- 2 Temmuz 2016
- 1.013
- 1.738
- 133
- Konu Sahibi gencanneee
Konu baya çarpıtılmış ama neyse atlatılmış. Öncelikle temizliği abarttığınızı söylemişsiniz zaten, Her tuvalete gidenden sonra çamaşır suyuyla koşmak ne demek 3 günde bir cam silmek ne demek... Çocuğunuz yokken bile bunu yapıyosanız siz kendinize yaşam alanız bırakmıyorsunuz ki. Temizlik işini bağımlılık haline getirmişsiniz. Kendinize bi sınır koyun, camı 2-3 haftadan önce sakın silmeyin ( ben 2 ayda bir siliyorum ama size göre değil) Perdeleri ayda çok fazla, en az 3 ay bekleyin , Süpürmeyi her gün yapsanız da toz alma silmeyi gün aşırı ya da 3-4 günde bir yapın. Sizin için en önemlisi çocuklarınız. 9 aylık olan küçük ama 19 aylık olan için oyunlar kurun beraber oyunlar oynayın , renkleri öğretin , hayvanları öğretin. Onla vakit geçirin tadını çıkarın çocuklarınızın. Siz ev temizleyeme çalışırken o gidip dolapları döküyo, siz yine onunla vakit geçiremeyip bu sefer dolap toplamak zorunda kalıyosunuz. Herşeyi ütülüyo olmanız çok güzel yapabilmeyi isterdim ama bana göre değil. Ama zorlanıyorsanız ütü gerektiren şeyleri ütüleyin sadece, Ayrıca eşiniz gelmeden çocuklar uyuyomuş, babalarıyla zaman geçirmeleri için uyku saatlerini yeniden düzenleyin bence , ne kadar yorgun gelse de en azından başında durup uyutsa, onlara bi masal okusa bile gelişimleri için çok etkili olur. Çocuklarınız bırakın oyuncaklarını dağıtsınlar, oynasınlar, ama yavaş yavaş oyunları bitince toplamaları gerektiğini büyük olana öğretmeye başlayın, hadi kızım oyuncaklarını kaldır diye, hem siz az yorulursunuz hem sorumluluk sahibi olurlar. Biraz rahatlamaya çalışın, sürekli temiz kullanan bi insan olarak mutfak dolapları ne kadar sık kirlenebilir ki, o kullandığınız kimyasallar sizin ciğerlerinizi, cildinizi mahvedicek, yaşınız daha küçük hem evhamdan hem kimyasaldan hastalanıcaksınız, sonra çok pişman olursunuz ama sağlığınız yerine gelmez