Corona: isole yaşayan ve yaşamayanlar

basin sag olsun isikler icinde uysun

ama canim bazi insanlar mesbur cikiyor, esim dis hekimi ve su pandemie zamaninda onun isi en büyük risk

ama canim bazi insanlar mesbur cikiyor, esim dis hekimi ve su pandemie zamaninda onun isi en büyük risk
Mecburen çıkanlara zaten lafim olamaz allah zorunlulukla cikanlari korusun insallah Benim derdim keyfi yapilanlar. Evde toplasmalar gibi seylerden bahsediyorum.. arkadaslar evde bulusuyor gitmiyorum diye korkak oluyorum sacma yani bence.

Mecburen çıkanlara zaten lafim olamaz allah zorunlulukla cikanlari korusun insallah Benim derdim keyfi yapilanlar. Evde toplasmalar gibi seylerden bahsediyorum.. arkadaslar evde bulusuyor gitmiyorum diye korkak oluyorum sacma yani bence.
oh korkak lafini aldiris etme, herke kendinden sorumlu, tabiki biraz kisitlancak, ama inanki sadece turkiye oyle deyil, bizimkilerde oyle

Ben de Hollanda'da yasiyorum burda da heryer marketler disinda kapali. Ben pandemi basladigindan beri diken ustundeyim cunku annem pandeminin basinda kalp ameliyati oldu. Virus bulasti bulasacak hala da diken ustundeyim. Bulasirsa benden bulasacak cunku baskasi ile gorusmuyoruz. Ben annemle yasiyorum. Burda lockdown oncesi acikti ortalik, ben gunde rahat 200 kisi ile muhatap oluyorum. Simdi 1.5 aydir kapaliyiz ve gorunuse gore mart ayina kadar kapali kalacagiz.

Son gunlerde ben de bunaldigimi hissediyorum. Kafama eserse o gun sinemaya giderdim, arkadaslarla bulusup bir cafede oturup kahve icerdik. Bir arkadasim dogum yapti cocugu kac yasina geldi gormedim. Kuaforler kapali sacimi kestiremiyorum o da acayip bunaltiyor. Burda asilama sureci 1 hafta once basladi. Yarin mesela bir arkadasim da asisini olacak. Annem risk gurubunda oldugu icin o da oncelikli asi olacaklardan. Asi olacak ama dusundurmuyor degil

bizim bura lockdown yapmadan, hemen kostum kuaföre, zor sira geldi, ya insan bunaliyor gercekten ama yapcak birsey yok

Ben Marttan beri evdeyim idari izindeyim Mart Nisan gibi haftada on gunde bir markete gidiyordum ama sonra online siparisle halletmeye basladim birkac kez ise çağrıldım hizmetime ihtiyac gerekcesiyle (tek kronik olan ve izinli benim) arkadaslar odada maskeyi indirir, vatandas zaten dikkat etmez, komşularım bol misafir agirlar, hepsi koronadan karantinaya girdiler bahcede apartmanda fink atiyorlardi. Su an bile koronayi ağır geçiren karsi komsum coluk cocuk torun hep beraberler haftasonu yasaginda. Ve benden baska kimse maske takmaz binada.
Amirim normallesmeye geçildi diyerek ise çağırmak ister, insanlar sokakta maske takmaz daha gecenlerde doktora gitmek zorunda kaldim.taksi şoförü maskesizdi, tak dedim diye tartisti benimle nolcak diye.
Yani ben de bazen kendini izole edip, hassasiyet gösteren tek kisiymisim gibi hissediyorum.kendimi.
Keske bize de tam.kapanma (sizin dediğiniz sekliyle.lock down) gelse.
Sosyallige ihtiyacım var evet ama sagligim olmadiktan sonra sosyal.olsam neye yarar! Önce saglik diyerek sabrediyorum, evde kendime uğraşlar buluyor, yeni hobiler ediniyorum :)
Simdi garip.gelebilir size ama en azindan esiniz var birbirinize sarilin demek istedim (ben yalniz yasiyorum da)

Düğünden yakın akrabasının düğünü vardı,hatir gönül dedi,gitme dedim gitti.Kardeşimin düğünü gitmesem olmaz çok.durmam zaten dedi. Bir dahası olmadı işte
Allah rahmet eylesin
Nickiniz daha önceki bir arkadaşa benziyor acaba şifrenizi mi unuttunuz ilk kez mi üye oluyorsunuz o kişinin de bayanxdiyeceksinizdi

evet yalnizlik daha kötü ama insan iki kiside oldumu catcak yer ariyor :-D özellikle ben

Merhaba, size hak veriyorum. Nerede yaşıyorsunuz?

evet yalnizlik daha kötü ama insan iki kiside oldumu catcak yer ariyor :-D özellikle ben
Yani tek basina yalnizliktan hoşlanıyorsaniz bilemem ama insan bazen karşılıklı kahve/cay icip.sohbet etmek de istiyor ya da mesela benim.canim yemek yapmak ya da yemek de istemez
Çünkü yalniz yemekten hoşlanmıyorum sıkıldım yıllardır
Bugumuze şükür tabii isyan etmiyorum ama herkes sıkıldım bunaldim derken birlikte yasadigi ailesini saymıyor ya tek basina olsaydiniz dedigimde de hep bahane. O yüzden olmayana degil.olana bakalim, saglik varsa gerisi teferruat şu an icin.

cok haklisin aslinda, insan kiymetini bilmeli. canim ben evde oldumu ha esim olsun, ha evde 10 kisi olsun, yada yalniz olum pandemie den belli istahhic kalmadi

Haklısınız, ama oda şu anda evde ve hep oyun oynuyor. Sorumluluklarini yerine getiriyor ama iste gelde laf anlat Kalabalik icinde yalnızlık yaşıyor gibiyim

Merhaba, size hak veriyorum. Nerede yaşıyorsunuz?
Almanya'da yaşıyorum. Okuduğum için ve ders hazırlamak zorunda kaldığım için çocuklar ana okuluna devam ediyor öğretmenleri ile konuştum. Onlar icjnde değişiklik oluyor bende sabah işlerimi yapip derslerime çalışıyorum. Ama cevremi görünce diyorum mira senmi acaba ayak uydursan. Beni en cok cileden cikaran sey ise devlete suc atmalari. Evet daha iyi kurallar gelmeliydi fazlası ile hümanist yaklastilar, cocuk parklari kapali iken normal parklarda o kadar insan gezdi durdu. Çoğunluk böyle olunca ben kendimden şüphe eder oldum

almanyada arkadasimin biri oturuyor adeta ddr rejimi uyguluyorlar diyor, timarhaneye felan kapdalaim kurallara uymanlara diye konusuyorlarmis, bence bu hic humanist yaklasim deyil

Haklısınız, ama oda şu anda evde ve hep oyun oynuyor. Sorumluluklarini yerine getiriyor ama iste gelde laf anlat Kalabalik icinde yalnızlık yaşıyor gibiyim
Sizin de isiniz gucunuz varmis onlara odaklanin esiniz de kendine odaklaniyor sorumluluklarini yerine getiriyorsa yeteri kadar iletisim halinde olursunuz yani "ben" alani olusturun kendinize. Onun haricinde esinizle "biz" çocuklarınızla da ayri bir "biz" alani olusturun illa saatler olmak zorunda değil mesela ogle yemeğini birlikte yiyin disarida yemege cikmissiniz gibi :) sohbet ede ede yemegin keyfini cikarin mesela.
Yani bilmiyorum tabii sizin iliski dinamiğinizi ama yalniz olduğum icin ben kendim.icin bunu isterdim diye dusunerek yazdim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…