• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çok yalnızım hiç arkadaşım yok

Bu biraz fakir tesellisi gibi olmuş. Sosyal olan, arkadaş çevresi bol olan insanlar sahte, dedikoducu ve yalaka mı o halde?
Aksine genelde yalnız kalanlar sıkıntılı çıkar 🤷🏻‍♀️
Ama çok geniş bir çevreye sahip olmak çok fazla fedakarlık ve kendinden ödün verme gerektirmiyor mu? Yada ben yapamadım bilmiyorum ama aktif güzel bir çevrem olsun isterdim

Ya kötü bir insan değilim aslında sıkıntılı demeniz beni üzdü ama insanlara boyun eğmek ve hizmet etmekten tükendim
Sizi üzmek değildi amacım özür dilerim. Belki sizin hikayenizde yanlış olanlar diğer insanlardır ama 'genelde' yalnızlıktan şikayet edenler kendilerinde ki sorunu bilmeden etrafı suçlayan sıkıntılılar oluyor. Cevabı yazdığım üye de genelleme yaptığı için o şekilde yazdım.

Ya kötü bir insan değilim aslında sıkıntılı demeniz beni üzdü ama insanlara boyun eğmek ve hizmet etmekten tükendim
O hanımefendi anlattığımı anlamamış bana yazdı size yazmadı

Bakın işte dediğim gibi , ya boyun eğmeniz gerek yada hizmet etmeniz
Böyle insanlardan bahsediyoruz

Zaten kaliteli insan olsalar , yaşam tarzımız uysa , çıkar olmasa vs bir sürü neden sunabilirim , neden arkadaş kalmaylım ki ?

Arkadaşı olanlara bir lafımız olmadı

Sizi üzmek değildi amacım özür dilerim. Belki sizin hikayenizde yanlış olanlar diğer insanlardır ama 'genelde' yalnızlıktan şikayet edenler kendilerinde ki sorunu bilmeden etrafı suçlayan sıkıntılılar oluyor. Cevabı yazdığım üye de genelleme yaptığı için o şekilde yazdım.
Ben genelleme yapmadım
Kendi yaşantımdan yola çıkarak konuştum
Herkesin arkadaşı da olmak zorunda değil
Olmayanda da sorun mu aramak gerekiyor ?

Arkadaşı olanlara da bir sözüm mü oldu ?

Ama çok geniş bir çevreye sahip olmak çok fazla fedakarlık ve kendinden ödün verme gerektirmiyor mu? Yada ben yapamadım bilmiyorum ama aktif güzel bir çevrem olsun isterdim
Çok fazla gerektirmiyor. Yani tabii ki sosyal ilişkilerde fedakarlık yapıyoruz ama bu karşılıklı olduğu zaman iş arkadaşlığa dostluğa dönüşüyor zaten. Mesela çok sevdiğim bi arkadaşım var genelde iyi anlaşırız ama bazı huyları bana ters geliyor. E napim silip atayım mı? Hayır. O huylarını görmezden geliyorum, ses etmiyorum. Çünkü onun karakteri o. Artısı eksisinden fazla olduğu için bitirmiyorum iletişimi. Eminim o da benim bazı huylarımı sevmiyordur ama o da görmezden geliyordur. Bu şekilde idare ederek alttan alarak sürüp gidiyor

Ben genelleme yapmadım
Kendi yaşantımdan yola çıkarak konuştum
Herkesin arkadaşı da olmak zorunda değil
Olmayanda da sorun mu aramak gerekiyor ?

Arkadaşı olanlara da bir sözüm mü oldu ?
Evet bazen olmuyor doğru, kendimde de sorun aradım ama arkadaşı olan herkes te mükemmel değil ki, bazıları yapamaz biz yapamayanlardanız herhalde

Çok fazla gerektirmiyor. Yani tabii ki sosyal ilişkilerde fedakarlık yapıyoruz ama bu karşılıklı olduğu zaman iş arkadaşlığa dostluğa dönüşüyor zaten. Mesela çok sevdiğim bi arkadaşım var genelde iyi anlaşırız ama bazı huyları bana ters geliyor. E napim silip atayım mı? Hayır. O huylarını görmezden geliyorum, ses etmiyorum. Çünkü onun karakteri o. Artısı eksisinden fazla olduğu için bitirmiyorum iletişimi. Eminim o da benim bazı huylarımı sevmiyordur ama o da görmezden geliyordur. Bu şekilde idare ederek alttan alarak sürüp gidiyor
bende çok idare ettim ama ne zaman vazgeçtim ödün vermekten herkes kayboldu

Ben iki sınıf farkının ortasında kaldım gibi, ne yüksek kesim ne alt kesim, araya sıkışıp kaldım sanki, en sonunda yalnız kaldım

Arkadaşlarınızla neden aranız bozuldu?
Yani bana çok yalnız insanlarda bir sıkıntı mutlaka var gibi geliyor.

Arkadaşlarınızla neden aranız bozuldu?
Yani bana çok yalnız insanlarda bir sıkıntı mutlaka var gibi geliyor.
Ne gibi bir sıkıntı? Arkadaşlarıma genelde çok fedakar ve hizmetkardım, bence o yüzden arkadaşımlardı zaten, hizmeti ve fedakarlıgı kesince arkadaşlık bitti, mesela yemek yapar sürekli çağırırdım, elbisemi makyaj malzememi kırılmasınlar diye paylaşırdım, ama içimden gelmeyen şeyleri yalnız kalmamak adına yapmayı bıraktığımdan beri yalnızım

Neden yapmayı bıraktınız diye sorarsanız çok yoruldum hizmet etmekten, çünkü bana kimse böyle değil, beni kimse çağırmadı ve kimse aman gel bugünde bizde yiyin demedi, ben onların istediği yere giderim ama onlar istemez ise ben çok ısrar etsemde gelmezler, bende iletişimi kestim baktım ne arayan var ne soran, hep alınıyordu bir arkadaşım herşeye, peşinde koşar gönlünü alırdım, artık ne hali varsa görsün dedim

bende çok idare ettim ama ne zaman vazgeçtim ödün vermekten herkes kayboldu
İdare ettiğim kadar yürüyecek bir arkadaşlık zaten olmasın
Fedakarlık tek taraflı olmaz

Sizi çok çok iyi anlıyorum
Üzmeyin kendinizi, hep çıkarcı insanlara denk gelmişsiniz
Tek başınıza da çok kaliteli vakit geçirebilirsiniz

Bir kere arkadaşımı aramıştım uzun zaman sonra, aa bende seni arayacaktım dedi, önce bir sevindim, sonra dedi ki, çocuğun doğum günü var bize pogaça yapar mısın dedi, yani işi düştü diye Arıcak’tı zaten beni

Ne gibi bir sıkıntı? Arkadaşlarıma genelde çok fedakar ve hizmetkardım, bence o yüzden arkadaşımlardı zaten, hizmeti ve fedakarlıgı kesince arkadaşlık bitti, mesela yemek yapar sürekli çağırırdım, elbisemi makyaj malzememi kırılmasınlar diye paylaşırdım, ama içimden gelmeyen şeyleri yalnız kalmamak adına yapmayı bıraktığımdan beri yalnızım
Benim hayatımın her döneminde arkadaşlarım oldu. Fedakar değilimdir. Kazık yemem ama kazık da atmam. Arkadaşlık ilişkileri zayıf olanlar genelde böyle düşünüyor ama alakası yok.
İlkokuldan beri görüştüğüm en yakın arkadaşım da var, liseden, yurttan, üniversiteden, eski işyerimden de var. 35 yaştan sonra oğlumun gittiği okuldaki veliler de var.
Sebebi şu bence insanlara sürekli derdimi dinletmem. Sürekli kendimden ve dertlerimden bahsetmem. Genel sohbet ederim. Sohbetim iyidir. Neşeliyimdir. Haliyle kasvetli gelmiyorum. Kendi adıma sürekli şikayet eden dertli insanlarla görüşmem ben de. Tek sohbeti kocasından görümcesinden şikayet etmek olan insan civarımda tutmam.
Elimden gelen bir yardım olursa kaçınmam mesela. Yani tabii ki bunda dengeye dikkat ediyorum. Ama şu an yakın arkadaşımla aynı mahalledeyiz çocuklarımız arkadaş onun çocuğunu bırakacağı kimsesi yok bu nedenle kocasıyla planı varsa mutlaka çocuğunu bana gönder derim. Ben bugüne kadar hiç öyle gönderme ihtiyacı hissetmedim ama arkadaşımın ihtiyacı var. Aynı arkadaş da benim mutfakta iyi olmadığımı bildiğinden çocuğunu gönderirken bana beslenme
İçin kek yapar gönderir mesela. Çok çevresi olmayan arkadaşıma göre mesela yaptığım şey enayilik olabiliyor. Ama değil. İhtiyacı olduğunu bildiğim şeyde yalnız bırakamam ben arkadaşlarımı.
Bir de tripli alıngan insanlarla arkadaşlık kurmam mesela. Öyle misinizdir bilmem ama bazıları da çok nazlı oluyor. Ben mesela kimseye kolay kolay sitem etmem. Bir ay aramayan arkadaşım ararsa sitem yağdırmam yani
Özetle esnek ve uyumlu insanların sohbeti de iyiyse çevresi geniş oluyor bence.

Merhaba,ben problemli olduğunuzu düşünmüyorum sürekli kendinizde kusur aramayın lütfen.Muhtemelen ilişkilerinizde daha derin ve duygusal bağlar kuruyorsunuz.Karşınıza çıkan insanlar daha yüzeysel ilişkiler kuran insanlar olmuştur.Size tavsiyem insanlarla tanıştığınıza onlara olan ilginizi 100’den değil 0’dan başlayarak ilerletin.Hemen bir fedakarlık hemen bir sahiplenmeye gitmeyin.Çünkü her insanın ilişkiden beklentisi farklı olabilir herkes için arkadaşlık aynı noktada olmuyor.

Çevresi geniş arkadaşımlarım var.Bazı şeylerin üstünde hiç durmuyorlar umursamıyorlar.Örnek veriyorum aynı davranışa maruz kaldığımız kişiyle ben tamamen ilişkimi kestim o hiç takılmadı bile.Ben az öz mantığında olduğum için arkadaşlık ilişkilerimde bu kadar esnek değilim.Bundan rahatsız da değilim açıkçası.Minimuma razı gelemiyorum.Siz de gelmek istemiyorsanız gelmeyin kimseyi alttan almak zorunda değilsiniz.Kısaca kendinizi hiçbir şey için zorlamanıza gerek yok,bir arkadaşlık ilişkisinde değersiz hissediyorsanız devam etmeyin.🩷

Ben çok sıkıcı biriyim ben bunu biliyorum muhabbetim Sarmaz o yüzden arkadaşım yok sizin de belki öyledir. Ben de bir aralar çok takıyordum bu konuyu özellikle oğlum için çocuğu olan insanlar görüşmek istiyordum. Olmayınca olmuyor boş ver. Evde dizi izlemek daha keyifli şu an

O sosyal olan velilerler arkadaşlık mı, taşla konuşurum onlarla konuşmam.
Hele sınıf anaları ve grubu hepsi mi terelelli olur.

Valla tek takılmak daha iyi.

Öz benliğini kaybetmemiş, çıkarçı olmayan kadınların hepsi yalnız.
Valla öyle..verilerle oturup ben şu kurslara gönderiyorum,çocuğum şunu yer şunu yemez ,şöyle hasta oldu ,sınıfta kimler guruplaşmış,kimler öğretmene yalakalık yapıyor muhabbetini sevmiyorum..artık belli yaştayız normal arkadaşlık desen kimseye özelini açmıyorsun haliyle, havadan sudan boş muhabbetler. Ben yalnız takılmayı sevenlerdenim..

Evliyim , çocuğum var ama çok yalnızım, eşimin ailesi ile anlaşamıyorum, arkadaşlarım ile aram bozuldu hep bir sorun çıktı, okul velileri ile görüşsek başım daha çok ağrıyor, toplandıgımız zamanlar da bile bir an önde eve gitmek istiyorum kimseyi bulamadım kafama göre, neden böyleyim ya herkes çok sosyal bir ben böyleyim, kimseyle arkadaş olamadım çok ama çok yalnızım, böyle veli gruplarını görüyorum bazen herkes arkadaşlıklar edinmiş çok özeniyorum ama ben neden yapamadım
Esradegirmenci tuzlu suyla milleti yikatan kadın değil miydi ya dişil enerjide dişil enerji? Demi

Back
X