Corona zamanı komşu ikrami

Kesinlikle yemem Oturdugum binaya yeni tasındım sayılır bir komsu elinde tabakla gelmişti kapıyı dahi acmadım
Arkadasların dedigi gibi ya almayın ya da hayvanlara verin çöpe atmayın

Biz
Merhabalar. Bir konuda düşüncelerinizi merak ediyorum. Malum virus karantina süreci vs. Çocuklarda olduğu için dikkat ediyoruz oldukça. Bu süreçte kimseye gitmedim. Çocukları hava almak için cikariyorum enerjilerini atıyorlar izin günlerinde dönüşte yıkıyorum kıyafetler makinaya vs. Kendim çıktığım zaman elimde dezenfektan marketten aldiklarimi yıkıyorum komple.

Şimdi dikkat ediyoruz elimizden geldiğince. Komsularimda aynı şekilde dikkatli insanlar. Ancak geçen haftalarda birisi değişik bir yemek yapmış kokmustur diye getirdi. Şaşırdım birşey diyemedim teşekkür edip aldım. Çokta titiz insandır normalde ama yiyemedik döktüm malasef. Ertesi gün anlaşmış gibi başka bir komşum yine ikram getirdi. Aynı şekilde aldım doktum.:KK43::KK43: bugün tekrar bir ikram geldi yine döktümm:olamaz: yani içim almıyor bir de sinirleniyorum niye getiriyolar boşuna döküp günaha giriyorum diye ama tabi yüzlerine birşey diyemiyorum :KK43:

Dün coxuklari dışarı çıkardım mesela başka bir çocuklu kadın çocuklarına yedirdiginden benimkilerde uzattı neredeyse ucacaktim almasınlar diye. Yani bu konuda ne dusunuyorsunuz. Yiyeceklerden virüs bulaşır mı sizce ya da kırmadan nasıl anlatılır bilemedim
Korona olduk biz.bi müddet gelmeyin.yaklasmayin diyebilirsiniz.onlara korona yüzünden yaklasmak istemiyorsanız aynı ruh haline onları sokun madem

Tabaktan vs bulasma olabilir ama yemegi tencereye bosaltip guzelce isitip yiyebilirsiniz. Verdigi tabaktan yemeyin. Isininca birsey kalmaz diye dusunuyorum.

Bende attım çöpe geçenlerde bir de Kadir gecesiydi , o gün gğnaha soktu insanı sinir oldum. bu zamanda almam da vermemde. Çok istiyorsa ikramlık tuz alsın pakette dağıtsın. Normalde de bilmediğim insanın yemeğini yemeyi sevmem zaten ama bu zamanda çok tehlikeli. Tamam yemekten geçmiyor da getirirken damlacık düştü vs ne olacak ? Bizim mahallede hayvanlar paket mama ile besleniyor , normalde koyduğumuz yemekleri dahi yemiyorlar çünkü düzenli besleniyorlar sabah ve akşam beslenmesi oluyor. Ben yemeği koysam da yenmeyecek o zaman mecbur atacağım. Boşu boşuna düşüncesizce, günaha sokuyorlar insanı

Bu davranışlar ve düşünceler bana fazla pimpirikli geliyor. Bu kadar detalı düşünmekten kafayı yememek adına, belirli önlemleri almaktan ileriye gitmiyorum. Ben olsam yemiştim yemekleri.

Biraz cahillikten kurtulsak mı acaba?
Corona solunum yolu hastalığı...Heryere dokunduğunuz elinizde virüs varsa ve yüzünüze dokınursanız veya hasta olanın mukozasından yine solumundan bulaşıyor....

Yediğiniz yemekten mideye girip yerleşen bi virüs değil yani...Titizdir halbuki ama yemek getirmiş şaşırdım falan demek cok acayip hele ki her geleni dökmek...O zaman siz marketten aldıgınız peyniri nasıl yiyebiliyorsunuz bu mantıkla??

Yemekleri birkac gun karantinaya al o arada pusuda bekle.komsudan oksurmeyenlerinkini ye inan bana dokmekten daha mantikli ...kuzum abartmiyormusun biraz?bizimde komusmuz var karsilikli yemeklesiyoruz gayette hos.oluyor bu korona tek bize yok ki illaki elini ayagini yikiyordurbyemek yaparken

Yani tabak elde tutuluyor sonuçta benim de aklıma affınıza sığınarak yanlışlıkla nefesiyle falan üzerinde tükürük olma ihtimali fln geldi çok mu abartıyorum 🙄

Virüslü Tükürük varsa yemekte, sana bulaşması için o yemeği burnuna veya gözüne sürmen lazım...

Dondurma bir ornekti.
Kaç hayvana onun için zararlı bir yiyecek verdiniz de takip ettiniz? Belki siz yağlı bir yiyecek verdikten sonra ishal olup şu kaybından perisan olmuştur.
Ben yediğim yemekleri indirmiyorum ama indirene de mani olmam açlıktan ölmesi daha olasi bir yemeğin yağlı olmasindan dolayı ölmesinden

Tekrar söylüyorsunuz ama yanlış söylüyorsunuz.yemek yüksek ısıda piştiği için böyle soyleniyor fakat çiğköfte gibi pişmeyen yemekler ya da komşunuzun size getirirken ağzından tükürük parçacığının kaçmadığını bilemediğiniz durumlarda yemekten bulaşmıyor demek yanlış.kaldı ki cocuklar süper taşıyıcı statüsünde iken şimdi bunun da yanlış olduğu düşünülüyor.henüz tanınmamış tam anlaşılamamış bir virüsten bahsediyoruz.
Konu sahibi benim de komşum tatlı getirmişti direk döktüm maalesef.ne komşuya şu dönem almıyoruz diyecek kadar açık sözlüyüm ne de komşum anlayışla karşılayacak kadar açık görüşlü olduğunu sanmıyorum.
Uzmanlar şuan sürekli yemekten bulasmadgini söylüyor. Yemekle mideye inmesiyle değil yuzumuze, agzimiza degmesiyle bulasiyor deniyor. Tekrar diyorum ama ben demiyorum uzmanlar diyor. Bilinmeyen bir virüs evet ama bir toj sağlık çalışanı bu süreçte dışarda yedi oradan pay biçin.

Bıraz ısıtıp yiyebilirdınız.vırus yuksek ısıda oluyor.

Disaridan soyledigim yemegi 1 dk kadar mikrodalgada ısıtıyorum. Virus filan kalmiyor.

Karsi komsum ikramlik getirdi, yedim, birsey olmadi. Sokaga cikma yasaginda ekmeksiz kaldim, bana ekmek yapmis getirdi. Onu da yedim. Disaridan yemek de yedim.
Aldiginiz sebzeleri kullanmadan once hepsini deterjanla mi yikiyorsunuz?

Yazan olmuştur mutlaka ama fırından ekmek alıp yiyorsanız sıkıntı olmamalı sizin için. Ama aylardır ekmeği dahi evde pişiriyorsanız yemezsiniz tabii

Karsi komsum ikramlik getirdi, yedim, birsey olmadi. Sokaga cikma yasaginda ekmeksiz kaldim, bana ekmek yapmis getirdi. Onu da yedim. Disaridan yemek de yedim.
Aldiginiz sebzeleri kullanmadan once hepsini deterjanla mi yikiyorsunuz?

Bir gün balkonda güneşte bekletip ertesi gün sirkeli suya koyup yıkayıp kullaniyorm. Virüs sonrası böyle oldum eskiden pazardan aldığım poşetle atardım dolaba. Su an mesela dışarda cafe de vs yemek yemeyi düşünemiyorum

Ah ahh.. çöpten yemek yiyenler var dünya da ne üzücü ki henüz o duruma düşmediğimiz.icin bilmiyoruz o duyguyu lütfen ne olursa olsun nimeti dökerken bu gelsin aklınıza :(

Yazan olmuştur mutlaka ama fırından ekmek alıp yiyorsanız sıkıntı olmamalı sizin için. Ama aylardır ekmeği dahi evde pişiriyorsanız yemezsiniz tabii

Su an ekmek mayaladim kahvaltı için 😁 evde ekmek yapanlardanim. Gerçi ev halkı ev ekmeğinin tadını aldı fırından istemiyorlar virüs gecsede artık evde yaparım heralde

Back
X