Çok üzgünüm..

üzüldüm senin adına. baban hacca gitmeyi çok sitiyor ki riske giremedi yada parayı bi şekilde harcadı ve bunu söyleyemedi. kırılmakta haklısın ama baba işte. yeri doldurulmayacak biri.

Bilmiyorum acayip.
Küçüklüğümden beri babam cüzdanını ortaya bırakırdı, cüzdanından kendimiz alırdık harçlığımızı..
Hiç para isteme durumunda bırakmadı bizi, paramız olsa da sorar yine verirdi. (öyle bir alışkanlık ki bu, şimdi ölsem hiçkimseden para isteyemem)
Daha 18 yaşına girdiğimde, şirket genel vekaletname çıkarttı, her konuda tam yetki verdi, aynı şekilde kardeşlerime de.. (Herşeyi alıp satma, hesaplardan para çekme v.s..)
Yazarken gözlerim doldu, babacığımın değerini bir kez daha anladım.
Baba dediğin hiçbir şeyini esirgemez yavrusundan.
Yarana tuz basmak istemem ama, ne kadar üzülsen haklısın.

canim iyi de odeyemedigin bir borcu borcla kapatmak istemissin. yani para borc kapatacak. odeyebilecek olsan digerine oderdin. yani ne kadar oldu otekinden aldin da odemedin? eger uzun zaman olduysa, baban kendine de 100-100 odeyecegine guvenmemis olabilir.

evet babandan istemekte hakli olabilirsin ama baban da vermemekte hakli ama adam ucu ucuna biriktirmis. bence hemen o paraya goz dikmemelisin sikistiginda.

' AİLE ' kavramının tadını sonuna kadar maddi & manevi yaşayan biri olarak,üzüldüm ben açıkçası..

canım ben babamdan bile hiçbişey isteyemem
ama babam sağolsun arabamızı aldı ev yaptırırken bize yardımcı olduı ben istemeden
tabiki bunlar borç değildi.babam karşılıksız verdi.zaten asla babam evlatlarını borç vermez:1no2:ne veriyosa karşılıksız verir
ama şuda var canım benim babamın maddi durumu iyi.bana verdiği paralar onu zora düşürmez.senin babanın durumunu bilmiyorum.belki onunda kendine göre düşünceleri planları vardır.imkanları kısıtlıdır
yinede seni anlıyoruma.s

ben babana kızamadım kusura bakma.
baban hac için biriktirmiş yaşlı başlı adam.
maddi durumu nedir bilemiyorum ama haksız bulmadım.sizi evlendirmiş okutmuş.adamcağız 2000 euroyu dişinden tırnağından biriktirmiş.dokunmayın parasına.
siz acaba niye borçlandınız

etmez güzelim beterin beteri var unutma benim babamla senin durumu yaşadığımda aldığım cevap BANAMI GÜVENDİN oldu

babamdan borç istedim 2000euro.her ay 100euro biriktirip ödeyecektim.kenarda duran parasından bana borç vermedi.ben kredi çekerim çok önemli değil ama bunu hiç unutmicam.insan,evladı zor durumdayken yardım etmezmi.senağlama

etmez güzelim beterin beteri var ben babamlA senin durumunun aynısını yaşadığımda cevabı BANAMI GÜVENDİN OLDU

2000 euroda az para değil ama belkide baban çok zor biriktirmiştir, her ay 100 euro ödeyecektim demisin ama 20 ay yapar be arkadaşım nerdeyse 2 sene, sencede çok uzun bir süre değilmi borç için. Kuradan haç çıksa hemen biyerlerden bulur öderdim diyorsun ama hadi diyelimki bulamadın ozaman nolacaktı. Kredi çekip işini halletmisin işte, daha fazla üzülme bence sonuçta baban o parayı belli bir amaç için saklıyor biyerde haklı bence

parayı borç ödemek için istedim.birine borcum var,istiyor parasını sıkışıkmış.bende bankadan alıp faiz ödeyeceğime babamdan alayım diye düşündüm.(düşünmez olsaydım)neyse anlattım durumu her ay yavaş yavaş biriktircem dedim.eğer acilen sana lazım olursada biyerden bulup veririm dedim,zor durumda bırakmam seni dedim.hacca gitcek o parayla çünkü, onun için kurada çıkarsan ben hemen öderim sana dedim.yok o benim hac param kimseye veremem dedi.başkada bişey demedi.zaten bunun üstüne bende bişey demedim.ne denirki.versede almam artık.

ben babana çokta kızamayacağım.
birincisi borcu borçla kapatmak istemişsin.kusura bakma ama bu sorumluluk duygunun çok olmadığını gösterir.diğer borcu ödeyemediğin halde babana hac çıkarsa bir yerden bulup ödeyeceğinin garantisini nereden verdin.
iki gün sonra çıkarsa ne yapacaksın?nerden bulup ödeyeceksin.
yine borç yapacaksın.
ayrıca 100 100 ödemeye kalktığında nerdeyse 2 sene yapıyor.
babanda "ben istediğimde nerden bulacaksa ordan bulsun.buda ona ders olsun" diye düşünmüş olabilir.
nasılsa çok sıkışsan bankadan alabileceğini bildiği için seni yüzüstü bırakmışta sayılmaz.
anne-babalar bazen çocuklarının iyiliği adına zarar görmelerine izin verebilir.bu onları sevmedikleri anlamına gelmez.
bende 3 yaşındaki oğlumu bazen düşsün canı acısınki düşmemek için çabalasın diye serbest bırakıyorum.
her an yanında olamazsam çaresine baksın diye.
bence babanızda öyle düşündü.
hiç kızmayın...

canim iyi de odeyemedigin bir borcu borcla kapatmak istemissin. yani para borc kapatacak. odeyebilecek olsan digerine oderdin. yani ne kadar oldu otekinden aldin da odemedin? eger uzun zaman olduysa, baban kendine de 100-100 odeyecegine guvenmemis olabilir.

evet babandan istemekte hakli olabilirsin ama baban da vermemekte hakli ama adam ucu ucuna biriktirmis. bence hemen o paraya goz dikmemelisin sikistiginda.

ben babana çokta kızamayacağım.
birincisi borcu borçla kapatmak istemişsin.kusura bakma ama bu sorumluluk duygunun çok olmadığını gösterir.diğer borcu ödeyemediğin halde babana hac çıkarsa bir yerden bulup ödeyeceğinin garantisini nereden verdin.
iki gün sonra çıkarsa ne yapacaksın?nerden bulup ödeyeceksin.
yine borç yapacaksın.
ayrıca 100 100 ödemeye kalktığında nerdeyse 2 sene yapıyor.
babanda "ben istediğimde nerden bulacaksa ordan bulsun.buda ona ders olsun" diye düşünmüş olabilir.
nasılsa çok sıkışsan bankadan alabileceğini bildiği için seni yüzüstü bırakmışta sayılmaz.
anne-babalar bazen çocuklarının iyiliği adına zarar görmelerine izin verebilir.bu onları sevmedikleri anlamına gelmez.
bende 3 yaşındaki oğlumu bazen düşsün canı acısınki düşmemek için çabalasın diye serbest bırakıyorum.
her an yanında olamazsam çaresine baksın diye.
bence babanızda öyle düşündü.
hiç kızmayın...

kırılmayın ama iki arkadaşımında yorumuna sonuna kadar katılıyorum.....zaten borcu borçla kapatmak hata...empati yapıyorum da ben ne kadar sıkışmış olursam olayım babamın hac için diye ayırdığı parayı değil istemek,istemeyi aklımdan bile geçirmezdim:1no2:kıyamazdım açıkcası....siz kendinizi düşünüyorsunuz bankaya faiz vermiyeyim felan diye ama bir amaç için (hemde eminim babanız için çok çok önemli bir amaç)ayırdığı parasını size verdiğinde babanızın yaşayacağı sıkıntıyı ve huzursuzluğu hiç hesap etmemişiniz....onlar yaşlı insanlar ne olur,ne olmaz param elimin altında kalsın bir aksilik olur bu arada kurada çıkarsam ne yaparım diye düşünebilir....siz evli barklı bir kadınsınız kendi sorunlarınızı ailelerinizi üzmeden,onlara yük olmadan halletmeye bakın....bırakın eşiniz halletsin ...bankadan tüketici kredisi almanızı tavsiye ederim hem o zaman her ay düzenli bir şekilde mejburen ödersiniz....ama babanızınkini bu ay sıkışıktık,veya işte ekstra bir harcama çıktı şu oldu bu oldu diye geçiştirebilirdiniz....birde hac parası helal ve temiz kazançtan sağlanması gerekir...siz gerekirse bankadan çekerim,bir yerlerden bulur veririm demişiniz ama babanız böyle sıkıntılara girerek iade edilen parayı yada bankadan çekilerek verilen bir parayı alıp haca gitmeyi sindirememiş olabilir...tamam önemli olan sonuçta onun parası ama yinede içi işkillenebilir....lafın kısası babanıza hiç kırılmaya hakkınız yok :sm_confused:bırakın insanları yaşlılıklarında bari sizleri düşünmek zorunda kalmasınlar ...heveslerini yaşasınlar,istekleri kursaklarında kalmasın....ben babanızı çok haklı gördüm...koca koca insanlar olarak,ana babamıza şımarıklıklar ve alınganlıklar yapacak yaşları çok geride bıraktık...ayaklarımız üstünde duracağız başka yolu yok.....üzmeyin babanızı...hatta gidip elini yüzünü öpün "babacığım ben düşüncesizlik ettim onun senin hac paran olduğunu bile bile gelip istedim aslında istememeliydim...eğer seni üzdüm ise affet"diye ..yüreğini hafifletin adamcağızın....sevgiler esenkalın

bende olsam herhalde vermezdim. bunuda bencillik olarak gormuyorum eger bencillikse senin kendi borcun icin babanin hac parasini istemende bencillik olmus olur arkadasim. sonucta o hac parasi baban icin senin borcundan da degeri cok yüksek bi paradir kesin. bence alinma babana arkadasm tadiniz bozulmasin bos yere.

cok üzüldüm ... insan maddi zorluk yasadiginda tabiki ilk önce ailesine gidecek. kimse arkadasi yadirgamasin. hayat bu bazen insan ummadik sekilde acilabiliyor herkesin basina gelmistir bu. zor durumumda babamdan yardim istemeyecegim de kimden isteyecegim ? aynen babamin zor durumda kalmasi halinde en önce benim yardima kosacagim gibi.

örnek vereyim araba alirken ayni anda babam da kendine araba bakiyordu. tesadüfen bütcemin üzerinde ama cok yeni ve acil durum yüzünden degerinin oldukca altina satilan bir araba denk geldi. canim babacigim kendi araba icin ayirdigi parayi bana göndermeyi kendi teklif etti ... sen calisiyorsun senin icin daha önemli sen geri ödeyene kadar bekler öyle alirim ben dedi... ve öyle de oldu. ben de kendimi biraz zorlayip en kisa zamanda hemen ödedim ki babacigim zor durumda kalmasin. kiyamam canim babamin kiymetini bunlari görünce daha iyi anliyorum :asigim:

Back
X