• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğuma Hazırlık çok zormuş oğluşlara isim bulmakk..

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

athena

Goddess of Wisdom
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
11 Ağustos 2013
6.523
24.146
548
Bebeğimin erkek olduğunu öğrendiğimden bu yana kapkara bi kuyuda gibiyim.
İsim konusunda öyle tepkisiz ve fikirsizim kiii
Taha ismini bulmuştuk ilk aylarda, bebek erkek olursa diye.
Eşim Taha ismine pek bi alışmış..
Bana nedense boş gibi geliyor sanki yanına bi isim koymak gerekirmiş gibi..
Ayrıca başka isimler de düşünmek istiyorum ama kafa bomboş sanki..
Erkek ismi olunca kalakaldım
halbuki kız ismi onlarca serebilirim önüme..
Yardım edin arkadaşlar en azından bi fikir verin..
Herkesin koyduğu ultra popüler isimleri istemiyorum..
Kulağa hoş gelen anlamı güzel olsun yeter..
Şimdiden teşekkürler..

selam canm bende oğlan anası olucam nasıpse ben de taha istiyordum eşim beğenmedi baha olsun ozaman dedi bi tane daha oğlumuz olunca adı taha olur dedi istemedim bakalım 2. erkek mı olcak dedim ve en son çınar ve ege de karar kıldık ikisini de mi yok sa tek birini mi koysak şaşırdım sende bu isimleri düşüne bilirsin sağ sağlim kucağımıza alalım inş

taha ismi çok güzel...ben yiğenime mustafa taha ismini koydum , çok pişmanım ama oğluşum olacağını bilseydim hayatta bu ismi yiğenime vermezdim...

mustafa taha bence çok güzel...:34:

bende oğluşuma isim bulamadım daha:(((

Cevaplarını için teşekkürler kızlar..
Eşim Tarkan Taha olsun diyor :9:
Sizce nasıl olur bu isim?
Uyumlu mu? Yani hem güncel hem dini isim olmuş oluyor..
İsteğimiz de buydu zaten ama..
Tarkan isminde kararsızım

Benim ablamın da oğlu olacak nasipse
Ayaz,efe,tuğra bunların arassında karar veremiyor ama büyük ihtimalle efe koyacak

Cevaplarını için teşekkürler kızlar..
Eşim Tarkan Taha olsun diyor :9:
Sizce nasıl olur bu isim?
Uyumlu mu? Yani hem güncel hem dini isim olmuş oluyor..
İsteğimiz de buydu zaten ama..
Tarkan isminde kararsızım

Tarkan Taha bana uyumlu geldi ama Tarkan pek kullanılmadığından bi şüphem vardı anlamanına baktım şimdi saygın kişi yazıyor anlamlarından birine eğer öyleyse bence gayet hoş olur ki Taha'nın anlamı ile de bir bütün durur

Benimde oglum olcak Allah izin verirse ege kıvanç istiyoruz ama kararsızm ikinci isim konusunda sizce nasil uyumu ? :)

Gayet hoş bir iki olmuş

Tarkan Taha bana uyumlu geldi ama Tarkan pek kullanılmadığından bi şüphem vardı anlamanına baktım şimdi saygın kişi yazıyor anlamlarından birine eğer öyleyse bence gayet hoş olur ki Taha'nın anlamı ile de bir bütün durur

Gayet hoş bir iki olmuş

Canim tesekkurler. Evet anlami saygideger saygin kisi demek. Fakat ülkemizde pek rağbet gören bi isim degil. Toplasan bi avuc kisi Tarkan ismini kullaniyor. Toplumun yadirgamasi veya onaylamamasi beni hic ilgilendirmiyor ama tek sorun var ki bu isme pek isinamadim.. Belki de zaman gerek.. Belkide seceneklerimi sinirlandirmamaliyim.. Daha önümde upuzun zaman var dimi?:44:

taha ismi çok güzel...ben yiğenime mustafa taha ismini koydum , çok pişmanım ama oğluşum olacağını bilseydim hayatta bu ismi yiğenime vermezdim...

mustafa taha bence çok güzel...:34:

bende oğluşuma isim bulamadım daha:(((

Taha ismi bence de çok güzel.ben de koymak istedim ama çok yakınımda var.Ama Tarkan isminin anlamı güzel değil diye hatırlıyorum.bi bakın isterseniz

Canim tesekkurler. Evet anlami saygideger saygin kisi demek. Fakat ülkemizde pek rağbet gören bi isim degil. Toplasan bi avuc kisi Tarkan ismini kullaniyor. Toplumun yadirgamasi veya onaylamamasi beni hic ilgilendirmiyor ama tek sorun var ki bu isme pek isinamadim.. Belki de zaman gerek.. Belkide seceneklerimi sinirlandirmamaliyim.. Daha önümde upuzun zaman var dimi?:44:

Yolun oldukça uzun o yüzden alternatiflere açık ol ki zaten zaman içinde çok değişiyor tercihler :1:

Taha iami cok guzel bence vazgecme. Yanina baska bir isim dusunulebilir.
Tarkan ismine gelince ben pek sevmem bu ismi. Icine en cok sinen ismi koyarsin.
Daha zamanin var ;)

ben kendi adıma konuşacak olursam çocuğumu Tarkan gel oğlum yemek hazır falan diye çağırırken ne bilim bi soğukluk varmış gibi hissederdim herhalde. bence ilerde çocuğunuz da sevmez bu ismi

Taha güzel ama ikinci isim bulunmuyor yanına:s düşünürseniz Ahmet Taha güzel olur

isim önerileri de Emir Tarık, Yiğit, Eren , Ömer , Kaan , Ege , Tuğra , Aras

ben kendi adıma konuşacak olursam çocuğumu Tarkan gel oğlum yemek hazır falan diye çağırırken ne bilim bi soğukluk varmış gibi hissederdim herhalde. bence ilerde çocuğunuz da sevmez bu ismi

Taha güzel ama ikinci isim bulunmuyor yanına:s düşünürseniz Ahmet Taha güzel olur

isim önerileri de Emir Tarık, Yiğit, Eren , Ömer , Kaan , Ege , Tuğra , Aras

Tesekkur ederim öneriler icin..
Ömer ve yigit listemde zaten onlar da favorim..
Taha ismi zor bi isim evet ger ismi kabul etmiyor yanina..
Tek de olmuyor..
Umut taha geldi aklima bi ara...
Sonra onu da askiya aldim..
Bi mucize olsun icime guzel bi isim gelsin icime sinsin istiyorum:1:
Daha vakit var ama insan adiyla hitap etmek istiyor..
Tarkan ismi bakinca karizmatik aslinda ama insanda bi sogukluk hissi uyandiriyor..
Bakalim zaman.. Ne gosterecek..

Ben karar verdim oğlumun adını Aras koyacağım. Ama babası illa kayınpederin adını koyacakmış zaten bu yüzden de tartışmıştık. Sonuç itibariyle Fırat Aras olacak ismi.

hayırlısı ile kucağınıza almak nasip olsun..

iki ismin çocukta anlam kargaşasına yol açtığını düşünüyorum iki adıyla da kendisine seslenilmedikçe..

taha yerine talha daha hoş olabilir.:emir_bebek:

Tarkan ismi bencede çok soğuk bir isim canım.
Birde Taha "ta" ile başladığı için Tarkan Taha fonetik olarak çok uyumsuz bence... T çok sert bir ifade verdiği için hoş gelmiyor kulağa..

Ömer Taha,
Eymen Taha,
Muhammed Taha,
Kerem Taha,
Selim Taha

Sonu sessiz harfle biten isimler daha çok yakışıyor sanki Tahaya...

Back
X