Yılların tecrübesi olan bir görümce olarak ben sana yengenin davranışlarının sebebini yazayım.
1. Abin evleneli 2 yıl olmuş daha evine ilk defa gidiyorsun, yengen demek ki başından beri sizin ailenizi pek istemiyordu ama gitmediğiniz için şimdiye kadar fark etmediniz bu durumu.
2. Abin sana düşkün olduğu için evine çağırmaya heves etmiş sana ısrar edince yengen o ortamda birşey diyememiştir. Büyük ihtimalle abinin sana gel diyeceğinden yengenin de o ana kadar haberi yoktu.
3. Yengen eve gelince gerçek yüzü ortaya çıkmaya başladı, başının ağrısını bahane ederek abini gözlemledi Nasıl davranacak diye, mesela başı ağrıyan eşinin yanında mı duracak yoksa kardeşini koluna takıp gezmeye mi gidecek.
4. Mesajlarınızda ayrıntı olarak verdiğiniz “birşeyler aldım çantama koydum” aslında yengenizin gözünde çok büyük bir olay. Acaba kocam kardeşine ne aldı, ne kadar para harcadı.
Yapmanız gereken bana kalırsa, habersizce evden gitmeyin ya gününüzü bir şekilde doldurun yada birşeyi bahane ederek evinize dönün ama biraz huzursuz olduğunuzuda belli edin. Siz şimdi abinize duyduklarınızı anlatıp üzüldüğünüzü söylerseniz illa ki huzurları kaçacak ama araları düzeldiğinde siz kötü olacaksınız. Kardeşim geldi eşim 2 gün misafir edemedi konumundan görümcem geldi 2 günde huzurum kaçtı konumuna geleceksiniz. Karşınızdaki abinizin eşi öyle yada böyle birçok ortamda bir araya geleceksiniz. Geri dönüşü zor olan yollara girmeyin.