- 1 Haziran 2018
- 5.315
- 16.318
- 248
- Konu Sahibi La vie en Rosee
-
O kadar tedaviden sonra yeni mi anladilar bipolar oldugunuzuMerhabalar..
Belki hatırlayanınız vardır, daha önce de benzer konu açmıştım. 21 yaşından bu yana ara ara tekrarlayan depresyonla mücadele ediyorum. Her seferinde benden bir parça alıp götürüyor.i ilaç içiyorum geçiyor, ama bıraktığımda tekrar hortluyor. Haziranda bi mani atağı geçirdim. Devamında hastaneye yatış.. 2 hafta sonra çıktım. Bu kez katbekat artan büyük harflerle yazılmış bir DEPRESYON karşıladı beni.. bipolarmışım.
O kadar yoruldum ki arkadaşlar. Gerçekten düşünüyorum, kime ne yanlış yaptım? Ne ah aldım? Neden birtürlü feraha kavuşamıyorum.
İlaç tedavisi görüyorum. 3 ay olucak ama hala eskisi gibi değilim.
İçime bir heves gelse, bir istek gelse. Ruhsuz gibiyim sanki.
En basitinden yüzüme bir maske yapma hevesim olsa. Bi kuafore gitsem. Çıkıp dolaşsam, mekanları gezsem mesela..
hiçbir şey yapmak gelmiyor içimden. Hep uyumak istiyorum. Böyle yaşamak o kadar zor ki.
Sadece depresyon geçirip ilaçla düzelen arkadaşların yorumlarını okumak için konu açtım. Ne kadar zamanda toparladılar diye. Okuduğunuz için teşekkür ederim..
Evet. Her seferinde antidepresan verdiler.O kadar tedaviden sonra yeni mi anladilar bipolar oldugunuzu
İlaçlarım lustral, lityum ve rexapin.Kullandiginiz ilaclari burda paylasmaniz yasak mi bilmiyorum ancak duzenli ilac tedavisiyle bir yere gelebilmis olmaniz gerekiyor. Ilaclarinizi duzenli kullandiniz mi yoksa iyi oldugunuz donemde biraktiniz mi? 1.5 sene mucadele edip ilaclarimi cok duzenli kullandiktan sonra hamilelikle birlikte biraktim ve su an icin normal bi insan kadar depresif hissediyorum kendimi cok arada.
Bazen çıkıyorum. Ama ruhsuz gibiyimKendinizi zorlayın hayırlısı ile evden bir atın zaten gerisi gelirİlac kullan yat kullan yat bir cozum olmaz ki
Arkadas kuzen kardes bir yakininiz yok mu sosyal ortamlara girsenizBazen çıkıyorum. Ama ruhsuz gibiyim
Sadece eşimle beraberim bu süreçte hep soyutlandım malesefArkadas kuzen kardes bir yakininiz yok mu sosyal ortamlara girseniz
Merhaba, öncelikle çok geçmiş olsun. Birşeyleri yapmak için içimizden gelmesini beklemek gerekmez. Siz beyninizi yönetin. Uyku düzeniniz ve günlük rutininiz olsun hem bu şekilde ilaçlarınız daha çok etki eder. Dini inancınızı bilmiyorum ama darladiginizda İnşirah suresi açın dinleyin. Maddi durumunuz el veriyorsa kahve için ama evde değil. Sırf kahve içmeye çıkmak için suslenin. Bakım yapın. Kendinizi ne kadar güzel görür ve güzelliğiniz için ugrasirsaniz o kadar daha cok toparlanır ve iyi hissedersiniz. Içinizden gelmesini beklemeyin, yapacağım diyin ve yapın. Sosyalleştikce daha da düzene girer ataklariniz zaten ilaçla da kontrol altına almışlar sizi. Bundan sonrası size kalmış.Merhabalar..
Belki hatırlayanınız vardır, daha önce de benzer konu açmıştım. 21 yaşından bu yana ara ara tekrarlayan depresyonla mücadele ediyorum. Her seferinde benden bir parça alıp götürüyor.i ilaç içiyorum geçiyor, ama bıraktığımda tekrar hortluyor. Haziranda bi mani atağı geçirdim. Devamında hastaneye yatış.. 2 hafta sonra çıktım. Bu kez katbekat artan büyük harflerle yazılmış bir DEPRESYON karşıladı beni.. bipolarmışım.
O kadar yoruldum ki arkadaşlar. Gerçekten düşünüyorum, kime ne yanlış yaptım? Ne ah aldım? Neden birtürlü feraha kavuşamıyorum.
En basitinden yüzüme bir maske yapma hevesim olsa. Bi kuafore gitsem. Çıkıp dolaşsam, mekanları gezsem mesela..
hiçbir şey yapmak gelmiyor içimden. Hep uyumak istiyorum. Böyle yaşamak o kadar zor ki.
Sadece depresyon geçirip ilaçla düzelen arkadaşların yorumlarını okumak için konu açtım. Ne kadar zamanda toparladılar diye. Okuduğunuz için teşekkür ederim..
Merhabalar..
Teşekkür ederim. Aslında ailesel problemlerim vardı eşimin ailesiyle ilgili, uzun vadeye yayılan. Ama bir süredir hiçbiri yok. Sorun olmamasına rağmen henüz geçmediÇok geçmiş olsun
Sizi bu hale getiren tek şey ilaçlar mı ?
Başka sorununuz var mi ?
Mesela ailevi ya da başka başka şeyler
Bir üzüntünüz şu bu
Umarım tez zamanda atlatırsınızTeşekkür ederim. Aslında ailesel problemlerim vardı eşimin ailesiyle ilgili, uzun vadeye yayılan. Ama bir süredir hiçbiri yok. Sorun olmamasına rağmen henüz geçmedi
Sadece eşimle beraberim bu süreçte hep soyutlandım malesef
Enerjinizi düşüren, kendinizi kötü hissettiren, sizi strese sokan,anlamayan, eleştiren, sizi aşağı çeken insanlardan kim olursa olsun uzaklaşın ve bunların tam tersini hissettiğiniz kişilerle, uğraşlarla ilgilenin ve inanın bunları yaptığınızda tedaviden beklediğiniz em olumlu sonucu almaya başlayacaksınız.Merhabalar..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?