Tesekkur ederim cok hossunEda Seval'in hakkına göz koymuş resmen .
Uyanık avukat Eda'yı bende sevmedim .
Sevalciyim .
Konu hakkında hukuki bilgim yok , sadece yazmak istedim :)
Seval babasi icin vasilik istemisti en son. Adam vefat edince bu dava dustu tabiiki, simdi yeniden dava acildi haksiz yere edanin uzerine oturdugu mallar icin. Nasil ispat edilir bilmiyorum ama ben de birseyler yapmak yardim etmek istiyorumSeval edaya dava açsın. Anne hayatta iken baksız yere kendi payının da onun üzerine yapıldığını ispat etsin. Kendim aldım vs derse belge vs istenecektir zaten. Baba da akli dengesi yerinde olmadığı için hangi iradeyle kendi payını edanın üstüne yapmış olabilir? Bunların hepsi mahkemede ispatlanabilir bence.
Acti canimsevalcüğazın pek şansı yok gibi zira annesi yaşarken edanın üstüne yapmış birşeyleri .. ancak annesi öldükten sonra kalanlar için ortak olabilir .. dava açması lazım açtımı dava?
Acti canim
Zaten edanin uzerine olan mallarda degil gozu, babasinin uzerine olanlari da uzerine aldigina sinirlendi kiz. Bir is merkezi var mesela, 1/4u babanin uzerine 3/4 u edanin uzerineydi, eda babasinin payini da kendi uzerine yaptirmis o da az bir miktar degil
Acti canim
Zaten edanin uzerine olan mallarda degil gozu, babasinin uzerine olanlari da uzerine aldigina sinirlendi kiz. Bir is merkezi var mesela, 1/4u babanin uzerine 3/4 u edanin uzerineydi, eda babasinin payini da kendi uzerine yaptirmis o da az bir miktar degil
Oyle mi? Bilmiyordum.Ya hukuki bilgim yok dedim ama eşimin böyle bir davası vardı bir zamanlar . Yaşarken evlatlardan birine tüm mal varlığını verip , diğerini yok sayması da olmaz . Bu durumda Seval annesinden kalan miras içinde dava açabiliyor . Annem yaşarken üzerine yapmışla olmuyor o kadar kolay .
Oyle mi? Bilmiyordum.
Babaya ait olan 1/4un yarisi edanin yarisi sevalin olmaliydi evet ama eda uyanik cikti, ac insan olmak zor. Bir de seval paraya ihtiyaci oldugu icin edaya gidip durumunu anlatiyor ama eda vermem ha vermem dedigi icin avukat tutuyor. O avukat da is merkezinin tamamini edanin uzerine gecirdigini ogrenince isler karisiyor. Babanin kafa yerinde olmadigina dair rapor var sevalin elinde. Ya cok uzuldum gercekten. Bir de bu sure zarfinda annem sevalle konusunca eda anneme de dusman oldu laf uzerine laf saydi manyak. Ben de isin icine dahil olunca olay su an kan davasi boyutundavuvvv edaya bak doymamış ..
bilemedim ki adam ölmeseymiş en azından ispat şansı varmış..
eğer bu şekilde üste yapmalarda yapan kişi için akıl sağlığı yerindedir vs gibi bir rapor istenmesi şartı varsa o zaman sevalin şansı olabilir belki..
o 1/4 ün yarısı yine edaya yarısı sevale kalıyor değil mi ?
bu seval neden bu kadar dışlanmış bu aileden..
merak ettim acaba annenin edanın üstüne yaptıkları içinde dava açabilir mi ?Jessey bu aralarda hep miras vs sorularım denk geliyor sana idare ediver artık :)
Ben sanirim eski meseleler yuzunden kasiniyorum su anHiç bilmem napılıcağını ama kardeşlerin para için böyle davalık düşman olmaları kötü bişey. Bence taraf olmayın onlar birgün barışır yine size yürürler
Ben su an hakimin davayi gorurken edayi sen ne bicim avukatsin diye kovalamasini istiyorum amaKesinlikle eminim bundan .
Yaşadığımız olayda dede bir diğer oğluna kalmasın diye , diğer oğlunun torunlarına yaşarken arsaları verdi .
Yıllar sonra dede ölünce , o amca o arsalar üzerinde dava açıp , hak sahibi oldu .
Tabi avukat Edaişi başka kılıfa uydurmuşsa ,bilemem.
Nooption sevalin aileden dislanma sebebi edanin 38 yasinda hala bekar olmasi sebebiyle babasiyla hirlikte yasiyor olmasi ve teyzemin olumunden sonra babasina baktigini iddia etmesi.
Baktigini zaten seval de inkar etmiyor ama sevalin de durumu ortada, evlenmis 25 yil once evden ayrilmis haliyle, gidip anasina babasina bakmamis. Arti bedensel engelli. Yani kalkip da birine bakamaz bekar dahi olsa kendisi bakima muhtac cunku.
Ayy cok kotu anlatmisim degil mi? Cok ozur dilerim, seval ve edanin babasi teyzemin kocasi oluyor yani enistemiz. İki kuzenim de anne tarafindan akrabam,teyzemin kizlari yaniYa ben seyi anlamadim. Annemizin mirasindan babamizin akrabalarina ne? Seval baba tarafindan kuzen diye anladim ben. Annemizden babamiza bi miras kalinca baba da olunce baba akrabalrina da mi dusuyo. Tabi kisileri birbirine katmis olabilirim ama bu haliyle sacma geldi bana.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?