aynen canım yaa, hamile bi kadına bu söylenir mi, zaten bi travma geçirmişim. Patavatsız, densiz. Takılmayım dedim ama sabah bebeğin hareketini hissetmeyince ağlamaya başladım. Anksiyetem tuttu bunun yüzündenhiç yokmuş gibi davran canım.karaktersizmiş.insan düşmanını bile evlatdıyla yermez.hiiiiiiiiç takılma varlığını unut.
Çok iyi anladın beni canım allah razı olsun. Sinirlerim o kadar bozuk ki. Allahından bulsun inşallah. Yüzünü göresim yok zaten bi süreBu kadar dengesizinide ilk kez gördüm..Senin kv kalp kırmayı falan onemsemio heralde.ilkinde düşük yapan bi insanın bu konuda ne kadar hassas olabileceğini düşünemeyecek kadar manyakmı bu kadın yaaa.
Bak yine cinlendim sabah sabah.Sen üzülme hiç sağ salim alırsın kucağına yavrunu.Böyle sözlerin moralini bozmasına verme izin...Görüşme kv ile bir süre modunu düşürüyor madem.Bölelerini numunelik die kapatıcan biryere hamile kadına yaptıklarına bak...
Var böyle negatif insanlar malesef. Genelde eski kafalar böyle düşünür. Öncesinde düşük varsa zaten felaket telllalığını abartırlar. Olmaz bişey korkma canım6 ay olmuş zaten ama sabrına ayrı hayran kaldım. Eşine söyle annesini uyarsın moral önemli sonuçta bak nasıl vesvese sokmuş kadın. Bende oğluma beşik araba almaya gittim orda tıpkı senin kv gibi biri vardı. Biz mutlu mutlu seçim yaparken geldi sinsi sinsi. Nekadarlik bebek dedi. 4 ay dedim. 5 ay olmadan alınmaz bisey olur bebeğe allah korusun üzülürsünüz dedi. Bütün keyfimiz in içine etti. Biz seçerken bide sürekli bizi inceledi. Ay dedim bunun gelini varsa allah yardım etsin. Vasfiye teyze jenerasyonu bunlar. Hiçte bisi olmadı top bile oynadım hatta bowling oynadım. Şimdi kostur kostur bir afacanım var.Kızlar beni takip eden bilir, ben ilk bebeğimi ne yazık ki düşürdüm, şimdi Allaha bin şükür ikinciye hamileyim,herhangi bir sağlık sorunu yok, altı aylık olduk.
Konu şu: Bebeğimi yeni düşürmüştüm, o ara eltim anne oldu. Hastaneye bebek görmeye gittik. Orda kayınvalidem bana ' senin ki düşmeseydi şimdi şu kadarlık olcaktı' diye bi gaf yaptı. Bu bir.
Geçenlerde eltimin bebeğine mevlüt okutuyoruz. Kayınvalidem yine ' seninki düşmeseydi seninkinede okuturduk' dedi,bu ikinci gaf.
Sıra geldi en ağırına.
Ben hamileliğimin başından beri kendisinden ne ufak bir hediye, ne ufak bir heycan belirtisi, ya da destek göremedim. Ama çok şükür ki ailem,akrabalarım,arkadaşlarım maddi manevi destek olmaya çalışıyorlar. ( Maddi destekten kastım yelek örenler, kapı süsü hazırlayanlar gibi ufak tefek beni mutlu edici hediyeler.) Tabi ailem ve akrabalarım oda takımı , yorganı, yastığı falan gibi ihtiyaçlarını aldılar sağ olsunlar.
Neyse bunlar zaten yapılır bir şekilde, sorun etmem.
Ama kayınvalidem kendi torunu için hiçbir şey yapmadığı gibi yapanlarıda eleştiriyor.
Geçen akşam beni arıyor, eşime ulaşamamış teli meşgul kimle konuşuyor diye.
Bu arada bana laf sokma sanatı başladı. Vay efendim herkes niye bu kadar acele ediyormuş, her şeyinin tam olmasına ne gerek varmış,
bende olur mu anne diyorum, bebek doğduğunda her şeyi tam olsun işte, sonra ben yeni doğum yapmış halimle nasıl alışverişle çıkarım, bebek doğmadan hazırlanır zaten böyle şeyler diyorum
Oda bana kalkıyor şöyle inanılmaz bir laf ediyor: O BEBEĞİN DOĞACAĞI NE MALUM!!!
Ben şok, O anda bütün vücudumun titrediğini hissettim. ' Ne diyorsun anne , niye doğamasın, Allah istedikten sonra, neden böyle diyorsun sen' falan dedim ama nevrim döndü. Sonra toparlamaya çalıştı, ilk üç ayı atlattın artık bi şey olmaz korkma falan dedi. Ben zaten korkmuyordum ki, bunu düşünüp, bana söyleyen sensin.
Kızlar o günden beri kendimde değilim, ya bebeğime bi şey olursa korkusuyla. Söylesin nolur ben şimdi bu kadına nasıl davranayım???
aynen canım allah böylelerini bildiği gibi yapsınpatavatsız diyemeyeceğim. bildiğin kötü niyetli. hamile birine hele ki daha önce düşük yapmış kadına söylenecek söz mü? moral vermesi gerekirken yaptığına bak. bebek doğduğunda da yüzsüzce sever sanki o lafları o söylememiş gibi
diyecek söz bulamadım hem anksiyeteliyim hemde ben de bebek kaybettim kaynanam bana böyle bir GAF demem buna rezillik etse ilk eşime anlatırım ondan alacağım cevaba bakarım kaynanamı hayatımdan çıkarırım doğacak evladının canına göz koyan anaya laf etmeyecek bir kocam varsa ondan da hesap sorarım..eşiniz ne dedi ben bunu merak ettimaynen canım allah böylelerini bildiği gibi yapsın
Ne mutlu size. Darısı başıma inşallah . Eşime söyledim aşırı öfkelendi , baktım çok kötü hakaret edicek, arama nolur boşver dedim. Şimdi oğluna ispiyonlamışta aralarını bozmaya çalışıyo gibi olmayım diyeVar böyle negatif insanlar malesef. Genelde eski kafalar böyle düşünür. Öncesinde düşük varsa zaten felaket telllalığını abartırlar. Olmaz bişey korkma canım6 ay olmuş zaten ama sabrına ayrı hayran kaldım. Eşine söyle annesini uyarsın moral önemli sonuçta bak nasıl vesvese sokmuş kadın. Bende oğluma beşik araba almaya gittim orda tıpkı senin kv gibi biri vardı. Biz mutlu mutlu seçim yaparken geldi sinsi sinsi. Nekadarlik bebek dedi. 4 ay dedim. 5 ay olmadan alınmaz bisey olur bebeğe allah korusun üzülürsünüz dedi. Bütün keyfimiz in içine etti. Biz seçerken bide sürekli bizi inceledi. Ay dedim bunun gelini varsa allah yardım etsin. Vasfiye teyze jenerasyonu bunlar. Hiçte bisi olmadı top bile oynadım hatta bowling oynadım. Şimdi kostur kostur bir afacanım var.
evet canım öyle, sağol yorumun içinilk iki gafını cahilliğine ve densizliğine verdim ama üçüncü gafı kıskançlık gibi geldi...hoş bir insan gelini neden kıskanır? onuda anlamış değilim ama var bu modeller....Allah bebeğini sağlıkla kucağına almayı nasip etsin...sakın düşünme onun bu sözlerini, kendini yıpratırsın.....cahilin alasıymış!
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?