Çok yediren anne , iyi anne midir ?

Zorla kaşık sokmak, peşinden koşmak falan tabi ki kötü.
Ama tamamen çocuğa göre hareket etmek de çok doğru gelmiyor bana. Kendi tecrübem böyle tabi, her çocuk farklı.

Ben %70 tercih %30 iknacı oldum.

Her cocuk bir degil, zaten belli zaman sonra istahlari aciliyor ve damak zevkleri olusuyor degisiyor. Annen gerikafali bir anneanne kesinlikle onun dedigini yapma.. yoksa ilerde yeme
Problemleri cikabilir cocugunda

Hayır canım üzme kendini, anneler böyle oluyor, ben kızımı istemediği zaman hiç zorlamadım, düzenli yemek hazırladım ama istemediğinde ısrarcı olmadım.. Şimdi 9 yaşına yaklaştı, yeme içme konusunda beni hiç yormuyor.. Benim kızımda uzun ve zayıftı, bende duydum bu lafları.
Annelere tamam diyoruz kalplerini kırmıyoruz ama bildiğimizi yapıyoruz

Benim kızım da zayıf .Aynı şeyleri ben de yaşıyorum .İnanin artik bir yere gitmek istemiyordum .Bir şekilde aştım ama dinlemiyorum kulak arkası ediyorum ya da cevabını veriyorum .Evde yedirecegim diyorum .Bana da aynısını kayınvalidem yapıyor .Kızım zor bir çocuk .Kendisine bıraktığımda tek lokma yediremez ama benden tabak tabak yemek yedirmemi bekler .Daha çocuk yeni yemiş .İki saat sonra "eeee ne yiyecek bu çocuk ,ne yapacaksın ,ne yedireceksin ,,aaa bir şey yemedi yinee,AA bir şey yemeden gitti yine ,sizin anneniz kiramiyorsunuz sanırım ama ben ağzının payını verdim artık .Şimdi çok diyemiyor ,arada yine söylediği oluyor .Hiç tinlamiyorum .

Kardeşim anasınıfına gidene kadar doğru düzgün birşey yemezdi annemde koşması peşinden çocuk doyuyorsa problem yok niye koşasın ki o zaman iyice soğuyacak yemek yemekten. Bende çocuğumun peşinden koşmak istemiyorum

Halbuki bebeğiniz ve kendiniz için en doğru olanı yapmışsınız. İnsanların böyle bilinçsiz yaklaşmaları çok ilginç. Zaten moraliniz bozukken kendinizi kötü hissetmenizi bebeğin kilosundan da önemli belki.
Ben de takmıyorum. Yediklerime dikkat ediyorum. Her 2 haftada 600 gram kilo alsa zaten daha kötü:)

Sizin annenizin dediği şeyi, eşimin annesi ergenliğinden sonra bile yapmış eşime. Sonuç, hayatı boyunca kilo vermeye çalışan bir adam. Su içse kilo alıyorum diyor. Kesinlikle sağlıklı bir davranış değil bu. Eğer doktorunuz çocuğunuzun gelişimi ile ilgili herşey yolunda diyorsa ve tahlilleri de düzgün çıkıyorsa annenizi dinlemeyin. Ve bu konuda da annenize sınır çizin. Karışmasın.

Fikrinin değişeceğini sanmıyorum ama ağır yaşamlar belgeselindeki obezlerin neden obez oldugunu izletin annenize.

Ben çocuklarımın peşinde hiç tabakla gezmedim. Mama sandalyesine oturacak çağa geldiklerinden itibaren bizimle sofraya oturttum. Elleri kaşık çatal tutacak kadar olunca yemeklerini önlerine koydum kendileri yiyip kalktılar.

Çevremde ellerinde kaşık tabakla gezen anne babalar var çocukları ortaokul çağına geldi hala sofrada birileri yedirsin diye bekliyorlar, yemek seçiyorlar ben bakarken darlanıyorum.

E annen sizi beslemiş balla borekle,iyi anne mi?
Yooo, iyi anne olsa anneligini elestirmezdi.
Şu klasik, çocuğunun peşinde tabakla koşan,kilo alsın diye muhallebiye şeker atan tipik yurdum annelerinin kaç tanesi çocuğa kitap okumuş? Kaç tanesi tv'yi çocuk evde diye kapatmış? Çocuk zombi gibi TV izlerken ağzına kaşıkla yemek tikmaya benzemez annelik. İyi sessiz kalıp çocuğunuzun ağlamasına izin veriyorsunuz. Benim ablam bebeklikten beri blw yapar, çocuk istediği kadar yer. Biri dese ki sen kötü annesin, acimasizca "sen mi anneligimi eleştiriyorsun" Der,kötü annelik yaptığı 36 şey bulur,kadını ağlatır. daha da kendisine bir şey diyemeyecek hale getirir.

Hayir, çok yediren ve çocuğun arkasından tabak kaşıkla koşan anne iyi anne değildir.
Çocuğa saygısı olmayan, çocuğu tokum dediğinde dinlemeyen, çocuğunu adam yerine koymayan, gerizekali ve yönlendirilmesi gereken aptal bir canlı muamelesi yapan kişidir. Ki çocuga böyle yaparak onun Özgüvenini bitirir. Karar vermesine engel olur. Ne hissettiğini anlamasına engel olur. İlerde de ozguven, degersizlik, kararsızlık sorunları yaşamasına neden olur. İlerde aynı annesi gibi davranan kişileri hayatına alır ki ben gerizekaliyim ne yapmam gerektiğini bilmiyorum, bana söylesin.

Son düzenleme:
Size işin bilimsel yönünü vs anlatırım ama gerek yok farkındasınız. Size kendimden örnek vereyim, boyu normal ama kilo persentili geri bir bebekmişim, annemin sütü yokmuş. Ek gıdaya başladığı anda takıntılı bir yedirme durumu vardı. Çocukluğumu bazen yemek masasında öğürerek yemek yiyerek hatırlıyorum. Yetişkinliğe kadar yemek seçtim, sonra rahatlayınca kendi kendime yemeye başladım. Zorla yedirdigi 2-3 şeyi son 10 senedir ağzıma sürmedim, başka insanların da bayılarak yedigi temel besinler ama yiyemem, öğürüyorum hala yemeye çalışırsam. Yapmayın şunu çocuğunuza. Çok da bilinçli okuyan bir anne, kendince iyilik yapmış. Şu an çok çok pişman. Tabakla peşinden gezmek ne kafası yahu?

İyi anne olmak istiyorsanız bırakın anne baba ne düşünüyor.
Alacaksınız kitap okuyacaksınız, uzman kişilerin videolarını izleyeceksiniz. Hatta bir tane önereyim, belki bu konuyla ilgilenen müstakbel anneler vardır.. Nurdoğan Arkıș - çocukta ozguven nasıl gelişir

Videoları da mevcut youtube, instagramda. Açın birkaç tane izleyin, anne baba çocuğuna gerçekte ne yapıyor.

doğru yoldasınız..
arkasından tabakla gezilen, tv karşısında zorla ağzına tıkılan çocuklar hem kilo sorunu aşıyor hem yeme bozukluğuna yatkın oluyor.
her iki konuda da çocuğunuza saygı duymuş oluyorsunuz, paha biçilemez.

Yapmayin cidden eziyet bir şey. Ben az yiyen bir cocuktum ve annem bana resmen işkence etmişti kucukken ye ye ye ye yemeden kalkamazsim, yemeden oynamaya gidemezsin vs şeklinde agzimda yemekle agladigimi bilirim. Firsatim varsa agzimdakini disari tukuyordum ya da atiyordum camdan annem gelmeden.
Doktora vs gittigimizde doktor normal oldugumu soyluyordu ki normaldim. :))) Ama çevre devamli bu cocuga yemek vermiyor musunuz bakmiyor musunuz derdi galiba bunun da etkisi var. Sanki herkes balik etli bir cocuk olmak zorunda o zaman iyi bakilmiş oluyordu.

28 yaşimdayim. Hala zayifim, zayifim derken öyle hastalikli bir goruntum yok 46 kiloyum boyuma uygun bi kilo bu spor yapiyorum. Hiç bir saglik sorunum da yok. Annem hala kilo al 50 kilo ol vs diyor arada.

Yapmayin cidden kabus gibi ya

No it isnt

Yemeğe zorlamak obeziteye sebep oluyor deyolar

Zaten alimler de insana kendini ayakta tutacak bir iki lokma yeter diyor

Ayrıca kıyafetini beğenmemenize rağmen güzel olmuş diyerek özgüven ve değer aşılamanız hoşuma gitti. Diğer davranışlarınızı bilmiyorum ama bu konularda inşallah bende sizin gibi bir anne olurum:)

Elbette degildir. Cocuklar senden benden akilli. Ne istedigini bebekken dahi konusamasa da anlatabilen zeki varliklar.

Calisiyorum. Haftada 3 gun yarim gun ise gidiyorum. İse gittigim gunler dahi sabah yemegini taze yaparim. Ogunlerini dengeli ve saglikli pisirme yontemlerine dikkat ederek hazirlarim.

15,5 aylik. Mama sandalyesinde kendi catal ve kasigiyla yer. Biraktigi anda temizler ve mama sandalyesinden aliriz. Hastayken bile yemesi icin ekstra gayret icinde olmam. Bugune kadar yaptigim tek sey bir oyuncagina yemek yediriyormus gibi davranmak oldu. Yemek aninda tum odagi yemektedir, baska uyaran olmaz.

Disari cikarken de salatalik, havuc vb sebze dilimi olur yanimizda.

Kilo iyi bir sey olsa, insanlar vermek icin ameliyat olmayi dahi goze almazlardi.

Çocukken ben de zayıftım sürekli annem bundan sikayetciydi. Bir gün sağlık ocağındaki doktordan bunun için ilaç istediğinde kilomu boyumu ölçüp sağlığı yerindeyse zayıf olması sıkıntı değil illa kilo aldirmaya çalışmayın demişti. Annem ondan sonra bıraktı.
Cocukken bu cümleyi duyuyordum büyüdüm kayınvalidem de ben azıcık kilo alınca mutlu oluyor

Çocuğun sinirlerini bozmaktan başka işe yaramaz annenizin yaptığı. Siz kendi bildiğinizi yapmaya devam edin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…