cok zor durumdayim..

brunettella

Guru
Kayıtlı Üye
11 Mart 2013
1.309
371
323
Almanya
bir once sevgilimle konustuk telefondan..
daha oncede yazmistim takip edenler bilir.
yurt disinda yasiyorum. sevgilim buralara daha yeni geldi. kagitlari yok bsysi yok.
akrabalarin yaninda kaliyor. ve formalite evli kuzeniylen.. hani kagitlari icin beni sevmediginden eminim.

10 aydir birlikteyiz..

dayisi var burda arada beni onlarin yanina goturur..
ben onu anneme anlattim, cok buyuk tepkiler verdi. kagidi yok kuregi yok beni onunla karsilastirma fln laflar edindi..

annemin tepkilerini diyemedim. sevgilim burda amcasiyla sorun yasiyor..onu geri trye gondermeyi dusunuyorlar benide duymuslar kizmislar..ayricam.sizi falan demis..

sevgilimde ailenle tanistir beni zaman varkene ddi.. cok usteliyor..
gidebilirim trye garantim yok ddi..anlatmasan pisman olabilirsin belki ddi..

bense korkuyorum.. annemden..
cok sert ve tavirli biri..

annem bir yandanda hakkli.. o hersey sifirdan baslicak dili yok isi yok kagidi yok..
mutlu olaman ddi..

KAFAM ILE BEYIN ARASINDA KALDIM cok kotuyum..

annemle tanistirsam mi sizce ?

ne istedigimdende emin olamiyorum kafam cok karisik.. onu sevdigimi biliyorum sadece..

kimsemde yok derdimi anlatacak.. bana fikir verin lutfen..

evlilik uzerinde de korkum var.. ya mutsuz olursam?

anneniz haklı olarak sizin için endişeleniyor ve sizin için en iyisini istiyor. bu konuda sizin baktığınız gibi bakma şansı yok, onun tek derdi sizsiniz. öte yandan 10 yıl çok uzun bir süre, 10 yıldır bir şeylere göğüs gerdiyseniz dil bilmemesi ve kağıtlarının olmaması gibi mevzuları neden şu an sorun ettiğinizi ve tereddüt ettiğinizi anlayamadım? ya da anneniz 10 senedir aynı fikirde mi?

dil bilmemesi başka bir ülkede evet büyük sorun olabilir, edineceği iş, eve getireceği para gibi... ekonomik açıdan güçlü olması gerekecek olan siz olacaksınız muhtemelen, bu da bir erkek için onur kırıcı olabiliyor ve ego sorunlarına yol açabiliyor ne yazık ki. aslında bunları bu gibi gelecekte olabilecek sıkıntıları uzun uzun oturup konuşmalısınız. ama bunlara gelene kadar ailenizle tanıştırmanızda bir sıkıntı yok. anneniz ona o görüşmeyi dar edeceğini söylüyorsa da bunun ona yakışmayacağını söyleyebilirsiniz. ama huzursuzluk kesinlikle çıkacak diyorsanız durumu saklamayın erkek arkadaşınızdan, onun tepkisi belki annenizi ikna etmeye yönelik olur, olmazsa da "beni annesiyle tanıştırmıyor beni istemiyor" gibi kırgınlıkları engellemiş olursunuz. gerçekleri gizlemeyin.

yok 10 yil dgl.. 10 ay..
annemin sana tepki verebilir dedim. oda ben herseye hazirim , ciddi oldugumuzu bilsin dedi..

hersey cok aceleci gidiyor.. ya bir yerden hata yaparsam? mutsuz olursam..
cok korkuyorum.. hani suan bir karar vermem lazim.. annemle nasil tanistirabilirim ki onu? annemle aram pekte iyi dgl..

Sadece 10 aydir farkli ulkelerden iliski yurutmussunuz. Daha yeni bulundugun ulkeye geldigine gore... Sen bu kisiyi gercekten tanidigina emin misin? Neden ben Tr'ye donebilirim, cabuk tanistir diyor? Onun derdi yurtdisina kapagi atmak olabilir mi? Benim aklima bu geldi. Annen hakli bence. Tanimadigi etmedigi, sanirim yasadisi yolla yurtdisina gelmis, isi gucu olmayan biriyle seni gormek istemiyor. Ben olsam benim de tepkim sert olurdu ne yalan soyliyim. Bu arkadasin neden tanismak icin acele ediyor yangindan mal kacirir gibi? Gidecekse gitsin ulkesine, orda ayaklari ustunde dursun yani, ne var. Sanki Tr'de adam yiyorlar, kosa kosa annenle tanisacakmis, aman yoksa gonderirlermis. Nedir bu endise? Ne bileyim, bana anlattigin bircok sey supheli geldi. Nedir bu acele anlamadim. Sen once o kisiyi tanidigina emin ol bence. Bircok seyi oturtmamissiniz, haybeye anneyle tanisalim diyorsunuz, olmaz. Annen tabii ki kizacak. Bana gore de nahos bir durum.

Bir de yaslariniz kac? Ayaklarinin ustunde duran biri misin? Isin gucun var mi? Sevgilinin tahsil ve is durumu ne?

Ay amma soru sordum. :)

bu benim icin suan buralarda cabaliyor..
kendi istegi ile gelmemis.. amcasi getirmis. o trde issizmis is geziyormus. yurt disindan amcasi gel sana buralarsa guzel bir is bulayim demis getirmis..cok deli dolu bir hayati varmis trde..

amcalari getirmis ama suan buyuk tepkiler veriyorlar ona.. hani diyor sen olmazsan bir dakika durmam giderim diyor..

o benim icin cabaliyor.. sen benim icin cabalamiosun hic dedi..

iste amcasida her an gonderebilir bunu geri turkiyeye.. benim hayatimda burda..

bu iliskiden daha pek emin olamiyorum cunku hersey cok karisik. ama seviyorum..

23 yasindayim. lise meslek okulunu bitirdim. buro secreteri olarak diplomam var..
suan degisik diler uzerine kursa gidiyorum calismiyorum..

onun yasi 25..
oda liseyi bitirdi..

Sana soylemek isteyecegim, bu tur duygu somurulerine kanma. Senin icin cabaliyorum, sen cabalamiyorsun filan... Yeme bunlari arkadasim. Kendi icin cabalasin once, su yasina gelmis, bir yere gelememis, once kendi hayatini oturtsun, sanki nikahli karisi misin da faturayi sana kesiyor? Birak, cabalama benim icin, bana gelene kadar sen once kendini kurtar de ona :). Amcasi hem kendi istemis, getirtmis, simdi yine kendi gondermek istiyor, ilginc. neden acaba... Ates olmayan yerden duman cikmaz. Belki de adam calismak istemiyor, Turkiye'deki deli dolu hayati ariyor, olamaz mi? Olur. Yurtdisinda calismak her yigidin harci degildir, hele ki hic alismamis bunyeye. Daha dogru duzgun tanimaya bile vaktin olmamis bir insan icin bu kadar dusunme. Birak once kendini ispatlasin, neymis ne degilmis gorelim. Once bir iliskinizi oturtun, birbirinizi daha iyi taniyin. Sonra bakarsiniz ailelerle tanistirmaya. Annene kizma canim, yerden goge kadar hakli kadin. Bana bile pek saglam pabuc gelmedi seninki.

cok guzel anlattiniz inanin icim biraz rahatladii..

iliskiyi bende oturtmak istiyorum.. hani biraz daha zaman gecsin diyorum.. zaman yokmus gibi davraniyor bazen.. annenle tanistir diyip duruyor.. napcami sasiriyorum inanin.. niyeti evlenmek benimle.. annemle tanistirdiktan sonra bu amcasi ile tanistircak beni..

is icin cabaliyor.. kucuk yerlerde calisiyor harcligini cikartiyor kendi hali ile avrupa gibi yerde..

benim kafami kurcalayan bu aceleci seyler.. turkiye yoliyacaklar beni falan ,moralim cogu zaman bozuk.. hani ben napabilirim ki diyorum ona.. ailem napabilir..

cozemiyorum bazen.. ya bu cocuk cok fena.. kendi pacasini kurtarmak derdinde.. yada dedigi gibi beni gercekten seviyor..

allah kahretmesin ki ben bunu neden sevdim ki.. okadar baglandim ki.. kopmak istedigimde kopamiyorum..

Bu adam zaten evli seninle nasil evlensin ki??
Evlilik yoluyla gelmis birini amca istiyo diye yollamazlar zaten. Baska planlari var bence. Dikkat et kendine

Bu adam zaten evli seninle nasil evlensin ki??
Evlilik yoluyla gelmis birini amca istiyo diye yollamazlar zaten. Baska planlari var bence. Dikkat et kendine

ne gibi bir plani olabilirki...cozemedim ben kafam cok karisik napicami sasirdim..turkiyeye gidebilirim amcamlar beni cekemiyorlar artik diyip her seferine moralim bozuk..kuzeniyle bosanip.benimle gercek bir evlilik yapmak istiyor..

gitmekle.dogru olabilirmi.. ya giderse...
annemle.tanistirmamaklan pisman olursam..
cok uzuluyorum suan..

annemle tanistirmakla bir kotuluk gelmez sanirim..

zamana birakmak istiyorumda zaman vermiyor...

Amcasindan destek kesilince oturum tehlikede ve ilk firsat sensin tabiki.

Acele ise seytan karisir sen git TR ye ben is bulurum bu arada sen bosanirsin hic engelimiz kalmaz sonra yolumuza devam ederiz dersin.
Supheli olan hic birseye yaklasmicaksin bence.

Canim bu adam saglam ayakkabi olsa bu kadar acele etmez zaten. Ne demek zaman vermiyor pasa? Hic mi suphelenmiyorsun anlamadim. Neyine guveniyormus ki kosa kosa evlenecek, ne isi var, ne birseyi. Hangi yuzle annenle tanisacakmis? Tabii evlensin senle ale acele, sonra alsin oturum iznini, dayasin sirtini sana, oh ne guzel... Sen bir planin icine bilmeden dahil edilmissin bence. Gozunu 4 ac, kimseye kanma. Adam gibi adam herseyin rayina oturmasini bekler. Bu 3 yil da olur, 5 yil da olur. Yangindan mal kacirir gibi ne bu boyle... Oyuna geleceksin, dikkatli ol.

ayy dediginiz gibi.. amcasindanda destegi kesiliyor.. aynen ben acele etmek istemiyorum.. evlilik buyuk adim.. gecmisimden cok cektigim oldu.. saglam bir adim atmam.lazim atamiyorum onunla.. onsuzda dusunemiyorum diyerek rabbime hakksizlik yapiyorum.. cok baglandim..

mutlu olmak ve guzel bir yuva kurmak ti tek amacim.

sadece ailemle.tanisip ne gecebilirki elline? ailem zaten tepki gostercek.. biliyor bunu..
niye usteliyor?

sen benim icin luxe sun ddi..durumun farkinda..

kotude dusunmek istemiyorum ki.. belkide niyeti oyle dgldir.. emin olamiyorum.iste :s

dglmi... turkiyedede bir hayat var.. askerini bile yapmamis daha.. yapsa bile beklerim..
sizce ne.diyebilirim ona.. ailemle tanistirmakla ne diyebilirim..
dediginiz gibi sirtini bana dayanmak istiyor gibi..
amcam ucak billeti alip yollamaya kalksalar sana kacarim demisti.. ciddi miydi bilmem..
bu acaba diyorm benim icin mi kendi icinmi cabaliyor boyle.. gercekten.seviyormu diyorm.bazen kendi kendime..

acaba turkiye gitse bana sahip cikabilcekmi yoks sevgisi azalirmi.. hep soru isaretleri dolaniyor kafamda..

ben bunu sevmekle hata yapmisim

niye hep yanlis kisileri seviyorm ki.. ben kotu birimiyim.. cok safim... herkes diyor..

Annen hakli canim
Bende yurt disindayim.
Öyle kolaymi Türkiye den gelip dil ögrenip , oturum alip , is bulup ,ortama ayak uydurmak ?
Hele hele bu bir erkekse !
Birde amcasinin kiziyla nikah kiymis felan filan ohooo karisik isler bunlar
Ayrica zaten nikahli ondan ayrilip seninle nikah yapana kadar zaten yollarlar onu .
He amcasi niye kizmis seninle görüsmesine bnun icinde baska bir is olmasin

Gayet net bir dille isler rayina girmeden olmaz. Cok acele ediyoruz, annem onyargilidir, en bastan sana tavir almasini istemiyorum filan diye kandir. O zaman rengini de belli eder zaten. Bakalim hak mi verecek yoksa yine ama ben senin icin cabaliyorum gibi arabesk laflar mi edecek... Ayrica formalite de olsa evli zaten bu, 3 gunde bosanip seni almayi dusunuyor galiba :). Bu da nahos bir durum. Demek sana kacarmis amcasi gonderirse he? Seni kendisinin o ulkedeki garantisi gibi goruyor, bu kadar. Bu acelesinin sebebi de TR'ye yollanmadan kendini saglama almak. Kendini cok akilli saniyor, ama oyle kolay degil o isler. Ben senin yerinde olsam zaten coktan bu isten killanip ondan sogumustum. Kendimi de alt tarafi 10 aydir netten gorustugum, dogru duzgun tanimadigim bir adam sonucta, neyine vazgecemicem diye avuturdum. Nitekim oyle de. Boyle alengirli islere girmeye hic gerek yok. Bulursun kendine temiz, akli basinda bir adam, huzurlu olursun. Bunun aklinda 40 tane tilki geciyor baksana... Turkiye'de yurtdisindan kiz kandirsam da kapagi oralara atsam diye dusunen o kadar cok erkek var ki, genellikle bir baltaya sap olamamis, kiza dayarim sirtimi, hayatimi kurtaririm diye dusunen tipler, biri de sana denk gelmis iste. Salla gitsin.

Sakinn kanmaa arkadasim lutfenn, bu erkekler cok iyi bilirler duygu somurusu yapmayi.. Adamin niyeti apacik ortada, sende bunun farkindasin eminim yorumlarindada anlasiliyor zaten ama seviyorum diosun gormek istemiosun, gormemezlikten gelmee . Kendi hayatini kurtarmak icin seni kullanmak istiyor izin verme.. Ha en kotu ihtimal ne olabilirki bi dusunsene, gider geri tr ye iste ozaman anlarsin neyin ne oldugunu senin icin caba gosterirse ozaman dersin tamam seviyor, ama aceleye getirmekde neymiss sakin ha sakin hayatin soz konusu !!

Yurtdisinda yasayan bir bayan olarak sana diyebilirimki, asla ve asla Turkiye'den gelen bir erkekle evlenme.
Cunku cogunun tek niyeti bir turk veya yabanci kizi kafalayip oturum almak, sonra tekmeyi basmak ve yabanci kizlarla gonul eglendirmek.
O zaman ona de ki, tamam evlenelim. Sen Turkiye'ye geri don, is bul calismaya basla, o zaman ailemden istersin, ben gelir Turkiye'de seninle yasarim, de. Bakalim ne diyecek :)
Cevabi tahmin ediyorum, buyuk bir sessizlik. Cunku amaci Turkiye'de yasamak degil, amaci yurtdisi...
Amcasi istemis de gelmismis, kendi istemese gelmezdiki, kimse zorla onu yurtdisina cikaramazdi. Kendisi de istemis gelmis iste.
Bir kiz bulup kafaya alip evlenmek istiyor.
Yemezleeerr. Sakin inanma, yoksa cok aglarsin.
Zaten eskiden aci cektim demissin, acina aci ekleme.
Unut arkadasim.
Dogru duzgun, durust bir insani seversin.

"Sana soylemek isteyecegim, bu tur duygu somurulerine kanma. Senin icin cabaliyorum, sen cabalamiyorsun filan... Yeme bunlari arkadasim. Kendi icin cabalasin once, su yasina gelmis, bir yere gelememis, once kendi hayatini oturtsun, "

bu yorum aklında bulunsun ayrıyetten askerliğini yapmamış ve deli dolu yaşamış bu adam ne için çabalamış?

bir de şu önemli amcası neden bıkmış ondan neden bu kadar çabadan sonra onu geri göndermek istiyor????

sakın ailenle tanıştırma, işi olmadan gitmezlermiş de. erkekse gider çalışır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…