İlkokulda kendi aralarında gülüşen konuşan çocuklara öğretmen neye gülüyorsunuz anlatın biz de gülelim derdi. O geldi aklıma keşke siz de sorsaydınız neye güldünüz bana da anlatın hele diye.
Evir çevir yapıp saçmalarlarsa bilin ki sizin arkanızdan konuşmuşlar. Ben sevmem milletin dedikodusunu yapanlarla oturmayı. Bence siz de uzak durun gıybet timinden.
Yarın sıra size gelir dedikodu konusu bitince
Yaw gülmek suçmu belki başka bir konu geçen bana gelen misafirler de ben mutfaktaykrn hangir hamgir gülüyordu kız beni mi çekiştriyosunuz dedim gülerek amaaan bırak sana gülsunler hiç takılma kısa dünyada
Gülmek suç degıl arkadan cekıstırıp bozulup gülmek hoş degıl benım de öyle takılabılecegım insanlar var ama bunlar onlardan degıl.. Kalkınca ya arkamdan baktı bıseye güldüler ya da benle ılgılı bır dedıkodu çünkü toparlamaya calısıldı
cozemiycek ne var onlarin zaten gozleri her seyi ters yamuk gorur mukemmel ol yine dalqa gececek bisey gorurler men oyle qiybet eden onun bunun lafini tasiyan kac tane insani hayatimdan sildim hic aklimada gelmiyo onlar varmiydi
Komşularının huylarını bilirsiniz. Bizimkilerde birbirlerine bakıp gulusurler bilirimki önceden biri hakkında konuşulmuş . Toplu ortamda fisildasarak konuşan insalari sevmem birde o yüzden benim hakkimda olmadığını bildiğim halde rahatsiz olurum . Uyusmayacagimizi anladığım için de araya mesafe koydum. Ayıp olmasın diye çok oturmuslugum var bu arada hayır demeyi yeni yeni ogreniyorum Dışarda görünce hal hatır sorarım oturmaları gitmem. Üzülecek biseyiniz yok huyları öyle . Değişmezler. Canınızı sıkacağınıza gitmeyin birdaha
Iyı aksamlar belkı onemsız bır dert dıyeceksınız belkı bunun ıcın mı konu actın.. Çok canımı sıkan bır olayı paylaşmak ıstedım. Gerek gündüz calıstıgım ıcın gerek de görüştüğüm zaman baskalarının dedıkodusu yapılıp gülüştuklerı ıcın. Örnegın şöyle işte başka bır komşu ıcın onların evde cıddı kavgalar oluyor. Şunlara şu gırıp çıkıyor. Şurdan yatak gıcırtısı gelıyor gıbı hıc tahammül edemeyecegım dedıkodular yaptıkları ıcın komşularla sık degıl nadır gorusuyorum.. Dün ıkısı bır araya çok sık gelır benı de davet ettıler küçük çocuğunda oynamak ıstedı. Gitmeyecektim hadı dedım ayıp olmasın cagırmıs bırazcık gıdeyım çay vs hazırlamıs oturuyorlardı. Oturdum çocuk cagırınca odadan 2 dk çıktım döndüğümde gulusuyorlardı. Benı görünce sustular konuyu başka yöne cektıler. Daldan dala atladılar sana da çay verelım tekrar falan.. Yanı kapattılar muhtemelen bana guldurler ama neye anlamadım. Çünkü çok tedırgın oldular 10 dk daha oturdum ama çok kötü oldum evime döndüm. Genel hallerını de bıldıgım ıcın keşke gıtmeseydım dedım.
Sizi konuşmamış da olabilirler. Belki size anlatamayacaklari bir dedikodu yapıyorlardır. Çok büyük bir olayla ilgili veya sizin yakın olduğunuz biriyle.
Sizi konuşmamış da olabilirler. Belki size anlatamayacaklari bir dedikodu yapıyorlardır. Çok büyük bir olayla ilgili veya sizin yakın olduğunuz biriyle.