Corona testi yaptıramamak..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ya öyle ki, bir kısım evinden hiç çıkmadı, imkanı vardı. Bir kısım kendini korudu ama çok büyük bir kısım işine gitti, mecburen toplu taşıma kullandı. Geçen gün twitter’da hamile bir kadın biz isteyerek mi biniyoruz metrolara, aracımız yok işveren çağırıyor diye sitem ediyordu çok üzüldüm. Ağız ağıza insanlar toplu taşımalarda, yani çoğalması çok normal.
Çok haklı mecbur biniyor insanlar. Yoksa en başta kendi sağlığı için binmez o toğlu taşımaya.

Yakın zamanda bir tanıdık korona çıktı.Günlerdir ne gelen varmış ne giden ne de arayan. Pek çok şeyin göstermelik olduğunu düşünüyorum ya da devlet saldı.
Babam pozitif annem aynı evdeki ablam negatif hergun arıyorlar durumlarını soruyorlar hem il sağlıktan hemde sağlık ocağından

Tabiki de beni yanlış anlamayın. Olması gereken o zaten.. o yüzden en ufak belirti duysam herkese git test yaptrt diyorum bende. Sadece imkanınız varsa özeli gidin dedim. Ben sizin üzerinizden yorum yaptım genelleme olarak yorum yapmadım. Genellemeye vurursak tabiki de haklısınız.. Herkese test yaplmalı. Hatta sokaga çıkma yasağı varken kapı kapı her haneye test yaplması gerektiğini de savunuyordum.. ama bu şekilde olmadı ne yazk ki.. gerçekten çoğu kişi Allaha emanet yaşıyor.. diyorum ya en önemli şahid olduğum kaynvalidem
Çok geçmiş olsun sizlerede, Allah kimseye vermesin ne diyeylim..

malesef temaslı bile olsanız test yapılmıyor kolay kolay.
bizim iş yerinde de çok vaka çıktı, çok az bir kişiye rica minnet test yapıldı.
cebecide halk sağlığı merkezine gitti yaptırdı arkadaşlar, bir bakın isterseniz. metro ile ulaşım olan bir yer.
Bilgi için teşekkür edeirm hafta sonuna kadar çıkamam artık mecbur eşimin evde olmasını bekleyeceğim.. Çocuğa bakması için. Şöyle ki birde eşimin iş arkadaşı pozitif olduğu için 10 gün önce karantinaya girdi, işyerinde iki kişiler ve izin alamıyor yoksa hemen izin alırdı bende giderdim doktora.

Tabi bunlar da var. Arkadaşımın babası yakının düğününe gidiyor ve yakınları pozitif. Adam gidiyor bende test yaptırayım pozitifse işe gidip riske atmayım kimseyi diye. Bi şeyin yok, teste gerek yok, 1 haftada belirti olurdu deyip yapmadan yollamışlar.
Muhtemelen benim tanıdığım hemşire olduğu için test yapıldı.
Ama demek istediğim ateş olmayabiliyor belirtiler de.
Ve bende korkmaya başladım hafif kırgınlık ara da burun ve boğaz yanması yaşıyorum.
Arkadşlarım erkek arkadaşım doktor ben bile cesaret edip yaptıramıyorum değilsem bile günde 200 kişinin test için gittiği yere gitmeye.
Umarım üşütmüssünüzdür.

112 yi aramayı düşündünüz mü ? Evet belki durumunuz o kadar kötü değil ama çocuğunuz ve astım hastası eşiniz var . Ve siz şanssızınızı denemişsiniz iki kez. Bence 112 yi arayıp kendinizi aldırın ve test yaptırın.
Dün komşudan araba almadan aradım ama maalesef en yakın sağlık kurluşuna gidebilirsiniz dediler.

Şehir hastanesi, 29 mayıs devlet hastanesi, sami ulus ve gazi yi biliyorum. Ama ben hepsine gidemedim 29 mayıs ve şehir hastanesine gittim.
Dışkapı’da da yapılıyor . Dün bir öğretmen arkadaşım yaptırmaya gitmiş gece gelin demişler 01:30 da gitmiş hastane boşken yaptırmış .

Diskapi gazı gata sanatoryum buralarda yapıyor test ama zorla.. Film çekiyorlar ama sanatoryum da çok sırada olmuyor acile mi gitseniz
Acile gitmiştim aslında dün akşam. Bugün de şehir hastanesinin aciline gittim ama enfeksiyon polikliniğine gönderdi mesai bitmedi diye. 29 mayıs ın da aciline gittim. dediğinz hastaneleri arayaağım.

Arkadşlarım erkek arkadaşım doktor ben bile cesaret edip yaptıramıyorum değilsem bile günde 200 kişinin test için gittiği yere gitmeye.
Umarım üşütmüssünüzdür.
Kesinlikle öyle. Umarım tek temennim o
Hele benim yaşadığım ilde mecbur kaldım acile gittim. Ne ateş ölçümü var, ne maske kontrolü, ne sosyal mesafe. Çalışanların bile umrunda değildi.

Belirti varsa evde kendini karantinaya alsin.
Boyle cahillikden dolayi artiyor zaten.
Vardir telefon edilecek biryer.
Türkiyede yasamiyorum prosedur nedir sizlerin daha iyi bilmesi lazim.
Orada siz yasiyorsunuz tepkiyide sizin vermeniz gerekir verilmesi gereken yerlere

Ozaman virusun Baslangici olan yerden baslayim sikayet etmeye..
Hic mantikli dusunmeyelim en iyisi.
Türkiye de yaşasaydınız bu yorumu yapmazdınız.. sevgiler..

Çocuğunuzu hastaneye götürmek çok yanlış olmuş. Maalesef vakalar arttığı için durum bu şekilde. Test kitleri çabuk tükeniyor. Vaka yoğunluğu olmayan şehirlerde kovid şüphelilerini 112 naklediyor ancak acilde yine 5-6 saat beklemek zorunda kalıyorsunuz. Uzun süre çocuğunuza bakacak birini bulup hastaneye tekrar başvurmalısınız.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X