediğinizi de bilmiyor.. Yenge hafta sonu size dahil olmayacağını söylüyor. Belki de abinle gezersini gercekren iyi niyetli olduğu için söyledi. Ama siz duyduğunuz icin kırgınlıkla ifadeyi farklı yorumlamış olabilirsiniz. Ben gidicem diyorsunuz. Yenge de sen bilirisin noktasında yoo alinamayız güle güle demiş olabilir. Kimi insan imadan nazdan anlamaz.Sizin yaşlarınızda genç kızlarla çalıştığım için aile fertlerinize karşı daha naif oldugunuzu tahmin edebiliyorum. Daha ilk defa evine gittiğiniz yenge icin fevri karar almayın. Bir de eğer annenize anlatırsanız ve anneniz abinizi ararsa kadin tamamen hakli olacak. Evimizde odamızı dinlemis diye düşünecek ve size tavır alacak.Durun bakalım arayacak mı sizi? Ya da konuştuğunuzda ya geldin ama birdaha gel güzel vakit geçirelim falan diyecek mi zamanla..
Aynı şeyi düşünmüştüm ama siz benden daha güzel yazmışsınız:super:

Olur yengeden özur de dilesin mi rahatinizi bozdum diye:)))))hiç güleceğim yoktu
Gülün hanımefendi. Burda konuyu açan gelin olsa bu defa da o gaza getirilecekti. Olayın bilmediğimiz bir arka planı var belli ki, araları gayet iyi olan bireyler arasında üstelik davet edilmiş biri arasında bu tarz soğukluk olmaz. Durduk yerde olmaz yani bu. Başka bir iş var diyorum, 19 yaşındaki kızımızla bu durumun alakası olmadığını düşünüyorum, o sadece bu tersliğe rastlamış. Zamanlaması şanssızmış. İnsanlarla konuşup halletmek lazım. Galeyana getirmemek lazım. Aşağıdaki arkadaşın belirttiği şekilde düşünüyorum yanı. Kaldı ki hata yapmış kocaman insanlar, evleri barkları ayrı. Herkes yerinde iyi olsun. Onların evine bomba bırakmanın da alemi yok. Kaç yıllık abisi ve yengesi, hata yaptıklarını anlayıp telafi edeceklerdir. Etmezlerse bile iki yılda ilk defa gitmiş daha da gitmez olur biter. Aile birlikleri idare ederek ilerlemiyor mu zaten? Kaçınız görümcenizle gelininizle vıcık vıcık istediğiniz gibi yaşıyorsunuz ki? Üzülme sevgili konu sahibi, bunlar tecrübe hep. Keşke güneş altında kendine eziyet etmeseydin geçmiş olsun

Çok üzücü bir durum,üstelik uzakta bir yer olması daha zor.
Kim olursa olsun evine gelen misafire böyle davranan biri için iyi şeyler söylenemez.
Medeniyet ve insanlıktan yoksun davranışlar.
Empati yapınca bile tahammül edilmesi zor.
Yıllar sonra birinin hayatına girmek,onu doğurup büyütmüş gibi onu sahiplenmek değildir. Kardeş bu yani,sizinde kötü bir davranışınız olmamış şu durumu yaşayacak.
Birdaha gitmeyin

Yengeden banane.Ben o evde askılık gorevindeki abiye bakarim.Adam olsaydi da hayirdir sen kardesime nedir bu surat,afra ,tafra diyebilseydi.Abin ,basiretsizin teki !
19 yasinda kiz cocugunu niye bindirip yollar insan aksam vakti kal sabah ben bindiririm der yani surda en kotu abiyi sorsak herkes der koymaz aksam diye birde hasta ustelik

Konu bu noktada ilginc 29 yasinda bu derece kadin agzina niye bakar insan burasi benimde evim neden diyemez
Kendi ailesi hataliysa kiz hakliysa diyemez evlilikte birseyden tutulmamis yanliz birakilmissa diyemez evet kizin sucu yok diye tepkiliyiz ama ordada bir
Muamma var bunuda es gecmem

Ben de seneler boyunca abimlerin evine gittim.Hatta bir anahtar yaptirmislardi bana.Istedigim zaman giderdim. Yengem bir gunden bir gune soyle davransa eve adimimi atmaz.Bu gelse basima abimi de yalnizken arar cok afedersiniz si*ardim agzina kapatirdim suratina telefonu.Annemlere de tek kelime etmezdim.Anlarlarsa da ara ogluna sor derdim.

Yaşadığım bir olay geldi aklıma çok üzüldüm:( konuyu takip ediyordum içim yandı sizin için. Bazı insanlar ne kadar şanslı olduklarının farkında değiller . Senede 1 kez gördüğü sadece 1 kaç gün gördüğü eşinin ailesine yaptıklarını gördükçe sinir oluyorum peki ya bi sürü şey yaşatmalarina rağmen onların sizin evinize gelip at koşturan insanlar olsaydı ne yaparlardi acaba P Pinkbblue bu kadar kırılgan olma olurmu artık kırılgan ve narin olunca çok eziyorlar insanı. Abin öyle biriyle evlenmiş olabilir ama hiç gitmezseniz o kadına fırsat vermiş abinizin hayatını mahvetmesine izin vermiş olmanız olacak . Kalbinizi değil mantığınızi dinleyin.

Gülün hanımefendi. Burda konuyu açan gelin olsa bu defa da o gaza getirilecekti. Olayın bilmediğimiz bir arka planı var belli ki, araları gayet iyi olan bireyler arasında üstelik davet edilmiş biri arasında bu tarz soğukluk olmaz. Durduk yerde olmaz yani bu. Başka bir iş var diyorum, 19 yaşındaki kızımızla bu durumun alakası olmadığını düşünüyorum, o sadece bu tersliğe rastlamış. Zamanlaması şanssızmış. İnsanlarla konuşup halletmek lazım. Galeyana getirmemek lazım. Aşağıdaki arkadaşın belirttiği şekilde düşünüyorum yanı. Kaldı ki hata yapmış kocaman insanlar, evleri barkları ayrı. Herkes yerinde iyi olsun. Onların evine bomba bırakmanın da alemi yok. Kaç yıllık abisi ve yengesi, hata yaptıklarını anlayıp telafi edeceklerdir. Etmezlerse bile iki yılda ilk defa gitmiş daha da gitmez olur biter. Aile birlikleri idare ederek ilerlemiyor mu zaten? Kaçınız görümcenizle gelininizle vıcık vıcık istediğiniz gibi yaşıyorsunuz ki? Üzülme sevgili konu sahibi, bunlar tecrübe hep. Keşke güneş altında kendine eziyet etmeseydin geçmiş olsun
Bazı yerlerde hakli olsanız bile sadece görmezden gelmek yeterdi. Ona gülmek işine yardım etmek falan terbiyesiz insana kendini haklı hissettirir. Kız iki sene sonra dört günlüğüne gitmiş dört gün ara verselerdi triplerine. Ki yengenin terbiyesizliğinu tekrar da yazmış. Yani bazı kadınlara bişey yapmana bile gerek yok daha olmayan damat adayının olmayan ailesine bilenen insanlar var cidden artık etraflarında nasıl örnekler varsa.

Öncelikle geçmiş olsun canım seni yap diye söylemiyorum ama ben kendimi tutamaz anneme anlatırdım içime atmazdım kıyamam ya neden insanlar böyle acımasız

Halinize çok üzüldüm yengeniz resmen insanlıktan çıkmış abinizde buna sessiz kalmış ikiside benim gözümde suçlu
Abiniz ve yengeniz kavgalı küs falan olabilir ama sizi evden kovmasının sebebi olamaz
Yaşadıklarınıza çok üzüldüm bencede annenize ve abinize anlatın olayı ayıp bile hafif kalır şu yapılana

Back
X