coraspinin bebek cinsiyetiyle alakası varmı

Anladıımm. Teşekkürler canımcım açıklama için :)

İlacı hiç kullanmadım ilki kız ikincisi de kiz

Bir çocuğun kız veya erkek olma ihtimalini kadın , erkek çevre beraber belirler .

Ezbere bilinen erkekte X, Y kromozomu var Kadında sadece X kromozomu.
XX kız XY erkek . E kadında Y yok o zaman erkek belirler .
Ama şu bir gerçek ki. Acaba kadın X'i mi yoksa Y'i mi çekecek.
Ayrıca erkeğin yaşı , yediği, içtiği , yaptığı spor vs etkenler kaç zibilyon sperm de X , Y oranlarını nasıl etkilediğini bilmiyoruz .

Kadının hormonları, yaşı, yediği içtiği , adet döngüsü, dogum sayısı, kadın hangi durumda X mi Y mi çeker bilmiyoruz .

Ayrıca döllenme tarihi(Sat'a göre?) , saati( gündüz -gece) nasıl etkiler bilmiyoruz.

Ve Dünya'ın çekim zamanları, girdiği yörüngeler , mevsimler vs .

Mesela kıtlık ve savaş zamanlarında insan nesli devam ettirme korkusu ikiz sayılarının arttığı gözlemlenmiş.

Yani izlediğimiz haberlerden bile etkilenip kız dogurabiliriz

Herşey görüldüğü kadar basit değil. Bu cok bilinmeyenli denklemi çözebilselerdi aman Allah'ım iyi ki çözemiyorlar .

Allahim neler okuyacagiz daha k.k de
Coraspin kan sulanrici bebek cinsiyeti ile ne alaka.Allah akil fikir versin

Kiz mi erkek mi olacagini sadece erkek belirlemez. Kadinin hangisini kabul edecegi de onemli. Yani kadin, erkek, cevresel faktorler gibi bir suru faktor var etkileyen.

Tv de bir doktordan duymuştum tatliyi çok seven erkeklerin genelde kizlari olur diye bende buna inanıyorum.:)cinsiyeti erkek belirler

Makalenin linki paylaşıldı mı
Döllenme olduktan sonra sizi kimse kurtaramaz be coraspirin be tatlı ne turşu. O yüzden Fazla kurcalamayın

Ne alaka ya
Kadın kullanıyor kan sulandırıcıyı babadan gelen genlerde xx veya xy olması belirliyor cinsiyeti

Bu forumda; yumurtalama gününe göre cinsiyeti hesaplayanlara,diyet yapanlara, hatta ve hatta orasına yumurta akı yerleştirmeyi düşünenlere,sirkeli suyla yıkayanlara rastladım ama coraspin olayını ilk defa duydum Kesinlikle alakası yoktur.

Bu arkadaşın yorumundan da etkilenerek, ilk yaptığım yoruma (hani şu çocuğun cinsiyetini sadece ve sadece spermdeki kromozomun belirlediğine dair yoruma) eklemeler yapmak istedim. Tek bi bakış açısına sahip olmayı sevmiyorum.

Coraspin’den tamamen bağımsız olarak (hiçbir işe yaramayacağına neredeyse eminim), cinsiyeti sadece erkeğin belirlediğini söylemek biraz eksik kalıyor galiba. Tamam sperm etkili ama son sözü (yani hangi spermin kazanacağını) kadın vücudu söylüyor olsa gerek. Biraz araştırdım mesela Y spermleri daha hızlı ama daha kısa ömürlüymüş. X’ler ise daha yavaş ama daha uzun ömürlü. Bu durumda seksin ne zaman yapıldığı cinsiyeti etkiliyor olmalı. Yumurtlama gününe yakın yapılan sekste erkek olma olasılığı yüksek, daha önceden yapılanlarda da kız. Bu bilimin insanı olmadığım için daha detaylandıramadım ama var kesin bir şeyler.

Öyle kuru kuru “cinsiyeti erkek belirler” deyip geçmemek lazım. Alıntıladığım yorumun sahibine teşekkürler, ufkumu açtı :)

Son düzenleme:
Bebeğin kız yada erkek oluşunu spermdeki cinsiyet kromozomları belirler. Anne zaten xx. Babadan gelecek x veya y kromozomu çocuğun cinsiyetini belirler. İlacın buna nasıl etkisi olabilir. Belki dölleme esnasında erkek cinsiyeti belirleyen y kromozomu, dediğiniz gibi asidik ortamda tahrip olduğundan meydan dişi cinsiyetini belirleyen x kromozomu taşıyan spermlere kalıyordur. Atıyorum tabi..insanlar neden kor aspirinin bebeğin cinsiyetini etkilediğini düşünmüşler bilmiyorum.

Rica ederim. Aslında sizin kadar güzel Türkçem yok. Bayağı anlatım bozukluğu yapmışım.

Eeee yani erkek çocuk olsun diye karnına dua okumayi normal karşılıyorsunuz
Onu mu demek istediniz

Rica ederim. Aslında sizin kadar güzel Türkçem yok. Bayağı anlatım bozukluğu yapmışım.
Sadece iki tarafı varmış gibi görünen tartışmalara böyle farklı bakış açıları getiren üyelerin yorumlarını okumak bir zevk :) Kal sağlıcakla..

Eeee yani erkek çocuk olsun diye karnına dua okumayi normal karşılıyorsunuz
Onu mu demek istediniz
yazdığım her şey bilimsel
y kromozomu hızlı hareket eder ama daha dayanıksızdır dedim,
bu yüzden kadın vücudundaki bazı şeyler bu spermlerin ölümünü kalımını etkileyebilir dedim,
sonunu da “sizin dediğinizle alakalı bir makale yok, pubmedde araştırdım, uydurmasyon inanmayım” dedim diye
dua okumakla nasıl bir bağlantı kurdunuz?
hayretle okudum

bu konuya daha ne kadar bilimsel yaklaşabilirdim bilmiyorum
hacı hocaya nasıl geçti muhabbet
bunun cevabını da heyecanla bekliyorum :)

sanırım şeyden dolayı bu
“sen ne kadar bilirsen bil, bilgin karşındakilerin anladığı kadardır”

zira ben bir tıp öğrensi olarak, profesörlerden öğrendiklerimizi yazıp bilimsel bilgiler verip makalelerden bahsediyorum diye
hacı hocayı desteklemekle itham edildim
bunun başka bir açıklaması varsa da gelmiyor aklıma

Son düzenleme:
Babadan gelen kromozom X olursa kız, Y olursa erkek olur bebek. Bunda annenin ya da anne adayının aldığı ilaçların hiç bir önemi Yok.

ben de internette x kromozomlarinin y kromozumomlarina oranla asidik ortamda daha uzun sure yasadigini okumustum.Fakat ne olursa olsun cinsiyet isi hep bi ihtimaldir. 500 bin x kromozomu yasasin 1 tane Y kromozu saglam kalsın..yine de erkek olma ihtimali hep vardir.. aspirin mihabbeti ise cok alakasiz bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…