Aşı öncelik sırasına göre yapılıyor, önce riskli gruplar ve sağlık çalışanlarına yapılacağı söylendi. Uğur Şahin ve Özlem Türeci riskli grupta veya sağlık çalışanı değiller, o yüzden sıralarını bekleyeceklerini söylemişlerdi. Yani kendilerinin aşı olması yasak değil ama sıra beklemeleri gerekiyor diye biliyorum ben. Umarım sorunsuz geçer dediğiniz gibiKendi çalışanlarının olması yasak diye bi haber okudum bunu görünce kaygılandım açıkcası bizim de önce sağlıkçılar oldu, ya sorun olsa bir de sağlıkçılar ne kötü durumda oluruz. Umarım sorunsuz olur aşılama
Aşı öncelik sırasına göre yapılıyor, önce riskli gruplar ve sağlık çalışanlarına yapılacağı söylendi. Uğur Şahin ve Özlem Türeci riskli grupta veya sağlık çalışanı değiller, o yüzden sıralarını bekleyeceklerini söylemişlerdi. Yani kendilerinin aşı olması yasak değil ama sıra beklemeleri gerekiyor diye biliyorum ben. Umarım sorunsuz geçer dediğiniz gibi
Biliyorum ben de Almanya için yaptım o yorumu. Uğur Şahin bir röportajında açıklamıştı “öncelik yasal olarak riskli gruplar ve sağlık çalışanlarında, biz sıramızı beklemek durumundayız” diye. Ben bu sözünden sıra kendilerine geldiğinde aşı olacaklarını anladım açıkçasıTürkiye için değildi okuduğum haber, biontech firması kendi firma çalışanlarına vurmuyor aşıyı haber bu idi.
Biliyorum ben de Almanya için yaptım o yorumu. Uğur Şahin bir röportajında açıklamıştı “öncelik yasal olarak riskli gruplar ve sağlık çalışanlarında, biz sıramızı beklemek durumundayız” diye. Ben bu sözünden sıra kendilerine geldiğinde aşı olacaklarını anladım açıkçası
almanya üreti biz asigi rekouru kiriyoruz alman asisila, aslinda kendi mallari neden once kendileri almadi
ben turkiyede yasamiyorum, israelde yasiyorum, cin asisini biz kullanmiyoruruzhangi alman aşısı ile ne rekoru?
çin aşısı o vurulan. hani çinin bile kendi vatandaşına vurmadığı aşı.
Artık alıştım, evde meşgale var diyordum ama bende bugün anksiyete tavan yapti.
Araliktan beri burasi yine lockdowna girdi, market gibi çok gerekli yerler dışında heryer kapandi. Bir aile maksimum bir kişi ile görüşebilir, vaka sayıları cok yüksek. Sebi ise burda yaşlı nüfusun çok olmasi ve bakim evleri gibi yerlerde ölü sayisinin fazlalasmasi.
Sayıların artmasinin bir başka sebebide artik insanlar coronadan, daha doğrusu onunla beraber gelen problemlerden cekinmedikleri icin isole yaşamamalari.
Mesela bir hafta içinde 3 farkli hane ile bulusup sonra" ya ben artik korkmuyorum hem devlet bu kisitlamalari özellikle yapiyor ki canımıza tak etsin asi olalim". Diyenleri tanidim.
Bende diyorum ki" bu kadar is yeri kapali insanlar issiz, devletin nasıl bir kârı olsun ki ?? Her seferinde mola vermeden birileriyle görüşüp hastalığı yayip, sayilarin artmasina vesile olup, sonra devlet baş edemeyeceğini düşündüğü için kisitlama getirince neden kendi sorumlulugunu yerine getirmek yerine devleti kötülüyorsun diyorum. Başıma agrilar giriyor anormal olan benmiyim, ya gerçekten araliktan beri bir kere arkadasimin evine daha yeni gittim o izole yaşadığı icin, o bana bir kere geldi. Bundan öncede yine ayni baya baya isole yasiyordum ama daral geldi.
Neymiş, canları sıkılıyormus gezginci tayfanin. Ya benimki can degilmi, toplumda sorumluluk alan bir benmiyim yani benim çevremde riskli insan olmasa bir baskasinin anne babasi risklidir, bu döngü ne zamana kadar devam edecek? Salı günü devlet büyükleri tekrar bir araya gelecekmis, total lockdown konusmak için. Yani en ciddi kisitlama ne ise o gelecekmis.
Artik o kadar bunaldim ki, benim bakis acimda mi anormallik var ben nerdeyse suclaniyorum ya. Buraya yazıp dertleşmek istedim cevremde kimsenin beni artik anlamadığını düşünüyorum. Siz böyle insanlarla nasıl basa çıkıyorsunuz, kimselerle görüşmüyormusunuz? Daraldim bunaldim artik
Bende hiç kimseyle görüşmüyorum bu korona başladığından beri ara ara bunalıyorum bende sonra sağlık herşeyden önemli deiyip kendime yine meşgale buluyorum şimdi boyunluk örmeye başladım örgü kafamı dağıtıyor benim izole olmayanları gördükçe bende sinirleniyorum haklısın bence tamamenArtık alıştım, evde meşgale var diyordum ama bende bugün anksiyete tavan yapti.
Araliktan beri burasi yine lockdowna girdi, market gibi çok gerekli yerler dışında heryer kapandi. Bir aile maksimum bir kişi ile görüşebilir, vaka sayıları cok yüksek. Sebi ise burda yaşlı nüfusun çok olmasi ve bakim evleri gibi yerlerde ölü sayisinin fazlalasmasi.
Sayıların artmasinin bir başka sebebide artik insanlar coronadan, daha doğrusu onunla beraber gelen problemlerden cekinmedikleri icin isole yaşamamalari.
Mesela bir hafta içinde 3 farkli hane ile bulusup sonra" ya ben artik korkmuyorum hem devlet bu kisitlamalari özellikle yapiyor ki canımıza tak etsin asi olalim". Diyenleri tanidim.
Bende diyorum ki" bu kadar is yeri kapali insanlar issiz, devletin nasıl bir kârı olsun ki ?? Her seferinde mola vermeden birileriyle görüşüp hastalığı yayip, sayilarin artmasina vesile olup, sonra devlet baş edemeyeceğini düşündüğü için kisitlama getirince neden kendi sorumlulugunu yerine getirmek yerine devleti kötülüyorsun diyorum. Başıma agrilar giriyor anormal olan benmiyim, ya gerçekten araliktan beri bir kere arkadasimin evine daha yeni gittim o izole yaşadığı icin, o bana bir kere geldi. Bundan öncede yine ayni baya baya isole yasiyordum ama daral geldi.
Neymiş, canları sıkılıyormus gezginci tayfanin. Ya benimki can degilmi, toplumda sorumluluk alan bir benmiyim yani benim çevremde riskli insan olmasa bir baskasinin anne babasi risklidir, bu döngü ne zamana kadar devam edecek? Salı günü devlet büyükleri tekrar bir araya gelecekmis, total lockdown konusmak için. Yani en ciddi kisitlama ne ise o gelecekmis.
Artik o kadar bunaldim ki, benim bakis acimda mi anormallik var ben nerdeyse suclaniyorum ya. Buraya yazıp dertleşmek istedim cevremde kimsenin beni artik anlamadığını düşünüyorum. Siz böyle insanlarla nasıl basa çıkıyorsunuz, kimselerle görüşmüyormusunuz? Daraldim bunaldim artik
Siz böyle insanlarla nasıl basa çıkıyorsunuz, kimselerle görüşmüyormusunuz?
Siz Almanya'da mısınız? Türkiye'ye de gelse BioNTech aşısı yaptırsak. 10 aydır evde izole yaşıyorum.Biontech aşısının bilimsel verileri güven verici. Bu hafta bizim hastaneye geliyormuş, sıra bana geldiği an olacağım ben aşı
Evet Almanya’dayım. Türkiye de Biontech aşısından 30 milyon doz sipariş etmiş diye duymuştum, umarım yakın zamanda gelir yaSiz Almanya'da mısınız? Türkiye'ye de gelse BioNTech aşısı yaptırsak. 10 aydır evde izole yaşıyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?