Yasadiginiz durum kolay birsey degil, oncelikle Allah sabir versin.
Esinizden sogumaniz ve ona karsi duyarsiz davranislariniz bir noktaya kadar normal...
Fakat burada ikinizde aile kurbani olmus, ikinizde suclusunuz.
Oncelikle siz ailenizi bu kadar karistirmayacaktiniz isin icine, sonra da esiniz hem suclu hem guclu durumunda kendi ailesini karistirmayacakti... Zaten aileleri anlamiyorum, yapici olacaklari yerde bazen en akil almadik sekilde yikici olmaktan geri duramiyorlar...
Zaman sizin ilaciniz olacak bence. Baska bir yolu yok gibi.
Siz icinizdeki ofkeyi sogutacak, esinizde kaybettigi guveni kazanacak, ama bu bir gunde olacak birsey degil.
Bu yuzden profesyonel yardim almayi deneyin... Insanlar bu tarz durumlarla ancak bu sekilde basedebilir...
Sizi anliyorum, cocuklariniz var, kac senelik yuvaniz, tabii ki dagitmayin, kurtarilabiliyorsa kurtarin.
Ama bunu tek basiniza da yapmayin, siz davranislarinizla esinizi ilerde kendinize kusturebilirsiniz.
Yaptiginin dogru hic bir yani yok, elbetteki suclu ve ciddi bir guven sarsilmasi soz konusu...
Rabbim hakkinizda hayirlisini versin... Insallah hersey yoluna girer...
İnan çok düşündüm hadi diyelimki boşandım bi oğlum bi kızım var ayrılcam düzenim deişcek evim satulcak arabam satukcak iki çocukla başka bi ev dıkıntı stres ki üstelik bu çocuklar hasta olucak gezme isticek sorunları olcak ve hep tek başıma hayat mücafelesi vermek zorunda kalcam eşim napcak twk balına gezcek tozcak canı istefimi çocukl a rını görcek istefi zaman evlencek yeni bi hayat kurcak ama ben hiiiç umtumda değil bu hayat daha kolay nie iki çocu kendim büyütüym evim mis araba altımda istefim zaman geziyorum istefimi alıp giyiyorum her istefim yapılıyo ha diğer mesele ise kendi utansın kendinden o bana hiçbişi yapmadı jendi kişiliğine yaptı ne oldunu gösterdi bana
İnşallah allah razı olsun dua edin bazen bazı şeyler elimizde olmuyo bir anda herşey tepetaklak olabiliyo kimi iflas ediyo limi evladını kaybediyor allah vermesin
bakın ben zaten bu mantığa tamamen karşıyım: "ben çocuklarımla hayat mücadelesi vericem,o istediği gibi gezicek yatıp kalkıcak hatta evlenicek"...böyle birşey yok..boşanmak bu değil ki...
ama eğer sizin için evlilik istediğim yapılyıor,adam benim hizmetimde,yediğim önümde yemediğim ardımda,mis gibi arabam evim; mantığı ise;boşanmayın zaten..ama o zaman da konu açıp ben nasıl hazmedeyim demeyin..bu durumda sizin evlilikten beklentileriniz akrşılanıyor zaten..o zaman boşverin gitsin yaşanmış olan iğrençlikler...
ben olsam ne mi yapardım; çocuklarımı alır,kendime mis gibi huzurlu mutlu bir hayat kurardım,belki evim arabam olmazdı ama en azından gururum ve huzurum olurdu..
adam mı? ne halt ederse etsin umurumda olmazdı bu saatten sonra..
İnan çok düşündüm hadi diyelimki boşandım bi oğlum bi kızım var ayrılcam düzenim deişcek evim satulcak arabam satukcak iki çocukla başka bi ev dıkıntı stres ki üstelik bu çocuklar hasta olucak gezme isticek sorunları olcak ve hep tek başıma hayat mücafelesi vermek zorunda kalcam eşim napcak twk balına gezcek tozcak canı istefimi çocukl a rını görcek istefi zaman evlencek yeni bi hayat kurcak ama ben hiiiç umtumda değil bu hayat daha kolay nie iki çocu kendim büyütüym evim mis araba altımda istefim zaman geziyorum istefimi alıp giyiyorum her istefim yapılıyo ha diğer mesele ise kendi utansın kendinden o bana hiçbişi yapmadı jendi kişiliğine yaptı ne oldunu gösterdi bana
bakın ben zaten bu mantığa tamamen karşıyım: "ben çocuklarımla hayat mücadelesi vericem,o istediği gibi gezicek yatıp kalkıcak hatta evlenicek"...böyle birşey yok..boşanmak bu değil ki...
ama eğer sizin için evlilik istediğim yapılyıor,adam benim hizmetimde,yediğim önümde yemediğim ardımda,mis gibi arabam evim; mantığı ise;boşanmayın zaten..ama o zaman da konu açıp ben nasıl hazmedeyim demeyin..bu durumda sizin evlilikten beklentileriniz akrşılanıyor zaten..o zaman boşverin gitsin yaşanmış olan iğrençlikler...
ben olsam ne mi yapardım; çocuklarımı alır,kendime mis gibi huzurlu mutlu bir hayat kurardım,belki evim arabam olmazdı ama en azından gururum ve huzurum olurdu..
adam mı? ne halt ederse etsin umurumda olmazdı bu saatten sonra..
tamamen insanların evlilikten beklentileri daha doğrusu hayat felsefeleri ile alakalı şeyler..
adamı boşamadı yedi içti gezdi tozdu parasını yedi,iyi de bunlar mutlu etti mi,hayatta neyi başarmış ya da ne kaznmış oldu? huzur mu mutluluk mu aşk mı ney yani??
adamdan intikamını mı almış oldu yani şimdi??
bana çok ters valla..kişiliğim kabul etmez..
Allah seni :))) gururm yerinde allaha şükür gurursuz olacak en son kişi benim bu düzende sanırım ha huzur a gelince maddi anlamda huzurluyum eh bi noktadan sonra yıllardır köylerde çslıştım valla maddiyatta önemli hiç kusura bakmayın
neden boşanmak istemediğinizi gayet samimi ifade etmişsiniz öncelikle bunun için tebrik ederim. Zor tabi alışılan düşeni değiştirmek, onca yükü tek başına almak ve dediğiniz gibi erkek adam birkaç yıl sonra bulur birini evlenir. Ben yaptığınızı gurursuzluk olarak filan görmüyorum. Onun da burnunu baya sürtüyosunuz. Amcamla yengem de böyle 27 yıllık evliler 16 yıl sonra tüp bebekle çocukları oldu ama amcam kırkından sonra azanlardan ve hiç utanmıyor yaptıklarını her yerde gülerek anlatıyor. İşte falanca kadından paçayı zor kurtardım falana şöyle yalan söyledim de buluşmaya ikna ettim diye...Yengem baya psikolojik sorunlar yaşadı şuan panik atak hastası. Sonra o da koyverdi. Saçını başını boyattı, amcamın cebinden tüm maaşını aldı ona harçlık veryor. ( yengem ev hanımı bu arada) Kızıyla geziyo günlere gidiyo , giyinip süslenip takılıyor öyle. Amcam işi pişkinliğe vurduğu için yengem de bizim yanımızda filan valla kızım adamın hamurunda varmış allah affetsin diyor. Boşamadı da bence iyi de yaptı.
Eşiniz de bi utanma var telafi etme çabası var en azından ama sizin eskisi gibi olmamanız çok normal. Benim merak ettiğim 1 yıl olmuş cinsel olarak ne durumdasınız veya birlikte uyuyor musunuz sanırım en zor olanlar bunlardır
İki aileyle de aranızı düzeltmeniz konusunda ben de hemfikirim. Bence siz iyi gelin kocanız kötü oğul/damat olsun. Siz ailelerle iyi oldukça eşiniz daha da dışlanmış hisseder kendini
Boşver, gitme.
Gitsende kötü gelinsin nasıl olsa gitmesende. Gitmeden kötü gelin ol en azından.
Aynen öyle. Olay hayata bakışla, beklentilerle alakalı. Herkes kendi tercihlerine göre yaşamakta özgür ama kadraj'ın örneğindeki gibi tepkilerin sahiplerine ben mağdurlarmış gözüyle bakamıyorum.
evet evet aynen öyle, insan tercihleriyle var bu hayatta..bend e mağdur görmüyorum kimseyi,kendi tercihi kendi hayatı..
sadece hem böyle tercih edip hem de ağlayanlardan hoşlanmıyorum..huzurm yok,boşanmıyorum da,ee o zaman kabul et unut görme,,onu da yapamıyorum..
son cümle de o zaman...neyse banlanmıyım şimdi durduk yere siz tahmin edersiniz zaten..
evet evet aynen öyle, insan tercihleriyle var bu hayatta..bend e mağdur görmüyorum kimseyi,kendi tercihi kendi hayatı..
sadece hem böyle tercih edip hem de ağlayanlardan hoşlanmıyorum..huzurm yok,boşanmıyorum da,ee o zaman kabul et unut görme,,onu da yapamıyorum..
son cümle de o zaman...neyse banlanmıyım şimdi durduk yere siz tahmin edersiniz zaten..
Kızlar ben hani buraya yazdım yafa her yazan ağlanmak için değilki paylaşıyoruz akıl akıldan üstün bazen bazı cümleler yıl gösteriyı ve bu güzel bişi acımasız olmayın lütfen işte dedijleriniz pratiğe dökülmüyo maalesef yaşamayınca bilinmiyor
Benim olayı bilmeyenler için özetlim 11 yıllık evli ve iki çocuk annesiyim...çalışıyorum...son bir yıldır ise eşimin memleketinde bir ilçedeyiz. ..bir yıl önce eşim gayet güzel giden evliliğim eşimin sorumsuzca ve aptalca davranışı yüzünden bozuldu ve defalarca boşanma noktasına geldik...konuda eşim grup arkadaşlarıyla bir kadınla muhabbet kurmaları...kadın bildiğiniz kadınlardan...benim bildiğim sadece telefon görüşmesi ...bunuda telwfon dökümlerinden öğrendim falan filan 1 yıl burnumuzdan geldi...atlatamadım ta ki son bir aya kadar yine kavga ettik tartıştık eşim ailesini çağırdı ben ailesini kovdum araya annem babam hirfi eşim babama bağırığ çağırdı kaynım kayınbabam bana bağırdı...yani velhasıl ortalık birniribe girdi. ..ben avukata eşim avukata gitti ta ki eşim ayrılmak istemedini söyleyinceye kadar ve çocuklar işte..
eve geldi konuştuk ...son bir aydır ksyınbabalardan hiçkimseyle konuşmuyorum eşimde gitmiyo...babamlar aramıyo eşimle küsler benide aramıyo babam ve ben buna çok üzülüyorum..eşimle aramızsa normal sürwkli sarılıyo öpüyo beni sürekşi beni sevdini söylüyo ama ben nötr...susuyorum kasıtlı değil içimden gelmiyo...sürekşli ev işi yapo geçen ben yattım bulaşıkları yıkayıp makineyi boşaltmış evi süpürmüş işteyken ben...gece çocuk uyanıyo ben kalkmıyorum kendi kalkıyor hiiiç oralı olmuyorum...işten geliyo çocuklara bakıyo ve karşılında tek istedi şey huzur. ..ama ben eskisi gibi olamıyorum. .sanki büyü bozuldu... İç im eskisi gibi huzurla dolu deil ve ailesinden nefret ediyorum bu süreçte ortalığı karıştırdılar iki kaynım oturmuşta bizim boşanmamıza karar vermişler kaynım bab a mı aramış kızın kim oluyoda abimi eve almıyo diye beni tehdit ediyo...pislik.
kayınbaba ise kendini bişi sanmış sürekli arayıp duruyo eşimi bi sorun varmı die öfff sinir oluyorum ve yüzlerini dahi görmek isyemiyorum hiçbirinin. ..eltilerimse kıskançlıktan geberecekler ben ayrıyım hepsi bir apartmanda diye...kaynansnın işini yspıyolar diye bide ben gitmiyorum elimi sürmüyorum ya...bi görseniz hallerini...kaynımın yakında sözü olacak ve ben hiç gitmek istemiyorum çünkü onları götünce piskoşojim bozuluyor napsam eşimi gönderip jiç bulaşmasammı ya da nie yalnız gitcekmiş karısı olarak yanında mı olsam ....içimi nasıl rahatlatsam aradan bir yıl geçti ama benim hala içimde bu hep böylemi sürücel
yazdiklarini okuyunca LolaBunnyy adli üyenin bir paylastigi yazi aklima geldi, bende buraya aktaricagim insaALLAH...
Bunu şimdi okudum, sizin için faydalı olabileceğini düşündüğüm bir hikaye.
Evlendiğimden beri annem evime ilk defa geliyordu. Daha önce eşya yerleştirmeye gelmişti ama bu başkaydı. Evimi güzelce temizleyip yemekleri yaptım. Öğleye 1 saat kalmıştı neredeyse gelir derken. Zil çaldı ve annem geldi.
Ev hediyesi diye birde hediye getirmişti. Paketi açınca şok geçirdim içinden kullanılmış sünger çıktı.
Sordum anneme senin yatak odandaki aynanın üzerinde duran sünger mı bu diye evet dedi. Evde temizlik bezleri vardı ama bunu da kullanırım dedim.
Annem bunu kullan diye getirdim ama temizlikte kullan diye değil dedi..
Yaa peki nasıl kullanacağım dedim geçmişe sünger çekmek için kullanacaksın dedi. anlamamıştım.
Anneannem ve dedem hep kavga ederlermiş anneanneme dedem geçmişe bir sünger çek dermiş ama anneannem bunu hiç yapamazmış. Dırdırları ile dedemi bıktırırmış.
Peki neden kadınlar geçmişe sünger çekiyor da erkekler çekmiyor dedim anneme annem çünkü erkekler unutkandırlar geçmişi hatırlamazlar kadınlar ise hassastır kendilerini üzen hiçbir şeyi unutmaz aklına geldikçe acı çeker ve etrafındakilere de acı çektirirler dedi.
Anneannem de hatasının farkında olduğu ama düzeltemediği için anneme nasihat amacıyla onun ilk evlendiği zaman ev ziyaretine bu hediye ile gitmiş.
Bize yaptığın taze kuru fasulyen ve pilavını afiyetle yedik karnımız doydu dedi.
Ama bayat yemeği önümüze çıkarsan keyifle yiyemez tam doymadan kalkardık dedi.
Evlilikte böyle bişey işte yavrum geçmiş konuları bayat yemek gibi ısıtıp getirirsen bir kaç ısıtmadan sonra tadı kaçar karın doyurmaz hale gelir. Ama geçmişe sünger çekersen tadınız hiç kaçmaz .
ayrica yasli bir cifte sormuslar bukadar sene nasil bereber kalabildiniz? dede demis ki;
bizim zamanimizda tamir edilirdi cöpe atilmazdi...
konuna gelince arkadasim ben söyle algiladim suan ona karsi soguksun evet ama bence sende seviyorsun esini hayir deme ve aslinda yaptiklarida hosuna gidiyor yardim sevme vs. bencede gitmeliki, sana böyle yapmakla pismanligini da gösteriyor baskalari gibi yan gel yat oldu bikere ne olmus demiyor hem diyorsunki sadece tel de görüsmüs ALLAHa hamd et bu hatasi ile böyle bir dönüs yapmis (ya bide ileri gitseydi) anlamis ve ciddi yazdiklarindan pismanligi belli yani yukarda ki hikayeyi kale ye al canim biraz vakte ihtiyacin olcak elbet ama o dönemde artik bu meseleleri acma cünkü sansi vermissin birkere, insaALLAH sende bir sünger cekersin gecmisine...
ALLAH muhabbetinizi artirsin yuvanizi huzur versin...amin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?