corona da önlem alınana yağılan psikolojik baskı

Hangi older yasiyorsunuz bilmiyorum ama gecen hafta izmire gittim,dogdugum buyudugum sehir, kimsede maske yok,marketteki Kasiyer bile takmiyor bir suru insanla gorustugu halde. Normalde Ankara da yasiyorum suan sanirim bir 4 aydir hic taksi degil araca binmedim is yerine nobetlese3gidiyoruz asansorler kapali vs. Bana da izmirde abartiyorsunuz dediler ama Ankara icin onlemlerimiz az bile. Yasayisla ilgili tamamen ama biz kendimizi koruma zorundayiz

Eğer tüm insanlar bu hassasiyetle davransaydı, şu an hastalık tekrardan bu kadar yayılmazdı, en doğrusunu yapıyorsunuz, biz hastalık çıktığından beri ailece tüm kurallara uyduk, gerekmedikçe dışarı çıkmadık, çocukları evimizin karşısındaki site içindeki parka bile götürmedik, normalleşme sürecinde her yer açılmasına rağmen market haricinde hiç bir yere gitmedik, herkes bizim gibi davransaydı, şu anda hastalık kontrol altına alınmış olurdu, okullar da açılır, her şey kontrollü bir şekilde normale dönmüş olurdu

Ev ile ofisin pek farkı yok.. Daha öncede dedim ofisin ortamıda fiziki olarak önemli ki biz zaten birbirimize çok muhatap olan insanlar değiliz, öyle sosyal muhabbet falan yok zorunlu iş konuşmaları harici. Masalar 2 metre kadar yandan ve önden mesafeli ben zaten cam kenarındayım ve cam sürekli açık 8 saat maske ile durabilene bravo lafım yok ama ben duramıyorum..
Ben size ve sizin gibilere hakkımı helal etmiyorum. Öteki dünyada elim siz ve sizin gibilerin yakasından düşmeyecek.

Bir sağlık çalışanı olarak size çok teşekkür ederim. Herkes sizin gibi duyarlı olsaydı şuan 50nin altına inmişti vaka sayıları. İnsanların bu vurdumduymazlıkları nedeniyle bu haldeyiz. Ve maalesef çok kötü günler bekliyor hepimizi.

Şu yazdığınız ilk paragrafa benzer cümleler kurunca da pimpirikli ve paranoyak damgası yiyorum :D

Hatta bozulan küsen oluyor.
Bozulan bozulsun, küsen buyursun küssün. Siz doğru olanı yapıyorsunuz he he deyip geçin , koronadan bacak atarken bende size güleceğim deyin.Kisacasi dalga geçenle siz de dalga geçin,sonra onlar sıkılıp susacak siz onlarla dalga geçmeyin diye

bizim çevredede var.. kayınvalidem çocuğa bakıyor ben çalışıyorum. tutturdu memlekete düğüne gidecekmiş. zorunlulukmuş ayıp olurmuş. bizim düğüne gelmişler vs... ile allem etti kallem etti dün otobüse bindi gitti. 2 hafta sonra dönecek. işin kötüsü çocuğuma bakıyor. ben şimdi izin aldım evdeyim çocukla. ama dönünce 2 hafta da git karantina yap diyemeyeceğim o kadar iznim yok. çocuğu bırakmak zorundayım =( aynı şekilde bi akrabamız da 8 saatlik mesafeye kız almaya gidecekmiş.. anlatamıyorsun bi türlü... biz kendi aracımızla gidicez diyor... şimdi diyeceksin ki herkes kendinden sorumlu.. öyle değil işte...o akrabamız benimle görüşmese de ailemle temas halinde.. kv çocuğa bakıyor temas halinde...yine sokağa çıkma kısıtlaması, şehirler arası yolculuk kısıtlaması gelmeli! bir an önce!
😰Zaten bu düğünlerinde cok etkisi oldu yayilmasinda. Cocugunuza bir süre baskasi baksin bence ailemin bulunduğu ilcede düğün yemegi yapan kadinda korona çıktı daha bugün ve belirti yasayan test yaptiran tanidiklarim var. Ayni ilcede nisanda biraraya gelinmis korona yayilan tanidiklarimda oldu ve bir tanesi yoğun bakimda durumu ağır karisi da gebe esinin iyilesmesini bekliyor. Hafife aliyoruz birsey olmaz diyoruz ama oluyor. Anlattigim ilcede bu virüsün etkisini en gec alan bir ilçe yani aylar sonra geldi oraya. Simdi git gide çoğalıyor ve düğünler hic bitmiyor bulunduğum ilde hem konvoy sesleri hem ambulans sirenleri iki günde bir oluyor 😥

Valla siz bizimkinden bir adım öteye geçmişiniz. Odada 4 kişiyiz masalar arası sosyal mesafe sınırında mesafemiz var ve cam sürekli açık bahsettiğim kişi hariç hiç birimiz maske takmıyoruz masada çalışırken ve iş yerinde herkes aynı durumda etrafta işi olan, kullanıcı ile teması olan ya da sohbet moduna geçen takıyor ama masada işle meşgul iken takmıyoruz.
Bravyoo ne de güzel yapıyorsunuz hatta yapmakla kalmıyor nerdeyse övünerek anlatıyorsunuz . Maske takarak sosyal sorumluluk bilinciyle hareket eden , doğruyu uygulayan arkadaş hata yapıyor korunmakla. Birlik olup uyarın düzelsin olmaz böyle!

Ben kendimce risksiz gördüğüm yerlerde takmıyorum açık alanlar (insansız sahalar) ve masamda iş başı halinde iken takmıyorum. Açıkcası zorunluluk olmasa takar mıydım hiç sanmıyorum.. Bu doğru ya da yanlış diye savunmuyorum ama maskenin tam koruyuculuğu olduğunu da düşünmüyorum.. Hasta isem yayılımı önlüyor ama sağlıklı isem beni çokta koruduğunu düşünmüyorum N95 tarzı bir maske değilse her şekilde hava girişi oluyor çünkü..
Maskenin bence de koruyuculuğu yok. Bir düğünde herkes maskeliydi ve her türlü önlem alınmasına ragmen korona oldu pek çok kişi. Ben bu hastalığın sadece nefes ile yayıldığını da düşünmüyorum. Maske korumuyor kesinlikle. Ben heryerde takıyorum tabi o ayrı. Takılması lazım

maalesef, cahil ve vurdumduymaz insan cok var..

ayni sekilde dalga konusu oldugum yakin cevrem , sehir sehir , dugun dernek gezmis bir tanesi , donus yolunda risk gurubundaki hasta ve yasli insanlarin evine gidiyor, bari oraya ugramayin, virus tasimayin diye uyardim diye; inadina gitmis ve yasli annesinin kucagina yatmis , mikrobu bulastiriyoruz deyip gulebiliyor goruntulu arama esnasinda...

zaten hepimiz hem fikiriz ki, kimse kimseye virus tasisin, hepsi hasta olsunlar istemez ve istemiyoruz da

fakat asini ilacini bulmadigina gore, sen de potansiyel tasiyicisin, rahat dur insanlari riske atma diyoruz ama anlayan kim ?

sorsan hepsi okumus cahil, suyuz buyuz diye hava atarlar bir de.. daha kimsenin vebalini almamayi ogrenememissin, kral olsan ne yazar ?

allah akil fikir ihsan eylesin, umarim "bir musibet bin nasihatten yegdir" atalar sozunun degerini, aci bir sekilde anlamazlar..

Ben arada bir youtube dan haber kanallarini izliyorum gercekten maske takmayi bilen kisi sayisi bir elin parmaklarini gecmiyor. Maske takmayi bilmeyip sonra maske korumuyor demek ne derece dogru, bilemedim. Ornegin maske yemek yerken ceneye indirilmez, cikartilip seffaf posete konur. Cunku cenede virus varsa diger turlu onu direkt burun bolgesine tasirsiniz. Ya da maske var diye kalabalik ortama girip 6 adimlik sosyal mesafemizi korumazsak maske ne yapabilir?

Benim yasadigim ulkede de once sadece hasta olanlar maske taksin dendi mart ayina kadar falan. Vakalar gunluk 1000leri gectikten sonra maske zorunlu oldu nisan basindan beri (gercekten herkes takiyor maskesiz kimseyi gormedim) ve su an gunluk vaka sayisi 100'un altinda. Hatta bunlarin 90tanesinden fazlasi hali hazirda karantinada olan isciler, halkta dolasan vaka sayisi 5 ve alti su an gunluk.

Yani bazi seyleri gercekten kabul etmek gerekiyor, itiraz edebilme imkanimiz olmasi her seye itiraz etmemiz gerektigi anlamina gelmiyor. Bati ulkelerindeki maskeye olan bu tepki beni gercekten hayrete dusuruyor.

Gerçekten neye güvendiklerini merak ediyorum aslında ben. Hayır bir yolunu çözümünü biliyorlarsa bizle de paylaşsalar keşke. Sokakta oraya buraya hapşuran öksüren insan dolu. Dün adam maskeyi çıkardı öksürdü öksürdü kapattı geri. Maskenin amacınıda çözemeyen mal dolu. Ne diyeceğini şaşırıyor insan. Sadece kendileri zarar görse ne 💩 yerseniz yiyinde masumlarında canı yanıyor. Geçenlerde yeni tip korona bulundu(mutasyon gecirmis hali) ve daha hızlı yayılıyor Allah bizim gibi önemseyenlere yardım etsin.

Şu pandemi girdi gireli evden dışarı çıkmadım çocuklara verilen ilk izinde sessiz tenha yer bulduk ki oğlum rahatça dolaşsın. hatta yürümek garip gelmişti.. izinler kalktı yüne çıkmadım eşim gidip alıp geliyordu herşeyi.. tayin dolayısıyla taşınmak zorundaydık taşındık ve 2 hafta yine kendimi izole ettim ve annemin yanına geldim.. annemi ocak ayından beri görmedim ya taşıyıcıysam ve ona bulaştırırsam diye korkumdan.. şimdi de yaylada herkeslerden uzak mis gibi havadayız..
toplu taşıma kullanmıyorum zaten kendi arabamızla gidip geliyoruz maskelerimiz hep ağzımızda dezenfektanımız arabada ve çantamızda.. kendimiz olmasa bile başkalarına karşı da sorumluyuz kimin bağışıklığı kuvvetli kimininki değil bilemiyoruz ki maalesef :(
okullar açılınca siperlik kullanacağım oğluma da kullandırtcam 1.sınıfa gidecek bu sene ve mecburum. Allah korusun evet ama tedbir almadıktan sonra nasıl korusun..

Siz en iyisini yapıyorsunuz ne derlerse desinler

Ev ile ofisin pek farkı yok.. Daha öncede dedim ofisin ortamıda fiziki olarak önemli ki biz zaten birbirimize çok muhatap olan insanlar değiliz, öyle sosyal muhabbet falan yok zorunlu iş konuşmaları harici. Masalar 2 metre kadar yandan ve önden mesafeli ben zaten cam kenarındayım ve cam sürekli açık 8 saat maske ile durabilene bravo lafım yok ama ben duramıyorum..
Maske takmamayı normalleştirmek için bir ton bahane sıralıyorsunuz kaç yorumdur. Ve ben bir şey dememek icin zor tuttum kendimi. Ofis kapalı alan siz bunun farkında mısınız masada mesafe var yok kalkınca takiyorumla olacak iş değil o. Ben sizin gibi yapamıyorum edemiyorumcular dan bıktım. Biz de zaten keyfine takıyoruz çok mutlu oluyoruz takınca. Bunca ay max dikkatle enfekte olmadım ama sizin gibiler yüzünden kaparsam bu virüsü hakkımı hicbir şekilde helal etmiyorum

Maskenin bence de koruyuculuğu yok. Bir düğünde herkes maskeliydi ve her türlü önlem alınmasına ragmen korona oldu pek çok kişi. Ben bu hastalığın sadece nefes ile yayıldığını da düşünmüyorum. Maske korumuyor kesinlikle. Ben heryerde takıyorum tabi o ayrı. Takılması lazım

Maske koruyor ama biz takmasını bilmiyoruz. Bakın bir anımı anlatayım. Metroda karşımda bir amca oturuyordu maskeli. Eli ile koltuğa dokundu, kim bilir başka nerelere dokundu. Sonra burnu kaşındı, tuttu maskeyi indirdi, burnunu kaşıdı ve geri taktı. Bu adam korona olsa diyecek ki maskenin koruyuculuğu yok, takmama rağmen korona oldum.

Yanlız değilsiniz...Mahallemiz de 1 ev karantinada ve 2 gün arayla 2 tane düğün oldu.Sevgili eltim düğüne giderken beni de çağırdı ben de virüs den dolayı gitmeyecegimi onun da gitmemesi gerektiğini söyledim.Bana gülerek dedi ki; sende hiç bir yere gitmiyorsun virus bulaşıcak olsa bizden gene bulaşır! !! O günden beri kendinizi izole edin gelmeyin bir süre dedim milletin umrunda bile değil malesef anlamiyorlar

Yanlız değilsiniz...Mahallemiz de 1 ev karantinada ve 2 gün arayla 2 tane düğün oldu.Sevgili eltim düğüne giderken beni de çağırdı ben de virüs den dolayı gitmeyecegimi onun da gitmemesi gerektiğini söyledim.Bana gülerek dedi ki; sende hiç bir yere gitmiyorsun virus bulaşıcak olsa bizden gene bulaşır! !! O günden beri kendinizi izole edin gelmeyin bir süre dedim milletin umrunda bile değil malesef anlamiyorlar

E yuh yani, bu ne saçmalıktır. Zevk mi alıyor size virüs bulaşma ihtimalinden.
Görüşmeyin eltinizle madem böyle dikkatsiz.
Bir tarafından aşağı hortum indirdiklerinde görür gevrek gevrek gülmeyi.

Maske koruyor ama biz takmasını bilmiyoruz. Bakın bir anımı anlatayım. Metroda karşımda bir amca oturuyordu maskeli. Eli ile koltuğa dokundu, kim bilir başka nerelere dokundu. Sonra burnu kaşındı, tuttu maskeyi indirdi, burnunu kaşıdı ve geri taktı. Bu adam korona olsa diyecek ki maskenin koruyuculuğu yok, takmama rağmen korona oldum.
Ayyy iğrenç yaaa sinirlerim bozuldu valla gülüyorum 🤣🤣🤣 tabiki haklısın boyle cok insan var maskeyi elinde gezenler var. Maske herhalde ellerini koruyor🤣

Back
X