• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cok Uzgunum..

ben içkiyi hiçbir zaman sevmedim, içmedim de. dindar bir insanımdır ama sevmeyişim dindarlığımdan değil tadını, kokusunu, verdiği kafa bulanıklığını sevmediğimden.
ailem de dinini çok güzel yaşayan insanlardan oluşur. ama annemden babamdan tut anneanneme dedeme kadar herkesin de çok yerinde bir içki kültürü vardır.
yorgun gecelerde bir şişe şarap açarlar. bazen rakı sofrası kurarlar. özel günlerde likör ikram ederler.

yani şunu anlatmaya çalışıyorum. ufacık bir içki meselesini bu kadar büyütmeye gerek yok. bak benim kendi öz anne-babam içiyor, ben içmiyorum. bugüne kadar bu konu en ufak bir sorun olmadı. çünkü onlar ne yaptıklarını bilecek olgunlukta ve zekada insanlar.
içki dinde haram falan da değil. haram olan "kötülük yapmak".
içkiyi içip kendini kaybedip kötülük yapmak, sonra da suçu içkiye atmak haram! önce bunu bir açıklığa kavuşturalım.

ayrıca buralarda fanatikliğe varacak şekilde din çığırtkanlığı yapanlar da beni gerçekten çok rahatsız ediyor.
söyledikleri ve savundukları şeylerin bir çoğu kuran'da bile yazmıyor. uydurma hadislerden veya kültürel geleneklerden yola çıkarak kendi kendinize din yaratmayın lütfen!

bir tarafta aşk var, bir tarafta ne idüğü belirsiz bir problem... eğer sen bu insanın yüreğini, aklını sevmesen zaten ona aşık olmazdın... onda güzel bir şeyler var, güzel bir yürek var ki kalbin onun için atıyor.
şimdi abuk subuk sebeplerden bu güzel duygulardan vazgeçme. gerçekten çok üzülürüm.
AL CANIM;

5- “Şeytan, içkide ve kumarda aranıza düşmanlık ve kin düşürmek, sizi Allah’ı anmaktan ve namaz kılmaktan alıkoymak ister. Artık siz hepiniz vazgeçtiniz değil mi?” (Maide Sûresi, 91)

http://forum.virusvirusvirusvirusvi...ur39an-kerim39de-icki-ile-ilgili-ayetler.html

Zor biliyorum vazgeçmek zor..
İnan çok klişe ama sonradan ağlamaktansa baştan üzülmek daha iyi..
Bence Allahın sevgili kulusun ki birbirinize uygun olmadığınızı farkediyorsun...
Eskiden olsa önemli değil der geçerdim ancak yaşadıklarımdan sonra gördüm ki minicik minicik detaylar hayatımızı öyle etkiliyor ki!
Allahım sana dengini ve senin/ailenin kıymetini bilecek insanla karşılaştırsın inşallah!
Yanlış anlama bu adam elbette kıymetini biliyordur ama denklik öyle önemli ki..

Lutfen arkadaslar olayi din tartismasina cekmeyelim..
Burda neyin haram neyin gunah oldugunu tartismiyorum ben goruyorsunuz...
Herkes kendi fikrini soyluyor...

KUSURA BAKMA CANIM..haklısın.

ama burada birsürü insan var bi kelime bile insanın kafasını karıştırmaya yeter.

Zor biliyorum vazgeçmek zor..
İnan çok klişe ama sonradan ağlamaktansa baştan üzülmek daha iyi..
Bence Allahın sevgili kulusun ki birbirinize uygun olmadığınızı farkediyorsun...
Eskiden olsa önemli değil der geçerdim ancak yaşadıklarımdan sonra gördüm ki minicik minicik detaylar hayatımızı öyle etkiliyor ki!
Allahım sana dengini ve senin/ailenin kıymetini bilecek insanla karşılaştırsın inşallah!
Yanlış anlama bu adam elbette kıymetini biliyordur ama denklik öyle önemli ki..

biliyorum Lale cim biliyorum...
diyorum ya bildigim icin bu kadar cok dusunuyorum
tecrubelendigim icin
seneler sonra ah vah etmemek icin su an agliyorum
cunku basindayim cunku henuz vazgecebilirim icim kan aglasa da..
ama gel gorki gercekten asktan yana sansim yok benim..
sans da istemiyorum bi cikar yol bir birsey.. ne bileyim..

tam da bugun elime bir yerden yaz gecti oyle oturuyordum okudum.. birisi dua etmis gencler alkolden vazgecmis felan boyle bir hikaye okudum..
ya dedim ki sans mi kader mi?..
sadece dua edebiliyorum elimden baska birsey gelmiyor malesef..

ben içkiyi hiçbir zaman sevmedim, içmedim de. dindar bir insanımdır ama sevmeyişim dindarlığımdan değil tadını, kokusunu, verdiği kafa bulanıklığını sevmediğimden.
ailem de dinini çok güzel yaşayan insanlardan oluşur. ama annemden babamdan tut anneanneme dedeme kadar herkesin de çok yerinde bir içki kültürü vardır.
yorgun gecelerde bir şişe şarap açarlar. bazen rakı sofrası kurarlar. özel günlerde likör ikram ederler.

yani şunu anlatmaya çalışıyorum. ufacık bir içki meselesini bu kadar büyütmeye gerek yok. bak benim kendi öz anne-babam içiyor, ben içmiyorum. bugüne kadar bu konu en ufak bir sorun olmadı. çünkü onlar ne yaptıklarını bilecek olgunlukta ve zekada insanlar.
içki dinde haram falan da değil. haram olan "kötülük yapmak".
içkiyi içip kendini kaybedip kötülük yapmak, sonra da suçu içkiye atmak haram! önce bunu bir açıklığa kavuşturalım.

ayrıca buralarda fanatikliğe varacak şekilde din çığırtkanlığı yapanlar da beni gerçekten çok rahatsız ediyor.
söyledikleri ve savundukları şeylerin bir çoğu kuran'da bile yazmıyor. uydurma hadislerden veya kültürel geleneklerden yola çıkarak kendi kendinize din yaratmayın lütfen!

bir tarafta aşk var, bir tarafta ne idüğü belirsiz bir problem... eğer sen bu insanın yüreğini, aklını sevmesen zaten ona aşık olmazdın... onda güzel bir şeyler var, güzel bir yürek var ki kalbin onun için atıyor.
şimdi abuk subuk sebeplerden bu güzel duygulardan vazgeçme. gerçekten çok üzülürüm.

Çok ama çok güzel bir yorum, çok yapıcı, moral verici. İhtiyaç duyulan her hissi verdin yazında. Konu benim değil, sadece okuyucuyum ama yorumunu çok beğendim.

gercekten zor bir durum,insan cok arada kaliyor fakat evlilik ayni yöne bakmaktir..tabiki bu sadece namaz ya da oruc konusunda degil.
ben 19-20 yasindaydim biriyle tanistim oda benle yasit iste tanima asamasindayiz benimde bu konularda hassasiyetim var sordum alkol kullanip kullanmadigini, cevap evetti ben tabiki o zaman ki düsüncemle bunun olmayacgini söyledim icerse hicbir sekilde mutlu olamayacagimi tabiki o zamanlar kücüktüm ve cok israrciyidm zaten sürekli icicilerden degildi,bi sekilde o da zaten icmemesi gerektigini biliyordu hem sagligi acisindan hem de diger sebeplerden..cok bir mücadele etmedim o da zaten icmedi ve biz 6 yildir birlikteyiz..tabiki belki o zamanki yasinda etkisinden bu olmus olabilir ve benim hep seyim ayrilirsak sen icersin icersindi,koskaca 6 yilda hicbir sekilde icmedi hatta o arkadaslariyla bile görüsmüyor öncesinde yani ilk zamanlar icmis midir bilemem ama suanda ki durum bu,kimi arkadaslar birakaramaz demis ama alkolik degil ya birakabilir...
oruc konusunda ya da diger hayat görüsleri konusunda ayriligimiz olmadi..tabi ki fikir ayriliklari olur hayatta tek tip insan degiliz...
ama dedigim gibi görüstügünüz kisinin yasida önemli sonucta 20 yasinda bir insanin düsünceleriyle yeni yeni oturmaya baslayan düsünceleri degistirmek daha kolaydir...
ama mantiken bu isin yürümeyecegine inaniyorsaniz ki öyle görünüyor uygun bir sekilde yapilabilecekler bakilir en son kisimda olmuyorsa bir sonuca varmalisiniz..suanda o kisinin düsüncesinin degisip degismeyecegini bilmediginizden bitir olmaz demek mantiksiz geliyor

seni cok iyi anliyabiliyorum...
bundan bir sene önce ayni senin gibi vazgecmek zorunda kalmistim...
hos bizde sorun daha büyüktü, belki kabullenmesi daha zordu...
ama olmadi yapamadim, ona olmayacagini söyledim ama 8 ay tekrar bir araya geldik...
ve hala beraberiz...
ben asik olmustum cünkü, bittikden sonra bile iletisimimiz devam etti ve böylelikle unutmak vazgecmek daha da zorlasti tabiki...
ilerde beni cok zor günlerin beklediginin farkindayim...
ailemi en önemlisi annemi üzecegiminde farkindayim ama artik vazgecmek icin cok gec oldugununda farkindayim...
o yüzden belki ona alismadan, asik olmadan vazgecmen en dogrusudur...
ben kalbimi dinledim ama aklin yolunda ilerlemek askin pesinden savrulmaktan daha iyidir...

gercekten zor bir durum,insan cok arada kaliyor fakat evlilik ayni yöne bakmaktir..tabiki bu sadece namaz ya da oruc konusunda degil.
ben 19-20 yasindaydim biriyle tanistim oda benle yasit iste tanima asamasindayiz benimde bu konularda hassasiyetim var sordum alkol kullanip kullanmadigini, cevap evetti ben tabiki o zaman ki düsüncemle bunun olmayacgini söyledim icerse hicbir sekilde mutlu olamayacagimi tabiki o zamanlar kücüktüm ve cok israrciyidm zaten sürekli icicilerden degildi,bi sekilde o da zaten icmemesi gerektigini biliyordu hem sagligi acisindan hem de diger sebeplerden..cok bir mücadele etmedim o da zaten icmedi ve biz 6 yildir birlikteyiz..tabiki belki o zamanki yasinda etkisinden bu olmus olabilir ve benim hep seyim ayrilirsak sen icersin icersindi,koskaca 6 yilda hicbir sekilde icmedi hatta o arkadaslariyla bile görüsmüyor öncesinde yani ilk zamanlar icmis midir bilemem ama suanda ki durum bu,kimi arkadaslar birakaramaz demis ama alkolik degil ya birakabilir...
oruc konusunda ya da diger hayat görüsleri konusunda ayriligimiz olmadi..tabi ki fikir ayriliklari olur hayatta tek tip insan degiliz...
ama dedigim gibi görüstügünüz kisinin yasida önemli sonucta 20 yasinda bir insanin düsünceleriyle yeni yeni oturmaya baslayan düsünceleri degistirmek daha kolaydir...
ama mantiken bu isin yürümeyecegine inaniyorsaniz ki öyle görünüyor uygun bir sekilde yapilabilecekler bakilir en son kisimda olmuyorsa bir sonuca varmalisiniz..suanda o kisinin düsüncesinin degisip degismeyecegini bilmediginizden bitir olmaz demek mantiksiz geliyor

oooofff... boyle ornekler de var iste... bunlari okuyunca da umutlaniyorum..
saol arkadasim paylastigin icin..

seni cok iyi anliyabiliyorum...
bundan bir sene önce ayni senin gibi vazgecmek zorunda kalmistim...
hos bizde sorun daha büyüktü, belki kabullenmesi daha zordu...
ama olmadi yapamadim, ona olmayacagini söyledim ama 8 ay tekrar bir araya geldik...
ve hala beraberiz...
ben asik olmustum cünkü, bittikden sonra bile iletisimimiz devam etti ve böylelikle unutmak vazgecmek daha da zorlasti tabiki...
ilerde beni cok zor günlerin beklediginin farkindayim...
ailemi en önemlisi annemi üzecegiminde farkindayim ama artik vazgecmek icin cok gec oldugununda farkindayim...
o yüzden belki ona alismadan, asik olmadan vazgecmen en dogrusudur...
ben kalbimi dinledim ama aklin yolunda ilerlemek askin pesinden savrulmaktan daha iyidir...

beni vazgecisten sonraki kisim da korkutmuyor degil zaten..
ya su an belki o noktayi bile gectik..
neyi yapsam eksik hissediyorum keske o da olsa diye..
ne yapsam belki arar da birseyler yapariz diye hizli hizli bitirmeye calisiyorum..
yine de bana yaklasirken cok temkinli ama ayni hisleri hissettigini biliyorum..
konsere gitmisti gecen aksam mesela, seni cagirmayi cok istedim ama cok gec bitiyordu eminim cok severdin dedi..
o da benim gibi biliyorum..
offf.. nerden dustum bu derde..

sen nasıl ki kendi ve ailenin mantığını değiştirmeyi
düşünmüyosan ondan da aynı şeyi beklememen gerektiğini
bilecek kadar mantıklı bi kızsın
her insanın hayat felsefesi yaşam tarzı başka başka
senin ailene nasıl içki içmesi oruç tutmaması
anormal geliyosa bana da bunun mesele edilmesi anormal geliyo
dediğim gibi herkes başka..
içki içen kötü değildir bu uzun bi mevzu ama adabıyla azıyla içiyosa
muhabbeti tadından yenmez o adamın
yani sen de biliyosun ki içen adam kaka adam değildir
burnuyla içen adam kakadır..
oruç meselesi de ben de tutmuyorum
ciddi sağlık sorunlarım ve ilaçlarım olduğu için
tutmayanı da yadırgamıyorum
başka türlü telafi etmeye çalışıyorum
fitre zekat ve allahım sen affet dileklerimle.
ama sen ve ailen bu sorunu aşamayacaksa
aşamayacaktır
derin bi mevzu yerleşmiş sabit fikirler
işin zor.
birini tercih etmen diğerinden vazgeçiş olacak bu bile sorun değil ama
sen bu hayat tarzını benimseyebilecek sindirebilecek misin sorun bu.

bir de olaya şu yönden bakmanızı tavsiye ederim. allah belkide onu doğru yola yönlendirmek için sizi karşısına çıkardı. her şeyden bu kadar çabuk vazgeçmeyin lütfen. ben kendimden örnek vereyim bundan 5 küsür yıl önce sevgilimle bi ilişkiye başladık. o zamanlar aşırı derecede alkol tüketirdim, yaz aylarında her akşam, kış ayında hafta bir iki kere, oruç tutmak da işime gelmezdi tutmazdım. müslümandım tamam ama allahın adını ağzıma almışlığım bile yoktu neredeyse, dinimiz konusunda çok bilgisizdim. sevgilimle ilk 2 yılımızda da aynen böyleydim. o çok üzülürdü bu durumuma alkol kullanmama. biz çok farklıyız derdi bu işe ben olmaz gözüyle bakıyodum ama ne oldu bilmiyorum kesinlikle bana baskı yapmadı. sadece anlattı ara ara kısa sohbetler halinde örnekler verdi çevresinden ailesinden alkolun kimlere ne zarar verdiğinden o duruma benimle asla düşmek istemediğinden. dinden bahsetti güzelliklerinden, cennetten cehennemden o kadar bilgisizdim ki duyduklarım gerçekten hoşuma gitmeye başlamış ve merak salmıştım. daha sonra kendimde araştırmaya başladım. şu 2 senedir de ağzıma alkol koymadım orucumu günü gününe tutuyorum hatta ramazan harici eski tutmadığım oruçlarımı bile tutmaya başladım. allahın onu benim karşıma bunun için çıkarttığını düşünüyorum. o benim mucizem oldu. sizde başkasının mucizesi olmak istemez misiniz ? böyle büyük bir sevapta bulunmak ne kadar güzel bir şeydir. ama kesinlikle değiştiremeyeceğinizi düşünüyorsanız orası ayrı tabi :S

arkadaşım yanlış anlama ama 2 yıl önce evlilik teklifi aldıgını ve çok mutlu oldugunu paylaşmıştın.. ayrılık yaşamışsınız bunun sebebi de böyle bi konumuydu..?
ayrıca bu tarz konularda ailemin müdahale etmesini doğru bulmuyorum..yani sevecegin insan modelini ailelerin belirlemesi benim hoşuma gitmiyor..bende sevgilime göre daha mutassıp bir aileye sahibim..ama aileler birbirine saygı duyuyor herkes nasıl yaşamak istiyorsa özgürdür.. o yüzden kendi fikirlerini önemsemeni tavsiye ederim.

arkadaşım yanlış anlama ama 2 yıl önce evlilik teklifi aldıgını ve çok mutlu oldugunu paylaşmıştın.. ayrılık yaşamışsınız bunun sebebi de böyle bi konumuydu..?
ayrıca bu tarz konularda ailemin müdahale etmesini doğru bulmuyorum..yani sevecegin insan modelini ailelerin belirlemesi benim hoşuma gitmiyor..bende sevgilime göre daha mutassıp bir aileye sahibim..ama aileler birbirine saygı duyuyor herkes nasıl yaşamak istiyorsa özgürdür.. o yüzden kendi fikirlerini önemsemeni tavsiye ederim.

hayir nedeni kesinlikle boyle birsey degil.

Bakin ben de bole bir konu acilsa belki birebir boyle soylerdim, ama isin icerisinde oldugunda oyle olmuyor malesef..
bir yandan ailemi dusunuyorum bir yandan onun ailesini.. kendimi dusunuyorum sonra nasil bir hayat istedigimi dusunuyorum.
evet bu konuda ozgurum zaten.. nedir onaylamazlar ama mutluluklar dileyip koselerine cekilirler.. bana kaldirip kesinlikle evlenemezsin demiyorlar ki, mutlu olabilecek misin diyolar? onlarin tek derdi benim mutlulugum ve ilerde yetistirecegimiz cocuklar..

aşamayacaktır
işin zor.

dedim ya en basinda da .. cok buyuk konustum ben icki icen biri ile asla dedim.. ama simdi karsimdaki insani taniyorum ve dahasi isin icine duygular girdiginden cok buyuk bir problem degil gibi geliyor. ama aslinda problem haline geleceginden de suphem yok.. her soframizin icki sofrasini olmasini ramazanda tek basima sahur iftar yaptigimi dusunemiyorum bile..
tamam benim de saglik sorunlarim oldu ben de tutamadim, o da midesinin rahatsiz oldugunu soyledi.. diyelim bu kismi ok, ama icki meselesi hala gundemde zaten..

Son düzenleme:
hayir nedeni kesinlikle boyle birsey degil.

Bakin ben de bole bir konu acilsa belki birebir boyle soylerdim, ama isin icerisinde oldugunda oyle olmuyor malesef..
bir yandan ailemi dusunuyorum bir yandan onun ailesini.. kendimi dusunuyorum sonra nasil bir hayat istedigimi dusunuyorum.
evet bu konuda ozgurum zaten.. nedir onaylamazlar ama mutluluklar dileyip koselerine cekilirler.. bana kaldirip kesinlikle evlenemezsin demiyorlar ki, mutlu olabilecek misin diyolar? onlarin tek derdi benim mutlulugum ve ilerde yetistirecegimiz cocuklar..

canım sen onların çok beğendiği ve onayladıgı mükemmel biriyle de evlensen onlar yine köşelerine çekilecekler ki olması gereken de budur..bak ne güzel soruyorlarmış ''mutlu olabilecekmisin?'' sen de kendine şu an bu soruyu soruyorsun ve bir cevap bulamıyorsun seni anlıyorum.. o zaman şöyle söylüyim sana onca zamandan sonra yüreğine böyle işleyen bir insanı tam anlamadan tanımadan tabiri caizse denemeden yolları ayırıp ondan sonra kiminle evlenirsen evlen hep aklında o kişi kalacak hep acaba mı? diye düşünürsün böyle bir ömür yaşamak istermisin??

iste tek sansim ailesi oyle degil..

ailesi öyle değilse işin daha kolay bence.ben aile yapısı da öyleyse tamamen yaşam tarzı değişmez diye düşünmüştüm.bence kesinlikle konuş.insanın kendi aile yapısına uymayan yani alışmadığı bir şekilde olması çok zordur.ama bu onun yabancı olduğu birşey değil.belki ailesi bile uyarıyordur onu bu konuda.inanki seni gerçekten seviyorsa yapabilir.

aşamayacaktır
işin zor.

Özellikle buraya katılıyorum. Tamam, alkolü öcü gibi görebilir isteyen, ama "arada içiyorum" diyen insan başkadır, alkolik insan başkadır, bu ayrımın yapılması gerekiyor. "Her kötülüğün anası" olan alkolizmdir, kimse böyle biriyle hayatını paylaşmak istemez, ama her içen de her akşam yemeğinde bir küçük rakı açar, sarhoş olur, eşine çocuğuna eziyet eder diye bir şey yok. Ben altı yıldır hayatında olduğum insanı bir kez olsun sarhoş bile görmedim, olmadık çünkü. Veya içen herkesin gece hayatı olacak diye bir şey de söz konusu değil. En "içmeyi severim" diyen insanın içtiği özel anlamı olan yemeklerde, veya arkadaşlar arası bir şeylerin kutlanması sırasında içilen iki kadeh bir şeyden ibâret olabilir.

Ha, bu bile ters gelir, bunu anlarım, saygı da duyarım, ama adam akşam yemeğinin yanında bir kadeh şarap içti diye felaket senaryoları yazılması, adam alkol ve kötülük batağına saplanmış da konu sahibini de yanında sürükleyecekmiş gibi hor görülmesi doğru değil. Sadece bu ayrımı yapmak istedim.

Back
X