Çok zormuş evlilik:((((

pecelim

Guru
Kayıtlı Üye
15 Kasım 2011
116
0
296
Konya
Kızlar bir kaç gündür canım çok sıkkın.Anlatsam bi parça da olsa rahatlıycam sanırım.Eşim önceden ailesini çok sallamazdı.Evlendikten sonra ballandı ama.Evlendiğimizin ertesi günü sabah kayınvalidem aramış onlara gittik.Sonraki gün yine onlardaydık ve sonraki gün yine.Ki ben çalışıyorum,sadece 1 hafta iznim vardı.Sağolsunlar içine ettiler.Daha sonraki günlerde sürekli onlara gitmeye başladık.Eşimle kaç kere kavga ettik.Annesigil arayınca kendinden geçiyo.Artık çok soğudum ailesinden.Çok bunaldım yaa.Napcam ben bilmiyorum.Böyle evlilik olur mu,ben kenimden korkarken kocam anne delisi oldu çıktı.

Evlendiğiniz günün ertesi günü gittik diyorsun.
Başına silah daayıp zorla mı götürdü ?
Gitmeyeydin..
Aklın başında çok şükür istemiyorum gitmeyelim diyeydin.
Kendi gitseydi çok meraklıysa.
Uyuz oluyorum yemşn ederim öyle ana kuzularına.
Evlenmeyin kardeşim o zaman oturun ananızın eteğinin dibinde !

öncelikle balayı planı yapamadınız mı önceden??
kaç günlük evlisniz?

başlı başına bir sıkıntı. planlı gidilmesine kim karşı olur ki. evlilik amacı nedir yani! herkez birbirine uyum sağlamak zorunda ya..
sen hergün ailene gitmek istesen nasıl bir tepki alırsın negatif tabii..

kavga etmeden konuş.

şahsen eşim bana öyle yapsa bende ertesi günler hep annemlre gidelim derdim.

hatta bir sefer kayınvalidem "hergün bizde yemek iyiyn evinize gidin hemen" falan dedi.
ertesi gün anneme söyledim bizi çağır sürekli dedim. annem anlayışlıdır ısrar etmez, arada söyler.
neyse annemde ısrar etmeye başladı.aramaya başladı devamlı :) eşim tutupta bana laf ederse her gün gidelim diye. o zaman bizimkilerde aynı şekilde gidelim derim. evinde vakit geçiremeyince görür gününü o zaman!!!!!!

valla ben onu bunu bilmem biraz saman altından yürtmek gerek. kavgayla falan olmaz bu işler.

ya belki ilk günden bişey demek istememştir. benim k.v de de ertesi öğlen aradı hadi kahvaltıya diye. bişey demedim gittim. ilk günden huysuzluk çıkarmak istemedim.
düşün yaa bırak biz keyifle başbaşa kahvaltmızı yapalım. biz kahvaltı hazırlayamıyormuyuz. mıy mıy davranıcaz. belki yatak keyfi falan yapıcaz.

ama sonraları için gardımı aldım tabii..

normalde alttan alıp konuş derdim ama ilk günden beri böyleyse ve laf anlamıyorsa cazgırlık yap ağırlığını koy ve eşinde evinde biraz huzuru oılsun istiyorsa kendini çekmek zorunda kalır ve orta yol bulur , yine anlamıyorsa gitme gitsin kendi

Allah sabır versin canım ama her erkek demeyim ama % 90 erkek anacıdır. bunu ilşkisnde hiç belli etmezler genelde elde edene kadar:) ama balayı planı ypsaydn önceden enazndan böle olmazdı belki gerçi maddiytınızı blmiorm blki blayna gitme drmunuz yoktu ama eşinin böle düşüncesiz davranması çok kırıcı peki kaynwlden felan nasllr sana karsı ?

Sen sonradan tedbirini almışsın bak.
Konu sahibi de bir yerde dur demeli.
Yoksa bunun önüne geçilemezki...:26:

sıkma canını evliliğin ilk zamanları gidip gelinir,evet insanın daha farklı hayalleri fikirleri oluyor evliiğin ilk günleri sonuçta paylaşacak çok şey var ama madem usulleri öyleymiş bi kaç gün git derim ben sana....

Gitmesen,eşine ' ben gelmiyorum ne anlayışsın insanlarmış ailen'v.s desen iyi mi olacak .hayır.sorun çıkacak,ailesi ile sorun yaşayacaksın,eşinin gözünde kendini soğutacaksın,artık evde kalsanız bile kavgalı,kırgın olacaksınız hem ilk zaman aile ile sıkntı yaşandı mı sonra kesinlikle unutulmuyor,düzelmiyor. Bazı ailelerde adet böyledir,ilk günler gidilip gelinir... Kendini üzme durumun tadını çıkarmaya çalış. Hem bide şöyle düşün ,
oraya gittiğinizde ailesi ile muhabbetinizi gören eşinin sana bağlılığı ve sevgisi kt kat artacak,

seninle yanlız kalamadığı için seni özleyecek,

evinize gittiğinizde huzurunuz yerinde olacak...

İkinci gün kayınvalidenize mi gittiniz
Onlar ayıp etmiş çağırmakla, teklif edilmesi bile tuhaf
Eşinin de tamam demesi daha tuhaf tabi ama sen nasıl gittin ki ?

Öyle saçma şey mi olur ben şu an anneme bile gidemem , bi dur bismillah deseydin ne bileyim
İnsan hem utanır hemde daha dün düğünde görüştünüz ne gerek var yani

Bence ilk gün bile hayır diyememişsin onlarda zaten oldukça düşüncesiz insanlar oldukları için tepene çıkıyorlar, bu cesareti de eşinden buluyorlar tabi...

En azından bundan sonra, belli kuralların olsun atıyorum Cuma bizimkilere cumartesi sizinkilere gidelim Pazar dinlenelim hem ev temizliği var ben çalışıyorum de
Türkan Şoray kanunların olsun

Konu sahibi neredeyse 7aylık evli hanımefendi...
7Aydır sizşn deyiminizle özlememiş bndan sonra mı özleyecek peh!
7aydır sesini çıkarmamış suspus olmuş.
Bundan sonra çıkarsa da dinlenir mi bilmem.

sovr86 ve tamtatamı dinle canım, onlar bu konuda sıkıntılar yaşadılar naçizane yorumlarımızı yaptık şimdi tecrübeli evli genç bayanlar oldular :)
ipleri eline al, yoksa bu devran böyle gider

Sen sonradan tedbirini almışsın bak.
Konu sahibi de bir yerde dur demeli.
Yoksa bunun önüne geçilemezki...:26:

aynen öyle.

benm kendi annem hergün gelin dese gitmem zaten. ay o ne öyle yaa.. çok ilginç bu erkekler. hiç bir kadın evlendikten öyle davranmaz.

bundan şunu anlıyoryum ki demekki erkeklerin geneli; bayanlar kadar evliliği sahiplenip, benimsemiyor, önemsemiyor, duruma ayak uyduramıyorlar.

hiçte böyle olmuyor
erkek ohh ne güzel karım her dediğime evet diyor modunda dolaşıyor

karısı bi kere hayır dedi mi hop orada dur sana ne oluyor bugüne kadar güzeldi şimdi ne oldu
hem sana mı soracağım diyor

kadında evine gelince mutluluktan değilde kocasının her dediğine he demekten sürekli kv yi görmekten
stresten yerinde duramıyor

al sana mutsuz evlilik

o yüzdendir ki aldatma boşluğa düşme sapıtma onlarda daha yaygın

Benim kayınvalidem iyidir, annemde sessizdir
Ama herkesin imtihanı başka demek bize de eşimin anneannesi hergün bize gelin diyordu nerdeyse
Eşim ilk torun ve kendisi büyütmüş diye çok düşkün

Birgün bize toplu geldiler benim ailem ve eşimin ailesi, eşim dışarı çıkar çıkmaz ( ben o zaman farketmemiştim sonradan herşeyi o yokken bana söylediğini fark ettim )
Ne dese beğenirsiniz ' her gün bize yemeğe gelin , yemek yapmazsınız hem '
Bende annemler de vardı orda, direk dedim kusura bakmayın da herkesin düzeni kendine ben hergün yemeğe kendi anneme bile gitmem.. Kala kaldılar öylece.. ( 2 haftalık evliydik, düğün videomuzu ne izlemeye gelmişlerdi )

Yoksa ohooo şimdi yanmıştık
Hem işyeri onlara çok uzak, oraya gidene kadar yemek bile yaparım
Hem kayınvalidem de çalışıyor, onlarında dinlenmeye rahat etmeye ihtiyacı var
Hemde yemeğimi oyumu buyumu başkaları yapacaksa ben hep başkalarının evinde duracaksam ne anladım ben evlilikten

Bana göre evlendim demek, ben kendi başımın çaresine bakarım deyip ya Allah deyip anne babalarımız gibi tüm sorumlulukların altından sadece eşinle beraber kalkmaktır..

Çayı çorbayı da içmeye gideriz de, ziyarete gidince sadece...

sizlerin evliliğin başında yaşayıp atlattığı şeyi ben 4 sene sonra şark bitince dönüşte yaşıcam galiba, şimdi herkes Ankarada biz Batmandayken gayet güzel, dönüşte bizimkilerdemi sapıtır yoksa bunlar 4 senede zaten evliliklerini oturtmuşlardır müdehaleci olmayalım mı derler acaba, bilemedim, ürküyorum

sovr86 ve tamtatamı dinle canım, onlar bu konuda sıkıntılar yaşadılar naçizane yorumlarımızı yaptık şimdi tecrübeli evli genç bayanlar oldular :)
ipleri eline al, yoksa bu devran böyle gider

:) yok canm nerdeeeee daha olamadım keşkkkee , ben ilk tatlı tatlı konuşmayı seçtim olmadı sonra evindeki huzurunu elinden aldım beni seviyorsa yanımda olucaktı sonuçta ben sil aileni demedim herşey ayarında olsun biz onlara gittiğimizde keyifle özleyerek gidelim onlar bana geldiğinde mutlulukla karşılıyım güzelce ağırlıyayım, çok muhabbet tez ayrılık getirir dedikçe dedim, sonunda kafasına dank etti eşimin şimdi herkes halinden memnun, umarım konu sahibi sende sabırla anlatmayı başarırsın eşine seni bilemem ama ben içim nasılsa yüzüme yansır kimse kırılmasın diye mutluluk rolü oynayamam yüzüm düşer eşim bu huyumu da bildiğinden üzerime gelmedi ,

eğer ki bizlerin yaşadığına benzer durumlar yaşarsan eğerki çok abes şeyler olmadığı takdirde bizler gibi tepkiler vermiyceni sanıyorum neden mi ? çünkü evliliğinizin cicim aylarını kafanıza göre yanlızca yaşayıp tadını çıkarmış olucaksınız, bize şu an batan şeyler size belki o zaman batmıycakk tabi dediğim gibi karşı aile ortalık karıştırıcı art niyetli değilse eğer

bir ihtimal daha var 4 yıldır yanlızlığa alışıp ufak bir müdahale de bile siniriniz tavan yapabilir ama durum her ne olursa olsun orta yol illaki bulunuyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…