yok mesela bu etki gerçek olsaydı şöyle bir şey olabilirdi, diyelim çift yumurtlamadan 1 gün önce ilişkiye girdi. böyle bir durumda hemen döllenme olmayacak, spermler vücutta bekleyecek ya hani. o esnada ilaç işte y spermlerinin hassaslıktan dolayı ölme oranını azaltıcak, eskiye göre erkek olma oranını artıracak yani :)
İlacı hiç kullanmadım ilki kız ikincisi de kizkızlar bi karşılaştırma yapalım doğruluğu nedr gebelik öncesi coraspin kullanlar bebekleri kız oluyormuş doğrumu sizce
burda bi makalede okumuştum asidik olmasından dolayız gebelik kız bebeği oluştruyomuş
doğrumu sizlerinki nasıl oldu
Erkek boşaldığı anda kadının yumurtasına hücum eden milyonlarca spermden sadece birinin taşıdığı kromozomla belirlenen cinsiyetin coraspinle ne ilgisi olabilir? Merakımdan soruyorum, ne alakası olabilir?
Ne alaka yakızlar bi karşılaştırma yapalım doğruluğu nedr gebelik öncesi coraspin kullanlar bebekleri kız oluyormuş doğrumu sizce
burda bi makalede okumuştum asidik olmasından dolayız gebelik kız bebeği oluştruyomuş
Bir çocuğun kız veya erkek olma ihtimalini kadın , erkek çevre beraber belirler .
Ezbere bilinen erkekte X, Y kromozomu var Kadında sadece X kromozomu.
XX kız XY erkek . E kadında Y yok o zaman erkek belirler .
Ama şu bir gerçek ki. Acaba kadın X'i mi yoksa Y'i mi çekecek.
Ayrıca erkeğin yaşı , yediği, içtiği , yaptığı spor vs etkenler kaç zibilyon sperm de X , Y oranlarını nasıl etkilediğini bilmiyoruz .
Kadının hormonları, yaşı, yediği içtiği , adet döngüsü, dogum sayısı, kadın hangi durumda X mi Y mi çeker bilmiyoruz .
Ayrıca döllenme tarihi(Sat'a göre?) , saati( gündüz -gece) nasıl etkiler bilmiyoruz.
Ve Dünya'ın çekim zamanları, girdiği yörüngeler , mevsimler vs .
Mesela kıtlık ve savaş zamanlarında insan nesli devam ettirme korkusu ikiz sayılarının arttığı gözlemlenmiş.
Yani izlediğimiz haberlerden bile etkilenip kız dogurabiliriz
Herşey görüldüğü kadar basit değil. Bu cok bilinmeyenli denklemi çözebilselerdi aman Allah'ım iyi ki çözemiyorlar .
Bebeğin kız yada erkek oluşunu spermdeki cinsiyet kromozomları belirler. Anne zaten xx. Babadan gelecek x veya y kromozomu çocuğun cinsiyetini belirler. İlacın buna nasıl etkisi olabilir. Belki dölleme esnasında erkek cinsiyeti belirleyen y kromozomu, dediğiniz gibi asidik ortamda tahrip olduğundan meydan dişi cinsiyetini belirleyen x kromozomu taşıyan spermlere kalıyordur. Atıyorum tabi..insanlar neden kor aspirinin bebeğin cinsiyetini etkilediğini düşünmüşler bilmiyorum.kızlar bi karşılaştırma yapalım doğruluğu nedr gebelik öncesi coraspin kullanlar bebekleri kız oluyormuş doğrumu sizce
Rica ederim. Aslında sizin kadar güzel Türkçem yok. Bayağı anlatım bozukluğu yapmışım.Bu arkadaşın yorumundan da etkilenerek, ilk yaptığım yoruma (hani şu çocuğun cinsiyetini sadece ve sadece spermdeki kromozomun belirlediğine dair yoruma) eklemeler yapmak istedim. Tek bi bakış açısına sahip olmayı sevmiyorum.
Coraspin’den tamamen bağımsız olarak (hiçbir işe yaramayacağına neredeyse eminim), cinsiyeti sadece erkeğin belirlediğini söylemek biraz eksik kalıyor galiba. Tamam sperm etkili ama son sözü (yani hangi spermin kazanacağını) kadın vücudu söylüyor olsa gerek. Biraz araştırdım mesela Y spermleri daha hızlı ama daha kısa ömürlüymüş. X’ler ise daha yavaş ama daha uzun ömürlü. Bu durumda seksin ne zaman yapıldığı cinsiyeti etkiliyor olmalı. Yumurtlama gününe yakın yapılan sekste erkek olma olasılığı yüksek, daha önceden yapılanlarda da kız. Bu bilimin insanı olmadığım için daha detaylandıramadım ama var kesin bir şeyler.
Öyle kuru kuru “cinsiyeti erkek belirler” deyip geçmemek lazım. Alıntıladığım yorumun sahibine teşekkürler, ufkumu açtı :)
Eeee yani erkek çocuk olsun diye karnına dua okumayi normal karşılıyorsunuzburdaki “allahım cehaleeetttte dayanamoyoroooom” tarzı yorumları fazla kendini beğenmiş ve komik buldum :)
evet bebeğin cinsiyetini erkekten gelen sperm belirler ama sonuçta sperm de dış etkiler tarafından etkilenebilir.
mesela hep %50 erkek %50 kız olacak deriz ama; Y kromozomu daha hafif olduğu için Y spermi daha hızlı hareket eder. eşit şartlarda yarışmıyorlar yani :) fakat hızlı yaşamalarına rağmen ömürleri daha kısadır, daha savunmasızdırlar diyebiliriz. bu aradaki farklar bariz şeyler değiller ama. çok minik farklar.
internette bu yazdığınız şeyi araştırdım. bir yerde aspirin anti-inflamatuar bir ilaç olduğu için Y kromozomların yaşam süresini arttırır, bu nedenle erkek bebek olma olasılığı bir tık artar demişler.
ama makalelere baktığım zaman bu konuyla ilgili hiçbir şey bulamadım. demek ki bilimsel geçerliliği olmayan uydurmasyon bir şey. inanmayın.
Sadece iki tarafı varmış gibi görünen tartışmalara böyle farklı bakış açıları getiren üyelerin yorumlarını okumak bir zevk :) Kal sağlıcakla..Rica ederim. Aslında sizin kadar güzel Türkçem yok. Bayağı anlatım bozukluğu yapmışım.
yazdığım her şey bilimselEeee yani erkek çocuk olsun diye karnına dua okumayi normal karşılıyorsunuz
Onu mu demek istediniz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?