Canım bnmde erkek arkadaşım içiyodu bense tam tersi içmeyen sadece bu dünyasını düşünen birini aramıodum,ben ona söyledim dedimki bnm ailem bu tarz şeylere iyi bakmıyo,ben içmiyorum sende içme dedim çok şükür içmiyo artık ama oruç tutmuyo çalışıyorum diye onu çözemedim bi türlü....
bir aşkta en önemli şey hayata aynı gözlüklerle bakıyor olmaktır.
içki içiyor içmiyor değil mesele... sen neden içki içmiyorsun? o neden içki içiyor? mesele bu.
dindar bir insan da içki içebilir veya dindar olmayan bir insan içkiyi ağzına bile sürmeyebilir... diyorum ya önemli olan hayatı benzer algılayıp algılayamadığınız... zaten hayatı benzer algılamadığın bir insana aşık olamazsın ki...
aynisi iste.. cok calisiyorum dayanamiyorum dedi..
boyle bisey diyemedim..
herkesin kendi hesabi kendin bilirsin dedim,..
ama icim oyle demiyor anliyo musun..
yani oyle olmasa ailem hemen kabul edicek benim icim rahat edicek..
ama simdi kimseye hicbisey kabullendiremem..
Icki iciyor olmasi dezavantaj ama asil önemli olan
ictikten sonra kendini kaybeden kendini ve sInIrI bilmeyen tiplerden mi?
Yoksa tadinda birakip nerde durmasi gerektigini bilen biri mi?
Orucu ilerde düzenli bir hayatta aliskanlik haline getirmeyeceginden
emin misin ki?
Bunlari o kisiyle konusman fikirlerini tartman lazim,ancak o zaman netlesir
kafandaki sorular ..
istersen ona bu konuyu aç direk.böyle böyle de.içki içmeyi bırakırsan oruç tutarsan yani kısacası böyle şeylere önem veren biri olabilirsen devam edebilirim de.eğer bunu kabul ederse devam edebilirsin.ama evlenince böyle olcam falan filan gibi konuşursa olmaz işte.o zamandan sonra birşey değişmez.şimdiden değişmesi gerekir.tabi ailesi değişecek değil.ailen öyle bir aileyle dünür olmak ister mi o da ayrı konu.yine de şunu da belirteyim.belki de değişmek istemiycektir.sonuçta değişmek zorunda da değil.onun da yaşam tarzı bu.tabi böyle olursada bence devam ettirmesen iyi olur.çok sorun yaşarsın.ailenin de kabul etmemesi seni huzursuz eder.
Aslinda hic boyle konu acmazdim ama bugun cok doluyum, ve kimle paylasicagimi bilmiyorum..
Herkes gbi ufak tefek dertler belki ya ben cok biriktim belki de su an kendimi cok caresiz hissediyorum ondan..
Gelelim meseleye,
Biri var bir suredir ilgi alanimda olan.. Ocak ayinda tanistik bir kac kere disari ciktik cok cok ozel ve guzel vakit gecirdik, cocuga resmen bayildim ve bana bakmaz ki yeaa derken ondan bir adim geldi beni aradi sordu sonra da isyerime cicek feln yolladi.. Cocugun yengesi abisi en yakin arkadasim ailesi kuzenleri herseyini biliyorum.. Benim hakkimda ciddi dusundugunu herseyi zamanla oturtmak istedgini.. Su an hersey istedigim gibi gidiyor yani.. Istesem bu kadar net ogrenemem herseyini o derece biliyorum..
Simdi diyeceksinz ki o ne guzel.. Ayaklarim yerden kesilirken beni denizin dibine dogru surukleyen bir derdim var..
Yasantilarimiz.. Mesela o icki icen oruc tutmayan biri.. Bense boyle seylere cok onem veririm hatta icki icen birisi ile evlenmem diye de sozum vardir kendime.. Belki bu konuda bir orta yol buluruz derken oruc tutmadigini da ogrendim..
az evvel geldim eve, ailem daha yeni ogrendi onun varligini, geldim ne yapcam derken annem icki iciyo mu dedi once cevp vermedim sonra kafa salladim.. hemen vazgeciyorsun dedi..
Ailem bu iste benim bu yapida insanlar.. ben onlara baska turlu birisini kabullendiremem.. kaldi ki ben oyle biri ile mutlu olabilirmiyim onu bilmiyorum..
Ama onceki iliskimin bitmesi uzerine ilk kez yuregime birisi dokundu.. Bundan nasil vazgecicem bilmiyorum..
Benim bir cikis yolum var mi goremiyorum ben artik..
Ask mi mantik mi neyi secmem gerektini bulamiyorum..
Çok zor...
Ben çok sevdiğim, çok iyi anlaştığım bir insandan benzer sebepten dolayı ayrılmıştım.
İnanışsa inanış, saygı duyarsınız ama bu tür inanışlar insanın hayat tarzını belirler, bazen ortak bir paydada buluşmak imkânsız olur.
Arkadaşlarla fasıla giderdik, kendini âit hissedemeyeceği bir ortam, gelse bir türlü, gelmese bir türlü. Onun yaşantısına saygı duyuyorum, ama kendi yaşantımdan vazgeçmek istemiyorum. Oruç meselesi kezâ..
Yedi sene önce falandı, tecrübesiz zamanlarıma denk geldi, bir şekilde yürür sandım, yürütmeyi de samimi olarak istiyordum ama kendisi tebliğe başlayınca orada dur dedim.
Zor bir karardı ama, şimdi bakınca en doğru olanı yapmışız. Şu an dini inançları olan bir kadınla evli ve mutlular. Aynı yoldan gidiyorlar, birbirlerini motive ediyorlar, ve en önemlisi çocuklarına aynı terbiyeyi veriyorlar. Ben yaşım gereği o konuyu düşünmemiştim bile, ama en önemlisi bu sanırım.
Ben de benim gibi yaşayan biriyle altı yıla yakındır çok mutluyum. Tabi ki yine tavizler söz konusu, ama bunlar orta yolun bulunabileceği noktalarda. Ama o tür inanışlar konusunda orta yolun bulunabileceğini düşünmüyorum. Kimse de bir başkası için hayat tarzından taviz vermemeli.
Bence mantık.
içki içmesinde ne gibi bir sakınca var onu anlamadım..:44:iş ciddiye binince işin içine aileler girince belki de o da rahatsız olur azaltır içmeyi.. bırakır diyemiyorum bırakamaz çünkü..
Bakis acisi iste.. O kismini hic tartismayalim olay din tartismasina donmesin,,
Benim derdim bu konuda ne yapabilirim kismi..
tartısma yaratmak için dememiştim..:26:mutluysanız kalbınızın sesini dinleyin bence sonra tek üzülen siz olacaksınız..
Iste ben de sanirim boyle dusunuyorum.. Ve sevdigim birinden boyle vazgecmek.. Icim kan agliyor resmen..
Ya kimsenin degismesini bekleyemem en fazla ortak yol buluruz diye dusunuyordum ama bugun anladim ki ortak yolumuz bile birbirimize cikmiyor sanirim..
Mantikli olani secerken yuregimin sesini kismak ne zor.. Oysa o da benden hoslaniyor biliyorum.. Herseyimiz cok uyumlu ailesini cartini curtunu herseyini biliyorum. o derece centilmen kibar aradigim insan..
ama tek bu mesele.. sadece bu..
Simdiye kadar abarttigini kendini kaybettgini hic gormedim tabiki..
ama bu durumdan ben mutluluk duyamiyorum dolayisi ile..
ve tabi asil korkum bu konuda farkli goruse sahip olan insanlar mutlu olabilirler mi?
o aksam iki kadeh rakisini icerken ben rahatsiz olcaksam nasil bir yasanti olucak ki bu?
evet konusmam laziim biliyorum ama damdan duser gibi de adama bak sen icki iciyosun oruc tutmuyosun bizden cift olmaz demek de agirima gidiyor.. ben kabullenemedim ki adama nasil acikliyim..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?