Corona pozitif temaslısı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Maalesef öyle eşim sağlık personeli değil başka bir bakanlığa bağlı çalışıyor iş arkadaşı pozitif çıktığı için 14 gün evde izolasyon verdiler
Ama sağlıkta öyle değil çünkü zaten şüpheli hastalara bakıyoruz sürekli iç içeyiz.pozitif temaslı olduğumda 14 gün evde izole olabilmeyi ben de çok isterdim eminim tüm arkadaşlarım isterdi ama bu şartlarda maalesef mümkün değil.
Yayınlanan algoritmaya baktığında cerrahi maske takmissan ve herhangi bir semptom gostermiyorsan test yapılmıyor maske ile çalışmaya devam edeceksin
Bir de size düzenli aralıklarla test yapılıyor mu?

Testler sonuçlanana kadar çalışcaksın ha olurda pozitif cıkarsan ama hastalığın ağır seyretmezse yine çalışacaksın. Senin kime ne bukaştırdığının hiç bir önemi yok hele bulaşa uğrayan bir sağlık personeliyse siktir et ya onu çalışsın.
Bence burayı kaldırın kendiniz için çünkü bu Forum dışardan da okunuyor ve hastane kendini bir şekilde aklar sizin başınız yanabilir.
Ha bizde pozitif çıkıp çalışan olmadı çok şükür ama pozitif çıkınca calistiracaklarini ben düşünmüyorum öyle demislerse de bunu yine yasal yollardan yazarak hakkınızı arayın

Bence burayı kaldırın kendiniz için çünkü bu Forum dışardan da okunuyor ve hastane kendini bir şekilde aklar sizin başınız yanabilir.
Ha bizde pozitif çıkıp çalışan olmadı çok şükür ama pozitif çıkınca calistiracaklarini ben düşünmüyorum öyle demislerse de bunu yine yasal yollardan yazarak hakkınızı arayın
+1

Başlıkta ki tarif ettiğim kişi benim. Ben bir sağlık personeliyim.
Bugun yakın arkadasım pozitif cıktı. O da sağlık personeli.
İlçe sağlıktan arayıp temas ettiğiniz birileri var mı demişler. Hastane personeli arkadasım var demiş. ( o kişi benim.)
Karşıdan gelen cevap ise yok hastane personelinden temasını sormuyorum evde komşu da falan var mı demiş.
Yani benle olan teması yok sayılıyor şuan. Muhtemel stresten ateş bastı baş ağrısıyla beraber.
Hastane idaremiz ise belirti göstermeden test yok diyor.
Ben 3 yasın da kızımla yasıyorum. Kalp hastası bi bakıcım var acayip gerginim ağlamamak için zor tutuyorum kendimi.

Napiyim ben şimdi kimi kime şikayet edeyim?
Cimere mi yazayım sabimi mi arayım napayım?
Testler sonuçlanana kadar çalışcaksın ha olurda pozitif cıkarsan ama hastalığın ağır seyretmezse yine çalışacaksın. Senin kime ne bukaştırdığının hiç bir önemi yok hele bulaşa uğrayan bir sağlık personeliyse siktir et ya onu çalışsın.
Ne yani koronali saglik personelini calistiriyolar mi niye bulastirsin diye mi?demek ki saglikli girsek hastaneye korona cikcaz.

Bu corona olayi da garip
Belirti yoksa test yok! Ama o kişinin etrafında belki on tane pozitif kisi var ve hastalığın belirti vermeden vücutta derinlere inmedigi nereden bilinebilir ki?
Dün saglik ocagina gittim ilac yazdirdim ama millet o kadar lakayt ki, dipdibe durmaktan korkmuyorlar ben kenarıda beklerken bile dibime kadar giriyorlar doktor cok kibarca keske böyle olmasa duzelse diye dilekte bulunurken kan alirken hemsirenin ah çekişi hala aklimda. Sosyal.mesafe yok insanlarda dedim bir ah çekti keske anlatabilsek artik alistim dedi. Simdi o kisinin belki bebeği var covid olsa napacak!
Allah tüm saglik personeline kolaylik versin inanin üzüldüm, bizzat gözümle de gördüm yani... :KK43:

Sayınız yetersiz değil mi?
Yeterlilik göreceli bir kavram olduğu için bana göre yetersiz 😂ama tabi ki yeterli sayıda eleman var çalışıyoruz şimdi yine kura çektik her ay birimiz covid servisinde çalışacakmışız bana ocak ayı denk geldi iyi mi kötü mü bilemedim.mart ayından beri zaten çalışıyorduk şimdi tekrar başlayacak yani

Aaa öyle şey mi olur onlarda 14 gün karantınada olması gerek aılem olduğunda corona babam hastanede 15 gun yoğun bakımda 5 gun servıste yatmıştı doktor olsun ılçe sağlık ıl sağlık her gun bılgı vermek ıcın ve annem evde tedavı gördüğü için bilgi alıyorlardı. Bızım bütün ev ahalısının bılgılerı polıse düşüyor yasak o evde bır pozıtıf olması yeter.
Bizim blokta da cıktı once babaları pozitifdi hastaneye yatırdılar ama iki oğlu ve karisi gayet geziyorlardi her yerde. Hatta bir hafta sonra oğlunun biri de pozitif oldu ama onlar gene gezmeye devam ettiler evde kalanlar yani market is güç ayni normal devam etti hayatları

İlçe sağlıktan arayıp temas ettiğiniz birileri var mı demişler. Hastane personeli arkadasım var demiş. ( o kişi benim.)
Karşıdan gelen cevap ise yok hastane personelinden temasını sormuyorum evde komşu da falan var mı demiş.
Yani benle olan teması yok sayılıyor şuan. Muhtemel stresten ateş bastı baş ağrısıyla beraber.
Ben 3 yasın da kızımla yasıyorum. Kalp hastası bi bakıcım var acayip gerginim ağlamamak için zor tutuyorum kendimi.

Nasıl bi vurdumduymazlıktır yaa sağlık çalışanları olmasa bizler ne hale gelirdik sizin iyi olmanız demek bizlerin iyi olması demek.. Bildiğiniz her yere şikayet edin insan hayatı bu kadar ucuz mu.. İnşAllah kötü bişey yoktur

Bakanlığın bu konuda hassas olduğunu biliyoruz. Cimer ve bakanlığa ulaşın. Kendinizi izole edin

Aaa öyle şey mi olur onlarda 14 gün karantınada olması gerek aılem olduğunda corona babam hastanede 15 gun yoğun bakımda 5 gun servıste yatmıştı doktor olsun ılçe sağlık ıl sağlık her gun bılgı vermek ıcın ve annem evde tedavı gördüğü için bilgi alıyorlardı. Bızım bütün ev ahalısının bılgılerı polıse düşüyor yasak o evde bır pozıtıf olması yeter.
İşin cılkı çıktı artık, eskiden yayılım hızı engellensin diye karantina vardı.
Herhalde baktılar ki hala bu zeki halka ‘maskeyi doğru takmayı’ bile öğretemediler, saldılar gitti.
Ne de olda herkes olacak 2 sene içinde ve çaresi şuan yok.
Ha öyle ha böyle deyip yaşamaya mecbur bırakılıyoruz işte.
daha bugun konustum komsumla telefonla... maalesef esı ıse gıdıp gelıyor evde uc tanede 10 , 8 ve 5 yasında cocuk var kadın coronavırus bugun 6.gunu hatta

evde odadayım dıyor cocuklara esımm mutfaga hazırlıyor tum gun yemeklerını ve benım ıcınde kullan at tabaklara hazırlıyor dedı, tuvalet de ayrı evde eldıven maskeyle oturuyorum odamda ayrı dedı , cok acıktıgımda cocuklara seslenıyorum kapıya yemek bırakıyorlar kullan at tabaklarım odamda tuttugum buyuk cop posetıne atıyorum dedı atıklarını agzını kapatıyormus kapının onune koyuyormus esı de maske ve eldıvenle alıp atıyormus falan baya ayrıntılı anlattı...

ama hıc ev karantınaya alınmadı
nasıl bulastı sence dedım
asansorden oldugunu dusunuyorum dedı cunku 5 ay ıcınde sadece 1 kere dısarı cıkmıs oda marketden ıcme suyu almaya gıtmıs onda ne olduysa oldu dedı aylarca cocuklarını da dısarı cıkarmadı hanı onlardan da bulasmadı esı zaten negatıf bırtek kendısınde anlayamadım bende ev nasıl karantınaya alınmadıgını

o yuzden esım ıse gıderken asansor falan kullanmıyor evde maskesını takıp ıse gıdıyor tum gun yuzunde hıc cıkarmıyor eve gelınce cıkarıyor oyle dıkkat edıyoruz bu sebeple

Yeterlilik göreceli bir kavram olduğu için bana göre yetersiz 😂ama tabi ki yeterli sayıda eleman var çalışıyoruz şimdi yine kura çektik her ay birimiz covid servisinde çalışacakmışız bana ocak ayı denk geldi iyi mi kötü mü bilemedim.mart ayından beri zaten çalışıyorduk şimdi tekrar başlayacak yani
Allah kolaylık versin 🙏🏻

Bizim blokta da cıktı once babaları pozitifdi hastaneye yatırdılar ama iki oğlu ve karisi gayet geziyorlardi her yerde. Hatta bir hafta sonra oğlunun biri de pozitif oldu ama onlar gene gezmeye devam ettiler evde kalanlar yani market is güç ayni normal devam etti hayatları
Cahıller ya bız ılk mart ayından berı 7 ay dışarı çıkmadık koca 7 ay babam olunca başta nerden bılsın belirtı yok beledıyede de çoğu kişi olmuş grıp gıbı oldu gıttı gorundu test yaptılar sonuç çıkana kadar eve gelmedı tek bır yerde kaldı adım atmadı peynır ekmek yedı konuşurken telefonda bızle öksürmekten bır kelımeyı dakıkalarca söylemıyordu sonradan fenalaşınca kaldırdılar hastaneye o akşamda test sonucu çıktı bızede tahlıl yapıldı o gece annemde şüpheli cam kırıkları çıkınca anneme test yaptılar. O gunden sonra beledıyeden her gun kapıya eköeku erzak bırakıldı kı ıyıleştıler 3 ayı geçtı bır yere yıne adım atmadık ben daha ıkı hafta önce dışarı çıktım 7 ay üstüne mıllet vızır vızır her yerde iç içe misafırlıkler tatıller ne gereği var ya o yoğun bakımda babamın çektıklerı doktor sağ olsun her gun aradı bılgı verdı annemde evde tedavı gördü çocukları odalarından çıkarmamıştım orda yedırdım içirdim yatırdım. Çok zordu babamın hali hala gözümün önünde doktorun her gun ıyıde değil kötüde demesı kulağımda 😔

Son düzenleme:

Çok geçmiş olsun.
Gezmelere giden, sarılıp öpüşen, dikkat etmeyen, misafircilik oynayan herkese isyan etmek istiyorum.

İlçe sağlıktan arayıp temas ettiğiniz birileri var mı demişler. Hastane personeli arkadasım var demiş
Ha bir de aklıma şey geldi sokağa çıkma yasağı olduğu günlerde hastanenin ayarladığı belediye otobüsleriyle gidip geldik işe otobüse binenlerin sayısı isimleri vs belliydi mesela içlerinden birisi pozitif çıkmış bizi de aradılar 14 gün boyunca kendimizi takip ettik belirti göstermedik çok şükür öyle kapandı.
Şu an sağlık personeline ihtiyaç var arkadaşımızın yada bir tanidigimizin pozitif olduğunu bilebiliriz ister istemez daha çok endişeleniyoruz ama yolda markette dolmuşta otobüste herhangi bir yerde bilmediğimiz kaç pozitifle temas ettik bunlari bilmiyoruz
İnşallah sizde de bulaş olmamıştır stres yapmanız şu an en doğal şey ama sakın düşünerek haksızlık olduğunu düşündüğünüz şeylerin hakkını arayın hakliyken haksız duruma düşmeyin

daha bugun konustum komsumla telefonla... maalesef esı ıse gıdıp gelıyor evde uc tanede 10 , 8 ve 5 yasında cocuk var kadın coronavırus bugun 6.gunu hatta

evde odadayım dıyor cocuklara esımm mutfaga hazırlıyor tum gun yemeklerını ve benım ıcınde kullan at tabaklara hazırlıyor dedı, tuvalet de ayrı evde eldıven maskeyle oturuyorum odamda ayrı dedı , cok acıktıgımda cocuklara seslenıyorum kapıya yemek bırakıyorlar kullan at tabaklarım odamda tuttugum buyuk cop posetıne atıyorum dedı atıklarını agzını kapatıyormus kapının onune koyuyormus esı de maske ve eldıvenle alıp atıyormus falan baya ayrıntılı anlattı...

ama hıc ev karantınaya alınmadı
nasıl bulastı sence dedım
asansorden oldugunu dusunuyorum dedı cunku 5 ay ıcınde sadece 1 kere dısarı cıkmıs oda marketden ıcme suyu almaya gıtmıs onda ne olduysa oldu dedı aylarca cocuklarını da dısarı cıkarmadı hanı onlardan da bulasmadı esı zaten negatıf bırtek kendısınde anlayamadım bende ev nasıl karantınaya alınmadıgını

o yuzden esım ıse gıderken asansor falan kullanmıyor evde maskesını takıp ıse gıdıyor tum gun yuzunde hıc cıkarmıyor eve gelınce cıkarıyor oyle dıkkat edıyoruz bu sebeple
Yasak ama ya polıste bılgısı var ceza yer dırek

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X