• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cok Uzgunum..

Kim ne yazdı, sen insanlara ne yazdın bilmiyorum arkadaşım.
İlk sayfaya göz gezdirdikten sonra yazıyorum bu mesajı.

Bahsettiğin ilişki ciddi bir ilişki.
Günü geçirmek için kurulmuş, tbiri caizse "sadece takıldığınız" bir ilişki değil.
Bu nedenle mutlaka ama mutlaka mantığınla düşünmelisin.
Evlilik gibi tüm hayatını ve hatta aileni etikleyecek kararlar sadece duygularla verilmez canım.
Ben uzun süreli bir ilişkiden sonra şimdi nişanlıyım, 3 ay sonra düğünüm var.
Yani bu tavsiyeleri sana havadan değil bizzat yaşadığım şeylerden yola çıkarak veriyorum.

Eğer bir kişi ile bir ömürü beraber geçirmeyi planlıyorsan hayata bakış açılarınız mutlaka ama mutlaka aynı olmalı.
Sen zannediyor musun ki şimdi cicim aylarındaki bu mutluluk ilerde de devam edebilecek?
Ailen tepki verdiğinde, onun ailesi tepki verdiğinde yaşayacağınız sorunlar sizi yıpratmayacak?
İnan bana sadece sen değil o da zamanla senin tutumlarından rahatsızlık duyacak.
İçkili bir ortama gittiğinizde ailesi ve çevresi tarafından yargılanacaksın.
Dile getirmeseler de bunu hissedeceksin.
Ve inan bana sıkıntınız sadece alkol olmayacak.
Alkol çok temel bir konu.
Bu konu da fikir ayrılığınız varsa inan daha bir sürü konuda daha büyük sorunlar yaşayacaksınız.
Sonuçta geriye mutsuz bir ilişki ve yıpranmış iki insan kalacak.

Çok çok çok üzülerek söylüyorum ki ben bu ilişkinin devamında sizin için mutluluk göremedim.
Haddimi aştıysam affola

Kimse haddini asmis degil kizlar rahat olun,
Evet aklin yolu bir...
Herkes ayni goruste az evvel ailemle de gorustum bu konuyu,
istemiyorlar, cok net hem de.. kesinlikle olmaz yol yakindan vazgec diyorlar..
Iyiliigmi dusunduklerini biliyorum ustelik Haklilar da..
Yapacak birseyim malesef ki yok..

Oturup derdimi anlaticam ve hayatindan cikicam buyuk ihtimalle..

canım cozulmeyecek sorun degıl ona yavas yavas anlatırsın vazgecmesı gerektıgını de anlatırsın tamam ıckıyı bırakabılır ama orucu da zorla tutturamazsın

Selam, konu sahibi arkadaşıma şunu belirteyim:

Bir zamanlar din kültürü öğretmeni birini sevmiştim(6ay önce falan bitti),ben de manevi hayatına önem veren- enazından vermeye çalışan biriyim. Dolayısıyla dini vecibelerine önem veren biri olarak biliyordum 'doğal olarak'. Çünkü o bir din öğretmeniydi.Tanıştıktan 3 ay sonra bir vesileyle az çokiçki içtiğini öğrendim, fasıl gecelerine katılır arkadaşlarıyla bir kaç yudum içerlermiş. Bunu öğrenince mahvoldum, hem bu pozisyondaki bi insanın içiyor olmasına hem de ondan da önemlisi 'benden gizlemiş olmasına'. Bunun bi zararı yok, sarhoş olacak kadar içmiyorum dedi. Ben de : Nasıl yani? Az ya da çok diye bir şey yok ,dinimizde ayetlerde haram olduğu yazıyor. Bunu benden daha iyi bilmen lazım, hadi bu kısmını da geçelim, sen bi din öğretmenisin, senin içiyor olduğuna nasıl ihtimal verebilirdim, bana nasıl söylemezsin. Hani dürüst olacaktık ?dedim.

Konu üzerinde konuştuktan sonra sonunda dedim ki: Bak, ben senin hayatına seni değiştirmek için gelmedim,sonuçta belli yaşa gelmiş bir insansın, zaten benim için değişirsen bugün, yarın bigün bi şekilde yine eski haline dönersin. Ben içki mevzusunu kaldıramam-bunun ilerde ne türlü problemlere yol açabileceğini tahmin ediyorum. Seninle ben farklı bakıyoruz mevzulara anlaşılan. Üstelik benden gizlemiş olman da bir başka boyutu, seni seviyorum ama bu iş olmayacak bitsin dedim.
Günlerce aradı etti bir şekilde ikna etti, vazgeçeceğini,özür dilediğini vs. Aslında mantığım yine hayır diyodu ama kalbim şans vermek istedi.
Ondan sonra neler olduğuna dair detay yazarsam uzun sürer ama gördüm ki içkisinden vazgeçmemiş. Düşünün yani, halbuki ben vazgeç dememiştim bile. Kendi istiyodu kaybetmemek için ama ne kadar karaktersizmiş ki kendi lafına bile itimadı yokmuş.. Daha sonra aldatma olayları vs oldu zaten tamamen gümledi
:=)
Yani ilerde bigün dini vecibelerini yerine getiren biri de sizinle problem yaşayabilir doğru, ama enazından içki içtiğini vs huylarını bile bile başlayıp ilerde bigün 'tüh böyle olduğunu bildiğim halde göz göre göre yangına atlamıştım,yazık..' diye dövünmezsiniz. Evlilik riske atılacak-deneme yanılma yapılacak bir şey değil..

Takdir sizin..Rabbim 2 dünyanız için de hayırlı olanı versin..

canım tüm yorumları okumadım..ama okuduğum kadarıyla yorumda bulunucam.
okul zamanında görüştüğüm ve uzun süre birlikte olduğum insanla kısmende olsa bu sebeple ayrıldık.
çok fazla içki içmezdi binde bir içerdi,ama ne cuma namazına gider nede oruç tutardı..
sırf onu özendirmek için güzel güzel fitar yemekleri hazırlar çağırırdım ama nafile..
çok tartıştım çok kızdım ama hep göstermelikti..yani bana tmm oruçluyum diyodu ama okulda yemek yiyodu..olmuyo yani ..değişmiyolar..
bende değişmedim..ailesinin tek şartı başımı açmamdı..
ve evlendiğimde onlarla beraber tatille gidip mayoyla umuma açık havuzlarda yüzmemdi..
o benim şartlarımı kabul etmedi bende onunkini..
çok sevdik yalan değil...çokta mücadele ettik orta yol bulmak için..
çok ayrılıp barıştık..ama yapamadık..tamamen ayrıldık..
geçen yaz aradı..annesi babası haca gitmiş ve beni gelin olarak kabul ediceklermiş..
asla dönmem sana dedim..sonuçta ailesi değişmiş olabilir ama kendisi hala daha oruç tutmuyor..
yani demek istediğim kendi fikrinden,inancından ve kutsallarından biri olmadığı sürece ilişki yürümüyor.
kırılma ama ödün vermiyceksen yol yakınken dön..sonradan çok yıpranırsın...

Son düzenleme:
Bence işiniz zor, burda mesele içki içme-içmeme ya da oruç tutup-tutmama meselesi değil, gayet açık ki sizin dünya görüşleriniz farklı, Siz onu, ya da o sizi değiştirmeye çalışmazsanız sorun olacağını sanmıyorum ama siz de bu haliyle onu kabullenmeyecek gibi görünüyorsunuz kendinizce haklı nedenleriniz de var, ama bence şu durumda ya onu olduğu gibi kabullenmeniz ya da yollarınızı ayırmanız gerekecek. Kendimi erkek arkadaşınızın yerine koyuyorum da, eğer alkolik değilsem, sağlığımı ya da maddi durumumu zorlayacak şekilde alkol almıyorsam, bu yaştan sonra kimsenin benim arkadaş ortamında içtiğim iki kadeh içkiye karışmasını istemezdim.

Selam, konu sahibi arkadaşıma şunu belirteyim:

Bir zamanlar din kültürü öğretmeni birini sevmiştim(6ay önce falan bitti),ben de manevi hayatına önem veren- enazından vermeye çalışan biriyim. Dolayısıyla dini vecibelerine önem veren biri olarak biliyordum 'doğal olarak'. Çünkü o bir din öğretmeniydi.Tanıştıktan 3 ay sonra bir vesileyle az çokiçki içtiğini öğrendim, fasıl gecelerine katılır arkadaşlarıyla bir kaç yudum içerlermiş. Bunu öğrenince mahvoldum, hem bu pozisyondaki bi insanın içiyor olmasına hem de ondan da önemlisi 'benden gizlemiş olmasına'. Bunun bi zararı yok, sarhoş olacak kadar içmiyorum dedi. Ben de : Nasıl yani? Az ya da çok diye bir şey yok ,dinimizde ayetlerde haram olduğu yazıyor. Bunu benden daha iyi bilmen lazım, hadi bu kısmını da geçelim, sen bi din öğretmenisin, senin içiyor olduğuna nasıl ihtimal verebilirdim, bana nasıl söylemezsin. Hani dürüst olacaktık ?dedim.

Konu üzerinde konuştuktan sonra sonunda dedim ki: Bak, ben senin hayatına seni değiştirmek için gelmedim,sonuçta belli yaşa gelmiş bir insansın, zaten benim için değişirsen bugün, yarın bigün bi şekilde yine eski haline dönersin. Ben içki mevzusunu kaldıramam-bunun ilerde ne türlü problemlere yol açabileceğini tahmin ediyorum. Seninle ben farklı bakıyoruz mevzulara anlaşılan. Üstelik benden gizlemiş olman da bir başka boyutu, seni seviyorum ama bu iş olmayacak bitsin dedim.
Günlerce aradı etti bir şekilde ikna etti, vazgeçeceğini,özür dilediğini vs. Aslında mantığım yine hayır diyodu ama kalbim şans vermek istedi.
Ondan sonra neler olduğuna dair detay yazarsam uzun sürer ama gördüm ki içkisinden vazgeçmemiş. Düşünün yani, halbuki ben vazgeç dememiştim bile. Kendi istiyodu kaybetmemek için ama ne kadar karaktersizmiş ki kendi lafına bile itimadı yokmuş.. Daha sonra aldatma olayları vs oldu zaten tamamen gümledi
:=)
Yani ilerde bigün dini vecibelerini yerine getiren biri de sizinle problem yaşayabilir doğru, ama enazından içki içtiğini vs huylarını bile bile başlayıp ilerde bigün 'tüh böyle olduğunu bildiğim halde göz göre göre yangına atlamıştım,yazık..' diye dövünmezsiniz. Evlilik riske atılacak-deneme yanılma yapılacak bir şey değil..

Takdir sizin..Rabbim 2 dünyanız için de hayırlı olanı versin..

oofff.. bu da ayri bir olay zaten..
simdi biraksa bile sonradan icmeyecegi ne malum..
hayatta hersey olabilir dogru bugun icki icmeyen oruc tutan biri ile yola cikarim yarin bir gun o da icki icebilir baska yonlere gidebilir hickimsenin hicbirseyin garantisi yok.
ama gorunen koy de kilavuz istemiyor tabi ki..

canım tüm yorumları okumadım..ama okuduğum kadarıyla yorumda bulunucam.
okul zamanında görüştüğüm ve uzun süre birlikte olduğum insanla kısmende olsa bu sebeple ayrıldık.
çok fazla içki içmezdi binde bir içerdi,ama ne cuma namazına gider nede oruç tutardı..
sırf onu özendirmek için güzel güzel fitar yemekleri hazırlar çağırırdım ama nafile..
çok tartıştım çok kızdım ama hep göstermelikti..yani bana tmm oruçluyum diyodu ama okulda yemek yiyodu..olmuyo yani ..değişmiyolar..
bende değişmedim..ailesinin tek şartı başımı açmamdı..
ve evlendiğimde onlarla beraber tatille gidip mayoyla umuma açık havuzlarda yüzmemdi..
o benim şartlarımı kabul etmedi bende onunkini..
çok sevdik yalan değil...çokta mücadele ettik orta yol bulmak için..
çok ayrılıp barıştık..ama yapamadık..tamamen ayrıldık..
geçen yaz aradı..annesi babası haca gitmiş ve beni gelin olarak kabul ediceklermiş..
asla dönmem sana dedim..sonuçta ailesi değişmiş olabilir ama kendisi hala daha oruç tutmuyor..
yani demek istediğim kendi fikrinden,inancından ve kutsallarından biri olmadığı sürece ilişki yürümüyor.
kırılma ama ödün vermiyceksen yol yakınken dön..sonradan çok yıpranırsın...

iste tek sansimm ailesi yonunden oyle bir olayim yok.. annesi basi kapali kendi hallerinde insanlar.. ailesi icki icttigini bilmiyor mu biliyordur, ama kaldirip onlarin gozunun onunde icmiyor yani.. ne yapiyorsa disarda anlayacaginiz.. hatta gecen aya kadar icki olayini dahi bilmiyorlarmis yeni ogrenmisler ailesi de tasvip etmiyor tabi ki ama neticede kendi hayati diyorlar sanirim..

Bence işiniz zor, burda mesele içki içme-içmeme ya da oruç tutup-tutmama meselesi değil, gayet açık ki sizin dünya görüşleriniz farklı, Siz onu, ya da o sizi değiştirmeye çalışmazsanız sorun olacağını sanmıyorum ama siz de bu haliyle onu kabullenmeyecek gibi görünüyorsunuz kendinizce haklı nedenleriniz de var, ama bence şu durumda ya onu olduğu gibi kabullenmeniz ya da yollarınızı ayırmanız gerekecek. Kendimi erkek arkadaşınızın yerine koyuyorum da, eğer alkolik değilsem, sağlığımı ya da maddi durumumu zorlayacak şekilde alkol almıyorsam, bu yaştan sonra kimsenin benim arkadaş ortamında içtiğim iki kadeh içkiye karışmasını istemezdim.
iste zaten beni dusunduren nokta burda bu oluyor.. o bna boyle bir teklifle gelse cok gucenirdim acikcasi.. kaldirip bunu dert etse benim hayatim icin gayet siradan birseyi uzulurdum.. ben de o yuzden ona birsey diyemiyorum su asamada.. alkolik tabi ki degil simdiye kadar cakirkeyif bile gormedim onu.. herzaman sinirini korudu.. ama bu demek degil ki bu siniri asmayacak... kaldi ki dedim ya benim gibi birisi, bana boyle bir mudahelede bulunulsa cidden cok rahatsiz olurdum..
neresinden baksam elimde kaliyor malesef..

canım gerçekten çok zor bir durum ama bence vazgeçmelisin içen biriyle asla evlilik olmuyor oruç tutmaması çok büyük bir mesele değil yani tutmuyorsa sadece kendine zarar verir ama içiyorsa hem kendine hem sana hem de çocuklarına zarar verir bunun örneklerini görüyorum çok seviyor olabilirsin anlarım ama eğer bir adamın içki kumar ya da çapkınlık gibi merakları varsa inan bana o aşk var ya iki günde bitiyor sonra yerini nefret alıyor bence o adamı bırak zor olacak sana sabır diliyorum ama ne olur bırak az içse bile güvenme ilerde daha çok içmeye başlayabilir ve ben çok aşığım seviyorum deme çünkü inan bana o çok büyük aşkın yerini nefret alıyor

Bana birisi böyle bir mudahalede bulunsa çok gğcenirdim diyorsunuz evet haklı olabilirsiniz ; fakat sizin ve ailenizin durumuna göre ters bir yaşantısı var..Ve elbetteki ciddi ilişkilerde herşey tam başlamadan enine boyuna bu tür endişeler paylaşılmalı..Çünkü sonradan ortaya çıkması daha gücendiricidir..

Kaldı ki siz kabul ettiniz ve hiç konuşmadınız bu sonrasında mutlaka sorun olarak karşınıza çıkacaktır..Çünkü sizin ne istediğiniz belli.

Bu yüzde yüzeysel olsa bile bu yaşam biçimini konuşmanız gerekmektedir..Verdiği cevaplar sizin yolunuzu çizmenize yardımcı olacaktır.. ''Ben içmeni istemiyorum'' şeklinde değil..Bu hayata bakış açınızı belirten bir nitelikte konuşmanız gerekiyor..

Eğer bir ilişki sürecindeyseniz ; neden oruç tutmadığına ya da neden alkol aldığına dair uzaklaştırmadan sorular sorabilirsiniz..Belki değişmeye meyillidir..Konuşmadan anlayamazsınız.

birinin degisecegini umarak yol almak ne kadar yanlis ve ne kadar zor bir ugras biliyorum..
evet konusmam lazim.. ama nasil ne duzeyde neleri anlatmaliyim bilmiyorum..
adamin kafasinda ya kiz benle evlenmek istiyor gibi bir imaj birakmak istemiyorum, keske bir sey olsa da o kalksa konussa benle..
ama evlilige gitmeyecekse bu iliski zaten arkadasim olarak kalmasini yeglerim..
ilerde uzulmektense simdi acimi cekerim susar otururum.. sonsuza kadar aglamicam ya nasilsa..

evde de oyle kotu bir durum var ki, herkes ne kadar uzgun oldugumu goruyor.. ama kimse bisey diyemiyor, komiklikler felan yapiyorlar guleyim diye..
abisi sey demisti, eger ailen rahatsiz oluyorsa gelip tanisabilirz icleri rahat eder hic olmazsa..
bazen direk cagirsam oturulsa konusulsa taraflar boyle birbirini mi tanisa diye dusunuyorum..

Kimse haddini asmis degil kizlar rahat olun,
Evet aklin yolu bir...
Herkes ayni goruste az evvel ailemle de gorustum bu konuyu,
istemiyorlar, cok net hem de.. kesinlikle olmaz yol yakindan vazgec diyorlar..
Iyiliigmi dusunduklerini biliyorum ustelik Haklilar da..
Yapacak birseyim malesef ki yok..

Oturup derdimi anlaticam ve hayatindan cikicam buyuk ihtimalle..

ben her zaman aşkın ve sevginin peşinden gitmeyi savunan biri olmuşumdur. mantıklı düşünecek olursak da ailenin sana "kesinlikle olmaz" demeye hakkı yok.
onlar senin sahibin değiller. onlar sana ancak sevgilerini verebilir ve seninle fikirlerini paylaşabilirler. ama sana "izin vermiyoruz" demeye hakları yok.
gerçekten iyiliğini istiyorlarsa açık açık düşüncelerini sunarlar, kararı vermek yine sana kalır.

söz konusu güzel bir sevgi ve aşksa başka hiçbir şeyi düşünme lütfen... hayır, ortada bir sorun ya da çözülmeyecek bir çıkmaz olsa içim yanmayacak. ortada hiçbir şey de yok.

Son düzenleme:
ben her zaman aşkın ve sevginin peşinden gitmeyi savunan biri olmuşumdur. mantıklı düşünecek olursak da ailenin sana "kesinlikle olmaz" demeye hakkı yok.
onlar senin sahibin değiller. onlar seninle ancak sevgilerini verebilir ve seninle fikirlerini paylaşabilirler. ama sana "izin vermiyoruz" demeye hakları yok.
gerçekten iyiliğini istiyorlarsa açık açık düşüncelerini sunarlar, kararı vermek yine sana kalır.

söz konusu güzel bir sevgi ve aşksa başka hiçbir şeyi düşünme lütfen... hayır, ortada bir sorun ya da çözülmeyecek bir çıkmaz olsa içim yanmayacak. ortada hiçbir şey de yok.

Icim yaniyor bildigin gibi degil.. Ben evin kucuk kiziyim.. Biraz fazla ustume dusuyorlar.. Annem nasil mutlu olucaksin sen onunla dedi.. Evine kitap yerine raki siselerini mi dizeceksin dedi..
Verecek cevabim yok iste.. Adamin kaldirip evinde aksamlari iki tek ictigini sanmiyorum ama disari cikinca etli bir yemegin yaninda rakisini iciyor.. ve seviyorum diyor..
isin komik yani da cok yakisiyor :))
Ama benim inancima yargilarima o kadar terski iste.. Sevmedigimi hoslanmadigimi biliyor.. Ama bu konuda hic yorum yapmadi.. Oruc meselesi gectiginde de dayanamiyorum ben ya midem rahatsiz dedi.. Herkesin kendi hesabi dedim.. Sen tutuyor musun dedi evet dedim.. Helal olsun gibilerinden bakti..
Ne yapayim simdi bilmiyorum ki..
Duygularim pesinden gitmemi soyluyor.. Ama mantigim bunu onaylamiyor..
Ustelik boylesine bir mutlulugu uyumu duyguyu kolayca hergun bulabilecegimi de hic dusunmuyorum..
Annem bununla nasil tanistin mutlu oldun yine birisi ile tanisirsin dedi.. Kahroldum..
Sevgi bu kadar kolay degil ki..

Baştan sona okudum ve üzüldüm be Asmincim...
Severim seni bilirsin...
Haddim değil ama olmaz diyorum ben de!
Evlilik süper bişiy bana inan,ancak aynı yöne bakabilmek önemli olan... He buna alkol,oruç,namaz vs. dahil... Adamın oruç tutmamasından çok alkole takıldım ben. Sen ve ailen ağzına koymazken onun aradabir de olsa alkol kullanması bugün olmasa emin ol yarın seni de rahatsız edecek..
Hakkında hayırlı olsun arkadaşım...

asmin kalbin ve mantığın arasında kalmak insanı boğan bir şey malesef sen de bunları yaşıyorsun.
şimdi her şey güzel kalbime dokundu diyorsun bu da çok hoş ama işin boyutu evlilik olunca
ilerde bu güzellikler kalmıyor malesef kültürler,yaşayış dengeleri sorun olabiliyor aile önemsiz sanılmasın
o da etken oluyor sana ayrıl veya devam et demek bize düşmez sadece yol gösterici konumundayız
bence karşına alıp her şeyi anlat şüphelerini,sorununu en azından içini rahatlat o ne diyecek
bunları duymaya ihtiyacın var kararını bu doğrultuda vermelisin .

Baştan sona okudum ve üzüldüm be Asmincim...
Severim seni bilirsin...
Haddim değil ama olmaz diyorum ben de!
Evlilik süper bişiy bana inan,ancak aynı yöne bakabilmek önemli olan... He buna alkol,oruç,namaz vs. dahil... Adamın oruç tutmamasından çok alkole takıldım ben. Sen ve ailen ağzına koymazken onun aradabir de olsa alkol kullanması bugün olmasa emin ol yarın seni de rahatsız edecek..
Hakkında hayırlı olsun arkadaşım...

Iste mantik kadini!

Lalecim yorumunu merak ediyordum zaten ama bu sekilde olacagini da tahmin ediyordum..
icimde iki ses yukseliyor surekli... biri vazgec diyor yolun basindasin ne kadar aci cekebilirsin diyor..
digeri ise konus anlat bakalim ne diyecek ortak bir yol bulabilirsin diyor..
ama ortak yol ne ki? bence bu isin ortasi da yok..
bir insan ya alkol kullaniyordur ya da kullanmiyordur.
oruc tutuyordur tutmuyordur..
ama sonra aklima hep degisen insanlar geliyor..
o benden boyle birsey istese ne yaparim diye dusunuyorum..
ve malesef her kapi olumsuz bir yere cikiyor..
Dun gece sabaha kadar onunla da konustuk ama bu konulari degil malesef...
Eminim mutludur o bugun.. cunku bunlar olmasa benim ayaklarim da yerden kesilmisti coktan..
Ben cok uzgunum.. Ama onun haberi yok..

asmin kalbin ve mantığın arasında kalmak insanı boğan bir şey malesef sen de bunları yaşıyorsun.
şimdi her şey güzel kalbime dokundu diyorsun bu da çok hoş ama işin boyutu evlilik olunca
ilerde bu güzellikler kalmıyor malesef kültürler,yaşayış dengeleri sorun olabiliyor aile önemsiz sanılmasın
o da etken oluyor sana ayrıl veya devam et demek bize düşmez sadece yol gösterici konumundayız
bence karşına alıp her şeyi anlat şüphelerini,sorununu en azından içini rahatlat o ne diyecek
bunları duymaya ihtiyacın var kararını bu doğrultuda vermelisin .

Acikcasi onun cok birsey soylemesini beklemiyorum.. Adamin soyleyeceklerinden cok yapacaklari onemli aslinda.. Mesela bana deseki asmin ben siyah ojeyi hic sevmem, ben bir daha onu surmem..
ama bu konu oyle bir konu degil iste.. bu hayat tarzi.. ben de eglenmeyi gezmeyi cok severim her ortama da girerim oyle kisitlarim yoktur.. ama kendimce sinirlarim vardir..
eminim onun da vardir ama sinirlarimiz farkli duzeyde ikimizin de iste..
Keske hic adim atmasaydi bana diyorum bu yuzden.. ben ona hayran hayran bakip ic gecirseydim sadece..

ben içkiyi hiçbir zaman sevmedim, içmedim de. dindar bir insanımdır ama sevmeyişim dindarlığımdan değil tadını, kokusunu, verdiği kafa bulanıklığını sevmediğimden.
ailem de dinini çok güzel yaşayan insanlardan oluşur. ama annemden babamdan tut anneanneme dedeme kadar herkesin de çok yerinde bir içki kültürü vardır.
yorgun gecelerde bir şişe şarap açarlar. bazen rakı sofrası kurarlar. özel günlerde likör ikram ederler.

yani şunu anlatmaya çalışıyorum. ufacık bir içki meselesini bu kadar büyütmeye gerek yok. bak benim kendi öz anne-babam içiyor, ben içmiyorum. bugüne kadar bu konu en ufak bir sorun olmadı. çünkü onlar ne yaptıklarını bilecek olgunlukta ve zekada insanlar.
içki dinde haram falan da değil. haram olan "kötülük yapmak".
içkiyi içip kendini kaybedip kötülük yapmak, sonra da suçu içkiye atmak haram! önce bunu bir açıklığa kavuşturalım.

ayrıca buralarda fanatikliğe varacak şekilde din çığırtkanlığı yapanlar da beni gerçekten çok rahatsız ediyor.
söyledikleri ve savundukları şeylerin bir çoğu kuran'da bile yazmıyor. uydurma hadislerden veya kültürel geleneklerden yola çıkarak kendi kendinize din yaratmayın lütfen!

bir tarafta aşk var, bir tarafta ne idüğü belirsiz bir problem... eğer sen bu insanın yüreğini, aklını sevmesen zaten ona aşık olmazdın... onda güzel bir şeyler var, güzel bir yürek var ki kalbin onun için atıyor.
şimdi abuk subuk sebeplerden bu güzel duygulardan vazgeçme. gerçekten çok üzülürüm.

canm hergün mü içiyor? yani benim babamda arada bira içerdi annem yılda bi iki kez içmesinide çok buldu yeter dedi yaşın kaç başın kaç yakışıyo mu rahatsız oluyorum vs. dedi babamda biranın çok önemli bişey olmadığını içmeyince bişey kaybetmeyeceğini söyledi içmiyor şu anda ayrıca annemle evlenmeden önce hiç oruç tutmazmış annem alıştırmış:21: bu çocuk eğer oruç tutmaya karşıysa zorlanırsın canm yani bence evlenecek insanların yaşam tarzları aynı olmalı:26: amaaa bu çocukla biraz konuşsan biraz tanısan belkide içkinin onun için önemli olmadığını, oruç tutabileceğini görürsün bu dünyada dört dörtlük kim var? ben olsam hemen kestirip atmam iyice çocuğu anlamadan

ay canım ya çok üzüldüm !

lale arkadaşıma katılıyorum..

malesef içki yuvaya girince huzur yuvadan kaçıyor.

hakkında hayırlısı olsun..

Bakın, lütfen yanlış anlamayın, şahsınıza yönelik yazmayacağım, ama bu bakış açısıyla o adama yaklaşılırsa nasıl bir cevap alınabilir onu anlatmaya çalışacağım. Tartışma çıksın istemiyorum, ama bazı şeyler sizin düşündüğünüz gibi olmuyor, yaşamış biri olarak bunu paylaşmak isterim, belki konu sahibine faydası dokunur. Umarım samimiyetimi anlamışsınızdır.

Ben yukarıda da özet geçmeye çalıştım eski ilişkimi nasıl bitirdiğimi falan. Ben bir şekilde yürütebileceğimizi düşünmüştüm, bir noktaya kadar karşılıklı çabalıyorduk da, ama ne zaman ki "canım içme ya, günah zaten" demeye başladı, ben orada bitirdim. Yani istedikten sonra vazgeçirebilirsiniz diye bir şey sözkonusu değil. İçmezsek ölür müyüz, ölmeyiz, ama arada bir arkadaşlarla evde toplanıp içmeyi seviyoruz, ben buyum, başkası istemiyor diye bu keyfimden niye vazgeçeyim. Kazık kadar insanlarız, karakterimiz oturmuş, öyle çocuk tembihler gibi öğütler vermek hoş bir şey mi? Benim asla öyle bir talebim olmazdı, ama atıyorum, ben istiyorum diye "aman iki kadehten bir şey olmaz" diye içmesi hoş olur muydu? İnancı gereği onun içkili ortamda bile olmaması gerekiyor. Ben nasıl ki kendi bildiğimin arkasında duruyorsam, o da inandığının arkasında dursun isterim.

Oruç da keza öyle, yetişkin bir insanı oruca başlatmak diye bir şey sözkonusu olabilir mi? Bunlar iman işi, öyle aileden görmekle, alışmakla, telkinle olacak şeyler değil.

Yani bilmiyorum, belki konu sahibi oturup o beyle konuşmak ister, belki denemeye karar verirler, ama bu önerilerle o insanın karşısına çıkılacak olursa, başlamadan biter. Yani karakter sahibi bir insan "canım oruç tut sen de ne olacak" lafını duyarsa dumura uğrar.

Tekrar ediyorum, asla sizi eleştirmek için yazmadım. Siz bunların doğru olduğunu düşündüğünüz için karşınızdaki insan da güzele yönelsin istiyorsunuz. Ama unutmayın, karşınızda çocuk ya da istediğiniz gibi şekillendireceğiniz oyun hamuru yok, o insanın da kendine göre doğruları yanlışları var. Bütün söylemek istediğim bu.

Yorumun icin tesekkür ederim, kesinlikle yanlis anlamadim, aksine sevindim, sonucta burda tecrübelerimizi paylasmak icin variz, herkez ayni düsünse cok sacma olurdu burda yazismak.

Ben basimdan geceni anlattim, yani benim icmedigimi bildigi icin ve icen biriyle beraber olmayacagimi bildigi icin birakabildi, cok sükür 34 yildirda hic icmez, bunu herkez yapamayabilir. Kimisi eski hayatindan bikip hayatina düzgün biri girince vazgecer kimiside cidden asik oldugu icin kendinden pay verir. Biz kadinlarda pay veriyoruz sonucta iliskidede bence ortak yol bulmak cok önemli...tabiki benim görüsüm.

Ama sizin görüsünüzde cok dogru, insanlar bazi yasa gelince daha farkli düsünebiliyor. Saygi duyuyorum...

Tekrar tesekkürler yorumun icin :) :16:

ben içkiyi hiçbir zaman sevmedim, içmedim de. dindar bir insanımdır ama sevmeyişim dindarlığımdan değil tadını, kokusunu, verdiği kafa bulanıklığını sevmediğimden.
ailem de dinini çok güzel yaşayan insanlardan oluşur. ama annemden babamdan tut anneanneme dedeme kadar herkesin de çok yerinde bir içki kültürü vardır.
yorgun gecelerde bir şişe şarap açarlar. bazen rakı sofrası kurarlar. özel günlerde likör ikram ederler.

yani şunu anlatmaya çalışıyorum. ufacık bir içki meselesini bu kadar büyütmeye gerek yok. bak benim kendi öz anne-babam içiyor, ben içmiyorum. bugüne kadar bu konu en ufak bir sorun olmadı. çünkü onlar ne yaptıklarını bilecek olgunlukta ve zekada insanlar.
içki dinde haram falan da değil. haram olan "kötülük yapmak".
içkiyi içip kendini kaybedip kötülük yapmak, sonra da suçu içkiye atmak haram! önce bunu bir açıklığa kavuşturalım.

ayrıca buralarda fanatikliğe varacak şekilde din çığırtkanlığı yapanlar da beni gerçekten çok rahatsız ediyor.
söyledikleri ve savundukları şeylerin bir çoğu kuran'da bile yazmıyor. uydurma hadislerden veya kültürel geleneklerden yola çıkarak kendi kendinize din yaratmayın lütfen!

bir tarafta aşk var, bir tarafta ne idüğü belirsiz bir problem... eğer sen bu insanın yüreğini, aklını sevmesen zaten ona aşık olmazdın... onda güzel bir şeyler var, güzel bir yürek var ki kalbin onun için atıyor.
şimdi abuk subuk sebeplerden bu güzel duygulardan vazgeçme. gerçekten çok üzülürüm.

iste zaten isin benim icin en onemli kismi bu.. ben bu hayatta her gun asik olan birini yuregime katan birisi degilim.. bu cocuk bi yerlerde bir sekilde yuregime dokundu beni anladi birsey demedi mesela, konusurken gozlerimizle anlastik.. ben sunu seviyorum dedigimde o aninda hazir oldu, istemiyorum dedigim uzaklastirildi.. ya tirnagimin ucu kirildi yarabandi aradi..
ha nedir bunlar canim cicim gunleridir ilerde bunlar kalmayacaktir sorunlar basgosterecektir, evet biliyorum bunu! malesef biliyorum! o yuzden gozumu karartip kendimi birakamiyorum.. o yuzden hallederiz ya dire kenara atamiyorum bu konuyu.. Ailemden gizleyemiyorum.. Onlar da olumlu bakamiyorlar.. Oysa tanisalar keske.. Hos daha babamla konusmadim ama annem tamamen olumsuz..

canm hergün mü içiyor? yani benim babamda arada bira içerdi annem yılda bi iki kez içmesinide çok buldu yeter dedi yaşın kaç başın kaç yakışıyo mu rahatsız oluyorum vs. dedi babamda biranın çok önemli bişey olmadığını içmeyince bişey kaybetmeyeceğini söyledi içmiyor şu anda ayrıca annemle evlenmeden önce hiç oruç tutmazmış annem alıştırmış:21: bu çocuk eğer oruç tutmaya karşıysa zorlanırsın canm yani bence evlenecek insanların yaşam tarzları aynı olmalı:26: amaaa bu çocukla biraz konuşsan biraz tanısan belkide içkinin onun için önemli olmadığını, oruç tutabileceğini görürsün bu dünyada dört dörtlük kim var? ben olsam hemen kestirip atmam iyice çocuğu anlamadan

Ya hicbirseye karsi degil aslinda.. Hemen hemen herseyi bildigini tahmin ediyorum... Ama arkadas cevresi is yasami buna cok musait sanirim.. Eglenmeyi de seven birisi.. Ha her gece bir barda degil, yemege felan gidiyor.. Orda da rakisini iciyor..
Yasam tarzlarimiz aile yasantilari bunlarin haricinde uyumlu iste.. diyorum ya ailesi bizim gibiler sadece cocuk boyle..

ay canım ya çok üzüldüm !

lale arkadaşıma katılıyorum..

malesef içki yuvaya girince huzur yuvadan kaçıyor.

hakkında hayırlısı olsun..

Hayirlisi ne diyim ki.. Bugun sadece dua ettim...

Back
X