Canım benim herkesin dini yaşantısı elbette ki kendine hani başkasını ilgilendirmez .....ama ...
eğer ciddi bir işki niyetindeysen çooook düşün derim..inan evleneceğin kişinin ahlakına namazına dinine bak derim ki günümüzün en büyük yanlışı;yakışıklı mı evi arabası var mı...namazı ahlakı soran yok..sonradan kılar,düzelir diyen yanlış içinde....ha sonradan başlayan dönüş içinde de olan var elbet ama dikkat et döndüreyim derken onun yoluna kayma riski de var!
beni bir abla gibi dinlersen;evleneceğin erkeğin ahlakına namazına dikkat derim...sonra tabi kültür yapısına..diğer sıramalar da sonradan..
çünkü evleneceğin erkeği öyle seçmelisin ki" çocuklarına iyi bir terbiye verebiecek "baba" olmalı ve Allah korkusunu içinde barındıran ve tüm aileye bunu aşılayan bir erkek olmalı"
Sakın sonradan değişir herşey düzelir diye yanılgıya kapılma olmuyor..yaşayarak biliyorumm
Alkolü seviyor mu yoksa mesleği gereği mi alıyor? Bence bu da önemli. Yaşam tarzıysa zor ama meslek içinse hoşgörülebilir. Ailenize düşüyor artık burda anlayış.
istihare yapmanı tavsiye ederim böyle bi konuda.belki senin sayende bu kötü alışkanlığından vazgeçecek.
Sana iki örnek vermek istiyorum.Biri nişanlımın arkadaşı sürekli her gece içki içen biriydi.Hatta böyle içkili bi eğlence muhabbet oldumu aranan ilk insanlardan biriydi.Ama çocuk biriyle tanıştı bırak içmek için dışarı çıkmayı evden bile çıkmadı akşamları gezmeye.Aynı sizin gibi kızın ailesi çok dindar ve kız kesinlikle içmesini istemiyordu.Ama arada çok nadirde olsa arkadaşlarıyla bir kadehte olsa içiyor onuda kız hoşgörüyor sanırım.Henüz nişanlılar evlenmediler evlenirlerse nasıl olur geri içmeye başlarmı bilemem ama karşısındaki insana hayatını paylaşacağı kızın düşüncelerine beklentilerine saygı duyuyor olması açısından çok çok güzel bir davranış bence yaptığı.İkinci örneğim ise kendi çevremden tanıdığım bir arkadaşım.Bekarken her gece evde yada dışarda içen birisiydi kendisi ve hep ben düzensiz yaşamdan dolayı içiyorum eve gidiyorum yapacak bişey bulamıyorum kafa dağıtmak için içiyorum derdi.Evlenince bu kadar içmem diyede ısrar ederdi ve dediği gibide oldu.Şimdide içiyor tabi ama hergün her gece değil.Ve onun eşide aynen senin gibi hiç hoşnut değildi kafasında soru işaretleri vardı evlenmeden önce.Kızın ailesi aynen senin ailen gibi içki içen birisini istemezdi.Ama oldu ve aileside kabul etmek zorunda kaldı kızın tutumundan kararlılığından dolayı ve mutlu görünüyorlar şu an.
Verdiğim örneklerden de anlayacağın gibi herşey saygıyla başlıyor eğer karşındaki kişi sana senin beklentilerine saygı duyuyorsa mutlaka ama mutlaka bir orta yol bulursunuz bence.Ama senin bu durumda kararlı olman gerek ve beklentilerini tam olarak belirtmen gerek.Ben evimde içki içilmesini istemem,yada dışarda içmeni istemem.Arada içmeni anlarım ama her gece olursa olmaz....gibi.Eğer karşındaki insan tamam yaparım derse başlayın yok ben buyum beni böle kabul et derse kendinize sormanız gereken tek soru ben bu adama ne kadar tahammul edebilirim olmalı.Şu an çok yeni herşey o yüzden tahammul sınırın çok daha fazla ilerde yaşanmışlıklar çoğaldıkça tahamammülünde azalacaktır emin ol.İlk olarak bu adam senin hayatında olmalımı yoksa olmamalımı.Olsa mı mutlu olursun olmasamı ona karar ver ailen bi şekilde ikna edilir inan bana.
Cok Cok guzel anlatmissin uzun uzun.. Oncelikle cok tesekkur ediyorum..
Evet su an sabrim tahammulum sonsuz dahasi o beni kirmamak uzmemek icin uzerime titriyor yani su asamada sorun yasayacagimizi dusunmuyorum ki zaten ikimizin de mutlulugu gozlerimizden okunuyor.
Benim hesabim gelecegimizle iliskimiz boyle devam ederse evlenirse gibi kisimlarinda.
Anin tadini cikar onu o zaman dusnursun tiplerinden degilim ben, bir ise basladigimda eger 5 yil sonrasini goremiyorsam hic girmem. Boyle konularda mantiktan yanayimdir yani. O yuzden biraz acele davransam da bir sekilde herkesin herseyi ogrenmesini saglayip ona gore yol cizilmesini, olmayacaksa bastan olmamasini olucaksa en basindan olmasini boyle icimin icimi yememesini tercih ediyorum.
cunku ilerledikce daha cok uzulecegime eminim, o yuzden de en basinda oturup konusmaliyim cocugun beni tanimasi lazim diyorum.. Ama az cok onun da benim hakkimda tahminleri oldugunu seziyorum.Abisi ile felan da cok samimiyiz mesela icki konusunda hic taviz vermeyecegimi bundan hoslanmadigimi biliyor. Cunku bir keresinde e sevgilin icecek olsa ne yaparsin demisti, o kisi benim sevgilim olmaz demistim.
Cok buyuk konustum ben biliyorum ondan basima geliyor bunlar zaten..
Daha fazla ikimiz de birbirimize kapilmadan konusmam anlatmam lazim.. ama bu sefer de cocuk diyecek ki evlenme teklifi mi ettim de bunlari anlatiyorsun.. Benimki cok ileri bir tarih icin hesap kitap iste..
Benim de icimi huzursuz eden rahatsiz eden isin bu kismi..
Bi çok şey yazılmış yorumlanmış. Ne mutlu sanaki ilişkin ciddileşmeden bu yönünü görmüşsün.
Sana göre içki içmek yanlış bişeyse YANLIŞtır. Kendi doğrularından asla taviz verme. Değişir umuduyla belirsizlikler içinde bi evlilik yaparsan üzülen sen olabilirsin. Ailenin ve senin mantığının onaylamadığı bi evlilik ne derece sağlıklı olabilir? :Unutma canım ilerde çocuklarınızda bu belirsizliğe maruz kalacak bi çok geçimsizlik anne baba çatışmasından kaynaklanmıyor mu? Kısmetinde İYİ biri varsa zaten karşına çıkar.
Seni kurbanlık seçmişler, benim içki içen bir kaynım var geçen sene 50 bin tl batırdı ,hanımı onun sayesinde sigaraya başladı kendi keyfinden başka kimseyi düşünmez geçen yılda hanımı ağlayarak eşime dert yandı artık içkiyi arkadaşlarla evinde içmişler ki ergen kızı var,eşimde kardeşini uyardı ve onu dövmeyle tehdit etti batırdığı para yüzünden bizede küstü ona kredi çekmedik diye,anlayacağın arkana bakmadan kaç böyle aşk ,böyle erkek olmaz olsun!
Dogru diyorsunuz.. Zaten surda kimseye karsi cikmaya mecalim yok..
Oturup konusmam lazim en incesinden en ayrintisina kadar..
Ki benim icin onceligi ahlak yapisi dini yasantisi iken bu onemli bir konu deiglmis gibi yapamam belirsiz bir tarihe kadar..
Tanimadigim icin boyle konustugumu dusnuyorsunuz belki ama taniyorum kizlar bu kadar uyumlu bu kadar her konuda benzer dusunen iki insan daha olabilir mi bilmiyorum.. Yani ben aynaya bakip kendime ne soyleyebiliyorsam onun icin de aynisini soyleyebiliyorum nerdeyse..
Sadece bu mevzu.. Bilmiyorum gelecek gunler ne getirecek ama beni uzecegi kesinlesti..
Ki eger onu taniyorsam benim gibi biri olduguna inanmissam eminim ben bunlari anlattiktan sonra oturup dusunecek ve yaptigimizin mantikli olmadigina karar verecek..
Neden hep olmayacak kisilere kapilip gideriz ki sanki..
Bu konu senin için ne kadar önemli ona karar vermen gerekiyor yapabilirmisin yapamazmısın.Buna karar verirken kesinlikle ilerde sabır sınırın azalacağını unutma.İlk başlarda gösterdiğin sabır sonraları kalmıyor inan bana.Allah yardımcın olsun inşallah hayırlısı ne ise ona karar verirsin
Canim daha evvel 4 yillik bir iliskim oldu biteli bir sene oldu o yuzden bir iliskide basindan neler dusunulmesi gerekir neler ne kadar onemlidir artik biliyorum.. Neye ne kadar tahammul gosterebilecegimi neyin beni rahatsiz edecegini biliyorum..
Hani 18lik kiz degilim, kendimi kaptirayim da sonra dovuneyim.
en basindan herseyi dusunuyorum tamam olmayacak diyorum..
sonra gonderdigi mesajlari okuyorum icim kan agliyor.
kahroluyorum ama ne yapabilirim blmiyorum..
ben mi onceliklerimi degistiricem o mu hayatini degistirecek?
ikisi de mumkun degil gibi gozukuyor..
sagolun kizlar aksamdan beri dinliyorsunuz beni..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?