Cola'dan Nasıl Vazgeçebiliriz ?

lenfoma

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
21 Şubat 2011
780
40
123
İstanbul
Kızlar benim çok pis bir alışkanlığım var. O da başlıktan da anlaşılacağı üzere Cola.
Resmen bağımlıyım. Ne güzel bir ara hiç içmedim ve oldukça kilo verdim (fittim).
Şimdi tekrar başladım üstelik bu sefer insülin direnci de eklendi üzerine.
Acaba bunu bırakma konusunda bir girişimi olan var mı? Bana fikir verebilecek biri varsa minettar olurum...

sakınaaa googldan apılışını izleeee içindekileri biliosnn bende sen gibi idi geçeleri krize giriod izledikden sonra bööööğğğğ o da neeeee

bende eşim yüzünden bir ara her akşam kola içiyordum. hele kayınvaldem geldiğinde görümcem sabah kahvaltısını bile cola ile yapıyordu. kendisi çaydan tiksiniyor. ama dişlerine tel takılınca cola ya yasak geldi. maden suyu içmeye başladı ben ve eşim onun sayesinde azalttık kolayı. hani bazı yemekelr cola ile güzel yenir ya ben öyle yemek olduğunda narlı ya da vişneli soda içiyorum.
ama bu meyveli sodaları alırken hep içeriğine bakıyorum. glukoz olmayanı içiyorum.
maden suyu coladan daha güzel.
bir parça eti 1 bardak kolaya at ve 1 gece beklet sabah sonuca bak. mideni o hale getiriyor.
kozetteki sarı lekeleri gidermek için bir kutu colayı tuvalete dök. lekelr kayboluyor.
cola pas çözmede de etkili.
aklımda olan bunlar. bu kadar zararlı bir şeyi içme güzelim.

Off sen bayağı bi bu işin içerisindeymişsin :)) Bu tür bir vazgeçirme hikayesi bekliyordum işte. Dediğini denicem aklıma yattı hakikaten. Sağ ol MeLoDi'cim.

canın kola istediğinde limonata yapıp iç aslında marketlerde ucuz limonata satıyorlar onlardan al

Ahhh canım umarım bir an önce bırakabilirsin.Benim kola ya başlamam, yaz ayında susadğımda; su yerine kola içmemle başladı.Bilirsiniz o sıcakta çok iyi gider. Ben 23 yaşındayım; 17-18 yaş dönemimde; alkolikler nasıl aklından içkiyi çıkaramıyorsa, bende kolaya öyleydim.Bildiğin bağımlıydım; 2,5 lt kolayı kıyafet dolabımda saklıyordum annemler içtiğimi görüp de kızmasınlar diye.O söylediğiniz vidoları izleten, kolanın hammeddesini anlatan, ona dair binbir hikayeyle gelen sevdiklerim vardı; bırakmam için.Ama hiç bişi fayda etme bi kaç sene böyle devam ettim.Sonra miğdemde şiddetli bi ağrı hissettim bi sabah.O gün yapabilirim dedim ve bıraktım.Onun yerine bol bol su içtim.Canım asitli bişey isterse mandalinalı gazlı içeceklerden içtim.Ama kola kadar değil.Şimdi kola içiyorum ama bağımlısı değilim.Varsa içerim yoksa aramam.Sende meyve seviyorsan, mandalina, portakallı gazlı içecekleri dene.Tabiki onlarda yararlı değil; ancak en azından kola kadar zararlı da değil.

Canım teşekkür ederim uzun uzun anlatmışsın ne güzel. Bende 2 haftadır içmiyorum. Canım cola istediğinde artık maden suyu, soda falan içiyorum. Spora başladım, yediklerime dikkat ediyorum. Azmettim bırakacam

kızlar koladan vazgeçebileceğiniz bir yöntem biliyorum sanırım ben normalde içiyorum bunu kola toplasanız hayatımda bir iki litredir içtiğim. yeterince zararlı ve yapay bir tad.
ev yapımı gazlı içeceğe gelince;
eğer yapabiliyosak kendi meyve suyumuzu yapıyoruz limon,portakal,nar elma vs. ya da en kötü ihtimalle marketten meyve suyu alıyoruz ve yüzde elli oranlarla doğal maden suyuyla karıştırıp, canımız her kola çektiğinde ya da yemek esnasında bunu içiyoruz. umarım işe yarar =)

Çok değişik ve akıllıca bir yöntem.
Kadın dediğin böyle olmalı işte. Mutfakta çareler tükenmez diyenlerden :)
Mutlaka deneyeceğim. Bilgilendirme için çok teşekkür ederim.

Bende cola' yı bırakanlardanım.
Sabah sabah ac karnıma cola icerdim, pc basında iken sise sürekli yanımdaydı bende su yerine cola iciyordum, her yemekte cola aldırıyordum. Babam sevmez birde diyabeti var kızıyordu hep bana zararlı diye ama dinleyen kim? Hic umursamıyordum bile mide rahatsızlıgım var üstelik ama banamısın demedim. Sonra ne olduysa bırakıcam, icmiycem diye kendime asılamaya calıstım hem cok sekerlidir cola.
Derken derken hic aramamaya basladım hatta ark. yemege gittigimde ayran, meyve suyu falan alırdım hic canım istemiyor bir bardak cola' yı icemiyorum artık.

bırakabilmene çok sevindim..bende tam bir tutkunuydum ama bıraktım..
çünkü midemle ilgili sorunlarım vardı, bu içecekle beraber daha da ilerleyip, daha fazla şikayete sebep oldu..
çok büyük bir tehlike gerçekten

=)) bende cok severdım cola yı ama artık agzıma bıle almıyorum ...
youtube dan colanın ıcınde neler var dıye yaz sonucu göreceksn .

alkol sigara uyuşturucu gibi cola'yı bırakma merkezleri açılıyormuş

fast food bırakma merkezi falan

ilk gidenlerden olurum

Ben facebook ma gelen vidio sayesinde ağzıma bile vurmuyorum ama fanta veya benzeri şeyler içiyorum aslında onlarıda bırakmak gerek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…