Çok yoruldum arkadaşlar

Iste kesin olarak konustum. Simdi de herkes bize geliyor. Bu aralar oraya buraya cagirma huylari son buldu en azindan.

aynı şehirde olsanız da mı her hafta size geleceklerdi? bence sizin yüzünüz çok yumuşak ya her hafta misafir çekilir mi?

sebep?

insanın kendine ait bi hayatı olmalı ya. sırf görüşmek için görüşülüyor sanırım.
Isleri yok bize sariyorlar. Hatta bir ara esimin annesi haftada uc dort gun yuruyus yapiyorum bahanesiyle bize geliyordu. Hatta biz disari cikinca aramissa ki kesin arardi. O zaman da nerdeysek yuruyus yapiyim diye yanimiza geliyordu.

Isleri yok bize sariyorlar. Hatta bir ara esimin annesi haftada uc dort gun yuruyus yapiyorum bahanesiyle bize geliyordu. Hatta biz disari cikinca aramissa ki kesin arardi. O zaman da nerdeysek yuruyus yapiyim diye yanimiza geliyordu.

valla o zaman acımasız olup bi kalp kıracaksınız, anlayacaklar. ben olsam çekemezdim yani.

Zaten ayrı şehirlerde siniz başbaşa vakit geçirmek varken hiç gerek yok her hafta görüşmeye herkesin ailesi istiypr aslında gitmeye kalksan mesefeyi koymak gerekiypr bence ben mutlu değilsem ne anlamı var onlarda saygı duymak durumunda kalırlar biz aynı şehirde ayda bir bile görüşmüyoruz benim tercihim tabi başta bu şekilde değildi bir hafta gitmesek merka edip sorarlardı ..

Ben sizi hatırlıyorum.Bu işi dört gözle beklediniz siz.Ustelik esiniz hamile kalsan tayinin bulunduğumuz yere gelene kadar dogurursun diyordu ,biz de yapma etme demiştik size .Yaniliyormuyum?

valla o zaman acımasız olup bi kalp kıracaksınız, anlayacaklar. ben olsam çekemezdim yani.
Cok haklisiniz. Biraz once kayinvalidemi aradim. Kizinin yanina gidiyormus. Bana telefonda dedi ki anne olmak boyle birsey iste dedi. Sesim dustu benim anladi mi bilmiyorum. Benim annem hayatta degil. Cok kirildim boyle soylemesine. Art niyetli soylemedigini dusunuyorum ama yine de cok kirici degil mi. Yumusak yuzlu oldugum dogru. Herkes benden herseyi isteyebilecek herseyi soyleyebilecek cesareti buluyor.

o zaman yumuşak yüzlü olmayın. bu hayatta sizden bi tane var. istediğiniz gibi yaşayamadıktan sonra bu hayatın bi anlamı yok.

Ben sizi hatırlıyorum.Bu işi dört gözle beklediniz siz.Ustelik esiniz hamile kalsan tayinin bulunduğumuz yere gelene kadar dogurursun diyordu ,biz de yapma etme demiştik size .Yaniliyormuyum?
Evet vardi oyle bir konum. Iyi hatirladiniz gercekten. Hamilelik isine simdilik cesaret edemedik ikimiz de. Ama artik ben de cok cok istiyorum. Kendimi yaslaniyor gibi hissediyorum. Biran once bir bebegim olsun istiyorum ama sartlar henuz uygun degil.

Yok şimdi erteleyin,tüm süreci siz üstlenmeyin.Ben bu duzeninizin alisinca sizi biraz daha rahatlatacagini düşünüyorum.Hem esinizin annecigi ile surekli vakit gecirme rutininizin dışına çıkmaya başladınız hem de esinizin biraz "ben merkezli" tavrı değişmeye başlar.Size tavsiyem küçük planlar yapın 3. bir yerde hafta sonu kaçamağı gibi.Yoksa sizin duzeniniz sizin siz olarak kalmanizi mümkün kılacak bir aile düzeni değil.Ben yazdiklarinizi okuyunca "Herkesi mutlu etmek için ne tarafa kosacagini sasirip ortaya çöküp ağlayacak kadar bunalmis biri" gözümde canlanmisti

Ne kadar guzel anlamis ne kadar guzel yazmissiniz. Aynen oyle. Neden bu kadar fedakarlik bekliyor herkes. Neden ben bi durun diyemiyorum. Yalan yok esimle annesinin iliskileri gozume batiyordu ise baslamadan once. Son zamanlarda cildirtacak duruma gelmisti beni. Simdi takmiyorum. Gozume sokacak vakti kalmadi. Gecenlerde de esimin annesi geldi bize tek basina. Babasi gelmedi. Kv diyor ki babaniz gelmedi her haftasonu gorusmek zorunda degiliz dedi diyor. Burda yem attigina adim gibi eminim. Evet cok yorucu oluyor bize her haftasonu gel ziyaretlere git. Cok ozleyen bize gelsin dedim. Bekliyorlar ki hayir olur mi bizim sizden onemli isimiz olamaz diyelim. Ailelerde inanilmaz duskunluk var. Esimin annesi esime asik babam da bensiz duramaz. Ama esimin annesiyle kiyaslayamam babami hakkini yemeyim. Sadece bir erkek olarak duskun deyim. Esimin annesine telefon aldik hediye. Esimin fotografini koymus ekranina. Ben kendimi gectim de bir kizin var senin bir torunun var hepsini gectim esin var. Neden onlar degil. Esime onurum gururum diyor. Varsa yoksa oglu.
Iyiki artik takmiyorum dedim degil mi. Dusundukce geliyor aklima.
Gecen hafta esimin ailesinin evine gittik ziyarete. Annesi kiyafetinin ustunden kocaman bir korse sarmis beline. Ne oldu diyelim diye disardan sariyor. Agriyormus usuyormus doktora gitmesi gerekmis. Dedim git hatta fizik tedaviye git. Yok fizik tedaviye giden insana baskasinin bakmasi gerekiyormus o yuzden simdi gidemezmis. Esim randevu aliyim anne ozelden beklemezsin hem dedi. Tamam ama sen gel de ondan sonra oglum sen gotur beni diyor. Eli ayagi tutan elli bes yasinda her isine kendisi kosusturan bir kadin. Sanirim bize duskunlugu iyice artacak. Esime de soyledim annenin bu yaptigi cok kotu birsey. Hastalik hastasi olacak diye. Esim de farkindayim ama ne yapiyim diyor. Annesinin iki lafindan birisi benden gecti ah yaslandim. Ayy uzun oldu kusura bakmayin. Resmen icimi doktum.

Yok anlıyorum sizi.Ben de zor günler geçirdim.Esimin tayini başka şehre çıkınca rahatladim.Yine de ilk birkaç yıliz cuma öğleden sonra çıkıp onlara giderek geçirdik.Su an geldiğim nokta şöyle; gecen gelisinde kayinvalidem size haber bile vermem ben çıkar gelirim ,kapıyı bir acarsiniz ben gelmişim dedi.Ben de haber verseniz iyi olur,kapıda kalır geri dönmek zorunda kalırsınız çok üzülürüm dedim.Nerede olacakmışsin ki akşama gelirsin cevabına da "hesapmi vericem canımız nerde kalmak istiyorsa orada kalırım" dedimNormalde tabaklarimin nerede durması gerektiğine bile karar veren bir kayınvalide ve buna izin veren bir eşim vardır.Sanirim bazen tüm gemileri yakabileceginiz noktaya geldiğinizi karşı tarafin anlaması gerekiyor

Iste olmak istedigim insan. Keske ben de boyle davranabilsem. Ama biliyor musunuz ise basladigimdan beri olumlu yonde ilerleme var diyebilirim. Kendimde de cevremdeki insanlarda da. Saygi gibi birsey. Insallah daha guclu bir insan olabilirim. Su insanlari kirma korkumu bir parca torpuleyebilsem cok cok iyi olacak. Sizin adiniza cok sevindim gercekten. Sinirimizi bozan durumlarda bile susmamiz bekleniyor ne yazik.

İsinizin size simdiden kattiklarina sevindim.Dediğim gibi şimdi ilk zamanların karışıklığını yaşıyorsunuz.Bir zaman sonra hayatınızı düzene sokar daha az sorun yuklenirsiniz inşallah.Sorunlar birden uçup gitmiyor ama herşeyin sizinle ilgili olmadığını, her sorunun çözümünun de sizde olmadığını goruceksiniz

Esiminki cakili kadro. Baska sehre tayin isteyemiyor.

İzin alsın gelsin kalsın 1-2 ay. Devlet memurlarının ücretsiz izin hakkı var. İzin alamazsanız bile siz hep eşinizin yanına dönmeyi. Bir kaç hafta sonu da o gelsin yanınıza. Çok zor sıkıntılı bir şey degil. Belki gözünüzde çok büyüttünüz ondan böyle zorlaniyorsunuz. Ne güzel şehir dışında okuyan sevgili gibi biraz da böyle düşünün evliliğin monoton hayatı yerine geceleri saatlerce watsappda yazsan tel de görüşen hafta sonunu iple çeken sevgililer olun sizde

Çok zor dururmunuz. Bu kadından çok çekersin. Eşin annesine çok düşkünse işin daha da zor. Eşiniz ne iş yapıyor o da başka şehirde yaşıyor galiba?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…