ÇOK ÜZGÜNÜM

kavinx

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Mayıs 2017
199
53
48
Merhaba dostlar. Ben ameliyatımın 5. ayındayım. Aklıma hiç gelmeyen başıma geldi. Burun çatım bildiğiniz ayrık. Ortada incecik bir direk var. Yanda da boşluklar var. Yani orta kısma dokunduğunda kemikler birleşik değil. Doktorum bazen vücudun bu boşlukları kendinin doldurduğunu söyledi. Ama sanmıyorum gittikçe artıyor.. Bu sebeple de yamuk gözüküyor. Sanırım bu sorunun adı açık çatı deformitesi. Ne yapmalıyım? Revizyon şart mı? Çok üzgünüm

Son düzenleme:
Merhaba dostlar. Ben ameliyatımın 5. ayındayım. Aklıma hiç gelmeyen başıma geldi. Burun çatım bildiğiniz ayrık. Ortada incecik bir direk var. Yanda da boşluklar var. Yani orta kısma dokunduğunda kemikler birleşik değil. Doktorum bazen vücudun bu boşlukları kendinin doldurduğunu söyledi. Ama sanmıyorum gittikçe artıyor.. Bu sebeple de yamuk gözüküyor. Ne yapmalıyım? Çok üzgünüm
Başka bir doktora görünün belki de doktor hatası öyleyse şikayetçi olursunuz .hakkınızı arayın

Başka bir doktora görünün belki de doktor hatası öyleyse şikayetçi olursunuz .hakkınızı arayın
Doktorum çok sevdiğimiz birisi..Bana karşı da çok kibar.. Daha önce ameliyat yaptığı kimseden de böyle bir şey duymadım..

Doktorum çok sevdiğimiz birisi..Bana karşı da çok kibar.. Daha önce ameliyat yaptığı kimseden de böyle bir şey duymadım..
Orasını siz bilirsiniz . Ama aklıma başka fikir gelmiyor . Aynı doktor olabilir deyip sizi gönderebilir ama siz güveniyorsanız sorun yok

Çok anlayamadım ama ters v deformitesi olabilir mi?

Geçmiş olsun. Bu bahsettiğiniz sorun açık çatı deformitesi. Başımdan geçtiği için size uzun uzun yazayım.

Benim de burnumun sadece sol tarafında vardı. Burnum bazı ters ışıklarda çok kötü görünüyordu. Üstelik kemiklerin arası ayrık olduğu için burun dokum o kısma doğru hafif çukurlaştı ve o kısımda kırışıklık oluştu. Ben daha fazla dayanamayıp başka bir doktora revizyon oldum. Burun içindeki fazla kıkırdakları kullanarak Türk Lokumu diye bilinen teknikle kapalı yöntemle halletti sorunumu. Hatta birkaç problem daha vardı, onları da düzeltti sağolsun.

Burnumda iki taraflı açık olmadığı için küçük bir revizyonla çözüldü. Ama sizin eğer iki tarafınız boşsa, burun sırtınız fazla oyulduysa (kavis vermek için) ekstra kıkırdak ihtiyacı doğabilir. Bazı doktorlar ilk ameliyattan sonra çıkardıkları kıkırdakları saklıyor ya da hastasına muhafaza etmesi için veriyor. 1.yıl sonunda herhangi bir revizyonluk durumda kullanmak için... Eğer öyle bir şey varsa o kıkırdakları kullanabilir. Yoksa kulak ya da kaburgadan kıkırdak ihtiyacı olabilir.

Bahsettiğiniz sorunların hepsinin çözümü var, yeter ki güvenebileceğiniz bir doktor bulun. Eski doktorunuz sevdiğiniz biri, ahbabınız olabilir ama bu sizi hakkınızı aramaktan geri koymasın. Çünkü açık çatı deformitesi zamanla oluşabilecek ya da düzelebilecek bir sorun değildir. %100 doktor hatasıdır. Tekrardan geçmiş olsun, umarım en kısa sürede bir çözüm bulursunuz.

Merhaba bende burun estetiği oldum ve açık çatı deformitesi oluştu...çok sinir bozucu bir durum.dolgu ile düzelir mi diye araştırıyorum

Back
X