çokmu gaddarım

İnşallah allah razı olsun dua edin bazen bazı şeyler elimizde olmuyo bir anda herşey tepetaklak olabiliyo kimi iflas ediyo limi evladını kaybediyor allah vermesin

bakın ben zaten bu mantığa tamamen karşıyım: "ben çocuklarımla hayat mücadelesi vericem,o istediği gibi gezicek yatıp kalkıcak hatta evlenicek"...böyle birşey yok..boşanmak bu değil ki...
ama eğer sizin için evlilik istediğim yapılyıor,adam benim hizmetimde,yediğim önümde yemediğim ardımda,mis gibi arabam evim; mantığı ise;boşanmayın zaten..ama o zaman da konu açıp ben nasıl hazmedeyim demeyin..bu durumda sizin evlilikten beklentileriniz akrşılanıyor zaten..o zaman boşverin gitsin yaşanmış olan iğrençlikler...

ben olsam ne mi yapardım; çocuklarımı alır,kendime mis gibi huzurlu mutlu bir hayat kurardım,belki evim arabam olmazdı ama en azından gururum ve huzurum olurdu..
adam mı? ne halt ederse etsin umurumda olmazdı bu saatten sonra..

İnşallah allah razı olsun dua edin bazen bazı şeyler elimizde olmuyo bir anda herşey tepetaklak olabiliyo kimi iflas ediyo limi evladını kaybediyor allah vermesin

Tabii ki, dunyanin bin turlu hali var malesef, Rabbim baska dert vermesin...
Fakat burada en onemli unsur, cocuklariniz. Onlar da bundan ciddi anlamda etkileniyorlardir.
Anlamaz dedigimiz cocuklar bile, minnacik bedenleri ile neleri anliyorlar...
Herseyden once huzuru tekrar yakalamaniz onemli olan...

Ben sizi "durumu kabullenmis" olarak gorup, o kadar basite indirgemiyorum konuyu.
Hayat... Sizin sartlarinizi ve dusuncelerinizi, yasadiklarinizi biz bilemeyiz. Herkes kendi yasadigini biliyor bu hayatta...
Ancak, madem boyle bir durum var, ciddi anlamda diyorum ki profesyonel yardim alin.
Insallah Hem kendiniz, hem de yavrulariniz icin en saglikli sekilde aile duzenini oturturtunuz tekrardan...

Harfi harfine katılıyorum

Sizin mantığınız biraz hem pastam dursun hem karnım doysun olmuş kusura bakmayın :26:

neden boşanmak istemediğinizi gayet samimi ifade etmişsiniz öncelikle bunun için tebrik ederim. Zor tabi alışılan düşeni değiştirmek, onca yükü tek başına almak ve dediğiniz gibi erkek adam birkaç yıl sonra bulur birini evlenir. Ben yaptığınızı gurursuzluk olarak filan görmüyorum. Onun da burnunu baya sürtüyosunuz. Amcamla yengem de böyle 27 yıllık evliler 16 yıl sonra tüp bebekle çocukları oldu ama amcam kırkından sonra azanlardan ve hiç utanmıyor yaptıklarını her yerde gülerek anlatıyor. İşte falanca kadından paçayı zor kurtardım falana şöyle yalan söyledim de buluşmaya ikna ettim diye...Yengem baya psikolojik sorunlar yaşadı şuan panik atak hastası. Sonra o da koyverdi. Saçını başını boyattı, amcamın cebinden tüm maaşını aldı ona harçlık veryor. ( yengem ev hanımı bu arada) Kızıyla geziyo günlere gidiyo , giyinip süslenip takılıyor öyle. Amcam işi pişkinliğe vurduğu için yengem de bizim yanımızda filan valla kızım adamın hamurunda varmış allah affetsin diyor. Boşamadı da bence iyi de yaptı.

Eşiniz de bi utanma var telafi etme çabası var en azından ama sizin eskisi gibi olmamanız çok normal. Benim merak ettiğim 1 yıl olmuş cinsel olarak ne durumdasınız veya birlikte uyuyor musunuz sanırım en zor olanlar bunlardır

İki aileyle de aranızı düzeltmeniz konusunda ben de hemfikirim. Bence siz iyi gelin kocanız kötü oğul/damat olsun. Siz ailelerle iyi oldukça eşiniz daha da dışlanmış hisseder kendini

tamamen insanların evlilikten beklentileri daha doğrusu hayat felsefeleri ile alakalı şeyler..
adamı boşamadı yedi içti gezdi tozdu parasını yedi,iyi de bunlar mutlu etti mi,hayatta neyi başarmış ya da ne kaznmış oldu? huzur mu mutluluk mu aşk mı ney yani??
adamdan intikamını mı almış oldu yani şimdi??
bana çok ters valla..kişiliğim kabul etmez..

Bence gitme söze.Yani ben olsam gitmem,elini verir kolunu kaptırırsın.Kaynın kim oluyorda babana hesap soruyor.Üstelik oturup senin boşanmana karar vermiş kişiye hiç gitme.Boşanmaya karar verecek kişi kaynın değil,eşin ve sensin.

Allah seni :))) gururm yerinde allaha şükür gurursuz olacak en son kişi benim bu düzende sanırım ha huzur a gelince maddi anlamda huzurluyum eh bi noktadan sonra yıllardır köylerde çslıştım valla maddiyatta önemli hiç kusura bakmayın

Aynen öyle. Olay hayata bakışla, beklentilerle alakalı. Herkes kendi tercihlerine göre yaşamakta özgür ama kadraj'ın örneğindeki gibi tepkilerin sahiplerine ben mağdurlarmış gözüyle bakamıyorum.

yok ben size gurursuz demek istemedim zaten..
maddiyat önemsiz de demedim,boşanırken hakkımı alır giderdim.ama kendim kazanır kendim yerim çocuklarımla beraber,5 harcamam da 3 harcarım gerekirse,ama böyle bi adamın koynuna da girmem yani maddi huzurm var diye..

İşin tuhafı biz bu olaydan önce aynı yatakta yatmıyorduk ve bebekten ötürüde cinsel hayat zoraki oluyodu benim için ama bu olaydan sonra birlikte uyuyoruz ve süper bi cinsel hayata başladı. ..bu çok ilginçti benim için

Aynen öyle. Olay hayata bakışla, beklentilerle alakalı. Herkes kendi tercihlerine göre yaşamakta özgür ama kadraj'ın örneğindeki gibi tepkilerin sahiplerine ben mağdurlarmış gözüyle bakamıyorum.

evet evet aynen öyle, insan tercihleriyle var bu hayatta..bend e mağdur görmüyorum kimseyi,kendi tercihi kendi hayatı..
sadece hem böyle tercih edip hem de ağlayanlardan hoşlanmıyorum..huzurm yok,boşanmıyorum da,ee o zaman kabul et unut görme,,onu da yapamıyorum..
son cümle de o zaman...neyse banlanmıyım şimdi durduk yere siz tahmin edersiniz zaten..

sana diğer konunda bi sürü tavsiye verildi hiçbirini uygulamıyosun sanırım
bu hayatı tercih eden sensin ya düzeltmek için birşeyler yap ya da git

madem o zaman boşanmadın eşini affet dedik
ya da boşan kendi hayatına bak dedik
bu saatten sonra da belli ki boşanmayacaksın sadece eziyet etmek istiyosun intikam almak istiyosun
günün birinde eşin senden boşanırsa daha mı mutlu olacaksın onu anlamadım
kimse sonsuza kadar böyle yaşayamaz bence

ne diye hem ona hem kendine eziyet ediyosun
üstelik eşin de baya çabalıyo pişman olmuş bence boşanmayacaksan bi şans ver artık

birlikte bi terapiste gitmeniz şart ev borcu filan deme psikolojiniz daha önemli şu anda
ya da tayin isteyip başka şehre gidin aileler herkes karışmış işe
ya da boşan artık çocuklarını al git
sürekli ben çocuk bakıcam o gezip tozacak mantığındasın kendine kötülük ediyosun haberin yok bi ömür sürdüremezsin bunu

Son düzenleme:

Evet

Bazen hayata farklı açılardan bakıldığında verilecek öneriler ne kadar geçerli de olsa bir anlamı kalmıyor

Kızlar ben hani buraya yazdım yafa her yazan ağlanmak için değilki paylaşıyoruz akıl akıldan üstün bazen bazı cümleler yıl gösteriyı ve bu güzel bişi acımasız olmayın lütfen işte dedijleriniz pratiğe dökülmüyo maalesef yaşamayınca bilinmiyor

kimse kimin ne yaşadığını bilemez..ben acımasızca bişey yazmadım zaten..
fikir sormuşsunuz ben de yazdım,ve asıl durumunuzu gördüm.siz kocanızı değil,evlilikteki imkanlarınızı bırakıp gidemiyorsunuz,o sebeple bende size verilecek akıl yok ne yazık ki...ya da gösterielcek yol..

yazdiklarini okuyunca LolaBunnyy adli üyenin bir paylastigi yazi aklima geldi, bende buraya aktaricagim insaALLAH...

Bunu şimdi okudum, sizin için faydalı olabileceğini düşündüğüm bir hikaye.
Evlendiğimden beri annem evime ilk defa geliyordu. Daha önce eşya yerleştirmeye gelmişti ama bu başkaydı. Evimi güzelce temizleyip yemekleri yaptım. Öğleye 1 saat kalmıştı neredeyse gelir derken. Zil çaldı ve annem geldi.

Ev hediyesi diye birde hediye getirmişti. Paketi açınca şok geçirdim içinden kullanılmış sünger çıktı.

Sordum anneme senin yatak odandaki aynanın üzerinde duran sünger mı bu diye evet dedi. Evde temizlik bezleri vardı ama bunu da kullanırım dedim.
Annem bunu kullan diye getirdim ama temizlikte kullan diye değil dedi..
Yaa peki nasıl kullanacağım dedim geçmişe sünger çekmek için kullanacaksın dedi. anlamamıştım.

Anneannem ve dedem hep kavga ederlermiş anneanneme dedem geçmişe bir sünger çek dermiş ama anneannem bunu hiç yapamazmış. Dırdırları ile dedemi bıktırırmış.

Peki neden kadınlar geçmişe sünger çekiyor da erkekler çekmiyor dedim anneme annem çünkü erkekler unutkandırlar geçmişi hatırlamazlar kadınlar ise hassastır kendilerini üzen hiçbir şeyi unutmaz aklına geldikçe acı çeker ve etrafındakilere de acı çektirirler dedi.

Anneannem de hatasının farkında olduğu ama düzeltemediği için anneme nasihat amacıyla onun ilk evlendiği zaman ev ziyaretine bu hediye ile gitmiş.

Bize yaptığın taze kuru fasulyen ve pilavını afiyetle yedik karnımız doydu dedi.
Ama bayat yemeği önümüze çıkarsan keyifle yiyemez tam doymadan kalkardık dedi.
Evlilikte böyle bişey işte yavrum geçmiş konuları bayat yemek gibi ısıtıp getirirsen bir kaç ısıtmadan sonra tadı kaçar karın doyurmaz hale gelir. Ama geçmişe sünger çekersen tadınız hiç kaçmaz .

ayrica yasli bir cifte sormuslar bukadar sene nasil bereber kalabildiniz? dede demis ki;
bizim zamanimizda tamir edilirdi cöpe atilmazdi...

konuna gelince arkadasim ben söyle algiladim suan ona karsi soguksun evet ama bence sende seviyorsun esini hayir deme ve aslinda yaptiklarida hosuna gidiyor yardim sevme vs. bencede gitmeliki, sana böyle yapmakla pismanligini da gösteriyor baskalari gibi yan gel yat oldu bikere ne olmus demiyor hem diyorsunki sadece tel de görüsmüs ALLAHa hamd et bu hatasi ile böyle bir dönüs yapmis (ya bide ileri gitseydi) anlamis ve ciddi yazdiklarindan pismanligi belli yani yukarda ki hikayeyi kale ye al canim biraz vakte ihtiyacin olcak elbet ama o dönemde artik bu meseleleri acma cünkü sansi vermissin birkere, insaALLAH sende bir sünger cekersin gecmisine...
ALLAH muhabbetinizi artirsin yuvanizi huzur versin...amin

Offf çok etkilendim hikayeden sağol allah razı olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…