Cok Uzgunum..

eğer içkiyi tadında bırakıyorsa içtikten sonra değilmiyorsa. bence kafaya takma. böylesine bi duygu aşk kolay bulunmuyor

icki kolay bence, istedikten sonra vazgecirebilirsinin ickiden. ki zaten misal öyle ortamlra gitmezseniz sen rahatsiz oldugunu söylersen zaten birakicaktir.

mesela benim sevgilimde iciyordu ama benimle beraber olduktan sonra birakti, cünki gece hayatindan vazgecti, ben gitmedigim icin oda gitmemeye basladi, ee öyle evde otururkende icki icen birisi zaten degildi...

asil sorun bence oruc tutmakta, onu cokta alistiramayabilirsin, emin degilim yani, zor bi durum, sonucta bide su var, ben misal 12 yasimdan beri tutuyorum, ailemden öyle görmüsüm alismisim. Ama senin arkadasin belki öyle görmedi, aileside belki o tarz insanlardir belki ondan tutmuyordur. Ben müstakbel kaynanamin tutmadigini duyunca sasirmistim acikcasi, cünki ogullari tutuyor kadin neden tutmuyor diye, ama yaslandim artik diye tutmuyormus, o konuda yapilcak birsey yok, herkezin kendi secimi...

Kahretsin ya..
Hayat hep boyle bisey mi?
Bir aci yasiyorsun cok zor bundan kotusu olamaz diyorsun
daha kotusu geliyor basina..

Tabiki %100 tanimiyorum karsimdakini, hos taniyamam da.. ama herseyden once ailesini evini yasantisini ne yer ne icer ne sever hangi kokuyu sever nerde nasil davranir benim hakkimda ne dusunur biliyorum..
Isin en kotu yani cok zor bu kadar kapilirim birisine.. Cok zor yani..

Ya onumde bir deniz var ya burda yuzup bogulcam ya da hic ayaklarimi bile islatmadan uzaktan bakip gecicem..

Bir cozumu olsa keske.. Hersey farkli olsaydi keske..
Beni en cok uzen de annemin yuz ifadesi oldu.. O benden de cok uzuldu,, mutlulugumu gordu cunku.. ruyasinda dahi gordu.. malum oldu kadina..
ama simdi..
of ne zor..

iste tek sansim ailesi oyle degil..

eğer durum böyleyse kesinlikle vazgeçme, vazgeçmeyi düşünme bile.
içki mevzusu bir şey değil ki, hallolur.
ben de içki içmeyi sevmem, sevgilime de mümkün mertebe "içme çünkü iyi bir şey değil" derim ama bazen de benim canım ister ben içerim.
yani içki meselesi mesele gerçekten değil...
hele oruç falan gibi şeyler... bunlar öyle güzel manevi paylaşım kapıları ki, emin ol aşkla beraber yapıldığında çok güzel olur, bugüne kadar bunları düşünmemiş bir insanla çok güzel paylaşabilirsin bunları.

gece gece umut verdin bana cok sagol..
bilmiyorum belki konussam o kadar da buyuk bir dert olmadigi ortaya cikicak..
ama dedim ya o asamaya gelmedik..
ama benim anladigim o bir isim almadan birbirimizi tanima yolunda..
oysa ben onun beni taniyip da ona gore adimlar atmasini istiyorum..
gozlerindeki heycani mutlulugunu goruyorum cunku..
hepsi de bicak gibi saplaniyor icime malesef ki..
hele ki simdi birseyler planliyor beni icine katarak
bilse beni ailemi tanisa diyorum surekli yapmaz belki de..
of..
bir yandan da direk diyim ki gel tanis babamla ben gizli sakli yurutemicem bu isi
babam tanisin bilsin ona gore beni yonlendirsinler
ama korkuyorum ya olumsuz bakarlarsa diye
bir haftada zayifladim resmen.. lokma gecmiyo bogazimdan..

Bakın, lütfen yanlış anlamayın, şahsınıza yönelik yazmayacağım, ama bu bakış açısıyla o adama yaklaşılırsa nasıl bir cevap alınabilir onu anlatmaya çalışacağım. Tartışma çıksın istemiyorum, ama bazı şeyler sizin düşündüğünüz gibi olmuyor, yaşamış biri olarak bunu paylaşmak isterim, belki konu sahibine faydası dokunur. Umarım samimiyetimi anlamışsınızdır.

Ben yukarıda da özet geçmeye çalıştım eski ilişkimi nasıl bitirdiğimi falan. Ben bir şekilde yürütebileceğimizi düşünmüştüm, bir noktaya kadar karşılıklı çabalıyorduk da, ama ne zaman ki "canım içme ya, günah zaten" demeye başladı, ben orada bitirdim. Yani istedikten sonra vazgeçirebilirsiniz diye bir şey sözkonusu değil. İçmezsek ölür müyüz, ölmeyiz, ama arada bir arkadaşlarla evde toplanıp içmeyi seviyoruz, ben buyum, başkası istemiyor diye bu keyfimden niye vazgeçeyim. Kazık kadar insanlarız, karakterimiz oturmuş, öyle çocuk tembihler gibi öğütler vermek hoş bir şey mi? Benim asla öyle bir talebim olmazdı, ama atıyorum, ben istiyorum diye "aman iki kadehten bir şey olmaz" diye içmesi hoş olur muydu? İnancı gereği onun içkili ortamda bile olmaması gerekiyor. Ben nasıl ki kendi bildiğimin arkasında duruyorsam, o da inandığının arkasında dursun isterim.

Oruç da keza öyle, yetişkin bir insanı oruca başlatmak diye bir şey sözkonusu olabilir mi? Bunlar iman işi, öyle aileden görmekle, alışmakla, telkinle olacak şeyler değil.

Yani bilmiyorum, belki konu sahibi oturup o beyle konuşmak ister, belki denemeye karar verirler, ama bu önerilerle o insanın karşısına çıkılacak olursa, başlamadan biter. Yani karakter sahibi bir insan "canım oruç tut sen de ne olacak" lafını duyarsa dumura uğrar.

Tekrar ediyorum, asla sizi eleştirmek için yazmadım. Siz bunların doğru olduğunu düşündüğünüz için karşınızdaki insan da güzele yönelsin istiyorsunuz. Ama unutmayın, karşınızda çocuk ya da istediğiniz gibi şekillendireceğiniz oyun hamuru yok, o insanın da kendine göre doğruları yanlışları var. Bütün söylemek istediğim bu.

iste meselede bu bence, karsimdaki bir INSAN bir BIREY
25 yasinda verdigi kararin ardinda duran ne istedigini bilen kendisine gore yanlisini egrisini bilen birisi.
Kaldirip ben ona bunu yapma canim ya bak bu gunah bu haram diye anlatirsam adam benden kacar.
Hos benim oyle biseyi anlatma gibi bir derdim yok aslinda, yani adama ogretme derdim yok.
Ama bunlar karakter meselesi artik. Bu saatten sonra benim icn mi vazgecicek bu aliskanligindan?
Kendimi kandiriyorum belki de..
Kapilmak istedigim bir masal bu.. Ama kaldirip anlatamiyorum ona bunu..

bence yol yakınken dön değiştirebileceğini zannetmiyorum.ailesi de tenkit ediyodur bu konuda onları bile dinlemiyosa..

Çok acımasız olduğumu düşünüyorsunuz belki, inanın aynı yol ayrımında birini görmek içimi tekrar acıttı, biliyorum çok zor..

Sizin yaşınız kaç acaba? Yani daha doğrusu laf olsun torba dolsun diye ilişki yaşayacak kadınlardan olmadığınız çok açık, bu kadar ince eleyip sık dokuduğunuza göre siz de doğru insan olduğunu düşündüğünüz insanla hayatınızı birleştirmek istersiniz diye düşünüyorum, şimdiki hislerinizi değil de, o aşamadan sonraki hislerinizi tasavvur ederseniz, daha sağlıklı bir karar verebilirsiniz diye düşünüyorum, âcizane...

Bakın o bahsettiğim kişi, kendisi gibi biriyle evlendi, dünya tatlısı bir kızları var, çok mutlular. Ve o kız aklına takılan bir soruyu, hangisine sorarsa sorsun alacağı cevap hemen hemen aynı. "Niye namaz kılıyorsunuz?" "Günah ne demek?" vs vs aklınıza ne gelirse. O insanla benim bir çocuğumuz olsaydı, önce biz ikimiz birbirimizi yerdik çocuğa karşı tutarlı olabilelim diye, ama çocuk kaçınılmaz olarak kafayı yerdi, neyin doğru neyin yanlış olduğunu asla kestiremezdi. Elbette belli bir yaştan sonra kendi doğruları yanlışları olurdu, ama o zamana kadar aileden ortak bir terbiye alması bence çok önemli. Ben yaşımız gereği kendi ilişkimde bu konuyu aklımın ucuna bile getirmedim, ama yetişkin insanların düşünmeleri gereken ilk nokta bu olmalı belki de...

bence yol yakınken dön değiştirebileceğini zannetmiyorum.ailesi de tenkit ediyodur bu konuda onları bile dinlemiyosa..

Doğru söylüyorsunuz, dindar bir aileden geliyorsa, aile muhakkak bir şeyler söylemiştir, "Biz sana doğruyu yanlışı öğrettik, gerisi tabi senin bileceğin iş" seviyesinde bile olsa.

genel olarak;
içince bilincini kaybediyorsa,bu sorun!
ama zaman zaman ve dozunda içiyorsa,bu olabilir..

hayata daha esnek bakılabilmeli diye düşünüyorum..
kesin ve katı sınırlar,kurallar;hayatı paylaştığın insanı boğmaz mı..

sevgiler...

Hayir acimasizca gelmiyor yazdiklariniz, dogru yanlis birseyleri gormemi sagliyor ki onemli olan da bu benim icin.
Istesem kendimi bu masala kaptirabilirim dedim ya herseyin cok ama cok basindayiz. ve biz nasil sekillendirirsek oyle gidecek bunlar neticede.
Ha nedir o beni boyle kabul etsin diye agzimi acmam aylarca sonra bana asik olur ama ailemin bu hali ile onu kabul edemeyecegini belirtirim belki evlenene kadar ayiya dayi der, ama bu kendimi ve daha da kotusu onu kandirmak olur, duygulari ile oynamak.
O yuzden en basinda dusunmem lazim herseyi. Yasim kucuk degil 25 dahasi buyuk tecrubelerim de var. o yuzden evcilik oynamak gibi bir derdim yok hele ki karsimdaki askere gitmis gelmis ici gucu yerinde birisi onun da vakit oldurmek icin benimle zaman gecirdigini dusunmuyorum acikcasi..
Ama simdi o benim icin planlar yaparken ikimizin de sevinci yuzunden okunurken herseyi bozucam, ona yaniyorum...

Haklisiniz ama ben de zaten kati tepkiler veren birisi degilim.
icki icmem ama bugune kadar ozel ciktigimiz her yemekte kendisi icti.
Hicbirsey demedim, o da teklif etmedi.
Konusu acildi bir kere sevmiyorum dedim icmeyi de icilmesini de.
Bir yorum yapmadi..
Ama ailem..
Dahasi bu sekilde mutlu olmamizin yolu var mi?
Adam karisi ya da sevgilisi ile sarhos olmada bile bir kadeh paylasmak istemicek mi?
yani ne bileyim ben onun bu isteginden rahatsiz olmicam mi?
bir omur bu kararlarimiza saygi duymakla mi gecicek?
cok utobik bu biliyorum..

Aslında şöyle bir şey de söz konusu, yukarıda bir arkadaş "esnek olabilmek"ten bahsetmiş, o da olabilir.

Benim şimdiye kadar yazdıklarım, kendi yaşanmışlıklarımdan yola çıkarak yazılmış şeylerdi. Ben esnek değildim, ve karşımdaki insandan esnek olmasını istemeyi bırak, o kendisi esnek olmaya yeltense ona saygımı yitirecek biriyim, inanan inandığının arkasında dursun isterim...

Konuyu asla ve asla dini tartışmaya çekme amacım yok, ama şu noktaya da değinmek istiyorum. Ben esnek değilim, çünkü dini inancım yok, deistim. Ben zaten incik cincik okumuş, düşünmüş, bu kararı vermişim, vazgeçtiğim şeyle neden tekrar iç içe olayım ki?

Ama kendilerine söz geçirebildikleri kadarıyla inançlı olup, bazı noktalarda fire veren insanlar da var. Eleştirmek için yazmıyorum, asla haddim değil, ama o inanç sistemini kabul etmiş oluyorlar nihayetinde.

Yani "canım içmesen, günah" deseniz belki yine hoşlanmayacak, ama belki biraz daha ortak nokta bulabileceksiniz, bilmiyorum. O ortaklığın derecesi de muamma, ama o da bir şeydir belki...

Simdi Asmin, sen en iyisimi al karsina sevdigini ve hayat görüsünü güzel bir dille anlat bakalim.
Eger sevdigin, yok asla hayatimdan taviz vermem diyorsa, zaten sonu belli olur bu askin.
Ama sana uymak istiyorsa ve ilimli bakiyorsa olaya, o zaman belki (!) bu is olur.
Sahsen bende arada sirada cok enderde olsa esimle bir davetdeysek vs. iciyoruz birer kadeh yemegin yanina. Icmesemde olur. Ama ikimizinde hosuna gidiyor arkadaslarla, veya cok özel günlerimizde yemegin yanina birer kadeh icmeyi.
Yada bir fasil gecesinde birer kadeh raki icmek, degisik mezelerle cok hos oluyor.
Ikimizde oruc tutmuyoruz, tutmakda istemiyoruz, onun yerine bir fakirimize yardim ediyoruz.
Ben sahsen düsünemiyorum bile, esim benim icmeme karisacak veya oruc tutmami isteyecek.

Sen en iyisimi sevdigine anlat bastan acik acik hayat görüsünü.
Olmaz ise bile, bilki senin gibi düsünen cok erkek var bu dünyada, belki sen o hayal ettigin ve arzu ettigin bir tiple evlenirsin, belki daha cok mutlu olursun.

Her kapi onunla konusmam anlatmam gerektigine cikiyor zaten biliyorum.. Off oyle zor ki bunu da dile getirmek.. Daha guzel seylerin tadina varmamisken problemlerle olumsuzluklarla ugrasmak..
Ya iste olay sadece ikimiz olsak o kadar zor degil aslinda ama sadece ikimiz degiliz.. Bizim bir gelecegimiz olursa bi yuvamiz asil mesele iste o zaman baslar.. Cocugumuz olursa kimin deger yargilarina gore yetistiricez? burasi ucu cok acik olan bir yer ki benim ailemin de o yuzden hassas oldugu nokta burasi..
ve malesef ailemizde evinin harcligini icki parasina yatiran bir ornegimiz mevcut bu yuzden bu konu cok hassas ozellikle uzerinde durulan bir mevzu.. yani adam on numara olsa da sirf bu ozelliginden dolayi ona olmaz derler..

İçki bütün kötülüklerin anasıdır diyorum başka bir şey demiyorum diyeceğim ama açıklayıcı olmayacak.

İnan ki evlendikten sonra hele de seneler geçtikten sonra insanlar değişebiliyor yanında huzur bulduğun herşeyini paylaştığın eşin sana yabancı olabiliyor yani kısaca herşey bitebiliyor.İşte tüm bunlar bittiğinde de şimdi katlanabilirim arada içerse ne olur dediğin davranışa katlanabilecek misin? Onun içkili haline? Ki benim gözlemlerin içki alışkanlığında giderek daha fazla içme daha sık içme olduğunu gösteriyor.Çok iyi düşünüp karar vermelisin.Kesinlikle bırakmasını aksi takdirde devam etmeyeceğini söyle ve bir süre uyup uymadığını kontrol et.Belki o da azınlık gruptandır ve tamamen içkiyi bırakır.

Allah kolaylık versin.Ailen bu konuda çok haklı, işin dindarlık tarafından yaklaşmasan bile sosyal tarafından da bakarsan içkinin ne kadar kötü olduğu kocaman bir gerçek.

iste beni dusunduren de bu kismi.. yani her kismini dusunuyorum bu olayin tabi ama en cok da bunu iste..

Canım benim herkesin dini yaşantısı elbette ki kendine hani başkasını ilgilendirmez .....ama ...
eğer ciddi bir işki niyetindeysen çooook düşün derim..inan evleneceğin kişinin ahlakına namazına dinine bak derim ki günümüzün en büyük yanlışı;yakışıklı mı evi arabası var mı...namazı ahlakı soran yok..sonradan kılar,düzelir diyen yanlış içinde....ha sonradan başlayan dönüş içinde de olan var elbet ama dikkat et döndüreyim derken onun yoluna kayma riski de var!
beni bir abla gibi dinlersen;evleneceğin erkeğin ahlakına namazına dikkat derim...sonra tabi kültür yapısına..diğer sıramalar da sonradan..
çünkü evleneceğin erkeği öyle seçmelisin ki" çocuklarına iyi bir terbiye verebiecek "baba" olmalı ve Allah korkusunu içinde barındıran ve tüm aileye bunu aşılayan bir erkek olmalı"
Sakın sonradan değişir herşey düzelir diye yanılgıya kapılma olmuyor..yaşayarak biliyorumm

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…