Çok zor günler geçiriyorum..

chelik

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
22 Aralık 2009
287
3
0
İstanbul
Bugünlerde sürekli ağlıyorum. Etrafımdaki bir çok insanın söylediği şeyler beni çok kırıyor. Mesela bir tane komşumuz var ne evine giderim ne görüşürüm kızı en yakın arkadaşım kıza ayıp olmasın bir uğrayayım dedim 6 aydır gitmiyordum gittiğime resmen lanet ettirdi bana. O kadar kırdı ki söyledikleri. Sonra teyzem var bir tane o anneme söylüyor bir sürü şey. Hepsi beni aynı yerden vuruyor. Yok akıllı sanırlarmış beni de boşanmışmışım. Mesela teyzemin dediği laf aynen şu; böyle gidiyorlar tembel tembel oturuyorlar sonra dönüp geliyorlar. Ben iş yapmadığım için boşanmadım ki benim boşanma sebebim özel. Herkes de bunu biliyor çünkü, üç sene oldu ayrılalı. Ben artık hiç kimseyle görüşmek istemiyorum. Etrafım böyle yüzüme gülüp ardımdan bak bak diyen insanlarla dolu sanırım. Kimseye güvenemiyorum. Ama boşandığım için hiçbir zaman pişman olmadım. Evlendiğim için oldum boşandığım için olmadım. O teyzem mesela o komşu mesela evlenirken neler dediklerini biliyorum. Biri de karşıma çıkıp dememişti kızım bu adamla boşanırsın diye. Duvar arasında olacak bir sorunu kim bilirdi ki. Ne ben Ne onlar. O zaman neden bu laflar şimdi. Hiç mi Allah tan korkuları yok.. Ben namussuzluk mu yaptım. Kaldı ki ailem bana destek veriyor Babam gelip aldı beni o evden.. Neden hayalleri yıkılan yeniden kendini tamir etmeye uğraşan iç dünyasında zaten bir çok sıkıntı çeken bir insana bu kadar eziyet desdursuz itham neden? Hiç mi düşünmüyorlar üzülür mü kızırılır mı diye. Neden sürekli kınanıyorum ben. Allah ın hak saydığı kınamadığı bir şeyi neden ayıpmış gibi sürekli yüzüne vuruyorlar insanın.. neye hizmet ediyorlar anlayamıyorum.. O komşumuz mesela konuşmaktan kaçarım sürekli muhatap olmamaya çalışırım ortamında durmam ama, arada derede laf sokuyor hep annenleri ne kadar üzdün, kolaysa sen affet onları, madem biliyorsun bu kadar sen neden yaptın o hatayı. Ya hata değil o ben sevdim evlendim anlaşamadım bunu anlamak bu kadar mı zor. Ne çektiğimi biliyor musunuz siz, kaç defa kapımı açtınız derdimi sardınız da konuşuyorsunuz. Ben bizim toplumdan baskıların iki yüzlülüğünden bıktım artık. Mert kimse yok.. Ben gayet hayatını mutlu yaşayan kendi halinde bir insanım. 3 sene olmuş kimseyle adımı çıkartmadım ailemin lafından sözünden çıkmadım eee ölelim biz o zaman.. kızları diri diri gömdükleri zaman gibi gömün bizi de… 3 senedir bu iki insan değil her yerde çıkıyor karşıma kadınlı erkekli ya asılıyorlar ya vebalıymışım gibi pislik mişim gibi bakıyorlar. Ya bu başarısızlık değil olmayınca olmuyor.. zaten yıkıcı üzücü bir olay vurun kahpeye yapmanın manası ne. Ne kadar üstüme de gelseler yediğim lokmamı boğazıma da dizseler pişman değilim boşandığım için ve inadımı da kırmayacağım. Ben kötü bir şey yapmadım utanmıyorum bundan.. Herkes niye kendi işine bakmıyor anlamıyorum.. Çok bunaldım artık boğazımı geçti sabır sabır diye diye doldum iki gündür ağlıyorum neden diye, neden??:14:

Önemli olan senin nerde nasıl ve kimlerle mutlu olduğundur arkadaşım.

Boşanma kararın senin için en doğru bir kararmış ki boşanmışsın.

Toplum baskısı her konuda olduğu gibi bu konudada maalesefsi var.

Ailen arkanda ve sen bu şekilde mutlusun gerı kalanlara laf düşmez.

Sen hayatını insanlara göre yönlendiremezsin.

Bir çok kişinin cesaret edemediği kararı almışsın eşinden ayrılmışsın.

Şu saatten sonra kimin ne dediğinin bir önemi olmamalı.

Hiç bir kadın kolay kolay yuva yıkmaz,sende istemezdin elbette böyle olmasını.

Maalesef ki etrafımızda bizlerin mutsuzluğundan pay çıkarıp mutlu olan insanlar var.

Bunları yok edemeyiz ama umursamayarak tepkimizi belli edebiliriz.

Üzülme,sana lazım olan sadece ailen ve sevdıklerın.

Arkadaşım lütfen ağlama boşuna bu cahil insanlar için harap etme kendini.Kimse boşanmak için evlenmez,mutlu olmak için evlenir,bunuda herkes bilir.Senin ailen arkandaysa gerisini boşver ve benim nacizane fikrim biraz çevreni değiştir.Eğer imkanın varsa evde durma bu belediyenin kursları falan var en azından onlara katıl,başka çevrelerden insanlarla tanışırsın,hayata bakışın değişir.Sen,böyle insanlarla karşılaşmışsın,sana merhem olmayan sürekli yaranı deşen insanlarla ama inan herkes böyle değil.Ve etrafında bulunan,sana destek olan insanlar yaşama gücünü artırır.

Arkadaşım lütfen ağlama boşuna bu cahil insanlar için harap etme kendini.Kimse boşanmak için evlenmez,mutlu olmak için evlenir,bunuda herkes bilir.Senin ailen arkandaysa gerisini boşver ve benim nacizane fikrim biraz çevreni değiştir.Eğer imkanın varsa evde durma bu belediyenin kursları falan var en azından onlara katıl,başka çevrelerden insanlarla tanışırsın,hayata bakışın değişir.Sen,böyle insanlarla karşılaşmışsın,sana merhem olmayan sürekli yaranı deşen insanlarla ama inan herkes böyle değil.Ve etrafında bulunan,sana destek olan insanlar yaşama gücünü artırır.

ben asosyal biri değilim inan ki bir dergide yazılar yazıyorum ilçemin kent konseyindeyim arkadaş çevrem oldukça geniş ama sürekli her girdiğim ortamda ya örnek gösteriliyorum bak o neler çekti dikkat edin başınıza gelmesin gibi üstü kapalı konuşmalar arkadaş ortamlarında güya derdimi dinliyor gibi laf çekmeler sonra bir de bunu duyan erkekler sürekli kompliman yapması falan rahat bıraksınlar beni ya ben anormal bir varlık değilim neden sürekli bir psikolojik yıpratma anlamıyorum. çok kırgınım kimseyle görüşmek istemiyorum artık zaten kabuğuma çekilme kararı aldım olmuyor yani duyup duyup üzülmektense duymamak evladır..

canım benim dışarıya kapa kulaklarını. bırak allah görüyor zaten onları. onlar için kendini neden üzüyorsun. mutlu ol :16:

canım sende onlar konusurken cevabını ver hemen.
"ben sıkıntıdayken yanımda yoktunuz şimdi sizin beni yargılamaya hakkınız yok. o hakkı size vermiyorum.
haaaa illaki konuşacaksanız kapımı açmayın benim duymayacağım yerde istediğiniz kadar konuşun" de gitsin.
ne canını sıkıyorsun boş yere.

bir uzmandan psikolojik destek almanda fayda olabilir canım.. depresyon belirtileri gibi sanki bu kadar kafaya takman başkalarını..

canım bizim toplumumuz gelişemiyor malesef her nekadar günümüzde boşanmak çok normal bile olsa bazı kesimler bunu dillendirir dul kadın denir sakınnn sen bunalra kulak asma ,sen kendi hayatından sorumlusun neden başkaları için yaşayalım ki ve hayatında eksileri çıkart kimler seni mutsuz ediyor uzak dur ve hayatına pozitiflere yer olsun neyden mutlusun bak sonuçta durumundan mutlusun ailen arkanda ,kimse yuvasını yıkmak istemez ki boşanmak yuva kurmaktan daha zordur demekki sen kararını vermişsin senin için hayırlısı buymuş ama dediğim gibi millete bakarsan kendini üzersin tamam evlilik kumar gibidir bunda doğru seçim yapmamış olabilirsin ozaman kendini kariyerine işine vermelisin en azından seni örnek gösteren insanalra evet aşkta şansım yok ama bak para da var gibilerinden takılırsın sende kendin için yaşa lütfen......

bir uzmandan psikolojik destek almanda fayda olabilir canım.. depresyon belirtileri gibi sanki bu kadar kafaya takman başkalarını..

3 senelik bir zamanda çeşitli yerlerde abuk sabuk ithamlara maruz kalmak artık canımı yakıyor psikologa da gittim bir sorunum olmadığını sadece hassas bir dönemden geçtiğimi esasında mutlu bir insan olduğumu söyledi. ben cahil insanların beni maskaraca sanki birşey biliyorlarmış gibi bu dünya onlarınmış gibi kendilerinin birinci sınıfmış gibi böyle birsebeple birilerini ayrıştırmalarını anlamıyorum. anlamak da istemiyorum. insan olmayan insanlar bu kadar güçlü olmamalı toplum onların arkalarında bu kadar durmamalı. bir kimse haksız yere birinin hakkında konuşurken o meclisteki diğer kimseler o kişiyi kınamak yerine çanak tutmamalı. çirkin gerçekten çok çirkin. bu çirinlikleri gören gözlerime de bir ilaç veya tedavi bulunuyor mu bilmem...

Back
X