Çok Yıprandım İyi Değilim..

Ponciginannesi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Ocak 2018
692
374
53
34
Herkese hayırlı günler. çok zorlu bir süreç geçiriyorum şu an buraya neden yazıyorum, inanın onu bile bilmiyorum. eşim ile evlendiğimiz zaman dan sonra hep maddi sıkıntı yaşadık. aileler destek olmadı, çok sıkıntılar çektim .. allah kimseyi çaresiz bırakmasın rabbim bana bir evlat nasip etti. daha sonra da şartları iyi olan bir iş nasip etti. yeri geldi tuvalet temizledim yeri geldi merdiven sildim.. çok şeyler yaşadım.. çok insan gördüm çok darbe yedim. evimde hiç birşey yoktu evladıma sütle ekmek yedirdiğim günler oldu :KK43:
eşim bu seneye kadar asgari ücretle çalışıyordu bu sene şükürler olsun ki maaşı 2000. TL oldu. bende asgari ücretle çalışıyorum ve sigortam yatıyor
1 yıl kayın validem dare etti. daha sonra ciddi anlamda sağlık sıkıntıları oluştuğu için bakmaya devam edemedi.
ben ilk başta kreşe gönderdim ama yavrum çok rahatsızlandı hastalandı.. öyle bir hastalandı ki 1 hafta hastanelerde rezil olduk üstelik iznim de yoktu.. dhaa sonra doktor kreşden almam gerektiğini yaşının çok küçük olduğunu söyledi bende zaten memnun kalmadım. daha sonra bakıcıya verdim.
yaklaşık 6 aydır bakıcımız bakıyordu herşey iyiydi.. yavrum için çogu seyi görmezden geldim, hep idare ettim anlayışlı oldum ama iyi niyet yaramadı sanırım..
Bir gün sabah kalktıgım da aradğım zaman ; artık gelmeyeceğini başımın çaresine bakmam gerektiğini söyledi. ansızın ortada kaldım..
yavrumu alıştırmak için ne emekler çektim, çok sıkıntılı bir süreç geçirdim, ruhen çok yoruldum, iyi kötü bir düzen oluşmuştu, evimde kamera sistemi olduğu için içim rahattı..
kayınvalidem geldi o gün bakıcı bulana kadar idare edebilirm dedi sagolsun.. onun da tedavileri devam ediyor .
dün bir bakıcı ile görüştüm evlerimiz çok yakınmış, biz küçük bir şehirde yaşadığımız için
burda bakıcı fiyatları (500 ile 700 750 arasında değişiyor) kendisinin engelli bir kızı varmış vefat etmiş biraz konuştuk sohbet ettik şartları söyledim kabul etti vs..
şimdi ben yavrumu yeniden alıştıracağım, iznim olmadığı için iş çıkışları ve hafta sonu alıştırma imkanım olacak ne yazık ki.. herşey sil baştan.. bütün herşey yeniden yaşanacak..
benim gücüm kalmadı sanki .. ruhen çok kötü hissediyorum kendimi. boguluyorum psikolojik olarak iyi değilim.
evimiz kira bu arada.. 650l kira+ 50 tl aidat veriyoruz. merkezi ısıtmalı bir evde oturduğumuz için onunda ücreti her ay ekleniyor.
şu an iş yerindeyim herşeyi toplarlayıp ben gelmiyorum diyesim var.. ama birşey tutuyor, evladıma baktıkca üzülüyorum, şimdi kim bilir yeni bir bakıcı nasıl bir travma oluşturacak kücücük dünyasında.. kimseye güvenim kalmadı,
kendim kuru ekmek yerim gerekirse asla gocunmam lakin evladıma yediremiyorum, bogazım düğümleniyor. yavrum benden birşey istediği zaman alamamak çok zoruma gidiyor
ben almasam da olur gezmesem de olur yemesemde olur herşey olur ama peki yavrum ?
dün gece sabaha kadar ağladım iş yerinde su an kafamı toparlayamıyorum sagolsun iş arkadaşım benim işlerimide halletti bugün ruh gibiyim.. tökezledim dibe vurdum sanki.. bu işten çıkarsam bir daha böyle bir iş bulmam mümkün değil.. dua ediyorum ama rahatlayamıyorum
yeniden birşeylere başlamak için kendimde o gücü bulamıyorum
oysa herkes bana sen çok güçlü bir annesin ileride evladın senin le gurur duyacak derdi..
o güçlü anne yok sanki.. yaşadıklarım beni maffetti.. içimde fırtınalar kopuyor
güncelleme ; anlaştıgımz kadın aradı bakmaktan vazgeçmiş..

Son düzenleme:
Annem çalıştığı için; kardeşim ve beni de anneannem+ bakıcılar büyüttü. Eğer kötü biri değilse yahut çocuğa kötü bir şey yapmazsa çocuk hatırlamaz ileride, travma olmaz emin olun.

Mecburmuşsunuz o yüzden kahretmeyin kendinizi, alışır kısa sürede iyi ve tecrübeli bir insansa, büyütmeyin bu kadar gözünüzde.

Her şey yoluna girer, düzelir merak etmeyin

Her gecenin bir sabahı vardır elbet. Rabbim sizi hayırlara çıkarsın inşallah. Biraz daha sabredin çocuğunuz okula basladiginda inşallah daha rahat edersiniz. Bakın ne kadar güçlü bir kadinsiniz. Her cefanin bir sefası var muhakkak:)

Annem çalıştığı için; kardeşim ve beni de anneannem+ bakıcılar büyüttü. Eğer kötü biri değilse yahut çocuğa kötü bir şey yapmazsa çocuk hatırlamaz ileride, travma olmaz emin olun.

Mecburmuşsunuz o yüzden kahretmeyin kendinizi, alışır kısa sürede iyi ve tecrübeli bir insansa, büyütmeyin bu kadar gözünüzde.

Her şey yoluna girer, düzelir merak etmeyin
sagolun allah razı olsun sizlerden birileri ile konuşmaya çok ihtiyacım var hiç iyi değilim.. aslında ben herşeye gögüs geren güçlü bir insandım ama artık o güçlü insan yok sanki..

Her gecenin bir sabahı vardır elbet. Rabbim sizi hayırlara çıkarsın inşallah. Biraz daha sabredin çocuğunuz okula basladiginda inşallah daha rahat edersiniz. Bakın ne kadar güçlü bir kadinsiniz. Her cefanin bir sefası var muhakkak:)
sagolun.. bana herkes sen çok güçlü bir insansın derdi hep.. herkes imrenirdi bu güçlü duruşuma ama artık o güçlü insann psikolojisi kalmadı kendini ne yazık ki hiç iyi hissetmiyor :( içim yanıyor..

Allahım yardımcınız olsun inşallah...
O kadar da kendinizi yıpratmayın.
Eğer işten ayrılmayacaksanız bu zorlu süreç yaşanmak zorunda maalesef.
Biraz sabır biraz çaba ile çözülür inşallah.

sagolun allah razı olsun sizlerden birileri ile konuşmaya çok ihtiyacım var hiç iyi değilim.. aslında ben herşeye gögüs geren güçlü bir insandım ama artık o güçlü insan yok sanki..
Olur öyle, arada hepimize oluyor. Küçük çocuk ileride hatırlamaz merak etmeyin. Sanırım yavrunuzu bakıcıya bıraktığınız için vicdan azabı çekiyorsunuz içten içe ama gerek yok. Keyfi bir durum değil.

Bakın ben sadece 1 bakıcımı hatırlıyorum; onu da çok sevdiğim için. İçinizi ferah tutun.

Allahım yardımcınız olsun inşallah...
O kadar da kendinizi yıpratmayın.
Eğer işten ayrılmayacaksanız bu zorlu süreç yaşanmak zorunda maalesef.
Biraz sabır biraz çaba ile çözülür inşallah.
su an aslında çalışmak istemiyorum laale hanım.. ama işten cıkarsam biliyorum ki çok zorlanacağız eşimin maaşı ile evladıma kıyamıyorum

kayınvalidem kolon kanseri ameliyat oldu tedavileri devam ettiği için başka şehirde bir hastaneye gidip geliyor sürekli

anladım çok geçmiş olsun.
ama kadın iyiyse alışır kızınız çocuklar sevildiklerini anlarlar zaten. biraz dişinizi sıkın belki şu anda düştüğünüz bu zor durum kızınız için aslında daha iyi olmuştur. yeni bakıcı daha iyi gelir inşallah kızınıza.

Bence bakıcıya verdikten sonra maaşınızdan fazla kalmıyor onun yerine işten çıkıp kendiniz baksanız :(
rabbim yardımcınız olsun

Kiranız gayet iyi bence. Ve demekki uygun bir yerde yaşıyorsunuz/ neden ikiniz de çalıştığınız halde yetmiyor peki? Borcunuz mu var?
Allah yardımcınız olsun. Anneniz ne yapıyor? O gelip baksa?

Çocuğunuz kaç Yaşında ?

Dünya kadar çalışan çocuğuna da bakıcı annane babanne bakan anneler var olayı neden bu kadar dramatize ettiniz ki ?

Sonuçta ne güzel mesaisi olmayan Şartları güzel bir işiniz var eşinizde Çalışıyor . Mecbur geçinip gideceksiniz .

Bence bakıcıya verdikten sonra maaşınızdan fazla kalmıyor onun yerine işten çıkıp kendiniz baksanız :KK43:
rabbim yardımcınız olsun
bakıcı ile 550 tl anlaştım. dedğinz gibi fazla kalmıyor lakin benim çogu ihtiyacımı karşılıyor
şöyle bir düşünüyorum eşimi maaşı yeter mi yetmez zaten o elimi kolum baglıyor bir yandanda çık gitsin allah büyük diyorum inanın çok aradayım iyi değilim tek onu biliyorum hiç iyi değilim..
stresden saçlarım beyazladı artık. o güclü dimdik duran hiç yıkılmayan kadın gitti sanki.

Çocuğunuz kaç Yaşında ?

Dünya kadar çalışan çocuğuna da bakıcı annane babanne bakan anneler var olayı neden bu kadar dramatize ettiniz ki ?

Sonuçta ne güzel mesaisi olmayan Şartları güzel bir işiniz var eşinizde Çalışıyor . Mecbur geçinip gideceksiniz .
bir bucuk yaşında..
aslında tek bu olaydan bu noktaya gelmedim.. sanırım içimde herşey birikti en son bu olayla patlama oldu

bakıcı ile 550 tl anlaştım. dedğinz gibi fazla kalmıyor lakin benim çogu ihtiyacımı karşılıyor
şöyle bir düşünüyorum eşimi maaşı yeter mi yetmez zaten o elimi kolum baglıyor bir yandanda çık gitsin allah büyük diyorum inanın çok aradayım iyi değilim tek onu biliyorum hiç iyi değilim..
stresden saçlarım beyazladı artık. o güclü dimdik duran hiç yıkılmayan kadın gitti sanki.
dert etmeyin paranızı biraz biriktirin borçlarınız hafifleyince çıkarsınız
çocuğunuz daha 1.5 yaşında o kadar etkilenmez Allah'ın izniyle, kamera da varmış zaten merak etmeyin

bir bucuk yaşında..
aslında tek bu olaydan bu noktaya gelmedim.. sanırım içimde herşey birikti en son bu olayla patlama oldu
Bakıcı ve ev kirası neredeyse maaşınıza denk geliyor ev masrafları da var haliyle zor yani .

Peki anneniz baksa ?
Uzakta mı yaşıyor ?

Evet zor ama bunu da atlatırsınız, eğer bakıcınız da iyiyse neden kötümser olsun,
Siz dimdik durmaya devam edin, iyi niyetinini de kaybetme..
Zamanla o da sende alışacaksın.. İlerde şartlar çok daha iyi olur umarım...

Back
X