çoook zooooor

Konu baya çarpıtılmış ama neyse atlatılmış. Öncelikle temizliği abarttığınızı söylemişsiniz zaten, Her tuvalete gidenden sonra çamaşır suyuyla koşmak ne demek 3 günde bir cam silmek ne demek... Çocuğunuz yokken bile bunu yapıyosanız siz kendinize yaşam alanız bırakmıyorsunuz ki. Temizlik işini bağımlılık haline getirmişsiniz. Kendinize bi sınır koyun, camı 2-3 haftadan önce sakın silmeyin ( ben 2 ayda bir siliyorum ama size göre değil) Perdeleri ayda çok fazla, en az 3 ay bekleyin , Süpürmeyi her gün yapsanız da toz alma silmeyi gün aşırı ya da 3-4 günde bir yapın. Sizin için en önemlisi çocuklarınız. 9 aylık olan küçük ama 19 aylık olan için oyunlar kurun beraber oyunlar oynayın , renkleri öğretin , hayvanları öğretin. Onla vakit geçirin tadını çıkarın çocuklarınızın. Siz ev temizleyeme çalışırken o gidip dolapları döküyo, siz yine onunla vakit geçiremeyip bu sefer dolap toplamak zorunda kalıyosunuz. Herşeyi ütülüyo olmanız çok güzel yapabilmeyi isterdim ama bana göre değil. Ama zorlanıyorsanız ütü gerektiren şeyleri ütüleyin sadece, Ayrıca eşiniz gelmeden çocuklar uyuyomuş, babalarıyla zaman geçirmeleri için uyku saatlerini yeniden düzenleyin bence , ne kadar yorgun gelse de en azından başında durup uyutsa, onlara bi masal okusa bile gelişimleri için çok etkili olur. Çocuklarınız bırakın oyuncaklarını dağıtsınlar, oynasınlar, ama yavaş yavaş oyunları bitince toplamaları gerektiğini büyük olana öğretmeye başlayın, hadi kızım oyuncaklarını kaldır diye, hem siz az yorulursunuz hem sorumluluk sahibi olurlar. Biraz rahatlamaya çalışın, sürekli temiz kullanan bi insan olarak mutfak dolapları ne kadar sık kirlenebilir ki, o kullandığınız kimyasallar sizin ciğerlerinizi, cildinizi mahvedicek, yaşınız daha küçük hem evhamdan hem kimyasaldan hastalanıcaksınız, sonra çok pişman olursunuz ama sağlığınız yerine gelmez

Olan olmuş artık. Rabbim evlatlarını sana bağışlasın. Yapacağın tek şey bazı şeyleri görmezden gelip gereken kadar yapmak. Onlar uyurken de dinlenmek. Bu çok önemli bence. İki buçuktan sonra kolaylaşır diye düşünüyorum

Hangi akla hizmet bu yasta 2cocuk??? Bence dogum kontrolü ile ilgili bilgilendirilmelisin hemde hemen... ben 28imdeyim kizim 7aylik..masallahiniz var valla...bide derler kucuk o ablasi valla kucukler bizi suya goturur susuz getirir...hatta bastan alalim hanga akla hizmet erken evlilik??? Bisi olsa kocana yada anlasamayip ayrılsaniz?? Neden bi sonraki durumu dusunmeden koru korune atlarsiniz anlamamki?? Kusura bakma cok sinirlendim kizkardesmden kucuksn saka gibi...

Hemen ilk kotu yorum gelmiş,herkes hemen anlaşamayıp ayrılsanız ne olacak sorusunu soruyor.herkesin evliliğini sormak size mi düştü hangi akla hizmet diye soruyorsunuz,sizden izin mi alacak.arkadaş mutsuzum,kocam dövüyor veya beni aldatıyor demiyorki.çocuklarıyla olan yorgunlugunu soruyor,bende sinirleniyorum hemen kötü yorum yapanlara.

Konu sahibi,senin soruna gelecek olursak çocuk büyütmek gerçekten zor Allah yardımcın olsun.benimde çocuklarım var Allaha şükür eşimle bi sorunumuz yok,yardimcida olur ama bende çocuklara ve evin islerine yetişmeye yoruluyorum.bazen bendede oluyor o,çocuklar hepsi birden ağlayinca kafam hic götürmüyor sabretmeye çalışıyorum,bende merak ediyordum benim gibi var mi diye:)o ağlama sesleriyle kafanın ici bi değişik oluyor demi:)onlar Allahın bize hediyesi ve emaneti cnm onlarda büyür inş moralini bozma.

Artık yapacak bişey yok d.kontrol yöntemi kullan bundan sonra bidaha hamile kalırsan zor olur iyice.
Bas bas boşuna bağırmıyoruz erken evlenip çocuk yapmayın diye bide sen ard arda yapmışsın neyine güvendin kesin korunurken olmuştur ama
Yok böyle yazmak yetmez bide dövseydin.biraz haddinizi bilin ya.bide sormuşsun bilmiş bilmiş nası korundun diye sanane milletin mahreminden

Buradan ne temizliğe yardımcı olabilir ne de çocukları pış pışlayabiliriz:):) 20 yaşında 2 çocuk iyi cesaret :):)

Allah öyle nasio etmiş kelimesine kesinlikle katılmıyorum.
Hiçbiriniz korunmayın o zaman, boy boy nasip etsin.
Kızı da yerin dibine sokmaya gerek yok tabi
Dünyaya gelen büyüyor, sen de çok zorlanacaksın o çocuklar da ha öyle, ha böyle büyüyecek.

3. çocuğu yapma, tek öneri bu olabilir.
Korunmayı da öğren.
Pardon polemik için değil merakımdan soruyorum
Bebek olayı Allah'ın nasip etmesi olayı değil mi
Dilediğine verir dilediğine vermez!
Yıllarca tedavi olur sahip olamaz biri
Spiral takılı olduğu halde ikiz gebe kalır bir diğeri işte bu Allah'ın nasip etmesidir!
Korunmak tövbe haşa Allah verecekken sen bir ilaç içtin iğne oldun diye Allah'ın verememesi değildir ( bin kere tövbe günaha gireceğim) korunmak elbette bir önlem istemeyen korunur bende korunuyorum mesela ama aslolan bu mesele de ve her meselede Allah'ın nasip etmesi olayı vardır!
Not: inançlarımız farklı ise ya da inançsızsanız da size saygım sonsuzdur o Zaman bu mesajımı hiç kaale almayın olur mu her iki durumda da sadece fikrimi belirttim asla niyetim polemik değil!

Hemen böyle azarlayarak yazanları görünce artık tahammül edemiyorum. Kızcağız sadece fikir istiyor. Hiç yazmayın daha iyi. Hemen yok niye 2. Çocuk yok niye erken evlilik boşanırsan vs. Allah kimseyi yuvasından etmesin bu ihtimaller 18 yaşında evlenilse de (ki erken evliliği tasvip etmiyorum kesinlikle ama herkesin kendi tercihidir) 30 yaşında evlenilse de herkes için geçerli. İkinci çocuk korunduğu halde olmuş olabilir ki oldukça sık rastlanan bir durum ya da isteyerek yapmış olabilir. Konu bu değil! Neyse çok uzattım. gencanneee gencanneee temizlik takıntından kurtulmaya bakacaksın. Eğer maddi durumun elveriyorsa bu konuda yardım al içine sinmeyebilir çok titizlendiğin için ama kendini frenleyeceksin. Sen iyi hisset ki çocuklarına da yansısın güzel enerjin. Onlar büyüdükçe her şey çok daha keyifli olacak. Mutluluklar.

Canim durumun zor ama sonsuza kadar surmeyecek hergun cocuklarin biraz daha buyuyecek ve bu zor gunleri unutacaksin hatta tatli bir ani olarak kalcak..temizlik hastaligini bi kenara birak vesvese yapma kendine ve evlatlarina odaklan..ne guzel genc yasta anne olmussun bir kac yil sonra cocuklarin buyudugunde rahatlicaksin ve kendinle gurur duyacaksin...sana soyle bi ornek vereyim ben 29 yasindayim ve kizim bes yasinda yengem benden 9 yas buyuk ve torun sahibi
38 yasında torun sahibi mi:110: benim annem 48 yasında hala torunu yok :KK70:

Valla ben 20 yaşımı düşünüyorum da bırak çocuğu evlenmek bile aklıma gelmezdi.

Ama yazıldığı gibi olan olmuş, bunalman çok normal.

Ben 30umda hamileyim. İlk hamileliğim, 2.yi düşünmem bile. Oldukça kaygılıyım, bunalır mıyım, yapabilir miyim diye. Çünkü bebek bakmak hele ki yardımcın yoksa çok zor. Temizlik için yarım gün falan yardımcı alsan?

Oyyy vallahi bunaldim allah yar ve yardimcin olsun...onlari buyutmek zorundasin canim sikayet etmek luksun yok

Valla ben 20 yaşımı düşünüyorum da bırak çocuğu evlenmek bile aklıma gelmezdi.

Ama yazıldığı gibi olan olmuş, bunalman çok normal.

Ben 30umda hamileyim. İlk hamileliğim, 2.yi düşünmem bile. Oldukça kaygılıyım, bunalır mıyım, yapabilir miyim diye. Çünkü bebek bakmak hele ki yardımcın yoksa çok zor. Temizlik için yarım gün falan yardımcı alsan?
Zorlukları var ama onun sevgisi bunları bastırıyor merak etme bazen patlıyosun yeter artık diyorsun tam o anlardan biri de açtım bu konuyu biraz azarlayanlar olsa da çok iyi tavsiyeler aldım ve uyguluyorum da patlama anının geçmesi onun Bi gülüşüne bakıyor aslında :)

Back
X