cokkkkkk bunaliyorummmm

Dediginiz gibi faize bulasmak istemiyor iseniz tebrik ederim. Buun icin bir kac öneri sunabilirim size..
Eminevim gibi uygulamalar var ayrintilarini bilmiyorum. Bulunduguniz yerdeki tokiler olabilir. Ve ya Kuveyt turk gibi bazi finans kurumlarina basvuru yapiyorsunuz. Istediginiz evi söyleyorsunuz. Onlar satin aliyor. Daha sonra size satiyorlar taksitli bir sekilde. Kar koyuyorlar bu süreçte. Ancak alisveris yeni bir anlasma oldugu icin fikhi acidan sıkintisiz bir durum

Oncelikle fayiz degil faiz yazilir. Ikinci olarak ben anlamiyorum bazi insanlari gercekten. Faiz nerede haram? Paradan para kazanirsan haram. Ee sen ev alirken dahada oduyorsun o halde kredi cekmek neden haram olsun? Bu devirde kim neyin sahibi olabilir kredi cekmeden?
Cahilligin dibi misin sen .. Madem bilmiyorsun o zaman kafana gore yorum yapmayacaksin .. Konu sahibine fayiz degil faiz diyecegine git de faiz haram mi degil mi bir arastir sonra gel yorum yap

Faizin her türlüsü haramdır. Almakta vermekte. Dinde o çağa bu çağa göre bir olay yok. İndiğinde nasılsa öyledir. Milletin keyfine göre update olcak hali yok.
Siz kredi çekip kullanabilirsiniz ama kafanızdan fetva veremezsiniz, Allah korusun şayet müslümansanız dinden çıkarır bu sizi. Söylediklerinize dikkat edin derim.
:KK9::KK9:

Oncelikle fayiz degil faiz yazilir. Ikinci olarak ben anlamiyorum bazi insanlari gercekten. Faiz nerede haram? Paradan para kazanirsan haram. Ee sen ev alirken dahada oduyorsun o halde kredi cekmek neden haram olsun? Bu devirde kim neyin sahibi olabilir kredi cekmeden?
Faiz nerede mi haram kurani kerim de bakara suresi 275.ayetten basla oku haram mi degil mi isine gelmeyen seylerede yok oyle yok boyle deyipte kilif bulma bilmedgn konuda da yorum yapma hele ki bu dinle ilgiliyse

Faiz nerede mi haram kurani kerim de bakara suresi 275.ayetten basla oku haram mi degil mi isine gelmeyen seylerede yok oyle yok boyle deyipte kilif bulma bilmedgn konuda da yorum yapma hele ki bu dinle ilgiliyse
Canimin istedigi konuya istedigim sekilde cevap veririm ki bu beni baglar. Kadin ben dedim diye gidip hemen kredimi cekecek yani..

Back
X