cokkkkkk bunaliyorummmm

biz ev sahibiyle anlaştık, sözleşme/senet yaptık aylık bankadan yatıryoruz. Allah razı olsun. faize bulaşmak istemediğimizi söyledik. o da sizin gibi gençlere tabii ki yardım ederim dedi.
İnşallah bizim karşımıza da size ev satan biri gibi mal sahibi çıkar.70 bine yakın para biriktirdik.Çocuğum kreşe gidiyor ve kirada oturuyorum.Allah nasip ederse bizde hiç helale haram karıştırmadan ev sahibi olmak istiyoruz.Dua edin lütfen.
Benim ve eşimin ne kredi kartı var ne bişeyi.Banka bizi tanımaz tanımasın da.

İnşallah bizim karşımıza da size ev satan biri gibi mal sahibi çıkar.70 bine yakın para biriktirdik.Çocuğum kreşe gidiyor ve kirada oturuyorum.Allah nasip ederse bizde hiç helale haram karıştırmadan ev sahibi olmak istiyoruz.Dua edin lütfen.
Amin inşallah. Allah helalinden sahip olmayı nasip etsin size. bu da bize sürpriz oldu. biz ev işinden vazgeçmiştik bile bu faiz nedeniyle. Sen doğruda diren. Allah inşallah bir kapı açar. biz de 80bin vermiştik.

dini olaylara girmeyeceğim, 5 avkitte yazar kuranda. faizle ilgili aytelere bakarsanz görürsünüz ki hiç bir şekilde AMA konmamıştır. ama domuzda vardır mesela. fetvayı veren de Peygamber değil. bana hadis bulun o zaman evin yoksa faiz olabilir diye. peygamber veye bir fetva kurandan aykırı konuşamaz. ev sahibi olabilirken de her zman evini kaybetme riski var yok mu. yoksa malına mı güveniyorsun Allah'a mı? öyle bakarsanız her şeye ehliyet çıkar.
hadis bulmaya gerek yok direk ayet var arkadaşım

sana katılıyorum

sağolun varoulun benim dediğimle neresi çelişti bunu anlamadım. ben de bunu dedim ya?
pardon yazdığını yanlış okumuşum öle bi ayet yok dedin sandım sonra mesajımı düzelttim
bir sürü ayet var ...maalesefki ben de kendimi koruyamadım bu faizden allah beni affetsin

yanlış anlamayın da bankalarla işim olmaz demişsiniz,parayı nerede biriktirdiniz.evde mi tutuyorsunuz o kadar parayı.bu çok riskli değil mi?

Kizlar aranizda taksitli fayizaiz ev alan varmi simdiki zamanda cok zor oyle ev almak kirada oturmuyorum kaynanamla altinda oturuyorum ev eski yapi kendi imkanlarimizla biraz da olsun guzelesdirdik ama baska bir yere tasinmak istiyorum fayiz haram oldugu icin kredi cekmiyoruz taksitli odeyebilcemiz bir ev bulursak aliriz ins ne yapcami bilmiyorum icimdwn buraya yazmak geldi yaziyorum cok sıkıldim artik .....
bizim vade farkı dedigimiz şey de faiz. Yani bir tv peşin 1000 taksitle1200 oluyor. Eee simdi düşünelim kim peşin paraya evini doseyebilir bu zamanda. Evler haram dolu bu durumda.
Altın ve döviz de bildiğimiz kumar. Hepimiz altın alınca 4 gözle yukselsin diye bekliyoruz. Zamanla azar azar yukselen bişey olsa tamam da birden tavan yada taban yapabilme riski var. Sonuçta paranı riske atmak oluyor. Bende kendimce faizden hazzetmiyorum ama. Gelişen dünya buna bizi itiyor. Hiç hayatında taksitle bişey almayan varmı. Faiz haram haram diyen çok tanıdığım var vadeli telefon tv alan. Vade=faiz ona göre ;)

Yani icinize sinmiyor ise birde emin evim i araştırın.

eminevimi araştırın derim. çok mantıklı. taksitle gibi.
biz standını görüp konuştuk haftasonu.
%6 hizmet bedeli alıyorlar. misal 100 bine 6 bin bedeli var. hali hazırda oturduğunuz evde varken çekiliş usulü alabilirsiniz. banka faizlerini düşününce bu bedel hem çok uygun hem de faiz değil. adamlar iş yapıyor bunun da bir bedeli olmalı yani.
Evet ya bende emin evimi bir araştırmak istiyorum ama çekiliş olduğu için oda kumar oluyor :) şans kime önce gülecek.

Ama tabi eninde sonunda bir şekilde size sıra geliyor. Yanlız ben bazen çok uzun süre sıra gelmediğini duydum. Bide guvenilir midir. Yani neden insanlar faiz derdinden kurtulmak varken akın akın eminevime gitmiyor diye de düşünüyorum.

Bu arada emin evimin kesinti olarak aldığı ücreti faiz olarak düşünmüyorum nihayetinde onlarda birsürü eleman çalıştırıyor harcama yapıyor. Bankada faiz dışında ödediğimiz masraf var mesela onun gibi

Oncelikle fayiz degil faiz yazilir. Ikinci olarak ben anlamiyorum bazi insanlari gercekten. Faiz nerede haram? Paradan para kazanirsan haram. Ee sen ev alirken dahada oduyorsun o halde kredi cekmek neden haram olsun? Bu devirde kim neyin sahibi olabilir kredi cekmeden?

Faizin her türlüsü haramdır. Almakta vermekte. Dinde o çağa bu çağa göre bir olay yok. İndiğinde nasılsa öyledir. Milletin keyfine göre update olcak hali yok.
Siz kredi çekip kullanabilirsiniz ama kafanızdan fetva veremezsiniz, Allah korusun şayet müslümansanız dinden çıkarır bu sizi. Söylediklerinize dikkat edin derim.

Son düzenleme:
Bizde biriktirerek aldık faize girmemek namına.kredi kartıda kullanmayız faizi almakta vermekte haram.aması sencesi bencesi yoktur.

çok istemiştim Rabbim nasip etti .can-ı gönülden dilerim her kim isterse versin onada ev.

Yalnız şu var eminevim'e yoğun talebin olmaması çok fazla bekleyebiliyosunuz.bir taraftan havuza para veriyorsunuz.kira+ev taksidi+uzayan süreç caydırıyor.ha ilk sırada da çıkabilirsiniz o da var.ben bu sebeple vazgeçtim.

O zaman para biriktirip ev alacaksınız (artık Nasıl olursa?)
Bir de faiz haram ok ama o Zaman dedikodu da yapmayacaksın, insanları da kırmayacaksın binlerce örnek var bu şekilde.
Konu sahibi son paragraf direkt size yazılmadı, tek bir noktaya odaklanmayalım kısaca..

Evet ya bende emin evimi bir araştırmak istiyorum ama çekiliş olduğu için oda kumar oluyor :) şans kime önce gülecek.

Ama tabi eninde sonunda bir şekilde size sıra geliyor. Yanlız ben bazen çok uzun süre sıra gelmediğini duydum. Bide guvenilir midir. Yani neden insanlar faiz derdinden kurtulmak varken akın akın eminevime gitmiyor diye de düşünüyorum.

Bu arada emin evimin kesinti olarak aldığı ücreti faiz olarak düşünmüyorum nihayetinde onlarda birsürü eleman çalıştırıyor harcama yapıyor. Bankada faiz dışında ödediğimiz masraf var mesela onun gibi

tabi tabi o hizmet bedeli çok normal.. birsürü insna çalışıyor, reklam kampanyaları düzenliyor, broşürleri var, bazen riskleri var.. 6 bin çok uygun. banka olsa 100 bine 50 falan alır sanıyorum.

çekiliş bence kumara girmiyor. bir nevi sıra gibi düşünmek lazım. çünkü herkese sıra gelecek. tek bir kişiye herkesin parası gitse dediğiniz doğrudur. ama bunda o da sorun değil bence. hatta araba da çekiliş yokmuş. mesela 100 binlik araba alıcam para veriyorsun düzenli olarak yarıya geldiğinde 50 bin olduğunda arabanı al diyor. parayı neye güvenerek vericem dedik. banka teminatı var dedi. onun için de 500 lira falan masraf oluyormuş yine faiz değil. banka teminatı da demek paran ben de demek oluyor sanırım.

tabi tabi o hizmet bedeli çok normal.. birsürü insna çalışıyor, reklam kampanyaları düzenliyor, broşürleri var, bazen riskleri var.. 6 bin çok uygun. banka olsa 100 bine 50 falan alır sanıyorum.

çekiliş bence kumara girmiyor. bir nevi sıra gibi düşünmek lazım. çünkü herkese sıra gelecek. tek bir kişiye herkesin parası gitse dediğiniz doğrudur. ama bunda o da sorun değil bence. hatta araba da çekiliş yokmuş. mesela 100 binlik araba alıcam para veriyorsun düzenli olarak yarıya geldiğinde 50 bin olduğunda arabanı al diyor. parayı neye güvenerek vericem dedik. banka teminatı var dedi. onun için de 500 lira falan masraf oluyormuş yine faiz değil. banka teminatı da demek paran ben de demek oluyor sanırım.

peki bu eminevimden araba da alınıyor mu ? pek bilmiyorum biraz bahseder misiniz

Faizin her türlüsü haramdır. Almakta vermekte. Dinde o çağa bu çağa göre bir olay yok. İndiğinde nasılsa öyledir. Milletin keyfine göre update olcak hali yok.
Siz kredi çekip kullanabilirsiniz ama kafanızdan fetva veremezsiniz, Allah korusun şayet müslümansanız dinden çıkarır bu sizi. Söylediklerinize dikkat edin derim.
Oldu ederim

Back
X