• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Corona zamanı komşu ikrami

Ne kadar kolay çöpe boşaltmışsınız güzelim yemekleri yazık günah kendi mutfaklarında ve muhakkak hijyenle pişen tüm ailesinin yediği yemekler yani pişen yemekten zaten bulaşmıyor yazık emek var yani madem dökecektiniz uygunca dışardan eve yemek sokmadığınızı söyleseydiniz hayvanlara verseydiniz bari hayır şimdi demediğiniz için yine getirebilirler

Sadece bir komşumla samimiyetim var, onunla ikramlastik, güveniyorum ona.
Onun dışında bir komşum da bisiler getirdi geçen, tanımıyorum ayrıca çocuklarının ve kendisinin ev terlikleriyle sokağa çıktığıni, sokak terlikleriyle eve girdiğini gördüm.

Corona olmasa da zaten tanımadığım için içim almazdı, attım 😒

Ama güveniyorum temiz diyorsanız neden attınız onu anlamadim.
Yada samimiyseniz söyleyin, biz de ilk başta almıyorduk komşumla birbirimizden hiccc de kirilmadim..

Komşumla bu dönem de dahil hep ikramlaşırız. Kendisi sağlık çalışanı fazlasıyla dikkatli keza ben de çok dikkat ediyorum. Tabağımı verirken ben bu taraftan tuttum sen diğer taraftan tut diye uyarırım ya da peçeteyle tutarak getiririm ya da vermeden önce elimi dezenfekte ederim. Onun da böyle yaptığından şüphem yok. Ayrıca diyelim ki emin değilsiniz başka bir tabağa aktarabilirsiniz. Eğer tatlı vs değilse yemeği yeniden ısıtabilirsiniz. Bu dönemde hepimizin psikolojisi bozuldu haklısınız. Ama bence bu dönemde almamız gereken farklı mesajlar da var. Onları da göz ardı etmeyelim. İsraf gibi, komşuluk gibi. Eve kapandık evet. Ama yine bize en yakın kişiler komşular yine.

Yazık günah diyorum ve gidiyorum.
İnsanlar ac . hayvanlar var verseydiniz bi hayvana bari.

Bende titiz bir insanım ama komşuma hem götürdüm hem de o da getirmişti yedim sonuçta en basiti ekmek yiyoruz değil mi? Ayrıca zaman zaman dışarıdan da söylüyoruz yeme içmeyle geçmiyor diye biliyorum

Fırından ekmek bile almıyorum su donem ya hapsurdu ise birisi üzerine diye. Su donem geçsin bir an önce de normal hayatlarımıza donsek gerçekten gereğinden fazla pimpirikli oldk
Valla ben ekmek alıyorumm yapamam cunku beceremem. Ama onuda dusunmuyor degılımde yapacak bısey yok. Insallah sag saglım atlatırız bıran once

Bence bu konuda bir dogru olmaz ya da abartma denilmez. Ici alan yer ici almayan yemez bu kadar basit.

Mısırlı bir komşum var, çok guzel yemekler yapar saolsun, sık sik karşilikli ikramlaşiriz, karantina zamanı anlaştik kimse kimseye bisey vermesin diye.

Kadın bayrama baklava ile açılış yapinca ben de bisey diyemedim😎

Kuşeri diye bi yemekleri var , bugün de ondan getirdi , yedim valla🤭🤭

Çok abartmamk kaydı ile bence normal, yenilebilir 😋
Kuşeri pilav makarna karışımıydı sanırım
En güzel mısır yemeği hangisi? Ben farklı tarif denemeyi seviyorum da denicem :KK45:

Kuşeri pilav makarna karışımıydı sanırım
En güzel mısır yemeği hangisi? Ben farklı tarif denemeyi seviyorum da denicem :KK45:

Evet Kuseri makarna, pirinc mercimek karisimi, cok basit malzemeler ama karistirinca cok guzel bir vejetaryan yemek oluyor. Tam gibi de degil sosu da var 😋

Bakla ile yapilan meze kategorisine koydugum bir yemek var. Foul. Kahvaltıda yiyorlar biraz ağir oluyor bizim kahvalti anlayisimiz icin, ama limonla baya guzel gidiyor😋

Aslında temel olarak olayları baharatta. Cok cesitli baharatlari var bizim bilmedigimiz, yada cok kullanmadigimiz , bilsek de bizim kullanma seklimizle onlarin farkli.

Bizde pilava bi karabiber atilır, onlar masallah Allah ne verdiyse katiyor, tarçın, karanfil, kakule, yildiz otu mu ne ondan. .. ama cok hoş bir lezzet çıkıyor. Tabi et ve sebzeleri de pilava katiyorlar , sade yapmiyorlar.

Ben de degisik baharatlar katmaya calisiyorum ama fazla tanimadigim icin hangi oranda koyacagimi bilemiyorum tam tadi yakalayamiyorum.

Hint pilav karışımı baharati almiştim , hazir karisim, oran super direk onu kullanıyorum degisik tariflerde😋

Arapça bilmiyorum pek ama instagramda Araplarin yemek hesaplarini takip ediyorum, cok sey ogreniyorum, tavsiye ederim

Konusun ben soyledim doktorum.Disaridan kimsenim yemegini yedirmeyin dedi diye surat astilar ama artik getirmiyorlar....

Merhabalar. Bir konuda düşüncelerinizi merak ediyorum. Malum virus karantina süreci vs. Çocuklarda olduğu için dikkat ediyoruz oldukça. Bu süreçte kimseye gitmedim. Çocukları hava almak için cikariyorum enerjilerini atıyorlar izin günlerinde dönüşte yıkıyorum kıyafetler makinaya vs. Kendim çıktığım zaman elimde dezenfektan marketten aldiklarimi yıkıyorum komple.

Şimdi dikkat ediyoruz elimizden geldiğince. Komsularimda aynı şekilde dikkatli insanlar. Ancak geçen haftalarda birisi değişik bir yemek yapmış kokmustur diye getirdi. Şaşırdım birşey diyemedim teşekkür edip aldım. Çokta titiz insandır normalde ama yiyemedik döktüm malasef. Ertesi gün anlaşmış gibi başka bir komşum yine ikram getirdi. Aynı şekilde aldım doktum.:KK43::KK43: bugün tekrar bir ikram geldi yine döktümm:olamaz: yani içim almıyor bir de sinirleniyorum niye getiriyolar boşuna döküp günaha giriyorum diye ama tabi yüzlerine birşey diyemiyorum :KK43:

Dün coxuklari dışarı çıkardım mesela başka bir çocuklu kadın çocuklarına yedirdiginden benimkilerde uzattı neredeyse ucacaktim almasınlar diye. Yani bu konuda ne dusunuyorsunuz. Yiyeceklerden virüs bulaşır mı sizce ya da kırmadan nasıl anlatılır bilemedim
Yiyecek yoluyla bulaşmıyor keske dikkatli olduğunuz kadar biraz arastirsaniz

Aynı bizim apartman ya iyi niyetliler ama Işte
Hatta geçen eşim yaşlı komşumuza çocuğumuza bir şey vermeye kalktığında verme teyze eşim tedirgin oluyor demiş kadın bana tripli
Ben şöyle yapıyorum fırında 90 derecede 15 dk bekletiyorum bilim kurulu üyesi bunu ekmekler için söylemiş ben de komşudan gelenler için yapıyorum tabanıyla falan atıyorum virüs o ısıda yaşamıyormus

Bende dikkatliyim. Sakınıyorum. Gelen yemeği kişiyi biliyorsam yerdim. Çöpe attığınızdanda geçebilir.

merhaba , dışarda is yerinde kullandığınız telefon ve ozellikle bilgisayarlari ( notebook) neyle temizloyorsunuz eve gelince? kolonya yeterli mi sizce? acil cevap

mikrodalgada yada fırında ısıtın. ben öyle yapıyorum 100derece bile yeterli. zaten 90 derece üzerinde direk ölüyor virüs. boşuna atmayın yemekleri yazık

merhaba , dışarda is yerinde kullandığınız telefon ve ozellikle bilgisayarlari ( notebook) neyle temizloyorsunuz eve gelince? kolonya yeterli mi sizce? acil cevap
bizim işyerinde biz fısfıslı şişenin birini boşaltıp alkol, biraz çamaşır suyu, bulaşık detarjanı ve suyu karıştırdık. fıslayıp siliyoruz sabah hem masaları hem bilgisiyar telefon vs. ama bu elektronik cihazlar bu kadar sterile ne kadar dayanacak kısmet:KK45::KK45:

Back
X