Çok üzgünüm.

Ayıp yahu 4gün kalacak insan için gece bik bik bik kavgaya tutuşmak .
Hiç sevmem yüzüme gülüp arkamdan homurdanan insanları .
Kardeş bu yahu .
Hem kocanın tadını tuzunu kaçır zehir et hem misafire kendini çöp gibi hissettir .
Ben olsam 3 gün daha sabretmez evime çeker giderdim

Naptın acaba be güzelim,gittin mi,ne oldu?
Çok naif çok kibarsın,kıyamadım hiç.
Bu eşler araya girince kardeşlikler nasıl da yara alıyor.
Çok üzücü doğrusu.

'Eşim' dediği insanın kardeşini 4 gün misafir edemeyecek olan evlenmesin.
Yaa bekar gencecik kız,çöpsüz üzüm,ne güzel vakit geçer.

Benim de görümcem(bekar) bazı pazar günleri arar ve kahvaltıya gelir bize.
Çok memnun olurum.
Hatta bana "bana bu samimiyeti verdiğin için teşekkür ederim" dedi bi keresinde :KK23:

İnsan nasıl memnun olmasın..

Anlaşılmıyor bazı insanlar, bu kadar kararmış kalple bu hayatta kolay mutlu olmayacaktır o yenge de.

ay bızde evlendık gelınız, kıskancız yerıne gore, kımse kv grumce ıcın ölüp bayılmıyr ama bu kadar memnunıyetsızlık de fazla... Cok ayıp ya ne bıcım ev sahıplıgı ıkı senedır evıne ılk kez gelmıs 4 gun kalacak alt tarafı ınsanların burnundan getırmek de neymıs. Allah korkusundan yapmaz ınsan

El kadar genç kızımıza böyle hiddetli önerilerde bulunmasak keşke... sonuçta yengesi küfretmemiş, evden kovmamış, kabalaşmamış... karı koca arasında olur böyle şeyler. Biraz daha sakin baksak keşke...

Siz de oyle bi yengesiniz herhalde, usenmeyip herkese tek tek cevap yazdiginiza gore... Kovsa daha iyiymis valla

Bence kimse evde yokken toparlan çık git.Abin evde olursa göndermez çünkü.Birdaha da gitme onlara.

Rahatsız olduysam bişeyi bahane eder giderdim kimseyede bişey demezdim.

Ne abime nede yengeme karsıda kendimi doldurmazdım sizlik bi durum olmayabilir belki denk gelmiştir.belki abiniz daha önce aynı şeyi yaptı belki kıskandı bian onu bırakıp gittiniz diye vsvs yani huzursuzsam giderdim bişeyi bahane ederek

Kocasiyla arasinda bir problem bile olsa eve gelen misafirine yansitmasi cok ayip. Nasil diken ustundesindir kimbilir. Hic durma evine don. Annene de soylersin. Basindan sessiz kalir gormezden gelirsen ilerde baska sorunlarda farkli tepkilerle de karsilasabilirsin. Yaptiginin ayip oldugunu bilmeli.

Sizin gelininiz tam bir cadaloz belli.Abinin burnundan getirmiştir.O tartışma sadece sizin duyduğunuz kısım.Ben olsam anneme anlatırdım.Sabredip kalacağım kadar kalıp sonra da bir daha gitmezdim.Abinizi sizin evinize geldiğinde görüşürüm sizin yerinizde olsam.Kopmayın abinizden.Herkesin yeri ayrı.Gelin hanım bencil belli ki.Kendi ailesine yağdırıp erkeğin ailesini dışlayan tiplere ifrit oluyorum.Yine erkeklerde suç gerçi izin verdikleri için.

Ben de abilerimin evine pek gitmem.Bizim gelinlerden biri de biraz cadaloz , abimin huzurunu kaçırıyor.Ben de hiç gitmiyorum.Abim bize geliyor.Amacınız abinizi görmekse bunu tavsiye ederim.Hem gelinin yanında rahat rahat muhabbet de edilmiyor , kıskançlık yapıyor vs.Bir hafta geliyor abim.Gelini görmesek de olur açıkçası.Diğer abimin eşi de tam tersi , gitmeyince darılıp güceniyor.Biri öyle biri böyle işte.İdare etmek gerek.Abilerimizin hatrı için.

Yaşadığınızı çok benzerini 18 yaşındayken yaşadım. Ben babamın ailesiyle hiç yakın değilimdir. Çocukluğumdan beri ellerinden ne bir taş yemek gördüm ne de bir şey. Babamın ısrarla ile 10 gün falan kalmaya gitmiştik. Yengem önüme bir taş yemek koymadı. Rutubet kokan pis yorganlarda yatirdi beni.Açımdan oldum de birine bir şey diyemedim. Babam sürekli dışarı yemeye götürmüştü. O zaman kendi kendime dedim ki çok çalış güçlü ol ki bir daha bu eve adım bile atma kaç yıl gecti. Asla gitmedim. İşi düşünce çok aradı işin gücün yerinde yardım et bizim oğlana şuna buna vs diye ama yardım da etmedim. İnsan unutamıyorum yaşadıklarını maalesef senin de aklında iyi yer eder .

Ben olsam yengemle abime ben sizi rahatsız ettim kusura bakmayın bir daha gelmem deyip evime donerim anneme de bir şey anlatmam o Zaman yine sen kötü olacaksın çünkü

Bana cok kizan olacaktir muhtemelen bilmiyorum .
Sana neden kızalim canım

Aklı başında bir kız olduğun belli

Hiç sorun değil senin için asl olan abin onunla vakit geçirmek istiyormusun?

Abinin karısı o sende kardeşisin abinle vakit geçirmek istiyorsan kalan vakitini değerlendir

O yokken sen vardın unutma oda bilsin

Yılların tecrübesi olan bir görümce olarak ben sana yengenin davranışlarının sebebini yazayım.
1. Abin evleneli 2 yıl olmuş daha evine ilk defa gidiyorsun, yengen demek ki başından beri sizin ailenizi pek istemiyordu ama gitmediğiniz için şimdiye kadar fark etmediniz bu durumu.
2. Abin sana düşkün olduğu için evine çağırmaya heves etmiş sana ısrar edince yengen o ortamda birşey diyememiştir. Büyük ihtimalle abinin sana gel diyeceğinden yengenin de o ana kadar haberi yoktu.
3. Yengen eve gelince gerçek yüzü ortaya çıkmaya başladı, başının ağrısını bahane ederek abini gözlemledi Nasıl davranacak diye, mesela başı ağrıyan eşinin yanında mı duracak yoksa kardeşini koluna takıp gezmeye mi gidecek.
4. Mesajlarınızda ayrıntı olarak verdiğiniz “birşeyler aldım çantama koydum” aslında yengenizin gözünde çok büyük bir olay. Acaba kocam kardeşine ne aldı, ne kadar para harcadı.

Yapmanız gereken bana kalırsa, habersizce evden gitmeyin ya gününüzü bir şekilde doldurun yada birşeyi bahane ederek evinize dönün ama biraz huzursuz olduğunuzuda belli edin. Siz şimdi abinize duyduklarınızı anlatıp üzüldüğünüzü söylerseniz illa ki huzurları kaçacak ama araları düzeldiğinde siz kötü olacaksınız. Kardeşim geldi eşim 2 gün misafir edemedi konumundan görümcem geldi 2 günde huzurum kaçtı konumuna geleceksiniz. Karşınızdaki abinizin eşi öyle yada böyle birçok ortamda bir araya geleceksiniz. Geri dönüşü zor olan yollara girmeyin.

Çok terbiyesizlik yapmış, hissettirmen laxım. Abinle konuşma yengenle konuş. Duydum çok şaşırdım senden ummazdım, abime söylemiycem hastalandım diycem dersin ve git o evden

Yaa canım benim okuyunca nasıl üzüldüm anlatamam içim sızladı. Hele bir de abine arkadaşlarınla çıkacağını söyleyip aslında tek başına dışarılarda gezmen ağlaman:olamaz: ne gerek var bunlara yahu insan olmak iyi olmak varken neden bu çekememezlik. Hem davet ediyor hem eşini zor duruma düşürüyor ne saçma. Sanki sen zorla gitmişsin. Üzme hiç kendini boşver kuzum ya değmez

İlgi size kayınca kıskanmış olabilir. Tabi ki normal değil. Bir bahane bulur giderim. Abinle de size geldikçe veya dışarda görüşürsün. Yatılı kalmaya gitmezsin.

Yengeye de bu konuyu asla yüzlemem. Ama soğuk davranırım.

Bir şey diyeceğim de gözler bana dönecek galiba.
Ben evde başımın ağrısından yatarken, kocam benim evimde kalan kardeşiyle gezemez!
Burada mesele siz değilsiniz, düşüncesiz eş.
Yengeniz abinize tavrında çok haklı ama istemeden ona tavır yapıp had bildireceğim diye sizi de dahil etmiş, bu durum yanlış olmuş.

Back
X