corona da önlem alınana yağılan psikolojik baskı

kızlar merhaba,
Artık bu durum iyice canımı sıkmaya başladı.
Toplu taşımada siperlik takıyorum, iş yerinde maskem hep ağzımda. Bunlar zaten normal önlemler.
Ama ek olarak arkadaşlarımla buluşmuyorum, evlerine gitmiyorum, zaten iş yerinde görüşüyoruz.
Ama aldığım ek önlemlere "En çok sen yaşayacaksın ehehe" mantığı ile bakmak çok yordu beni.
Çevremden sürekli bir bakış, bir ima görüyorum.
Haftaya eşimin teyzesinin evi boş, Antalya da. Oraya gideceğiz 3 günlük tatile. Zaten boş ev. Onda bile "oo siz tatile gider miydiniz, sizin psikoloji gidik ya o yüzden diyorum" vs gibi yorumlarla karşılaştım.

Kuzenim yine geçen dalga geçti ama instagramına baktım. 1 haftada bulunmadığı kişi kalmamış. Hepsinde de maske yok, dip dibe oturuyorlar.

Bunlar öpüşmeyip sarılmadıkça aynı ortamda yanyana oturunca bir sorun olmayacağını düşünen insanlar. Ben onları eleştirmiyorum, yüzlerine laf etmiyorum ama ben siperlikle dolaşınca ve onlarla görüşmeyincr olay oluyor.

Para cezası yememek için maske takan arkadaşım bana akıl veriyor, deli oluyorum.
Ben hepsine doğal seleksiyon olarak kabul ediyorum. Ama dikkat edenin canı yanıyor ya ona üzülüyorum.

Hele bazı zamanlar metroda siperlik takan tek ben oluyorum. Öcü görmüş gibi suratıma bakıyorlar. Hepsininde maske çenede veya sadece ağzını kapatmış.

Kardeşin sen ne halt yersen ye, ama dikkat edene niye karışıyorsun?

Cidden kafama takmadım aylardır ama en sonunda artık patladım.

Siz karşılaştınız mı hiç böyle durumlarla yoksa benim çevremdekiler mi sorunlu?
Benim annemin de kronik rahatsızlıkları var. Ailece dikkat ediyoruz, aynı mahalledeki abime bile gitmiyoruz. Geçen annem yürüyüşe çıkmış komşu demiş ooo hapishaneden çıkmışsın. Şartlı tahliye oldum demiş o da😂😂

Tatil yaptığınız yerlerde korona yok heralde diye laf sokmaya çalışan tipleri var benim etrafımdada..burada dikkat ediyorsunuz ama tatil ne olacak demeye getiriyor aklınca.. gel bak anlatayım sana güvenli tatili belki anlarsın diye başladım,anlattım..
İnsanlar değişik,doğrunuzdan şaşmayın.. ister küssünler,ister darılsınlar..

Tatil yaptığınız yerlerde korona yok heralde diye laf sokmaya çalışan tipleri var benim etrafımdada..burada dikkat ediyorsunuz ama tatil ne olacak demeye getiriyor aklınca.. gel bak anlatayım sana güvenli tatili belki anlarsın diye başladım,anlattım..
İnsanlar değişik,doğrunuzdan şaşmayın.. ister küssünler,ister darılsınlar..

Bizim de tatil durumu vardı işte. Dalga konusu olduk. Ben yanımda domestos, çamaşır suyu, kendi çarşafım yastığım vs ile hazırlıklıydım. İki kutu maskemiz, kolonya ve eldivenlerimiz var. Gayet de sessiz sakin, çok az insanın gittiği bir yer. Gayet güvenli. Ama benimle dalga geçenlerin tatilini de gördüm. Dip dibe, maskesiz, orada burada kalabalıkta. Kalmış bana laf sokuyorlar bir de. Ne yiyorlar ne içiyorlar anlamıyorum

kızlar merhaba,
Artık bu durum iyice canımı sıkmaya başladı.
Toplu taşımada siperlik takıyorum, iş yerinde maskem hep ağzımda. Bunlar zaten normal önlemler.
Ama ek olarak arkadaşlarımla buluşmuyorum, evlerine gitmiyorum, zaten iş yerinde görüşüyoruz.
Ama aldığım ek önlemlere "En çok sen yaşayacaksın ehehe" mantığı ile bakmak çok yordu beni.
Çevremden sürekli bir bakış, bir ima görüyorum.
Haftaya eşimin teyzesinin evi boş, Antalya da. Oraya gideceğiz 3 günlük tatile. Zaten boş ev. Onda bile "oo siz tatile gider miydiniz, sizin psikoloji gidik ya o yüzden diyorum" vs gibi yorumlarla karşılaştım.

Kuzenim yine geçen dalga geçti ama instagramına baktım. 1 haftada bulunmadığı kişi kalmamış. Hepsinde de maske yok, dip dibe oturuyorlar.

Bunlar öpüşmeyip sarılmadıkça aynı ortamda yanyana oturunca bir sorun olmayacağını düşünen insanlar. Ben onları eleştirmiyorum, yüzlerine laf etmiyorum ama ben siperlikle dolaşınca ve onlarla görüşmeyincr olay oluyor.

Para cezası yememek için maske takan arkadaşım bana akıl veriyor, deli oluyorum.
Ben hepsine doğal seleksiyon olarak kabul ediyorum. Ama dikkat edenin canı yanıyor ya ona üzülüyorum.

Hele bazı zamanlar metroda siperlik takan tek ben oluyorum. Öcü görmüş gibi suratıma bakıyorlar. Hepsininde maske çenede veya sadece ağzını kapatmış.

Kardeşin sen ne halt yersen ye, ama dikkat edene niye karışıyorsun?

Cidden kafama takmadım aylardır ama en sonunda artık patladım.

Siz karşılaştınız mı hiç böyle durumlarla yoksa benim çevremdekiler mi sorunlu?
Alt tarafı gırgır şamata şaka yapıyorlar.Bu kadar alıngan olmayın insanın keyfi kaçıyor.

Cerrah paşa Hastanesi'nin yoğun bakım ünitesinde çekilen videoyu internetten izletin siz değil onlar pişman olacak

Bizim de tatil durumu vardı işte. Dalga konusu olduk. Ben yanımda domestos, çamaşır suyu, kendi çarşafım yastığım vs ile hazırlıklıydım. İki kutu maskemiz, kolonya ve eldivenlerimiz var. Gayet de sessiz sakin, çok az insanın gittiği bir yer. Gayet güvenli. Ama benimle dalga geçenlerin tatilini de gördüm. Dip dibe, maskesiz, orada burada kalabalıkta. Kalmış bana laf sokuyorlar bir de. Ne yiyorlar ne içiyorlar anlamıyorum
Toplasan 10 kişinin olmadığı plajda,açık havada mis gibi denize girdim. Otelde daha izole odalar tercih edip birkaç çalışan dışında kimseyi görmedim. Teknede tatil yapıp sadece kaptan ve yardımcısıyla muhattap olduk.

Ayyy iğrenç yaaa sinirlerim bozuldu valla gülüyorum 🤣🤣🤣 tabiki haklısın boyle cok insan var maskeyi elinde gezenler var. Maske herhalde ellerini koruyor🤣
Bir de eli göze sürme olayı var. Maske takılı da olsa çoğu insan hala eliyle gözünü ovusturuyor sokakta. 🤷🏼‍♀️ Gözden bulaşmaz ki ya diyene rastladım uyarınca.

Bir de eli göze sürme olayı var. Maske takılı da olsa çoğu insan hala eliyle gözünü ovusturuyor sokakta. 🤷🏼‍♀️ Gözden bulaşmaz ki ya diyene rastladım uyarınca.
Ben ne demek istediğini anlamadim. Simdi diyelim ki elini toplu taşımaya sürdü sonra gözüne sürdü. Kendisine bulaşır başkasına nasi bulaşır. Cidden anlayamadim🤔

Ben ne demek istediğini anlamadim. Simdi diyelim ki elini toplu taşımaya sürdü sonra gözüne sürdü. Kendisine bulaşır başkasına nasi bulaşır. Cidden anlayamadim🤔

Başkasına bulaşmaz ama elimizi sağa sola sürdükten sonra göze kulağa burna götürmek doğru değil.
O ellerimizi kafa seviyesine çıkarmamak lazım :D

Kendine bulaşma anlamında dedim zaten. Mesela benim inanılmaz elimi baş bölgemde götürme alışkanlığım varmış. 6 aydır bunu yapmamak için ciddi çaba sarf ediyorum epeyce aştım diyebilirim. Evde de kontrol ediyorum kendimi ki dışarıda yine boş bulunup gözümü kasımayayım saçımla oynamayayım diye. 🤷🏼‍♀️

Kendine bulaşma anlamında dedim zaten. Mesela benim inanılmaz elimi baş bölgemde götürme alışkanlığım varmış. 6 aydır bunu yapmamak için ciddi çaba sarf ediyorum epeyce aştım diyebilirim. Evde de kontrol ediyorum kendimi ki dışarıda yine boş bulunup gözümü kasımayayım saçımla oynamayayım diye. 🤷🏼‍♀️
Haklisin . Bende de o alışkanlık var. Dışarda mesela yüzüme saçim gelince baya kıvranıyorum bende. Dokunmamak icin. Millet cok umursamaz ya kimi görsem maskesi çenesinde

Hiç takmayın kafanıza , zavallı insanlar, üstelik hainler, başka insanların ölümüne sebep olacaklar ve vebal alacaklar. Siz doğru bildiğinizden şaşmayın.

Size bulaşırsa siz de başkasına bulaştırırsınız bu kadar basit. Kendimizden sorumlu değiliz, bu toplumsal bir olay. Kişisel bir durum olsa kim ne halt ediyorsa edebilir. Ama TOPLUMSAL bir olay. Bizim VATANDAŞLIK görevimiz verilen tedbirlere uymak.

Size bulaşırsa siz de başkasına bulaştırırsınız bu kadar basit. Kendimizden sorumlu değiliz, bu toplumsal bir olay. Kişisel bir durum olsa kim ne halt ediyorsa edebilir. Ama TOPLUMSAL bir olay. Bizim VATANDAŞLIK görevimiz verilen tedbirlere uymak.
Öyle olduğu için zaten maske takıyoruz biz de. Ben sadece göz olayını anlamadim bir an. Büyük harflerle yazmanıza gerek yok sakin olun :)

Şu an otobüsteyim.
İnsan diyemeyeceğim bir oluşum şoföre seslenirken maskesini indirdi, konuşması bitince geri taktı.

Bunun mantığı nedir? Biri bana açıklayabilir mi?
Gerizekalı mı bu insanlar?

Şu an otobüsteyim.
İnsan diyemeyeceğim bir oluşum şoföre seslenirken maskesini indirdi, konuşması bitince geri taktı.

Bunun mantığı nedir? Biri bana açıklayabilir mi?
Gerizekalı mı bu insanlar?

Su maskenin dışına elimizi sürünce de elimizi dezenfekte etmek lazım diyedursun doktorlar da. 🙄

Bana da öyle damacana yıkıyoruz dedim diye gülüyorlar yüzeylerden bulaşıyormuş diyorum sadece hava yoluyla diyorlar onca doktor profesör bilmiyor ama herkes çok biliyor sınır oluyorum
Bu iş çok yaşamakla.ilgili değil ki belki biz kolay atlatiriz ama ya birine bulastirirsak mesela bundan çok korkuyorum

Back
X