• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

corona da önlem alınana yağılan psikolojik baskı

Bazi arkadaslarim " yanlis anlama beni ama cok dikkat edenlerin de basina geliyor genelde, kafaya takma o kadar" diye öneri vermişti en fazla.

Espriyi filan biyere kadar anlarim ama dalga gecerek "sizin psikoloji gidik ya" diyenin agzina ederim galiba herkes bi haddini bilsin 🥰
Siz de çok cekingen duruyorsunuz bozun bazi insanlari.

kızlar merhaba,
Artık bu durum iyice canımı sıkmaya başladı.
Toplu taşımada siperlik takıyorum, iş yerinde maskem hep ağzımda. Bunlar zaten normal önlemler.
Ama ek olarak arkadaşlarımla buluşmuyorum, evlerine gitmiyorum, zaten iş yerinde görüşüyoruz.
Ama aldığım ek önlemlere "En çok sen yaşayacaksın ehehe" mantığı ile bakmak çok yordu beni.
Çevremden sürekli bir bakış, bir ima görüyorum.
Haftaya eşimin teyzesinin evi boş, Antalya da. Oraya gideceğiz 3 günlük tatile. Zaten boş ev. Onda bile "oo siz tatile gider miydiniz, sizin psikoloji gidik ya o yüzden diyorum" vs gibi yorumlarla karşılaştım.

Kuzenim yine geçen dalga geçti ama instagramına baktım. 1 haftada bulunmadığı kişi kalmamış. Hepsinde de maske yok, dip dibe oturuyorlar.

Bunlar öpüşmeyip sarılmadıkça aynı ortamda yanyana oturunca bir sorun olmayacağını düşünen insanlar. Ben onları eleştirmiyorum, yüzlerine laf etmiyorum ama ben siperlikle dolaşınca ve onlarla görüşmeyincr olay oluyor.

Para cezası yememek için maske takan arkadaşım bana akıl veriyor, deli oluyorum.
Ben hepsine doğal seleksiyon olarak kabul ediyorum. Ama dikkat edenin canı yanıyor ya ona üzülüyorum.

Hele bazı zamanlar metroda siperlik takan tek ben oluyorum. Öcü görmüş gibi suratıma bakıyorlar. Hepsininde maske çenede veya sadece ağzını kapatmış.

Kardeşin sen ne halt yersen ye, ama dikkat edene niye karışıyorsun?

Cidden kafama takmadım aylardır ama en sonunda artık patladım.

Siz karşılaştınız mı hiç böyle durumlarla yoksa benim çevremdekiler mi sorunlu?
Alnına bı kağıt yapıştır üstüne ben koronaliyim yaz kimse yaklaşmaz sana. Yakında yapabilirim bende bunu😂😂 bende bıktım herkesten. Sanki dünya çapında salgın yokta ben paronoyagim . 🤪🤪 Hehe de geç herkese.

Ben de çok aşırı dikkat etmiyorum . Haftanın 5 günü işteyim zaten. Bu hafta iki gün sosyal mesafeli çimenlik konserine gittim, bir gün ormanlık alanda bir başıma hamakta kitap okudum, geçen hafta sosyal mesafeli acikhava tiyatrosundaydim, bu ay iki gece biriyle Ağvada kuytu bir göl kenarında bulustum, birkaç gün de deniz kenarında bir basıma çadır tatili yaptım...
Yani kendimce insan içine çok girmeden hayatımı yaşamaya çalışıyorum... Benim ablam da çok aşırı dikkatli,hala kutu ayranı falan yıkıyorlar. Poşetleri kargoları bir gün balkonda bırakıyorlar. Ben ona saygı duyuyorum, neredeyse beş haftadır gitmedim mesela. Onlardayken onun kuralına göre davranıyorum. Misal önümüzdeki hafta ziyaret edecegim, yanımda temiz pijema götüreceğim, dışarının pisliği Eve girmesin diye gelir gelmez giyinmek için (ki kendi hayatımda asla dikkat etmem,kot pantalonla uyudugum bile olur çok yorgunsam)
Bence herkesin birbirine saygı göstermesi şart. Size kötü kötü bakana 'covidim de' diyin, bakın bakalım onlar da maskesini gözüne kadar cekiyor mu :KK70:

kızlar merhaba,
Toplu taşımada siperlik takıyorum, iş yerinde maskem hep ağzımda. Bunlar zaten normal önlemler.
Ama ek olarak arkadaşlarımla buluşmuyorum, evlerine gitmiyorum, zaten iş yerinde görüşüyoruz.
Ama aldığım ek önlemlere "En çok sen yaşayacaksın ehehe" mantığı ile bakmak çok yordu beni.
Haftaya eşimin teyzesinin evi boş, Antalya da. Oraya gideceğiz 3 günlük tatile. Zaten boş ev. Onda bile "oo siz tatile gider miydiniz, sizin psikoloji gidik ya o yüzden diyorum" vs gibi yorumlarla karşılaştım.

Kuzenim yine geçen dalga geçti ama instagramına baktım. 1 haftada bulunmadığı kişi kalmamış. Hepsinde de maske yok, dip dibe oturuyorlar.

Bunlar öpüşmeyip sarılmadıkça aynı ortamda yanyana oturunca bir sorun olmayacağını düşünen insanlar. Ben onları eleştirmiyorum, yüzlerine laf etmiyorum ama ben siperlikle dolaşınca ve onlarla görüşmeyincr olay oluyor.

Para cezası yememek için maske takan arkadaşım bana akıl veriyor, deli oluyorum.
Ben hepsine doğal seleksiyon olarak kabul ediyorum. Ama dikkat edenin canı yanıyor ya ona üzülüyorum.

Hele bazı zamanlar metroda siperlik takan tek ben oluyorum. Öcü görmüş gibi suratıma bakıyorlar. Hepsininde maske çenede veya sadece ağzını kapatmış.

Ben anlattınız.
Ben de bu insanlar yüzünden kendimi deli gibi hissediyordum çok şükür ki değilmişim

Bazıları öyle. Ailemizden bir gelin, kapı kapı sürten amcami evine kabul etmedi kapıdan çevirdi diye anında gorgusuz saygısız damgası yedi. Halbuki kadin astım hastası. Napsin virüsü kapinca kim vah vah diyecek. Kimse. Kulaklarınızı tikayin bosverin.

kızlar merhaba,

Hakaret etmek için değil gerçekten üzülerek söylüyorum ki toplumun iq seviyesi pek yüksek değil. Gül geç. Burada da vardı sağlıkçıyım diyip abuk subuk şeyler anlatanlar. Malesef bunu yaşayacağız. Bazı insanlar bişeyi başlarına gelmeden anlayamıyorlar yani başka insanların tecrübelerinden veya kitabi bilgiden yararlanarak korunma belli bi düzey zeka gerektiriyor ve herkeste yok

Ah ah polis zoruyla bile maske takmıyor bizim millet tepiniyor yerlerde yuvarlanıyor polisi suçlu çıkarıyor yinede maske takmıyor boylelerini gördüğü yerde polis adını tc sini alacak ceza yazmayacak aslında 2 gün sonra hastalandığında tedavisini yapmayacak görecekler günlerini

Maalesef bende takıntılı pimpirikli oldumm başkalarının gözünde. Abartma vs diyorlar. Anlam veremiyorum. Tv lerde yok başkasının değdiği yere dokununca geçer sadece kişilerde değil her yerde bulaşma riski var diye zamanında bangır bangır bağırdılar..Bende yapı gerek titiz biriyim böyle bir durum olunca daha da dikkat ediyorum normal olarak. Ne bileyim asansör düğmelerine kürdanla ya da peçete kullanarak basarim. Ellerim bir yere dokunduğunda ,(çocuklarinda çünkü unutup ellerini gözlerine ağızlarına yüzüne götürüyorlar kısacası ) dezenfektan sıkarım. Dışardan gelen birinin ellerini yikamadigini görünce uyaririm yani onlar normal ben anormal..eşim bile sen çok abarttım diyor çünkü kendi çok rahat😓😓😓

Siz doğru olanı yapıyorsunuz. Ben de önlemlerimi en yüksek seviyede tutuyorum, komşularım hala toplaşmaya devam ederken başta onların sağlığı için misafirliğe gitmediğimi ve kabul etmediğimi nazikçe belirtiyorum, yakın arkadaşlarımla bile görüşmüyorum. Geçen ay çevremden birçok kişinin testi pozitif çıkmış, arkadaşım 1 hafta arayla hem dedesini hem de anneannesini toprağa verdi üstelik annesi de pozitif. Bizzat tanıdığım birçok insan buna benzer durumlar yaşadığına göre tehlike herkes için aynı. Özellikle gençler bana birşey olmaz modunda ama maalesef genç yaşta vefat eden binlerce insan var.

Sevdiğim bir sosyal medya vecizesi:
"Halkımız sandığımız kadar geri zekalı değil, sandığımızdan daha da geri zekalı."

Benim de hayatimdaki tek degisiklik maske ve sosyal mesafe. Geri kalan her seyi eskisi gibi yapiyorum. Insanimiz pisti hep,pis kalmaya da devam edecekler korona olsun veya olmasin. Ben pis degildim hala da degilim ;)

Benim de hayatimdaki tek degisiklik maske ve sosyal mesafe. Geri kalan her seyi eskisi gibi yapiyorum. Insanimiz pisti hep,pis kalmaya da devam edecekler korona olsun veya olmasin. Ben pis degildim hala da degilim :KK66:

dark yani dışarı yemeğe gidiyor musun mesela

maske taksam da yerken çıkaracağım, oradaki garson, aşçı ya da herhangi biri belki hiç takmıyor

haberlerde vardı karantinada olan bir çok kişi kalkmış Abant a pikniğe gitmiş

HES kodu ile belirlenmişler

bu durumda benim gittiğim yerde de bu tarz insan bulunma olasılığı fazla

dark yani dışarı yemeğe gidiyor musun mesela

maske taksam da yerken çıkaracağım, oradaki garson, aşçı ya da herhangi biri belki hiç takmıyor

haberlerde vardı karantinada olan bir çok kişi kalkmış Abant a pikniğe gitmiş

HES kodu ile belirlenmişler

bu durumda benim gittiğim yerde de bu tarz insan bulunma olasılığı fazla
Senin cevrendeki insanlar ve ofisinin bulundugu yer falan cok sakat bence damdancagzim. Ondan kaynaklaniyor tedirginligin. Oralardaki esnaf lokantalari guzel yemek yapar ama gidilmez malum.

Disarida yemege gidiyorum ben. Ama nereye mesela Nilufer Doga et mangala ;) Mutfak personelinden garsonuna herkes maskeli. Dikkat ediyorlar.

Ben fast food yemem mesela,eskiden de yemezdim. Kahve icmeye de gidiyorum,belirli cafeler var gittigim. Maskesiz oturanlar oluyor ama gorevliler hep maskeli benim gordugum.

Senin cevrendeki insanlar ve ofisinin bulundugu yer falan cok sakat bence damdancagzim. Ondan kaynaklaniyor tedirginligin. Oralardaki esnaf lokantalari guzel yemek yapar ama gidilmez malum.

Disarida yemege gidiyorum ben. Ama nereye mesela Nilufer Doga et mangala :KK66: Mutfak personelinden garsonuna herkes maskeli. Dikkat ediyorlar.

Ben fast food yemem mesela,eskiden de yemezdim. Kahve icmeye de gidiyorum,belirli cafeler var gittigim. Maskesiz oturanlar oluyor ama gorevliler hep maskeli benim gordugum.

O tarafa zaten gitmem de eşim geçen Uzan a gidelim dedi

Oraya da gitmeyelim dedim kaldık

Okul açılsa biz de dökülürüz de

Geçen Eker meydan Balkan köftecisi önünde kuyruk vardı dedi eşim mesela

Eskisinden beter olmuş mekanlar bir yandan alışmalıyız yeni yaşam bu diyoruz bir yandan da eski günleri özlüyoruz

Cuma okulda Veli toplantısı olacakmış bakalım ne filmler çevireceğiz

bana sen de ne kadar korkuyorsun! diyenlerin (2 kronik hastalığım var) hepsi corona oldu. Hastaneler çok güvenilir diyen hastaneden, yemekten bulaşmaz diyen yemekten , villa tatili otel değil ki diyen villadan kaptı. Ben ölünce 2 gün konuşulur unutulur o yüzden kimsenin dediği umrumda değil, havalar soğumaya başlayınca 1 ay sonra herkes evde kal yazmaya devam edicek. 1 kere gittik bişey olmadı, 1 kere çıktık bir şey olmadı vs diye kendilerine güveniyorlar ama ne kadar zor hastalık olduğu başlarına gelene kadar anlamayacaklar. 40 yaşında ki arkadaşım evde ağrıdan ağlıyor, hala grip gibi aman nolucak, eninde sonunda bizi de bulacak nasıl olsa bahanesiyle rahat rahat geziyor insanlar.

Son düzenleme:
O tarafa zaten gitmem de eşim geçen Uzan a gidelim dedi

Oraya da gitmeyelim dedim kaldık

Okul açılsa biz de dökülürüz de

Geçen Eker meydan Balkan köftecisi önünde kuyruk vardı dedi eşim mesela

Eskisinden beter olmuş mekanlar bir yandan alışmalıyız yeni yaşam bu diyoruz bir yandan da eski günleri özlüyoruz

Cuma okulda Veli toplantısı olacakmış bakalım ne filmler çevireceğiz
Uzan eskisi gibi degil,kofteci yusufun pahali versiyonu. Gidiyorsun kalabalik. Eskiden herkes gitmezdi dogru durust oturup yemek yerdik. Simdi yiyen kalkiyor cumku kuyruk var,sen kalkiyorsun yerine hemen biri oturuyor. Bence de gitmeyin oraya bosver. Eker meydanda Zennup olabilir belki,o da her saatte degil,ara bir zaman secmeli. Yoksa o da kalabalik.

Back
X