Genelde derdim var köşesini okuyorum. Bazen ne dertler var diyorsun, bazen de bu dert mi .... Bu konu gerçekten insanlar nelere katlanıyor dedirten, insanı üzen bir konu. İşin içinde bebek, anne ve dayak var.
Genelde buralara takılanlar bilir, konu aldatma olunca bütün KK ayağa kalkar, kadına ne yapıyorsa yine kadın yapıyor denir. Aslında her konuda kadının kadına yaptığını başka kimse yapmaz.
Bu konuda benzer şey dikkatinizi çekti mi ?
Muhtemel çok genç bir anne 2 çocuğu var ve hasta oluyor, dayanmış dayanacağı kadar ama zorlanıyor çocuklarını kocasına yani babalarına emanet edip 2-3 saat dinlenmek istiyor. Eşi bunu bile çok görüyor. Onun dinlenmesine uyumasına izin vermiyor. Herkesin içi sızlıyor mu ? Tabi ki hayır. Niye mi hayır lütfen cevaplara bakın neredeyse adam haklı kadın haksız, uyarsaydın kardeşim deniliyor.
Erkekler düzdür, erkeklerlere söyleyeceksin sonra yapacak, söylemediğim şeyi beklemeyeceksin. Ya arkadaşlar burada söylenecek bir konumu var. Burada erkeklik kadınlık değil insanlık devrede olmalı. Kadın " kocam evi dağıtıyor, çorabını ortaya atıyor, bana yardım etmiyor, cüzdanıma para koymuyor" demiyor ki. Neyi söyleyecek allah aşkına... Evli olduklarına göre muhtemel adamın karısını sevmesi gerekli, yani sevdiğin biri hastayken sen yat ben hallederim demesi için adam uyarılmalı mı ? Ki zaten arkadaş hastayım uyuyayım çocuklara sen bak demiş. Daha ne demesi gerekiyor. Bu adam eşten öte baba.
Sonra başka arkadaş çıkıyor vicdanın nasıl elverdi uyudun, aç mı bıraktın bebeğini diyor. Bir anne, herhalde sizden daha iyi düşünür bebeğini ve zaten konu sahibi bebeği doyurdum sadece uyutulması gerekiyordu demiş mi , demiş.
Gerçekten insanlar mı acımasızlaştı yoksa bencillik mi her değerin üzerine çıktı anlamıyorum. Bu konuda benim diyen evli, bekar, çoluklu, çocuksuz her kadının içinin sızlaması gerekir.
Az daha duyarlı olmak, az daha hemcinsine inanmak, klavye ekran arkasından bile olsa destek olmak bu kadar mı zor ?
Genelde yazmam ama bu konu çok içimi burktu. Yoksa bu tip örneklemeler hemen her topicte mevcut.