Çokmu abartıyorum acaba...

depresyonnn

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Ağustos 2009
562
1
96
39
Diğer
Merhaba arkadalaşlar....
Bazı konularda fikir almak ve rahatlamak için yazmak istedim içimdekileri...
Nasipse nisanda düğünüm olacak, ama ne kayınvalimde nede eltilerimde hiçbir çaba göremiyorum.
Herkes normal gibi davranıyor, oysaki nisanda düğün var ve kayınvalidem uzakta olduğu için sadece arayıp anneme düğün şu zaman yapalım dedi. Uzak olduğu için gelmelerini beklemedik ama en azından konuşulacakları konuşabilirdi. Saolsun zaman zaman arar ama çok sevdiğini hissetmiyorum zaten beni, ayrılsak eminim üzülür yani istememe gibi bir durumda yok. Fakat neden böyle yaptıklarını aklım almıyor. Nişanlıma geçen sordum, durumu çok sıkışık diyor, oysaki 2 çift söz durumunu daha da sıkıştırmaz bunu hepimiz biliyoruz. Nişanlım çabalıyor ama onunlada zaman zaman tartışıyoruz, çünkü herşeye o yetişmeye çalışıyor. Nişanlımın kuzeni nişanlanacak şubatta ve onları gördükçe cidden içim gidiyor. Öyle bir hazırlık varki harıl harıl, oysaki nişanı kız tarafı yapar ama bunlar çok çabalıyorlar herşeyin en iyisi olsun diye uğraşıyorlar. Oysaki bizimkiler çok farklı, dolayısıyla üzülüyorum bende... Nişanlımdan yana tereddütüm yok fakat kayınvalidem ve eltilerim nedense korkutuyorlar beni. Hiç destek olduklarını göremiyorum, bunların sıkıntısı ilişkimize yansıyacak diye tedirgin oluyorum. Kısacası düğünüm olacak diye sevinemiyorum bile...

alınacaklar bir şekilde alınmıyor mu, nişanlınız tarafından falan?
benim de nisanda düğünüm kısmetse ama ben de kayınvalidemle bu konuda irtibat halinde değilim, olma gereği de duymuyorum esasında.

siz şunu alın, biz bunu alalım şeklinde bir konuşma olmadı mı hiç aranızda? belki size çok gösteremiyodur ama nişanlınıza falan yardım ediyodur.

Alınacakları nişanlım borçla alacak, sanırım halıları kayınvalidem alacakmış.
Yani bizim tarafımızdan sorun yok ama onlar hepsini borçla yapacaklar.
Bu tür konuşmaları hep nişanlımla yaptık, kayınvalidem sadece nişanlımla konuşur, yani beni kızdıran mevzu annemi yok sayması, bir büyük olarak konuşması gerekiyor sonuçta ama gelin gibi nazlanıyor malesef...

Bence biraz abartıyor gibisiniz.Emin olun sürekli herşeyi konuşup her şeye müdahil olduklarında da memnun olmayacaksınız bu durumdan.Başkalarını boşverin nişanlılığın,evliliğin tadını çıkarın.Şimdi herşeyle ilgilenmeyen insanlar ,evlenince de hayatınızda çok fazla söz sahibi olamazlar.Bu da bence evlilikte bir + demek.Benim naçizane fikrim.

İnşallah öyle olur canım.
Sanırım çok fazla tozpembe hayaller kurdum.
Kayınvalidemle çok anlaşıp herşeyi konuşmayı umuyordum ama o annemi bile aramıyor, bu durumsa beni üzüyor.
Annemde takıyor ama belli etmiyor, ama düğüne yakın sorun olacak gibi geliyor bana, inşallah olmaz...

bende 5 ay kadar önce kızımı evlendirdim ama benide erkek tarafından arayan soran olmadı
nişanı evde yapabildim misafir gibi geldiler arada derede bir kez konuştuk ne yapacaksınız düğünde demedim siz üstünüze düşeni yapın kalan eşyaları ben alırım dedim onlar eşyaları aldılar ertesi gün eve gittim ne eksikse tek tek not aldım ve gittim alışverişimi yapıp aldım eksikleri
boşverin aramasınlar siz ketfinize bakın zamanı gelince hepsi oluyor inanın ..çok fazla muhatap olsalar bu seferde anlazmazlık çıkacak gerek yok bence .eskidenmiş o dünürdü akrabaydı işleri artık anlaşmak zor ..

Bizde asıl sorun şu, bir sorun olduğunda anneler direk bize söylüyor.
Yani telefonda konuşurken söylemiyorlar kapattıktan sonra bize söylüyorlar buda problem yaşamamıza sebep oluyor...
Keşke aralarında en azından sorunlarını konuşup halledebilseler...

sorun derken mesela nedir sorun olan ?? çok önemli bişey değilse sizde yansıtmayın birbirinize sorunları .. yada bizi karştırmayın kendiniz konuşun deyin kimin sorunu varsa o arasın karşı tarafı..
inanın ya susmak zorunda kalırlar yada aramak ..

bende yaşadım senin yaşadıklarını...inanılmaz ilgisizdi eşimin tarafı..canım babacım sanki kız deilde oğlan evlendirdi... halılarımı bütün mutfak eşyamı,perdelerimi, beyaz eşyamı,yatağımı yorganımı yaptı evimin avizlerini aldı..geriye zaten bir mobilya kaldı onuda eşim naşanlıyken odedi aylık taksitlerle...gelinliğimi,çamaşırımı ve ayakkabımıda kendim aldım..saolsun kayıncalıdem bir kına gecesi elbisemi alıverdi...çok masrafa girdi kadıncağız..babam sır tatsızlık olamasın..die hep sustu..eşimin kınada, düğünde giyeceği elbisesini...esofmanını daha neler neler gık demeden aldı adam...yapmıyolar canımcım ne yapacak sın...elinden geleni nişanlınla sen yapacaksın artık...ole oluyo keşke olmasa ama malesef bazı aileler bole ama hiç sıkıntı yapma..herşey olacağına varıyo..
bende çok sıkıntı yaptım nedn ilgilenmiyolar die..ama şimdi boşuna stres yapmışım..çünkü yapmayınca kimseye zorla bişey yaptıramıyosun allahtan maaşlarımız vardı eşimlede elimizden geleni yapabildik inş.geçici bir durumdur..her şey istediğin gibi olur..mutluluklar

Çok önemli değil aslında ama 3. şahıslar yüzünden sorun olması üzüyor beni.
Olay bir süre sonra senin annen, benim anne olayına dönüyor.
Aslında nişanlımda şikayetçi annesinden ama yeri geldiğinde de savunuyor haliyle...
Çünkü annesi o, haksız görmüyorum ama keşke böyle olmasa kayınvalidem.
Hadi kayınvalidemden geçtim, eltilerimde ancak nasihat verirler ama hiçbirşeye karıştıkları yok...

Canım keşke annemin alacak durumu olsa hepsini alır ama ikimizinde babası rahmetli yani emekli maaşlarına bakıyorlar annelerde...
Annem kafasına takıyor ama bana karşı umursamaz duruyor...
Ya inan hiçbirşeyi konuşmuyolar bu kadarda olmaz diyorum bazen...
Örneklerş görünce rahatlıyorum sadece...

seni çok iyi anlıyorum. arada kalıyorsun. ailen belki dillendirmese çokta takmazsın bu olayı ama annende haklı. sonuçta kız annesi aranıp sorulmak ister. saygıdır bence bu. sana verilen değeri gösterir.

ama şöyle bir de gerçek var. artık insanlar hiç bişeye karışmıyorlar. adetleri bilmemezliğe veriyorlar. başları ağrımasın diye. paraları cebinde kalsın diye. nişanlın sana sahip çıkıyorsa değer veiryorsa çokta üzerine gitme huzurunu kaçırma. bu insanları yanik ayınvalideni ve eltilerini böyyle kabul et. annenede anne boşver de seni anlasın. seni üzmesin

ılk yorumlarınızı okuduktan sonra yazmak ıstedım hemen.
Benım evlılıgımde de, esımın aılesı aılemı cok nadıren aradı.
Dugun uzerı konusulması gereken her ne varsa, esım bana soyluyordu, ben anneme, annem de babama.
Oylekı, gelın almaya gelecekler konvoy ıle, saatını bılmıyor bızımkıler.
Yıne de sustular, aman tatsızlık cıkmasın, sen mutlu ol dedıler.
Esıme, 'lutfen baban arasın, babamla konussun' dedıgımde,
'benım babam aramaz' derdı, son gun lutfen aramıs, babam yanıt vermemıs, buna darıldılar.
Sımdı ıse, asla aılemı aramazlar, kapının onune kadar benı bırakırlar ama aıleme bır merhaba demezler.
Kısacası, balık bastan kokuyor, aılene deger verılmedıgını gorunce, ınan cok yıpranıyorsun.

Neden böyledir anlamıyorum.
Ben gelinsem nişanlımda oğulları, onunla konuşup bizimle konuşmamakta ne demek.
Annem hep seni zorla vermedimki neden böyle yapıyorlar der, haklıda...
Şurada 4 ay kalmış ama hiçbişey yok ortada, insan en azından bir yorgan alır yani.
Onun aldığını istediğimden değil, sadece değer verdiğini göstermek amacıyla.
Nişanlım hep söyler diğer dünürleri her zaman çok zorluk çıkardı diye, ama biz zorlukta çıkarmıyoruz.
E verilen değerde sıfır, bumudur karşılığı yani...
Ama evlenince %100 eminim bunlar unutulacak ve annem yine 2. planda kalacak, ailelere gitmek isteyince ilk onun ailesine gidilecek, belkide benim anneme çok nadir gidicez...
Üzülmekte haksızmıyım bilmiyorumki...

İnan ne yapmalıyım bilmiyorum.
Ama her zaman söylüyorum annemi 2. plana atamam diye.
Nişanlım anneci değil ama zaman zamanda savunur yani.
Düğünden sonra nasıl olur bilmiyorum, şuan kayınvalidem pek arayıp sormaz, kendi derdine düşmüşmüş, dertte ne onu anlamıyorum 2 tane halı alacak onlara para bulamıyor galiba.
Herşeyi nişanlım karşılayacak, kendi öyle söylüyor, hatta düğünde takılan takılarla karşılanacak...

ben artık alıştım. kafama takmamaya çalışıyorum. şu ana kadar bi tane çorap bile almadılar. arkadaşımın kayınvalidesi her hafta evlerine gelip ziyaret ediyor her gelişinde hediye getiriyor. ben sanki değersiz önemsiz bişeymiş gibi hissediyorum kendimi. nişanlınla hallet herşeyini. onlar gelmezse gelmesin.

Çok doldum cidden, dün akşam eltim aradı kayınvalidem yanındaydı, konuşmasından geçtim bir slm söyle diyebilirdi yani. Kimseye kendimi zorla sevdiremem ama anneme saygı göstermelerini isterim...

İnan burada okuduklarım rahatlatıyor beni.
Çünkü çevremdeki herkes çok ilgili, zaman zaman nişanlım için iyilik yapıyorum ama acaba ileride bunların değeri bilinirmi diyede şüpheye düşmüyo değilim...
Kayınvalidem bana bohça getirdi ama inan hiçbirini kullanamam çünkü hem tarzım değil hemde hepsi eski modeller, ama ben yine teşekkür ettim.
Beni aslı üzense o kadar özendiğimiz bohçaya yine bahane bulması, cidden onlarınkinin kat kat üztüydü hazırladığımız bohça ama değer bilinmiyor.
Sanki roller değişmiş gibi, biz erkek onlar kız tarafı...

bende 5 aylık evliyim ama dertliyim bende kayınpederimle kayınvalidemin maarifetlerini anlatabilirmiyim :)

eşimin ailesi ve benim ailem çok uzak ayrı şehirlerdeler beni istemeye geldiler ve söz yüzüklerimiz taktık ee yüzyüze görüşmek mümkün olmadığı için ertesi gün akşam yemeğe çıktık düğün tarihini nişan tarihini kararlaştırdık bu arada uyus kayınpederim hala nededini anlamış değilim ama babamın karşısında ezile ezile hep bir hal olur kii babam ağır sakin ama anlayışlı konuşmasını oturup kalkmasını bilir sanırım kendi öyle olmadığı için ağzını bıçak açmadı düğün zamanı geldi çattı evimizin eşyalarını almak için izmire geldik bizde kendimizce yatak odası mutfak vs..almıştık hatta eve yerleştırdık eve geldik kayınpederim eşimi yanına çağırdı 10 dakika sonra eşim geldi ----eeeeee aşkımmmm şimdi biz bu eşyaları aldıkya
-evet aşkımm
-işte 10 bin lira tutmuş bunun yarısını siz yarısını biz vereceğiz bizim buralarda eşyaları kız evi alırda.......
lütfedip hesaba ortak olmuşlar.......

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…