Zaten bu konu çıktı cikali kendide bana gelmiyor söylersem kimbilir neler derTabii ki gitmeyin evlerine. Evinize gelmek isterse de borcu ödemeden gelme diyin.
Eşime söyleyeceğim galiba bu gidişle çünkü borç istume kalmış görünüyor annemde gelmiyor evime aramiyorda.hatirlattigim için kızıyor sanırım.Ya ben sizide hatalı buldum
Kac yıllık anneniz daha öncede yapmıs biliyorsunuz ne diye tekrar kendinizi borca sürüklüyorsunuz ki
Eşinizede aileniz ile mahcup olmak istemiyorsunuz ok anlıyorum ama maddi durumları yok yoksa almak istiyorlar ama ben müsade etmedim diyip cevirebilirdiniz konuyu
Veya madem anneniz aldı halıcı geldiginde ödemeye anne ödeme icin geldiler param yok sana yönlendiriyorum diyip üc taksidide ödemeyecektiniz
Simdi eşinize ben ödedim ben yaptım demeyin
Sıkısmılar biz ödeyecegiz mecbur diyin
Evin eşyasını hepsini degistirmedim perdelerin uymadı kvalidemlerde beyaz eşyaları kendileri aldılar hediye olarak alınacak sadece perde varda kvdemin yanında annemde atladi ben alcam diye böle gelistiBütün evin eşyasını neden degistirdiniz ?
Gidip taksidi isteyin , kaç kaldı ?
Burası küçük biyer olduğu için senet fln yok adam defterine not tutuyor.ama odenmediginde benim evimi biliyor onu demek istedim.adam napsin çıkar bana gelir.ole bir durumdada toplu ödemem zor olur diye düşündüm bastanMadem anneniz ben alıcam demiş annenizin üzerin yapsaydınız taksitleri onun adı imzası olsaydı muhatabı siz olmazdınız neden kendi üzerine aldınız ki hediye sonuçta onun üzerine olmalı. Bundan sonra ödemeyin anne eşim de bu ay sıkışık sen aldın bu perdeleri bana ama taksitleri ben ödüyorum sen öde bundan sonra de. Bozulursa da bozulsun millete hava atıyor ya benim annem de öyle valla sabrediyorum işte
Aynn hata bende önceden çok tepki vermiştim bir daha yapmazlar belki dedim ama aynı maalesef.simdiye kadar bana öyle karistiki anlatamam.evime gelenime gidenime kadar.yok o arkadaşını beğenmedim yok öbürü şöyle öbürü boyle.biryere gitmeye korkuyorum artık o derece sürekli kontrol ediyorYa ben sizide hatalı buldum
Kac yıllık anneniz daha öncede yapmıs biliyorsunuz ne diye tekrar kendinizi borca sürüklüyorsunuz ki
Eşinizede aileniz ile mahcup olmak istemiyorsunuz ok anlıyorum ama maddi durumları yok yoksa almak istiyorlar ama ben müsade etmedim diyip cevirebilirdiniz konuyu
Veya madem anneniz aldı halıcı geldiginde ödemeye anne ödeme icin geldiler param yok sana yönlendiriyorum diyip üc taksidide ödemeyecektiniz
Simdi eşinize ben ödedim ben yaptım demeyin
Sıkısmılar biz ödeyecegiz mecbur diyin
Var kendi evleri ama erkek çocuklarını daha çok kayirir zaten annemde kız çocuk el gibidir ama her derdindede kız çocuğuna kosarkardeşleriniz var mı?
onlara karşı nasıllar?
ailenizin ev kendilerinin mi
Anne beni niye borca soktun derim yanı?Slm arkadaşlar canım çok sıkkın.konuya şöyle gireyim.esim çok eli açık biri herkese karşı aynıdır.cimriligi hiç yoktur.evimizde şimdiye kadar çok şükür herşey oldu.simdi ev aldık haliyle borç fln baya bir sıkıstık.bu süreçte eşimin ailesi maddi olarak baya yardım ettiler ev hediyesi olarak beyaz esyalarimi aldilar.bu süreçte benim ailemden kuruş cikmadi.hatta ustunede hiç inanmadilar maddi olarak daraldigimiza.ailemin zaten iki lafindan biri yoktur.surekli yok iki maaş var ama hicbiseye masraf yapmamaya çalışırlar.neyse eve gireceğiniz zaman annem perdeler ve halıları ben alayım ev hediyesi olark dedi.eyvah bunun altından bişey çıkar ama dedim kendi kendime.esimin ailesi maddi olarakta çok yardım etti ezilmemek adına kabul ettim.neyae gittik aldık en uygunu seçtim hatta bitanesi hiç hoş olmadı gidip istediğimi aldım ve farkı kendim odedim.ucuncu taksiti ödedim ama hala çit ses yok.defalarcada annemin yaninda perdenin taksidini ödedim diye lafinida geçirdim.niye odedin oderdik fln dedi ama gerisi gelmedi sonuçta adamın muhattabida benim.annrm insanların yanindada sürekli perdelerini ben aldım diyor övünerek.bu sefer ben sinirleniyorum kendi kendime.tmm almak zorunda değil ama.evlebdim evleneli hep sikintidalar diye.dogumlarimda hep onların alacağı hediyeleri kendim aldım.ve annem hep övündü ben aldım ettim diye.hadi üzülmesin kirilmasin diyorum yinede ses etmiyorum.ama eşimin haberi yok bu dueumdan ve ben calismiyorum şuan şimdiye kadar harçlıklarımdan ordan burdan kistim ödedim.simdi başka taksitlere de girdim.bazen nasıl yapicam edicem bakalım diyorum.annem hiç oralı olmuyor.allah yardım eder deyip gecistiriyor.hep sürekli bir yakınma yok yok yok.bir kere şükür yok.haliyle bende strese giriyorum keşke hediye işine girmeseydim mecbur alınacaktı zaten eşim alırdı.bazende böle dusunmekte haksızlık mı ediyorum diyorum.vede benim anneme onun bana yaptığından çok çok fazla desteğim oldu hep.kebdime ne aldiysam hep onada almaya çalıştım şimdiye kadar annedir hakkı ödenmez diye ama bu durum çok canımı sıkıyor.bu saatten sonra esimede söyleyemem ilerde kalkar bişey der üzülürüm.
Desem nolacak bı sueu bağırıp çağıracak kaciyozmu idemicezmi deyip üste cikacak bilmiyorum nasıl kalkicam altından.dusunmekten sirtlarim agriyor.Anne beni niye borca soktun derim yanı?
Ödemeycksen söyle esim halletsin derm
Calısmadan es den gizli nasıl kalkacaksiniz altından?
Cok iyi anlıyorumAynn hata bende önceden çok tepki vermiştim bir daha yapmazlar belki dedim ama aynı maalesef.simdiye kadar bana öyle karistiki anlatamam.evime gelenime gidenime kadar.yok o arkadaşını beğenmedim yok öbürü şöyle öbürü boyle.biryere gitmeye korkuyorum artık o derece sürekli kontrol ediyor
Aynı bende arkadaşınız gibiyim işte evlebdim evleneli bileyim.hadi ailem ezilmesin diye.onlara laf gelmesin diye ama anlayan yok.birc odenene kadar üstüne birde kuserler.kebdimi öksüz kimsesiz hissediyorum varlar ama yoklarCok iyi anlıyorum
Bi yakın akrabam maddi durumları süper olmasına ragmen dügünde damada alınacak damatlık icin atıyorum 500tl para vermişler kızına tabi en dandik smokin bile 1000lerden basladıgı icin kız mecbur harclıklarından üstüne koyup iyi bi yerden almıstı
Ama sorsan damatlıgı ailesi yaptı
Bu vebunun gibi bi dünya seyi cebinden alıp ailem aldı diyip duruyordu eş kişisine
Eş kişisinin ailesi bişeylee yapıyorsa kızda kendini ezdirmemek icin kendi aileside yapıyor gibi davranıyordu seneler gecti hala yapar bunu eşinin agzına sizinkiler cimri lafını vermemek icin
Ama sizin durumunuz yok calısmıyorsunuz eşinize mecbur simdi sıkısmıslar ödeyemiyorlarmıs gibi bişeyler demeniz gerekiyor
Gercekten cok enterasanDesem nolacak bı sueu bağırıp çağıracak kaciyozmu idemicezmi deyip üste cikacak bilmiyorum nasıl kalkicam altından.dusunmekten sirtlarim agriyor.
Var böyle kız aileleri yalnız değilsinizAynı bende arkadaşınız gibiyim işte evlebdim evleneli bileyim.hadi ailem ezilmesin diye.onlara laf gelmesin diye ama anlayan yok.birc odenene kadar üstüne birde kuserler.kebdimi öksüz kimsesiz hissediyorum varlar ama yoklar
Birdahami son olsun.ama insan çok kırılıyor.okadar kirginimki.bikerede bu konu geçtiğinde ben kendime alamıyorum ki sana nasıl alayım demistiVar böyle kız aileleri yalnız değilsiniz
Maddi beklentiyi sıfıra düşürünce emin olun daha mutlu olursunuz
Birdahada ben alıcam ben yapıcam dediklerinde ay anne perde gibi mi benek arabası gibi aman kalsın beni daha fazla borca sokma yeter der red edersin
Aynn öyle yapicam ayıp mayip demiyecem.annem hep kendi pohpohlabsin istiyor.cok stresli.inanin annem yuzbden ne biyere gidebiliyorum ne birisini kabul edebiliyorum.herkese bi kulp.onu beğenmedim bunu beğenmedim niye kabul ettin niye geliyorlar niye gidiyorsun diye diye yildirdi beni kimseye gitmiyorum kimsede gelmiyor artikGercekten cok enterasan
Ben birinin yanında anlatırken,annem seçti,taksitlerini ben ödedim derim net.
İsteği kadr bağırsın.
Aynn kendisi etrafa iyi olsun kızı nolursa olsun hesabinda çok kalbim kirik.ole yapıyorum eşim yaptı ettl diye anlatıyorum bu seferde işte çok bolluk içinde saniyo bizi.lafını cidden çok pis koymalısın
her fırsatta da söyle bence
hatta mümkünse ulu orta söyle ki utansınlar, böyle anneler için senin üzülmenden çok etrafa rezil olmaları önemlidir çünkü.
ben olsam insanların yanında hep allah razı olsun kocamdan her şeyimi yaptı diye övünürdüm. Ana evinde bu kadar el üstünde tutulmadım falan de
Biz zaten kimseye güvenerek almadık.biraz birikmisimiz vardı.esimin ailesi kendileri yardım etti çocuklarına destek olmak için.sonra üstüne ev hediyesi alınca annemde gaza gelip perdeleri attı ortaya olay böyle gelişti.yoksa annem demeseydi eşim zaten alacakti.simdi bende eşime bu durumu bahsedemiyorum durum boyleYanlış anlamayın kesinlikle eleştirmek için demiyorum ama bana böyle sıkışıp strese girip ordan burdan kısıp ev almak hoc mantıkli gelmiyor etrafımda bu şekilde alan kimi gorduysem mutsuz yeri geldi boğazından kisiyor borç ödüyor buda bana doğru gelmiyor. Evet ev sahibi olmak güzel bişey ama güzel bir gelir ve dayanak varsa alınmalı aksi taktirde 3 günlük yaşayacağımız dünya için bu kadar evliliğin ilk yıllarını duble sıkıntıya sokmak çok kötü. Kendi halam gençliğinde sıktı sıktı sıktı ev sahibi olmak için geldi memleketine emekli oldular ev yaptılar ve evinde oturmadan oldu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?