Geçmiş olsun. Bu bahsettiğiniz sorun açık çatı deformitesi. Başımdan geçtiği için size uzun uzun yazayım.
Benim de burnumun sadece sol tarafında vardı. Burnum bazı ters ışıklarda çok kötü görünüyordu. Üstelik kemiklerin arası ayrık olduğu için burun dokum o kısma doğru hafif çukurlaştı ve o kısımda kırışıklık oluştu. Ben daha fazla dayanamayıp başka bir doktora revizyon oldum. Burun içindeki fazla kıkırdakları kullanarak Türk Lokumu diye bilinen teknikle kapalı yöntemle halletti sorunumu. Hatta birkaç problem daha vardı, onları da düzeltti sağolsun.
Burnumda iki taraflı açık olmadığı için küçük bir revizyonla çözüldü. Ama sizin eğer iki tarafınız boşsa, burun sırtınız fazla oyulduysa (kavis vermek için) ekstra kıkırdak ihtiyacı doğabilir. Bazı doktorlar ilk ameliyattan sonra çıkardıkları kıkırdakları saklıyor ya da hastasına muhafaza etmesi için veriyor. 1.yıl sonunda herhangi bir revizyonluk durumda kullanmak için... Eğer öyle bir şey varsa o kıkırdakları kullanabilir. Yoksa kulak ya da kaburgadan kıkırdak ihtiyacı olabilir.
Bahsettiğiniz sorunların hepsinin çözümü var, yeter ki güvenebileceğiniz bir doktor bulun. Eski doktorunuz sevdiğiniz biri, ahbabınız olabilir ama bu sizi hakkınızı aramaktan geri koymasın. Çünkü açık çatı deformitesi zamanla oluşabilecek ya da düzelebilecek bir sorun değildir. %100 doktor hatasıdır. Tekrardan geçmiş olsun, umarım en kısa sürede bir çözüm bulursunuz.