Çok uzun bir ara sonrası 2.çocuk düşünen yada yapan var mı?

Alsef

Guru
Kayıtlı Üye
20 Mart 2009
808
471
303
45
Kızlar benim oğluşum 10 yaşında..Bunca senedir 2. çocuk hiç düşünmüyorduk ama fikrimiz değişti.Oğlum da kardeş çok istiyor, artık biz de istiyoruz.Bakalım geçen ay denedik olmadı, bu ay olur inşallah hayırlısıyla..
Varmı bizim gibi uzun yıllar sonra 2.çocuk planlayan yada şuan doğurmuş olan..Çok zorlukları oluyormu?
Şuan 36 yaşındayım, hem çok istiyorum hem de çok korkuyorum..Kızlar çok zorlanırmıyım sizce?

5 yas arasi .30 yasindayim...bugun tanidik arkadas ile.karsilastim 36 yasinda ikinciye hamile...esimin akrabasi 18 yas var kadin 37 yasinda 3.cocuk.dogurdu...rabbim nasip etti.mi yas su bu onemli degil...dikkat etmeniz lazim...

Canım teyzemin kızı var. İki çocuk arası 12 yaş. Kuzenim 37 yaşında çok zorlanıyor :/

Benimkilerin arasinda hep 6 yas var suan ücüncüyü bekliyorum. Bence nekadar zaman gecmisse okadar güzel oluyor hersey daha bi farkli daha bi bilincli oluyor insan. Bence hic ama hic korkmayin hem saglik acisindanda uzmanlarin söyledigine göre vucüt kendini yeniliyormus. Tek cocukla kalmayi ben desteklemiyorum kesinlikle, etrafimda gördügüm tek cocuk örnegi fazlasiyla var ve Anne baba cok Pisman.. kararinizdan dönmeyin Rabbim gönlünüze göre versin insallah..
Ben suan ücüncü Erkek bekliyorum Kizim olsun cok istedim nasip olmadi dördüncücün Kiz olacagini bileyim dogururum yani..

Biz uc kardesiz abim ve kucuk kardesim var abim 24 ben 21 kucuk kiz kardesim ise 12 yasinda..

annem kardeşime ilk hamile kaldiginda 31 yasindaydi hic istememis kardesimi ama simdi sorsaniz onsuz bir hayat yapamaz . Yasindan dolayi hamileligi zor gecmis tabi ama buyuturken o kadar da sıkıntı cekmedi cunku abimle bz anneme yardimci oluyorduk tabi bir de bizde kardeşler arası kiskanclik yok bu yuzden de sıkıntı cekmedi.

Inanin sonradan bulunan cocuk cok ama cok seviliyor .tabi cok sevildiklrrinden simariklikta yok degil :)

Simdi bn evliyim abim de okuyor. Kardesim sayesinde annm ve babam da yalnız kalmamis oluyorlar.

Kardesimi cok seviyoruz iyi ki var onsuz bi hayatin tadı olmazdi eger Allah nasip edrse cesaret edebilirsem en son cocugumu bnde sonradan bulmayi düşünüyorum :)

Ben 29, erkek kardesim 22 kiz kardesim 11 yasinda. Annem icin cok rahatti ama kardeslik duygusu olarak ben onlara ablaliktan cok anne gibi hissettim. İlk cocugunuz erkek olmasi durumu belki degistirir. Kiz cocuklari daha anac.

ne güzel ya cesaret verdiniz bana, sağolun kızlar :)

Onemli degil insallah hersey istediğin gibi olur ola ki hamile kalir da sorunsuz bir sekilde bulursan cocugunu kesinlikle iyiki bulmusum diyeceksin (annemden biliyorum) Allah yardimciniz olsun :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…