Corona pozitif temaslısı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bilmiyorum pazartesi olay nasıl sonuçlanır.
Ama tüm günü tek maskeyle tamamlamızı istiyorlar bildiğiniz cerrahi maske. Yemek yiyoruz su içiyoruz yemekhane tuvalet. Eski yetersiz bir bina of ki ne of. Valla derdim kendim değil yemin ediyorum bakıcım kalp hastası çok üzgünüm ya.

Cahıller ya bız ılk mart ayından berı 7 ay dışarı çıkmadım koca 7 ay babam olunca başta nerden bılsın belirtı yok beledıyede de çoğu kişi olmuş grıp gıbı oldu gıttı gorundu test yaptılar sonuç çıkana kadar eve gelmedı tek bır yerde kaldı adım atmadı peynır ekmek yedı konuşurken telefonda bızle öksürmekten bır kelımeyı dakıkalarca söylemıyordu sonradan fenalaşınca kaldırdılar hastaneye o alşamda test sonucu çıktı bızede tahlıl yapıldı o gece annemde şüpheli cam kurıkları çıktıbtest yaptılar o gunden sonra beledıyeden her gun kapıya eköek erzak bırakıldı kı ıyıleştıler 3 ayı geçtı bır yere yıne adım atmadık ben daha ıkı hafta sonra dışarı çıktım 7 ay üstüne mıllet vızır vızır her yerde iç içe misafırlıkler tatıller ne gereği var ya o yoğun bakımda babamın çektıklerı doktor sağ olsun her gun aradı bılgı verdı annemde evde tedavı gördü çocukları odalarından çıkarmamıştım orda yedırdım içirdim yatırdım. Çok zordu babamın hali hala gözümün önünde doktorun her gun ıyıde değil kötüde demesı kulağımda 😔
bende mart ayından berı hıc dısarı cıkmadım 4 bucuk yasında kızım var cok sıkıldı ayda bır ev alısverısı yapılıyor toptan 2 haftada bır pazar alısverısı yapılıyor meyve sebze toptan esımın kendı işi ,ofıse kımseyı almıyor herkesle goruntulu gorusuyor ısını yuz yuze gorusmeden halledıyor ve asla maskesız gezmıyor
bız boyle dıkkat ederken ınsanlar o tatıl senın bu dugun benım su akraba senın bu awm benım gezıyorlar ben cok uzuluyorum haksızlıga ugradıgımızı dusunuyorum
herkes ne kadar cok evde durursa o kadar cabuk stabıl hale gelecek bu 5-6 ayda gercekten herkes karantınaya uysa bugun bu noktada olmayacaktık

tum emekler bosa gıdıyor gezenler yuzunden
sadece işe gıdıp gelenler onemlı ısı olanlar cıksa dısarda kımse oyalanması hasta sayısı uste bırı olurdu

daha bugun konustum komsumla telefonla... maalesef esı ıse gıdıp gelıyor evde uc tanede 10 , 8 ve 5 yasında cocuk var kadın coronavırus bugun 6.gunu hatta

evde odadayım dıyor cocuklara esımm mutfaga hazırlıyor tum gun yemeklerını ve benım ıcınde kullan at tabaklara hazırlıyor dedı, tuvalet de ayrı evde eldıven maskeyle oturuyorum odamda ayrı dedı , cok acıktıgımda cocuklara seslenıyorum kapıya yemek bırakıyorlar kullan at tabaklarım odamda tuttugum buyuk cop posetıne atıyorum dedı atıklarını agzını kapatıyormus kapının onune koyuyormus esı de maske ve eldıvenle alıp atıyormus falan baya ayrıntılı anlattı...

ama hıc ev karantınaya alınmadı
nasıl bulastı sence dedım
asansorden oldugunu dusunuyorum dedı cunku 5 ay ıcınde sadece 1 kere dısarı cıkmıs oda marketden ıcme suyu almaya gıtmıs onda ne olduysa oldu dedı aylarca cocuklarını da dısarı cıkarmadı hanı onlardan da bulasmadı esı zaten negatıf bırtek kendısınde anlayamadım bende ev nasıl karantınaya alınmadıgını

o yuzden esım ıse gıderken asansor falan kullanmıyor evde maskesını takıp ıse gıdıyor tum gun yuzunde hıc cıkarmıyor eve gelınce cıkarıyor oyle dıkkat edıyoruz bu sebeple
Asansör değildir muhtemelen, asılı kalmıyor havada.
Ama virüse temas etmiş ve ardından oral yolla bulaşmış olabilir.
Örneğin düğmeye çıplak el basmıştır falan filan.
Ama ne karantina ne de filyasyon ekibi falan kalmadı artık.
Adamlar kimi tarasın, tüm ülkeyi teste tabi tutsalar sonuç beklemeden ohh ohh diye sokaklara dökülürüz, kurtluyuz biz.

Bildiğim birkaç şeyden biri, virüs yoğunluğu.
Örneğin 10bin alımla 100 aynı değil ya da virüsü kapan herkes hasta olmuyor.
Ailesi belki eşi hiçbir semptom göstermeden geçirdi, farketmedi bile.
Ama eşinin bünyesi tepki verdi, bu sürede adam iyileşti negatif falan filan.

Son zamanlarda birkaç komplo teoricisi hesapları takip etmeye başladım, kafam allak bullak oldu.
Bu bir virüs evet ama tedavi denilen şey mi hasta eden hakkında ne olaylar, ne ithamlar, tee kanayan yara insan ticaretine bağlanan patlamalar, virüsler falan.

Ben gene önlemli yaşayayım, hiçbir şeye temas etmeden ya da edeceğimi dezenfekte ederek ama sınırlı sosyalleşerek de, neyse ne.
Sağlık çalışanlarına acıyorum, boşuna bir çaba bu.
Milletimize iyilik yaramıyor, o insanların 4 saat içinde kaybettiği 2 lt suyun cefası üzerlerinde.

Yasak ama ya polıste bılgısı var ceza yer dırek
yarın 155 ı mı arayayım o zaman saglık bakanlıgını mı arayayım kıme soylemem lazım bunu
ev karantınaya alınmayınca yasak oldugunu bılmıyordum
burda karantınaya alınan mahalleler de var ama bızım sıtede 4 evde var mesela kımse bırsey yapmıyor hasta olan kendı kendıne evde ılacını alıp yatıyor cok sacma ya ınanılmaz bır ıhmal bu

Bilmiyorum pazartesi olay nasıl sonuçlanır.
Ama tüm günü tek maskeyle tamamlamızı istiyorlar bildiğiniz cerrahi maske. Yemek yiyoruz su içiyoruz yemekhane tuvalet. Eski yetersiz bir bina of ki ne of. Valla derdim kendim değil yemin ediyorum bakıcım kalp hastası çok üzgünüm ya.
Yaa o kötüymüş işte niye maske temin etmiyorlar.
İlk zamanlar maske sıkıntısı biz de yaşadık dediğiniz gibi tek maske vardı bir hapsuruyordum maske islaniyordu ama şimdi kutu kutu koyuyoruz hasta yakınlarına bile sık sık yeni veriyoruz degistirsinler diye 😔

Çalıştığınız yerde yaptırmıyorsunuz belli ki Çok üzücü.
Umarım negatifsinizdir.

Uygun fiyata yaptırabileceğiniz başka yer var mı acaba? Hangi şehirdesiniz? Istanbulda 60 liraya falan test yapan yerler varmış.
Yaptıramıyoruz çünki belirti beklicez. Ha onun sebebi de o değil aslın da. Personel gümledi şuan resmen kime elimizi atsak şüpheli. Patır patır dökülüyoruz işte. Kim çalışıcak herkese test yapılırsa.

bende mart ayından berı hıc dısarı cıkmadım 4 bucuk yasında kızım var cok sıkıldı ayda bır ev alısverısı yapılıyor toptan 2 haftada bır pazar alısverısı yapılıyor meyve sebze toptan esımın kendı işi ,ofıse kımseyı almıyor herkesle goruntulu gorusuyor ısını yuz yuze gorusmeden halledıyor ve asla maskesız gezmıyor
bız boyle dıkkat ederken ınsanlar o tatıl senın bu dugun benım su akraba senın bu awm benım gezıyorlar ben cok uzuluyorum haksızlıga ugradıgımızı dusunuyorum
herkes ne kadar cok evde durursa o kadar cabuk stabıl hale gelecek bu 5-6 ayda gercekten herkes karantınaya uysa bugun bu noktada olmayacaktık

tum emekler bosa gıdıyor gezenler yuzunden
sadece işe gıdıp gelenler onemlı ısı olanlar cıksa dısarda kımse oyalanması hasta sayısı uste bırı olurdu
Yok yok başta hacc zıyaretı ya da umre mıydı ordan dönenlere o kadar laf ettık ama onlara taş atanlar var ya tatıl şu bu loppo peslerınde gezdı 🤦‍♀️

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X