• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çok yoruldum, artık ne yapmalıyım bilmiyorum

Hiçbir şey gizli kalmaz. Eşiniz anlayacak veya duyacak bir şekilde.
Evini en kısa sürede ayırmanız gerekir kendi huzurunuz için.
Artık onun dönüşü yok gibi bu saatten sonra anlatsan da anlamaz kendi istemedikten sonra döndüremezsin.
Allah yardımcınız olsun.
Amin ama geldi üzgün üzgün insan kiyamiyor. Evet deliye döndüm hatirlayinca insan buz kesiliyor tekrar ama atamıyorum işte bi düşkünlük var. Vicdanım sizliyo . Gidecek bi yeri yok git mi diyeyim iyice o hayata mi iteyim. Zaman gösterecek bazı şeyleri artık Allah büyüktür derdi veren Allah dermanida verir .

Amin ama geldi üzgün üzgün insan kiyamiyor. Evet deliye döndüm hatirlayinca insan buz kesiliyor tekrar ama atamıyorum işte bi düşkünlük var. Vicdanım sizliyo . Gidecek bi yeri yok git mi diyeyim iyice o hayata mi iteyim. Zaman gösterecek bazı şeyleri artık Allah büyüktür derdi veren Allah dermanida verir .

Şu an yazdıklarımda aşırı ciddiyim.
Ben olsam üstüne kilit vururdum.
Tabletini telefonunu elinden alırdım, onları satar borcu kapatırdım.
Kapısından da kedi kapısı gibi bir yer acar yemeğini suyunu falan verirdim.
Ebeveyn banyolu bir oda varsa o odaya kapatın da tuvaleti sorun olmasın.
Camlara da parmaklık taktırın.

Bu ne böyle allah aşkına.
Annenize düşkünsünüz anladım da evladınıza daha düşkün olmalısınız.
Bu kadar pisliğe bulaşan size bulaşmaz mı zannediyorsunuz?
Borç yapmış üstünüze, o neyse para der geçerim.

Yarın öbür gün o adamlardan biri takip eder evinizi öğrenir.
Size, çocuğunuza bir şey yapar. O zaman ne olacak?
Yada eşinizin canına tak eder, anneniz yüzünden evladınız babasız büyür?
Daha da kötüsü babası sizden ayrılırken annenizi bahane eder hayatının nasıl olduğunu ispatlar velayeti bile alır.
(Ki kocanızın yerinde olsam bunu yapardım)
Artık ya ailenizi ya annenizi seçme vaktiniz gelmiş bence...
Siz hala annem de annem.

Şu an yazdıklarımda aşırı ciddiyim.
Ben olsam üstüne kilit vururdum.
Tabletini telefonunu elinden alırdım, onları satar borcu kapatırdım.
Kapısından da kedi kapısı gibi bir yer acar yemeğini suyunu falan verirdim.
Ebeveyn banyolu bir oda varsa o odaya kapatın da tuvaleti sorun olmasın.
Camlara da parmaklık taktırın.

Bu ne böyle allah aşkına.
Annenize düşkünsünüz anladım da evladınıza daha düşkün olmalısınız.
Bu kadar pisliğe bulaşan size bulaşmaz mı zannediyorsunuz?
Borç yapmış üstünüze, o neyse para der geçerim.

Yarın öbür gün o adamlardan biri takip eder evinizi öğrenir.
Size, çocuğunuza bir şey yapar. O zaman ne olacak?
Yada eşinizin canına tak eder, anneniz yüzünden evladınız babasız büyür?
Daha da kötüsü babası sizden ayrılırken annenizi bahane eder hayatının nasıl olduğunu ispatlar velayeti bile alır.
(Ki kocanızın yerinde olsam bunu yapardım)
Artık ya ailenizi ya annenizi seçme vaktiniz gelmiş bence...
Siz hala annem de annem.

Ya başa gelmeyince dile kolay
Ne olursa olsun ben bugüne kadar onunla geldim içsede. Yaşına göre davranmasada bana bi kötülüğü yoktu oda bana çok düşkündür. Ama evet dediklerinizde mantıken doğru. Suan gidicek bi evi yeri yok. En Son evini dağıttı bana geldi e biZım de yeni ev kurma gibi sansimiz yok. Ben annemde dahil dusmanimi dahi gidecek yeri yoksa kapı önüne atmam. Annemde annem demiyorum. Beklemezdim sağlıklı dusunemiyorum ama sürekli bu iş gibi yapan biri değil. Ama böyle bir konuşma yapması dahi acı iğrenç. Guvenmem tabi öncesinde artık nrler yaptığına . Kendi kendini ve beni bitirdi keşke kalacak bi evi olsaydı. Bnden bukadar der geriye bakmszdim. Ama en kotusude olsa o anne. Atilmiyor işte atilmıyor . Zaten kural gelicek bizimle yasayacaksa ki geldiğine göre öyle veya suan beklemede başka bir planı olabilir. İçki içip sabah gelmek yok
Orda burda kalmaya gitmek yok
Gereksiz adamlar yok .
Bu şartları konuşacaz. Eşimde konuşacak yok kabul etmesse demekki gidecek yeri vardir

Anne gibi düşünelim, annen babandan sonra 2 .kez evlenmiş olsun;
1)Eve alkollü gelsen,
2) Üzerine bilmem kaç bin liralık borç bıraksan,
3)Borç bıraktığın yetmezmiş gibi doğru dürüst çalışmasan bir de düşüncesizlikte çığır açıp rahatlığa vursan,
4)Sürekli saçma sapan özel ilişkilerin olsa,geçici hevesler uğruna habire 5 yaşında çocuk gibi ona buna el atsan,
5)Tüm bu olanların üzerine tüy diker gibi kendinden bilmem kaç yaş büyük adamlarla gece hayatı ve cinsel hayatı yaşayıp para kazansan...
Daha uzatırım da dilime hakim olamam diye ve ''anne'' diye kendimi frenliyorum, ha şimdi söyleyin siz evlat halinizle bunları yapsanız ''anne'' bile olsa bağrına basmakta zorlanır yeri gelir döver söver şimdi eğri oturup doğru konuşalım
Siz sanki o matah birşey yapar gibi her defasında ödüllendirmişsiniz.Kadın alışmış,hep bi arkasını toplayan var.Evlenmiş adama sırt daya boşanmış kıza sırt daya...
Valla aklını başına topla konu sahibi arkadaşım,burası gerçek hayat sen de melek değilsin.Koskoca kadın,senelerdir yaptığın hataya devam etme;annenin hatalarının neticesini çekmesine,bedel ödemesine müsaade et.
Senin ve yaptıklarının da kıymeti yok,yarın döner der bir evine sığdıramadın diye. Gönder bir rehabilite merkezine ya da kapat odasına en olmadı yolla annesinin yanına memlekete bu kadın güzel sözden anlama kısmını aşmış.Eşinin bunları çekmek gibi bir zorunluluğu yok,bunu o adama yapma bari.Aynısını kv kp yapsa sen ne yapardın bir düşün...

Annenizin kendi tercihi bu hayat. Belli ki bu halinden memnun. Siz asla esinize bu durumu caktirmayin ve lutfen bir sekilde kibar bir dille annenizi evinizden Cikartin. Zaten kira odeyemeyecek bir durumu olmaz su durumda. Siz kendinizi ve kendi cekirdek ailenizi dusunun. Anneniz sizi dogurmus buyutmus, bu artik onun hayati sizi ilgilendirmez. Lutfen esinize hic caktirmadan kendinizi uzaklastirin. Ve bu durumu ogrendiginizi annenize de hic belli etmeyin.

Anne gibi düşünelim, annen babandan sonra 2 .kez evlenmiş olsun;
1)Eve alkollü gelsen,
2) Üzerine bilmem kaç bin liralık borç bıraksan,
3)Borç bıraktığın yetmezmiş gibi doğru dürüst çalışmasan bir de düşüncesizlikte çığır açıp rahatlığa vursan,
4)Sürekli saçma sapan özel ilişkilerin olsa,geçici hevesler uğruna habire 5 yaşında çocuk gibi ona buna el atsan,
5)Tüm bu olanların üzerine tüy diker gibi kendinden bilmem kaç yaş büyük adamlarla gece hayatı ve cinsel hayatı yaşayıp para kazansan...
Daha uzatırım da dilime hakim olamam diye ve ''anne'' diye kendimi frenliyorum, ha şimdi söyleyin siz evlat halinizle bunları yapsanız ''anne'' bile olsa bağrına basmakta zorlanır yeri gelir döver söver şimdi eğri oturup doğru konuşalım
Siz sanki o matah birşey yapar gibi her defasında ödüllendirmişsiniz.Kadın alışmış,hep bi arkasını toplayan var.Evlenmiş adama sırt daya boşanmış kıza sırt daya...
Valla aklını başına topla konu sahibi arkadaşım,burası gerçek hayat sen de melek değilsin.Koskoca kadın,senelerdir yaptığın hataya devam etme;annenin hatalarının neticesini çekmesine,bedel ödemesine müsaade et.
Senin ve yaptıklarının da kıymeti yok,yarın döner der bir evine sığdıramadın diye. Gönder bir rehabilite merkezine ya da kapat odasına en olmadı yolla annesinin yanına memlekete bu kadın güzel sözden anlama kısmını aşmış.Eşinin bunları çekmek gibi bir zorunluluğu yok,bunu o adama yapma bari.Aynısını kv kp yapsa sen ne yapardın bir düşün...

Haklısınız. Saglikli dusunemiyorum onu çok seviyorum . Çok kırgınım üzgünüm. Napcagimi bilemiyorum hele bir sabah olsun güneş doğsun. Allah bir kapı açsın bana inşallah. O normalde çok iyi biri. İnsan konduramiyo. Tatlı diline kandim her dediğine inandım annemdir ne diyosa doğrudur yanlış yapmaz dedim. Ama öyle değilmiş. Ben ergenlik dönemimde böyle şeyler yaşamadım . Dibine kadar hatalı suçlu haksız ama yüreğim keşke duzelsede kendine iyice yazık etmese benim annemden başka da kimsem yok tamamen kimsesiz kalicam eşimde anlayışlı olmasa çoktan olay buyurdu onada minnettarim. Zor günümde görmüş oldum. Ya aklım karmakarışık çorba gibi. Ben saf düşünürüm hep iyi yerinden bakarım. Konduramadigimdan heralde. Ama böyle giderse duzelmesse eşimi tutamaz zaten o girecek devreye.

Haklısınız. Saglikli dusunemiyorum onu çok seviyorum . Çok kırgınım üzgünüm. Napcagimi bilemiyorum hele bir sabah olsun güneş doğsun. Allah bir kapı açsın bana inşallah. O normalde çok iyi biri. İnsan konduramiyo. Tatlı diline kandim her dediğine inandım annemdir ne diyosa doğrudur yanlış yapmaz dedim. Ama öyle değilmiş. Ben ergenlik dönemimde böyle şeyler yaşamadım . Dibine kadar hatalı suçlu haksız ama yüreğim keşke duzelsede kendine iyice yazık etmese benim annemden başka da kimsem yok tamamen kimsesiz kalicam eşimde anlayışlı olmasa çoktan olay buyurdu onada minnettarim. Zor günümde görmüş oldum. Ya aklım karmakarışık çorba gibi. Ben saf düşünürüm hep iyi yerinden bakarım. Konduramadigimdan heralde. Ama böyle giderse duzelmesse eşimi tutamaz zaten o girecek devreye.
Sen de haklısın,insan anneden kolay kolay geçer mi...
Ama bazen maalesef tek yaptığımız hayatın bize sunduğu tesadüfi kan bağlarına fazla anlam yüklemek oluyor.Yani?
Seni doğurmak dışında,maddeni geçtim durumu olmaz ama manen ne kattı annen sana? Bir kahvaltı bile yiyememişsin elinden,sana; senin gibi güzel bir insana yazık değil mi? Onu sen seçmedin ve sırf ''annen'' diye kredilerini fazla zorlama.
Anladığım kadarıyla inançlı bir insansın,dinde bile her koyun kendi bacağından; aman şu şunun annesi evladı çok mükemmel annesi de hadi ordan yırtsın gibi bir muamele mümkün mü?
Sırtlama annenin yükünü,bırak biraz da o ezilsin yüklerinin altında yoksa ne denli ağır olduklarını hayatı boyunca anlayamayacak...

Yanlış anlaşılmasın. X olarak yazdığım başka biri annemin yaşadığı adam değildi. Eşimde farkında zaten annemin yaptiklarindan ama kanıtı yok diyemiyor işte öyle çat diye ama olmazki böyle çeki düzen vrrsin ya bizim tarafa gitse bu yaptıkları içtiği eglencelerde sen ben kalmaz diyo. E bana gelince vallahi hala uyuyamadimm düşünmekten napcagimi annem o atamamki bi laf desem utanır duramaz bakamaz yüzüme msj okuduğumu bilse. Ya niyeyse bende anneme çok düşkünlük var. Yanlışta yapsa üzülcek farklı anlicak diye odun konuyo.. Nasıl empoze etmisse bunu bna bilmiyorum . Ben küçükkende böyleydi hayatı içmek sarhoş olmak evli adamlarla Dost hayatı yaşamak.. ki annanemde bizimle yaşıyordu onunda maaşı iyiydi yani birtürlü birsey diyemedim. Başıma annemin yaptiklarindan dünya hata geldi borç harç. Kocamin arabasi haciz . Bilmiyorum adamin ayarladigi dört kişide 22 25 30 yaş aralığında adamlar çocuğu yaşında. Düşünün ce midem bulanıyo konduramiyorum .. Ama annemede bişey diyemi cem tabletini karistirdim bilmiyorum beynim patlıcak. Eşim sabahtan beri bi hastaneye gotureyim rengin solmuş tansiyondur belki diyo onu gecistiriyorum çocuk birazdan kalkar :KK43: Allahım ıslah etsin . Kulagimla duysam inanmazdim
Yavrum nesine duskunsun bu karakterin anlamiyorum bagisla beni anneyse anne ne yapalim iyi anne diye yanlislarini yokmu sayalim bu anne senin hayatinida dagitacak ben bu kadarini soylerim.

Sen de haklısın,insan anneden kolay kolay geçer mi...
Ama bazen maalesef tek yaptığımız hayatın bize sunduğu tesadüfi kan bağlarına fazla anlam yüklemek oluyor.Yani?
Seni doğurmak dışında,maddeni geçtim durumu olmaz ama manen ne kattı annen sana? Bir kahvaltı bile yiyememişsin elinden,sana; senin gibi güzel bir insana yazık değil mi? Onu sen seçmedin ve sırf ''annen'' diye kredilerini fazla zorlama.
Anladığım kadarıyla inançlı bir insansın,dinde bile her koyun kendi bacağından; aman şu şunun annesi evladı çok mükemmel annesi de hadi ordan yırtsın gibi bir muamele mümkün mü?
Sırtlama annenin yükünü,bırak biraz da o ezilsin yüklerinin altında yoksa ne denli ağır olduklarını hayatı boyunca anlayamayacak...

Öyle güzel yazmissinizki.
Kendiliğinden aktı gitti yaşlar
Birazda olsa içimi rahatlattiniz Allah razı olsun
Hep buyüzden kâybettim
Her olaya duyusal bakmamak lazımmış
Belkide bu çok başka şeylere vesile olur.
Bakalım yarın ne yasayacagim.
Bu sefer duygusallığı bi kenara bırakıp öyle hareket edicem.

Öyle güzel yazmissinizki.
Kendiliğinden aktı gitti yaşlar
Birazda olsa içimi rahatlattiniz Allah razı olsun
Hep buyüzden kâybettim
Her olaya duyusal bakmamak lazımmış
Belkide bu çok başka şeylere vesile olur.
Bakalım yarın ne yasayacagim.
Bu sefer duygusallığı bi kenara bırakıp öyle hareket edicem.
Ah canım benim,umarım mutlu olursun biz hep konuşuruz sorun değil

Back
X